Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #11026 üzenetére

    "Ismeretlen repülo eszköz/teremtmény = feltétlenül másik világból származó urlény?"
    hat, nem? vagy innen szarmazik a repulo dolog es a benne ulo leny vagy nem.
    az istenek rengetegszer repulve jonnek az eg felol, es meg veletlenul sem csonakon, rolleren vagy lohaton. szoval feltetelezhetoen a vilagur felol kozelitik meg a foldet (mivel onnan lehet). szoval nehez belatni hogy miert ne fernenek bele az urlenyek kategoriaba.

    ha valaki megreked az amerikai scifik szintjen es azt hiszi hogy a foldonkivuli vilagok kepviseloi olyanok mint az emberek csak ragyas a homlokuk akkor persze hulyen hangzik ez az egesz. de ha valaki a foldon kivuli intelligenciat a szo valodi ertelmeben kezeli, megpedig hogy egy foldon kivul letezo olyan intelligencia ami felismerheto es megertheto az emberi tipusu intelligenciaval, akkor azt mondom, errol lehet itt szo. sajnos az ugynevezett filmmuveszet alaposan leamortizalta ezeket a szavakat.

    "És tényleg beszél repülo élolényekrol (nem feltétlen tárgyak?) és akkor oda fejlett technológiát/ufókat kell gondolni?"
    az ufo annyit jelent hogy nincs azonositva es repul. nyilvanvaloan ufo volt a szerkezet. technologia jelenletere is utalt ezekiel (hajtomu / fust, lang/, fem, mindenfele kerekek esetleg legcsavarok, ules). szerintem ez nem belegondolas hanem ez a jo szo erre, ezt hasznaljuk/jak manapsag. te latsz kulonbseget?

    "A repülo trónhoz meg csak annyit, hogy sehol nincs írva hogy repül (csak annyi van, hogy a lények felett van, jó esetben is csak lebeg), és érdekes módon a trónon egy ember ül."
    szerintem az ules benne vagy rajta volt a szerkezeten ami landolt. ha azt irom hogy a szekeren alul voltak a kerekek es felette van a bak amin egy ember ul akkor sem gondolod azt hogy a bak lebeg a levegoben.

    "De a következo részbol kiderül hogy Isten mennyei trónját látta"
    morfondirozas: szoval istennek is kenyelmesebb uldogelni mind alldogalni utazas kozben? neha elfarad, vagy epp nehez allva kapaszkodni a repules kozben... szoval... vannak fizikai igenyei es korlatai. ha te mindenhato lennel, torvenyeken felulallo, akkor vacakolnal azzal hogy foteleket vagy tronusokat cipelj magaddal ha mesz valahova? eszedbe sem jutna, se neked se senkinek mivel egy mindenhatonak nem lenne ra szuksege. gondolom karora se lenne rajtad, meg sal se :)
    az isten mikor csodakat tesz, betartja a termeszettudomanyi torvenyeket, vagy szerinted nem? szoval ha isten lejott az egbol, akkor kellett neki repulo gepezet amin utazhat. miert pont a repules lenne a kivetel? nem tudom miert erzed ezt kellemetlennek.

    "Persze ettol még igaz lehet, csak eroltetettnek érzem. Miért ne láthatna be a mennyei világba és miért ne láthatna mennyei lényeket?"
    lathatna ha tul akarunk misztifikalni mindent. en nyilvan mashonnan nezem ezt a dolgot mint te. en azt erzem logikusnak (monjduk inkabb ugy hogy kevesbe eroltetettnek) hogy egy kozlekedesi eszkozt latott amivel landolt valaki hogy beszeljen vele.
    van egy olyan erzesem hogyha mennyei vilagban mennyei lenyeket latott volna akkor azt irta volna hogy mennyei vilagban mennyei lenyeket lattam. de, a mennyei vilagokban nincsenek eszakrol kozeledo repulo szerkezetek. a mennyei vilagban nincs is eszak. ez koztudott :), de komolyan.

    "Nagyobb a valószínusége a földönkívüli életnek, minthogy van lelkünk és van mennyország?"
    te nem foldon kivul elo lenyekben hiszel?

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák