Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz the_blu36 #99880 üzenetére
Nekem ez legutóbb a upc.hu-val volt. Órákig nem volt elérhető. Minden bejött, csak az nem. Modem reset megoldotta. LOL A router reset nem.
Böngésző cache ürítése vagy másik böngésző használata nem megoldás?
Nálam olyannyira nem volt megoldás, hogy másik hálózaton ugyanabban az időben simán bejött, másik eszközön ugyanazon a UPC-s hálózaton nem.
Arra tudok gondolni, hogy ipv6-on nem jut el az említett szerverig a csomag,
Semmi köze az IPv6-hoz, mivel az én modemem nem támogat IPv6-ot.
-
MODERÁTOR
Lehet a Voda bizonyos címtartományából valami routing probléma van, ezt traceroute-al lehetne tovább fejtegetni. Ilyenkor mondjuk jó a saját router, mert ott MAC cím módosítással ki lehet kényszeríteni egy új IP címet, ami szolgáltatói eszközt használva elég nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz blakey #99873 üzenetére
Szerintem te olyan készülékeken próbálod, amelyeknél a gyártó figyelembe vette a felhasználók bejelentéseit, hogy Magyarországon az UPC esetében nem jó az EPG, csak ilyen, vagy olyan országra átállítva. Ezen gyártók pedig valószínűleg berakták a software-ba, hogy Magyarország és UPC esetén ne az egyébként szabvány ISO-8859P2-t használja, hanem az UPC által hibásan alkalmazott ISO-6937-et. Ez pedig azt jelenti, hogy UPC bug, csak bizonyos gyártók inkább megoldották egy workarounddal (a felhasználói hibajelentések csökkentése miatt), mások pedig azt mondják, hogy az UPC javítsa az EPG-t a szabványnak megfelelően. Ha jól olvasom, az UPC műholdas sugárzása esetén ugyan ez a helyzet.
Számodra gond akkor lenne, ha hirtelen valóban javítaná a karakter kódolást az UPC (ami nyilván már nem fog megtörténni), mert akkor a kivételt alkalmazó TV-k esetében lenne rossz az EPG...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
blakey
titán
válasz vargalex #99906 üzenetére
Mind a 8 TV-n 5 különböző SW esetében? Ha visszaolvasol akkor másnál is jó. Persze, hogy lehet szolgáltatói hiba, de Samsung esetében ugye kizárólag hibátlan termék létezik, mert ez a hiba nagyobb százalékban egyes Samsung TV-ket érint de más márkánál is olvastam ilyet. Persze elfogadom, hogy nekem jutott a sz@r és b+ a szolgáltató meg a TV-gyártó, hogy nekem ilyen terméket ad.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vargalex
félisten
válasz blakey #99907 üzenetére
Nálam egy régi LG 37LH3000-en nem jó (igaz, nem is használom, mert azon van a Vodafone TV box, de az LG 32LB5700-on jó. Előbbi 2009-es modell, utóbbin már biztosan megoldották.
De, ahogy a kolléga írta, a TvHeadend a mérvadó, mert ott pontosan látod, hogy milyen karakter kódolást kell választanod, hogy jó legyen.
TV-k esetében csak annyit jelent, amit írtam, hogy a gyártók megoldották a szolgáltató helyett. De attól még rossz a szolgáltatónál. (Illetve egy kiterjesztett, az ékezeteket 2 byte-on ábrázoló katakter set-et használ, de ilyen erővel használhatna inkább a többiek által is írt UTF-8-at).Alex
-
blakey
titán
válasz vargalex #99910 üzenetére
Mindegy, hogy milyen kódolás, nem az én dolgom, hogy megitéljem kinek a hibájából jó.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vargalex
félisten
válasz blakey #99911 üzenetére
A jelzés részemről már évekkel ezelőtt megtörtént, láthatod, hogy milyen eredménnyel...
Ide nem azért írtam a témával kapcsolatban, hogy majd valaki itt megoldja, hanem egyszerűen azért, mert a kolléga leírta, hogy az UPC hibája, amivel nem értettél egyet.Szerk.: módosítottad a hozzászólásodat, így olyan, mintha nem is arra válaszoltam volna, mert nem az a mondanivalója...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
blakey
titán
válasz vargalex #99912 üzenetére
Bocsi, de feleslegesnek éreztem, tovább bővítettem volna így inkább kitöröltem. Sz@r ez a fajta fórumozás, ezért szoktam inkább idézni azt amire válaszolok.
Egyébként egyetértek meg nem is. Ha jó akkor részemről jó, nem foglalkozom, ha rossz akkor igen.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ztsoft
őstag
válasz vargalex #99910 üzenetére
Nálam van két Samsung is, egy 2013-as plazma (PS51F5500) és egy 2014-es LCD (UE48H6400). Mind két TV esetén ugyan úgy működik az EPG, szolgáltatói (UPC) keresés esetén jó, de nincs előnézet, kézi keresés esetén nem jó, de van előnézet. Persze, mind két esetben magyar beállítással.
Valószínűleg a Samsung a szolgáltatóhoz igazította a karakter kódolást szolgáltatói keresés esetén (és tiltotta az előnézetet UPC kérésre, nincs köze a Mediacard-hoz).
Most a MindigTV-nél tökéletes a magyar beállítás és még az előnézet is működik. Ebből is látható, hogy a UPC hibás (nem a magyarnak megfelelő) karakter kódolást használ.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #99915 üzenetére
(és tiltotta az előnézetet UPC kérésre, nincs köze a Mediacard-hoz). - ez az infó honnan van? Mármint, hogy UPC kérésre. Panasonic, Sony esetében nálam volt előnézet, Philipsnél jelenleg lehetőség sincs rá. LG-nél nincs csak az üres ablak.
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #99916 üzenetére
Csak leszűrtem a fent vázolt két esetből. Ha nem így volna, akkor a kézi keresésnél sem működne.
A másik meg, nem hiszem, hogy a Samsung-nál elkezdték elemezni a UPC EPG szolgáltatását, hogy vajon milyen karakter kódolást használ, inkább megkérdezték és így jöhetett mellé még ez is.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Legmagasabb TV csomagunk van. 2db kártya + 1db mediabox. A két kártyán az összes csatorna rendelkezésre áll, míg a boxon csak töredéke. Hogy lehetne elérni, hogy a boxon is meglegyen minden?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Az imént kaptam a Vodefone-től az alábbi levelet ..."Kedves Ügyfelünk!
Ezúton tájékoztatunk, hogy 2021. március 1-jén a Vodafone vezetékes internet szolgáltatáshoz kapcsolódó e-mail fiókok és a hozzá kapcsolódó Webmail (e-mail webtárhely) szolgáltatás lekapcsolásra kerülnek és ezen dátumot követően nem lesznek elérhetők az ügyfelek számára.
Kérjük, a Számodra fontos, esetleg pótolhatatlan üzenetek megóvása érdekében a jelzett határidőig gondoskodj az ott tárolt tartalmak lementéséről.
Amennyiben a szolgáltató által biztosított (@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu vagy @upctelekom.hu végű) e-mail címmel regisztráltál valamely internetes vagy bármely egyéb szolgáltatásra, úgy kérjük, még az e-mail szolgáltatás lekapcsolása előtt gondoskodj a megadott e-mail cím módosításáról.
További információért kérünk, látogasd meg oldalunkat, ahol praktikus tanácsokat találsz a szolgáltatás megszűnésével kapcsolatban:"Ha jól értem az UPC utódjánál a vodánál meg fog szűnni az e-mail, holott hajdanán ennek figyelembevételével kötöttem szerződést a Chello-val amit az UPC is tolerált. Ezt megtehetik?
Mit tudtok erről?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
cof
veterán
Szia!
Igen, jól érted meg fog szünni az e-mail szolgáltatás. És nem arról van szó, hogy megtehetik-e vagy nem, mivel maga az UPC nem szűnt meg csak magyarországon, ezért nem használhatja a Vodafone az UPC nevet semmilyen formában. Ahogy a UPC-s eszközöket is cserélik le folyamatosan saját márkásra, vagy másik brandre.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
zolya1973
aktív tag
Kábelen jön analógba valamelyik rádió csatorna? Hifire rá lehet kötni vagy semmi értelme?
-
viktorhu
veterán
Inkább ne használj szolgáltatói emailt, főleg, ha fontos, hogy meg is maradjon. Nekem az első emailem @digitel2002.hu volt, még 1998-ban, és már rég nincs meg a szolgáltató sem, az email sem. Viszont a hotmailes email címem, amit talán szintén abban az évben csináltam, a mai napig létezik, és azt használom. Szolgáltatót közben többször is változtattam, költöztem is többször...
-
félisten
"lekapcsolásra kerülnek"
Ez annyira szép megfogalmazás!
Ennek a terpeszkedő szerkezetnek ugye az a lényege, hogy teljesen elrejti az alanyt, aminek hivatalos szövegekben van létjogosultsága. Ebben az esetben az alany viszont nagyon is megvan, úgyhogy a helyes forma ez lenne: LEKAPCSOLJUK.Amúgy én sem igazán értem, hogy miért akar bárki is szolgáltatói emailt használni. Emlékszem, mekkora dráma volt, amikor a matavnet.hu-ból axelero.hu lett.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz MaCS_70 #99927 üzenetére
Jogász szemmel gyönyörű a megfogalmazás! Szerintem idéztek valami dokumentumból, mondjuk az ászf, egy korábbi ki nem adott verziójából. Ami a nyelvtani részt illeti egyetértünk.
Szerintem egyszerű az ok. Annak idején - a 90-es évek első felében -, amikor indult a publikus internet szolgáltatás kicsiny hazánkban, akkor nem igazán volt sok e-mail szolgáltató. Nemhogy kugli még más is csak alig akadt. Így maradtak a szolgáltatói e-mailek. Onnan váltani pedig a legtöbb embernek (ugye akik akkor fiatalok voltak és nem informatikus vénájúak, vagy szakmájúak, mára idősek) ez a legkényelmesebb mód.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
sz.j
nagyúr
Ha nincs és nem is lesz e-mail szolgáltatása a vodának, akkor ezt miért ajánlották (Első idegességem után a mellékletben találtam):
"Amennyiben a UPC e-mail címével van regisztrálva a my Vodafone (régi my UPC) oldalon, akkor ez azt jelenti, hogy a rendszer ezt használja elsődleges e-mail címként, és ezen a címen kapja meg tőlünk a fontos leveleket, többek között a számla értesítőket is. Kérjük, hogy ne feledkezzen meg ennek a megváltoztatásáról sem! Ezt az alábbi módon teheti meg:
Kattintson az alábbi címre: https://www.vodafone.hu/kapcsolat/myvodafoneVálassza ki a My Vodafone Otthoni, vezetékes internet, TV és telefon menüben a megfelelő bejelentkezési módot (lakossági vagy üzleti ügyfeleknek!Jelentkezzen be a profiljába!A bal oldali menüben megtalálja a Tovább a Profilhoz pontot, erre kattintson rá!A My Vodafone belépési adatok legördülő menüben kattintson a felhasználónév alatt található Módosítás pontra!Az átirányított oldalon válassza ki a My Vodafone Profil adatok alatt található Adatok módosítása pontot, és a felugró ablakban változtassa meg a felhasználónevét! Az újonnan megadott e-mail cím lesz a felhasználóneve és az elsődleges e-mail címe, így a változtatás után erre a címre fogja kapni tőlünk a fontos leveleket és számla értesítéseket."Megjegyezném, hogy a leírtakat végigcsináltam, de sajnos nem tudtam a módosítást megcsinálni, mert amikor a Módosításra klikkeltem csak egy üres ablak ugrott fel ....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
cof
veterán
Ez majd a profilba való bejelentkezéshez kell, meg kapcsolattartó cím. Ha te UPC címmel léptél be akkor itt is meg kell változtatnod, most még biztos dolgoznak rajta. Én már a MyUPC-be is gmail címmel regisztráltam annak idején.
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
Nem értem hogy egy e-mail cím módosításnak mi köze lenne az e-mail címedhez?
Hozz létre egy új e-mail címet (pl. gmail) és kezdjed el a módosításokat. A upc-s címet meg engedjed el. Én is ezt tettem
Megváltoztattam a belépési e-mailt, ezzel megváltozott az elsődleges e-mail cím is ugyanarra
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Tvt cseréltem a mi szobánkba,amin nincs scart,csak hdmi. Ezért az itthoni régebbi upc-s boxokat is cserélgettem a lakásban.Az eddigi scart-os beépített hdd-s felvevős ment a gyerekszobába tvvel együtt. Az új tvhez a gyerekszobából áthoztam a boxot,ez nem rögzítős,ellenben van rajta hdmi kimenet.Minden oké eddig,csak a nejemnek nem tetszik ez a box,a felvett műsorok hiánya miatt.Szóval másik box kéne,ami hdmi-s,rögzítős,megállítható. Ilyen van most vodáéknál? A felvétel az most hogy működik? Valami szerveren keresztül,vagy van beépített hdd? Köszönöm előre is a válaszokat!!
Üdv: Attila
-
Gabika75
csendes tag
Most olvasom ezt a lekapcsolós dolgot. Szép lesz. Monornetes az emailom. Minden hivatalos helyen ez van megadva..... Lesz egy utam az ügyfélszolgálatra. Az upc sem akarta meghagyni a régi monornetes címeket, sőt le is kapcsolták maguktól, hogy az nekem jó lesz majd. Be kellett menni az ügyfélszolgálatra asztalt csapkodni, hogy álítsák szépen vissza.
[ Szerkesztve ]
MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz tillatrilla #99934 üzenetére
Nincs felvevős box, vagy a nézett műsort felveszed, vagy a felhőbe "felvett" műsorokat játszod vissza. Ami azért átverés, mert a műsorok egy jelentős részénél nincs felvétel, egy másik jelentős részénél még tekerni sem tudsz a visszajátszáskor. Egy megoldás létezik, hogy veszel egy olyan DVB-C-s boxot, amibe be lehet helyezni a CI+-os kártyát. De vigyázz! Csak olyat, amibe a CI+ megy és nem a sima CI.
Mi alá kell írás?
-
sz.j
nagyúr
Csak az a baj, hogy kb a '90-es évek végétől használom magán és a magánszférát érintő levelezésre számtalan helyen és ezeket megváltoztatni/frissíteni szinte lehetetlen ....
Amúgy van gmail-on és vipmail-on is fiókom, de ezeket alig használtam.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
gduck
addikt
Hasonló cipőben vagyok én is.
Szerintem célszerű a UPC-s címről átirányítanod a leveleket és már az új címről válaszolni. Vagy a UPC-s rendszerben a válaszcímet átállítani az új címre.
És mindenkinek küldeni egy e-mail cím változásos levelet! Címzettek SZIGORÚAN titkos másolatban legyenek! Agyam eldobom, amikor kapok egy e-mailt 500 címzettel. -
sziszi-fuszi
senior tag
Szomorkodni lehet. De ettől még a helyzet nem változik. Ha ennyire fontos, hogy ne változzon meg soha, akkor fizetni kell saját domain-ért és e-mail szerverért néhány ezer forintot évente. Vagy csak a domain-ért és venni kell egy synology nast, ami ingyenes e-mail szerver progit. Minden további nélkül megoldható. Csak kevesen élnek vele.
Mi alá kell írás?
-
cof
veterán
válasz sziszi-fuszi #99943 üzenetére
De a Horiborzalom az marad, csak már KAON néven fut tovább videótár nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sziszi-fuszi #99944 üzenetére
Van is egy domainnevem, amit kizárólag azért vagyok kénytelen fenntartani, mert egy elég fontos szolgáltatásnál nem lehet módosítani, és még mindig így sokkal kisebb probléma...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
viktorhu
veterán
válasz #72445440 #99938 üzenetére
Nem értem a felvetést. Garancia arra van, hogy ha elköltözöl vagy szolgáltatót váltasz (vagy mint most a szolgáltatód elad téged), akkor attól ne kelljen email címet is váltani. Meg a Hotmail nem területi alapú szolgáltatás, az egy külön termék, ami már váltott is gazdát, önállóan is értéke van, és nem kell leválasztani mondjuk a magyar ügyfeleket egy adásvétel miatt.
Ha arra akarsz garanciát, hogy ne változzon meg a címed, azt domain vásárlásnak hívják, és egyáltalán nem kerül sokba, ha annyira fontos a címed.
-
bounty123
őstag
válasz sziszi-fuszi #99937 üzenetére
"veszel egy olyan DVB-C-s boxot, amibe be lehet helyezni a CI+-os kártyát."
Azzal is meg leszel lőve, mert a TV műsor csak 1 napra elérhető, nem fogsz tudni felvételt előre beállítani. Legalábbis a UPC-nél így volt régóta, ami nagyon gáz szerintem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest