Új hozzászólás Aktív témák

  • Alabástrom

    senior tag

    válasz Grga_Pitic #7755 üzenetére

    "A teljesítménnyel a méret is nő, az FL-36R és a TT350o mérete még teljesen emészthető az MFT vázakhoz, a Metzek nekem már nagyok, a Godox meg óriási."

    Szerintem ennek ellenére is érdemes inkább nagyobb fényerejűt venni. A HSS is rengeteget levesz az erőből, a két villanás közötti újratöltési időnél is tipikusan jobban jársz nagyobb vakukkal... És ha már cipelsz vakut, állványt, fényformálót, stb, akkor tök mindegy, ha kicsit nagyobb a vakud. Az állványt sem fogja elrántani. :)

    Persze ha vázra teszed a vakut, az más, ott már érdemes lehet kipróbálni, hogy melyik mennyire tekeri ki a kezedből a vázat, és átgondolni, hogy tényleg mekkora teljesítményre van szükséged. De még akkor is meggondolandó a nagy. Gondolom direktben nem sűrűn akarsz vakuzni (az maximum fotóriportereknek megbocsátható), ha meg falról vereted vissza, akkor nagyon kell a fényerő.

    szerk:
    most gondoltam bele, hogy makrózol. Ott tényleg nem feltétlenül van szükség nagy teljesítményű vakura, gondolom egész közel teszed a fényforrást a témához...

    [ Szerkesztve ]

    Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

Új hozzászólás Aktív témák