Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #5900 üzenetére
2 szintes társas.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #5902 üzenetére
Akkor jó, nem hiszem, hogy nagyot változna, bekötéskor a motorolával nagyon magas értékeket mért csillapítás nélkül és azt mondta, hogy 12-est rakna be, de megpróbálja a 8-assal hátha azzal jó lesz. Jónak tűnt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kabelmania27 #5904 üzenetére
Mindhárom azonos, splitter, nem TAP.
-
blakey
titán
Közben megnéztem a csillapítót, mert gyanús volt, hogy nem 8-as. 6-os csillapítás van a modem előtt, kb 12-es a splitterrel együtt a bejövő jelhez képest.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
A következőt gondoltam ki. A egy Samu UE40eh630 tv, CI modul foglalattal. A UPC kábel szolgáltatása jelenleg egy szolgáltatótól kapott set top boxon keresztül jön. Mivel az Scart kábeles, gondolom eléggé lebutítja a jelet. Van annak értelme, hogy veszek egy bármilyen CI modult, és azzal beletolom a tv-be a UPC kártyát? Tudom, hogy a cég is ad, ha kérem, de így olcsóbban jönne ki. Van értelme? Várható javulás a minőségben? És egyáltalán, ez így kivitelezhető?
Előre is köszi a választ!Buék minden fórumtársnak!
-
JEEMBO
aktív tag
válasz kabelmania27 #5898 üzenetére
Nálatok a 417MHz miért 72-es Down csatorna ID-t kap? TV-vel osztozkodni kell a frekiken?
Nálam:
1-402MHz,
2-410Mhz,
3-418MHz,
4-426MHz,
5-434MHz,
6-442MHz,
7-450MHz,
8-458MHz,Felfé irányban meg nem is értem a dolgot, mert egyrészt a NoTV szűrő frekitartománya valami 370-470MHz környékét engedi át és láthatóan az Up jóval ez alatt van:
7-43,4MHz
8-46,7MHz
és ahogy visszanéztem a saját hibakeresési statisztikáimat, csak ezt a két csatit használja a modem.....
Lehet itt a gond!?"Jó pap is holtig butul"
-
Criton
veterán
válasz kabelmania27 #5902 üzenetére
Én 5 emeletes társasban vagyok, és itt változott ugye...
-
JEEMBO
aktív tag
Most néztem meg a Docsis 2.0 doksiban:
Upstream Frequency range: 5-42MHz edge to edgeÚgy látom Docsis 3.0-nál növelték meg 5-85MHz-re az upstream frekitartományt, de ehhez meg a Docsis 2.0-ás modemem nem passzol.
Szóval nem értem hogy működik up ID7- 43,4MHz és ID8- 46,7MHz-en a modemem....
5letek?
"Jó pap is holtig butul"
-
kabelmania27
Topikgazda
Mert én nem UPC-nél vagyok hanem Invitelnél (volt Fibernet), Invitel docsis2/3 rendszert használ, UPC eurodocsis2/3-at.
A modemek előre beállított szabványfrekiket használnak.
UPCnél a frekik között 8a különbség pl 410,418, itt 6 411,417
Criton: Légkábeles szakasztól függ, négyemeletes panellba voltam albérletbe páréve, ott is változott, de ott légkábel van a házak között. Ismerősnél nincsenek légkábelek a házak között ott kevésbé változik.[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz kabelmania27 #5912 üzenetére
Légkábel? Itt a környéken és a házon belül sem látni semmi kábelt, a szerelő is mondta, hogy a ház előtt van egy nagy szürke doboz, ami a UPC-é ahonnan a föld alatt jön be a kábel és viszik el a falban valamint itt mellettem az első emeleten van egy elosztó ahonnan az összes lakásba megy a net.
-
JEEMBO
aktív tag
válasz kabelmania27 #5912 üzenetére
Docsis 2.0 Annex F-ben kitérnek Európára, miszerint:
"In the upstream direction, the cable system is assumed to have a passband with a lower edge at 5 MHz and an upper edge which is implementation-dependent but is typically in the range of 25 to 65 MHz."De ezzel együtt sem értem, hogy a NOTV szűrő csak egyirányú lenne?
Mert másként nem tudom elképzelni, hogy tőlem felmegy a 470MHz körüli alsó vágás ellenére is a 43MHz körüli frekin küldött UP jel...."Jó pap is holtig butul"
-
JEEMBO
aktív tag
válasz kabelmania27 #5915 üzenetére
Nem sok szomszédnál van UPC kábel, úgyhogy nem nagyon tudok mást csinálni, mint fórumon kérni összehasonlító értékeket, meg a UPC fülét rágni, akik viszont nem találják a hiba okát...
"Jó pap is holtig butul"
-
csaknehairok
csendes tag
Hali!
"nem találják a hiba okát".....
Érdekes gondolatmenet,mert akár igaz is lehet.Hallottam olyanról is,hogy a upc-s emberkéknek hétvégén kellett 2 napig az adott hibás részen oszlopról oszlopra az oszlopon lévő osztókra mérni egyesével,mire megtalálták a zajbetörést.Az a baj,hogy a cég kiszolgáltatottá tette a hálózatát a külső hatásoknak takarékossági okok miatt,amit az ügyfelek szívnak meg. -
Criton
veterán
válasz csaknehairok #5917 üzenetére
Zajbetőrést nálam is találtak, de nem tudnak vele mit csinálni választ kaptam, vagy csak szimplán nem akarnak vele foglalkozni. A házban több lakásban is hasonló a probléma, mivel itt mindenki UPC-s mert más meg ugye nem lehet
-
csaknehairok
csendes tag
Nagyon egyszerű a megoldás!Állítsa vissza a cég a régi rendszert,az ügyfelek max csak modemet vagy boxot cserélhessenek magunknak,és akkor szépen visszaállna sok idővel a régihez hasonló állapot.(a t-homenak is sok problémája lett annak idején ebből,egész jól le is építette ezt,hogy az ügyfelek szerelgessenek otthon maguknak)
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz csaknehairok #5920 üzenetére
Korábban twingos leírta, hogy nem okoz problémát a visszirányszűrők hiánya.
Iginotusnak is megtalálták a zajbetörés forrását. -
csaknehairok
csendes tag
válasz kabelmania27 #5921 üzenetére
Háát ez nem teljesen így van.Az a twingos vagy te műszerész szerűség lennétek?Csak azért kérdem,mert régen volt kapcsolatom upc-s emberkékkel,amikor ez az egész kezdődött,és ők mesélték,hogy a későbbiekben milyen problémák lehetnek,amik közül a legvalószínűbbnek a CER hibát mondták,és most abból van elég szépen.Elég olvasni a fórumot,itt is van elég,és mennyien vannak akik nem írnak ide be.Ezen kívül láttam régebbi nem optikai digis részeket,ahol az erősítős szekrényekben minden le van szűrve,ami a tv-re vonatkozik.Kérdem én,hogy a digi,aki 2005-től építette a "régebbi" hálózatait,fölöslegesen szűrőzött volna mindent,adtak volna ki egy "csomó pénzt" (országos szinten értem) visszirányszűrökre?Ilyen jellegű hálózat nem erre lett kitalálva sztem.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz csaknehairok #5922 üzenetére
twingos UPC-nél dolgozik
Más szolgáltatónál is vannak gondok, ahol haszálatba van még a hpf.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
csaknehairok
csendes tag
válasz kabelmania27 #5923 üzenetére
Mièrt baj a hpf?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz csaknehairok #5926 üzenetére
Nincs vele baj.
twingos írta, hogy belvárosi házba nem okoz problémát a visszirányszűrő hiánya. -
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Ma kipurcant a UPC médiaboxom. Sehogy nem hajlandó bekapcsolni. Nem tudom áramszünet volt-e éjszaka, vagy miért kapcsol ki, de vissza sehogy sem akar. Mi van ilyenkor? Vállal erre a UPC garanciát, vagy számíthatok zsíros pénzek kifizetésére?
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #5925 üzenetére
És analógon vajon hol kellene keresni? Ezt nem tudod? Kivettek valamit, és annak a helyén, vagy új csati lett? Én a meglévőket most végiglapoztam, de ott nem találtam... Persze lehet, hogy nálunk még nincs is!
-
MODERÁTOR
válasz csaknehairok #5926 üzenetére
Nekem sincs bent szűrőm, és semmi gondom nincs a hiánya miatt!
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5930 üzenetére
A Reflektor TV helyén lesz, néhány helyen csak jövő héttől lesz elérhető.
Annak ellenére berakták/berakják, hogy azt ígérték a megszűnő Reflektor TV helyett nem lesz semmi, a helyét újabb digitális csatornákhoz fogják felhasználni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5932 üzenetére
Ez nem így működik, ki kell jönnie a technikusnak és neki kell kimondania, hogy az eszköz KO, majd azonnal cseréli is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #5934 üzenetére
Jó, csak mivel pont nem régiben egy távirányító kapcsán ez hangzott el, hogy be kell vinni és cserélik, így gondoltam ezt is lepróbálják ott, és cserélik! Nekem így lenne logikus! Ha mondjuk valakinek közelben van UPC ügyfélszolgálat, annak lehet egyszerűbb oda levinni, mint fél órát telefonálni a technikusért... A boxot ott is be tudják vizsgálni!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5935 üzenetére
Távirányítót egyszerűbb cserélni, box-ot meg a technikusnak meg kell vizsgálnia, hogy mi is a baja, általában csere lesz belőle de ha javítható a helyszínen akkor azt megcsinálja.
Sok minden logikus lenne de nem úgy van.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Watercolour
aktív tag
WebSTAR EPX2203 modemem van a Fiber Power 25 csomagomhoz, ami ha jól értem, ED2.0 szabványt támogat. Ha nagyobb csomagra váltanék, mindenképpen le fogják cserélni a modemet? Már a FP50 csomagnál is?
-
Topikgazda
válasz Watercolour #5937 üzenetére
Az EPX2203-as modem szar, évekkel ezelőtt kiderült már ez róla, anno nekem még első szóra cserélték, állandóan újraindulgatott.
50-es és 120-as nethez már Cisco EPC3208/3212 modemet adnak mivel ezekhez a csomagokhoz már ED3.0 modemre van szükség.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #5933 üzenetére
Hmm... Hát most végigtekertem a TV-t, nálunk jelenleg még nincs! De őszintén megmondom, nem is emlékszem rá, hogy analógon lett volna Reflektor TV valaha is! Persze lehet csak nekem nem tűnt fel...
-
Latency
senior tag
válasz Intruder2k5 #5939 üzenetére
Budaörsön van (a kiosztás megegyezik a Budapest központi fejállomással). Valószínűleg tényleg a Reflektor TV helyére került. Mondjuk eddig úgy volt, hogy a TLC lesz helyette, hát nem tudom melyikkel járunk jobban.
-
MODERÁTOR
válasz Latency #5940 üzenetére
Mindegy, nekem nem sürgős, csak megemlítettem!
Amúgy nálunk elvileg 39 csatorna van analógon (silver csomag), de ebben nincs Reflektor TV! Nem hivatalosan 47 csatorna jön be (gold csomag), de ebben sincs Reflektor TV! Szóval nem tudom, hogy itt miként lesz majd, de erre hamarosan fény derül!
-
Teaway
veterán
válasz Gubek-Einste #5925 üzenetére
Kösz, megtaláltam: Bp. XXII. (volt Fibernet) a ReflektorTV helyett van
Nincs itthon csokid??
-
JEEMBO
aktív tag
válasz kabelmania27 #5918 üzenetére
Tegnapi szervizes kiszállás (NOTV szűrő csere, kábel átdugás) óta sajna továbbra is produkálja a hibát a vonal, tegnap 12:49-től kezdve látható visszatérő és igen zavaró (T3 time-out) szakadozásokkal:
"Tue Jan 01 14:05:31 2013 67020300 Information (7) DCC arrive new
Tue Jan 01 14:05:27 2013 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Tue Jan 01 14:05:04 2013 67020200 Information (7) DCC depart old
Tue Jan 01 12:57:50 2013 67020300 Information (7) DCC arrive new
Tue Jan 01 12:57:48 2013 67020200 Information (7) DCC depart old
Tue Jan 01 12:57:16 2013 67020300 Information (7) DCC arrive new
Tue Jan 01 12:57:02 2013 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Tue Jan 01 12:56:48 2013 67020200 Information (7) DCC depart old
Tue Jan 01 11:19:50 2013 67020300 Information (7) DCC arrive new
Tue Jan 01 11:19:37 2013 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Tue Jan 01 11:19:25 2013 67020200 Information (7) DCC depart old
Tue Jan 01 00:18:49 2013 67020300 Information (7) DCC arrive new
Tue Jan 01 00:18:47 2013 67020200 Information (7) DCC depart old
Mon Dec 31 18:31:27 2012 67020300 Information (7) DCC arrive new
Mon Dec 31 18:31:24 2012 67020200 Information (7) DCC depart old
Mon Dec 31 12:49:25 2012 67020300 Information (7) DCC arrive new
Mon Dec 31 12:49:24 2012 82000500 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ...
Mon Dec 31 12:49:07 2012 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Mon Dec 31 12:49:02 2012 67020200 Information (7) DCC depart old"Hívtam az ügyfélszolgálatot újfent, s mondtam, hogy a szerelő kolléga IT probléma bejelentését javasolta, de az ügyfélszolis egyrészt nem tudott a modem logban általunk látható állapot diagnosztikáról sem, sem pedig IT felé jelenthető hibáról, így újfent csak technikust tud küldeni. Mind1, amíg nem lesz jó, nem szállok le a témáról.
Persze megint figyelmeztetett, hogy ha nem találnak hibát, akkor kiterhelik a kiszállást..."Jó pap is holtig butul"
-
Topikgazda
-
ntrbot
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy olvastam UPC oldalán, hogy számhordozásnál nem kell nekem lemondani a jelenlegi szolgáltatónál hanem elintézik. Az addig oké, csak olyan problémám lenne, hogy a net+telefon egy csomagnak számít. Ilyenkor kell-e vmit tennem vagy lemondják nekem netestől mindenestől (jelenleg invinél komfot csomag)? Mert a netet is UPC-nél kötnénk. Ha valakinek volt hasonló vagy tudja rá a választ megköszönném. : )
A legnagyobb akadály a benned rejlő kétség a sikerben.
-
MODERÁTOR
Szia!
Én másfél éve mentem így az akkori RubiCom-hoz, nem kell semmit sem lemondanod, mindent Ők intéznek! Annyit tegyél majd meg, a majdan megjelölt szerződés lejárati dátum után, hogy felhívod az Invit, és megkérdezed, hogy egész biztosan megszűnt-e minden szerződésed velük, és eme hívás időpontját nem árt feljegyezned, biztos ami biztos! Ezt jobb ha kijelentik Ők is! Bár mondom, nekem semmi gondom nem volt, minden rendben ment! Felhívtak a Rubitól, mondták, hogy pl. ezen a héten pénteken 18 órakor történik a számhordozás, az Invis telefon ekkor el is hallgatott, a Rubis pedig már működött, igaz csak egy ideglenes számon, másnap reggelig, és akkor váltottak át a régi számra!
Ha netán felmondod, akkor nem tudják a számot kikérni az Inviteltől, mert ezt csak élő szerződésből lehet! Volt aki így járt...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Két hete váltottam, a telefont elintézik a netet neked kell lemondani.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Kingston 32GB DDR5 5600MHz Kit(2x16GB) Fury Beast Black
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Black újszerű szép független, 3 hó gar
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + i5 8500 + be quiet! hütő + 32 Gb G.skill 2.400 Mhz Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest