Új hozzászólás Aktív témák

  • Melanor

    tag

    válasz *Ropi* #6100 üzenetére

    Természetesen átállítottam a fénymérést spot mérésre (tárgyfotóval teszteltem), hátha valami gondot okozott neki, pl műanyag kép ami fényes, üveg, itt mindkettőből van dögivel, viszont marad az alulexponálás 18-70-el 35mm-en korrektül mér és villan.
    Igazából a kérdés is arra vonatkozott, hogy ha már TTL, vagyis lencsén keresztüli, akkor meg hogyajófenébe nem tud helyesen mérni az egyikkel, amíg a másikkal jó.
    A fényképező, illetve a vaku beállításaiban gondoltam valami trükkös fícsörre....
    A másik, hogy a d5100 egy belépő, kezdő, viszonylag egyszerű gép. Fejlett automatikával. Erre kitalálva. Namármost egy viszonylag rosszul megvilágított helységbe fényképezek, automatára tekerem mert csak. Van 58, de legrosszabb esetben is 50-es vakum. Erre tökéletesen csodálatosan kiexponálja. A sarokban lévő pók hálója sem égett be, tökéletes. Viszont érzésre a vaku 1/64-et ha villanhatott az ISO meg 3400. Hmm.

    A vaku amúgy megbízhatónak tűnik, mert ha beállítottam stabilan adja ugyanazt a teljesítményt. A 35mm-es obival tökéletes is. Majd a napokban bejárok pár helyszínt és kiderül.

    A filmes korszakban vakon megbíztam a TTL-ben amúgy. Ez az ittl nekem az sb-600-on se nagyon jött be, bár ott valószínű azért mert gyenge volt a vaku.

    Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

Új hozzászólás Aktív témák