Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz ollie #12092 üzenetére

    ha az egyháztagok nem tartják elég fontosnak a saját egyházukat ahhoz, hogy eleget összedobjanak a fenntartásához, akkor nincs szükség arra az egyházra.
    A helyzet ennél árnyaltabb. Magyarországon ezek szerint csak azok lehessenek gyülekezet tagjai, akiknek van pénzük... és a sok drogost, alkoholistát akit elég jó hatékonysággal integrál vissza a társadalomba pld a kékkereszt és ráckeresztúri ref. drogrehabilitációs központ, pedig az állami eü ellátásra kell bízni, ami elég rosszul működik, de sebaj...

    Egy normális társadalom felméri, hogy milyen hasznot hajthat számára a keresztény felekezetek társadalmi munkája, és ami jó, azt erősíti, támogatja. Egy normális társadalom nem önti ki a vízzel együtt a gyereket is.
    Számos történetet tudok alkoholból való szabadulásról 15-20 év masszív alkoholizmus után, széteső családok, életek újraindulásáról... és mindezeket nem az Aktívban látom, megszerkesztett sztárriportok hazugságain keresztül, hanem a saját szememmel.
    Kb 40 olyan embert ismerek személyesen, aki Jézus segítségével szabadult az italtól, kb 20-at, aki a drogtól, tíznél több családot, akiknek rendeződött az életük, pszichiátrián csak szedált, de mára egészségesen élő embereket... Ha ezekről a dolgokról lemond a társadalom, mert valamikor beleverték a fejükbe, hogy a kereszténység azonos az inkvizícióval és a feudális elnyomással, akkor megérdemli ez a társadalom a sorsát....

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák