Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Ernest.
tag
válasz kabelmania27 #6202 üzenetére
Erre gondoltatok?
Receive Power Level 12.3 dBmV
Transmit Power Level 38.2 dBmVAz elosztót sajnos nem tudom megmondani, mert nem én vettem, csak bérlő vagyok a lakásban. Szerintem legalapabb praktikeres T elosztó, vagy nem is tudom, h h hívják. Ebből 3 is van a lakásba a TV-k közötti elosztás miatt, de a modem az elsőre van rádugva.
Ha a torrent, skype, meg társai jól mennek, akkor attól még fennállhat ez a probléma?
Na és ami még fontos, hogy az infrastruktúra nem változott, és 3 héttel ezelőttig jól ment minden.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Ernest. #6203 üzenetére
Nem próbáltál még esetleg beállítani custom DNS szervert? Az elmúlt időkben többeknek volt problémájuk különféle Google szolgáltatások elérésével, amit aztán a Google DNS szerverének használata megoldott! Persze - szerintem - a stream leállás egy kicsit más, de egy próbát megér...
8.8.8.8
8.8.4.4 -
Ernest.
tag
válasz Intruder2k5 #6204 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, h ez segített
Távoli asztallal beléptem, és betöltöttem 4 videót, különböző hosszúságúak, és a rövideket instant betöltötte, a hosszúak (1óra+) meg még tölti, de nem állt le. Egy lejátszási listát is beállítottam, és már a 3. számnál jár, amit szintén rég nem láttam. Miközben írom ezt a hozzászólást, még mindig nem akadt meg semmi.
Köszönöm szépen a segítséget. Királyok vagytok Tuti ha a UPC ügyfélszolgálatot hívom, nem oldódott volna meg egyhamar.
-
MODERÁTOR
-
Ablakos
őstag
Olvasgattam korábbi hsz-kben, hogy nincs MAC szűrés. Kábelnetes modemnek (Cisco EPC3208) lehetséges olyan tulajdonsága, hogy nem engedi egymás után többször változtatni a hozzákapcsolódó router MAC címét? Az eredetivel azonnal konnectál, egy másik mac-vel nem.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Ernest.
tag
válasz kabelmania27 #6208 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Ernest.
tag
válasz kabelmania27 #6210 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Ernest. #6212 üzenetére
Kösz a képet. Ez jófajta splitter Jelszint számítás szempontjából kérdeztem
Jónak tűnik a kábelezés.
-3,5-be van kötve a modem?
Második szobában is pct típusú osztó van?
A második szobában ha ki lenne iktatva az osztó, az osztó csillapításával ( osztó fajtájától függ) erősebb jelet kapna a tévé, modem vételi jelszintjére (tökéletesek az értékek) nincs hatással.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #6213 üzenetére
Szerintem középen van, a visszirányszűrő után...
-
Ernest.
tag
válasz kabelmania27 #6213 üzenetére
Nem, a középső a modem.
Amúgy mióta itthon vagyok végig nyomtam youtubeot, meg más streames oldalakat, és azok is mentek, szóval úgy tűnik, h a google DNS megoldotta a problémát, csak neme ez marhára nem világos, h hogyan. Mármint nem látom az összefüggést. Még ha csak a youtube halt volna be, de más oldalak is. Mindenesetre bódottág
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #6216 üzenetére
De ez talál! Ez egy jó modem!
-
Ernest.
tag
válasz kabelmania27 #6216 üzenetére
Basszus felháborodva odamentem, h az imént néztem meg, ne már És igazad van. A 3.5-ösbe van..
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Ernest. #6218 üzenetére
Ha a középsőbe lenne nem lenne net, power, us led világítana, us villogna.
Jól van bekötve, UPC szerelő mondta, hogy ennél az osztónál -3,5be kell a modemet kötni, jó az adási szint.
Ilyen modem van nálam, jelszint hasonló, adási 42.
Ez az osztó két kettes osztó egy házba építve.[ Szerkesztve ]
-
Ernest.
tag
válasz kabelmania27 #6219 üzenetére
Értem. Király Ma is sok mindennel okosabb lettem. Szégyenlem, h nemrég végzett mérnökinfós létemre szinte semmit sem tudok ebből a témakörből..
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Több éve UPC előfizető vagyok, eddig semmi problémám nem volt a szolgáltatással, de az utóbbi időben egy idegesítő probléma lépett fel:
böngészés közben, az egyes tartalmak megnyitásánál (képek, linkek új oldalon) 10-ből 7 esetben nem tölt be a kívánt tartalom, csak pörög a töltés. Ekkor csak F5 segít, vagy a link újbóli megkeresése és megnyitása.
Lehet csak én képzelem be, de mintha azóta jelentkezett volna, mióta telefon is van a csomagban (készülék nincs bekötve, csak az előfizetés a csomag miatt). 25Mbit-es net, TP-Link WR841ND routerrel, 1 gép használja. Másoknál is jelentkezett hasonló dolog?
-
Ernest.
tag
válasz jorden06 #6221 üzenetére
Szia.
Olvasd el az utolsó pár hozzászólást. Nekem is ugyan olyan netem, routerem van mint neked, és hasonló problémáim voltak. A google DNS szerverre áttérés megoldotta. Ez alapján csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ernest. #6228 üzenetére
Mert nem jó helyen állítottad be. A Network alatt kéne beállítani, ha jól emlékszem méf a routeres időkből.
(#6229) jorden06
A Network rész alatt a "központi" DNS szervert tudod beállítani a DHCP alatt pedig a belső hálózat DNS-ét állítod. Szerintem a tiéd a jobb megoldás.(#6231) jorden06
192.168.100.1[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
jorden06
senior tag
válasz kabelmania27 #6224 üzenetére
Modem jelszintet honnan lehet egyébként ellenőrizni?
blakey: a ping 26-ról 20-ra csökkent, egyelőre a töltési "kékhalál" sem jött elő, de kb 10 perce lőttem csak be, szóval nyugtával a napot...
[ Szerkesztve ]
-
-
jorden06
senior tag
válasz kabelmania27 #6235 üzenetére
Az elosztó az első fajta, a leírt módszer viszont nem csinál semmit (bejön az oldal, viszont a user és pw beírása után This feature is not enabled üzi).
-
jorden06
senior tag
válasz kabelmania27 #6237 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Criton
veterán
Nekem most ilyenek az értékek, a múltkori óta semmi változás, vagy is de! Most egy ideje nincs bajom mióta a csillapítót a modem elé raktam, nincs csomagvesztés, gyorsan betölti az oldalakat stb...
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 8.2 dBmV 38.6 dB
Channel 2: 8.3 dBmV 38.2 dB
Channel 3: 8.1 dBmV 38.5 dB
Channel 4: 8.4 dBmV 38.2 dB
Channel 5: 7.8 dBmV 38.9 dB
Channel 6: 7.9 dBmV 38.6 dB
Channel 7: 8.1 dBmV 38.8 dB
Channel 8: 8.3 dBmV 38.7 dBPower Level:
Channel 1: 47.7 dBmV
Channel 2: 46.9 dBmV
Channel 3: 46.7 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
king.mp
aktív tag
Azt lehet tudni, hogy a csatornák miért vannak össze-vissza ? (digitális)
Semmi sincs ott, ahol eddig volt ...
-
Topikgazda
-
jorden06
senior tag
válasz kabelmania27 #6240 üzenetére
De van, nem lenne szükséges? Amikor bekötötték méregettek valamit, majd felrakták, hogy talán szükség lesz rá.
-
king.mp
aktív tag
válasz Gubek-Einste #6243 üzenetére
Köszönöm.
-
blakey
titán
válasz jorden06 #6244 üzenetére
Kipróbálhatod nélküle is, de nem véletlenül tették rá. Nálam is van, nélküle nem akart csatlakozni, van akinél nélküle működik jól. Próbáld ki, ha jobb, akkor nálad nem szükséges a csillapító.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #6243 üzenetére
Hmmm... Ezt sem tudtam! Na majd haza megyek rá is nézek! Mondjuk sokat nem nézem a digitális adásokat...
-
MODERÁTOR
-
blakey
titán
Van itthon egy pár splitter, TAP, toldó, stb. Elkezdtem gondolkodni.
Jelenlegi felállás: bejövő jel egy 3-as splitterbe (3X-5,8dB) ebből 1 a modembe (-6dB csillapítással), 1 a tv-be a 3. pedig egy TAP (-6dB) segítségével további másik 2 tv-be, ez így működik, semmi gond, felmerült bennem 3 csatlakozási lehetőség:
1. a jelenlegi
2. bejövő jel egy 2-es splitterbe, 1-ik csatija toldóval egy másik splitterbe aminek egyik vége a modem másik a tv ill. az 1. csati másik vége egy TAP-be (-6dB) és onnan 2 tv-be
3. bejövő jel egy TAP-be (-6dB), TAP csatija toldóval egy splitterbe aminek egyik vége a modem másik a tv ill. az 1. csati másik vége egy TAP-be (-6dB) és onnan 2 tv-beKérdés melyik a jobb ill. miért esetleg van-e jobb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest