Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz TeeJay #60102 üzenetére

    Szerintem egyikünknek sincs igazán rálátása arra, hogy milyen igényei vannak a többségnek, így te is csak a saját magad igényei alapján feltételezed, hogy mások is arra vágynak, mint te. Pedig lehet, hogy nem. ;)
    Nekem pl. pont nem elég, ha csak meg tudom nézni a műsort, amit éppen ad a tévé. Én ugyanis szinte semmit nem nézek valós időben, mert olyankor többnyire nem vagyok otthon, vagy mást csinálok, vagy egyszerűen csak át akarom ugrani a műsorokba illesztett reklámblokkokat. Szóval rengeteg műsort rögzítek. Van olyan, hogy egyidejűleg kettőt is, miközben egy harmadikat nézek. Ez korábban megoldható volt egyetlen boxon, mert a Philips 3 tuneres volt. Aztán jött a Cisco box, ami már csak 2 tuneres, de két, egymást időben átfedő műsor felvételét nem lehet rá előre beprogramozni. A mediacard még ennyire sem teremt lehetőséget, mivel egy kódolt csatorna rögzítésekor (a tévére kötött HDD-re) nem lehet közben egy másik kódolt csatornát nézni, akkor sem, ha valakinek két tuneres tévéje van... Most azt ne is említsük, hogy a többségnek csak egy tuneres tévéje van, így bármilyen műsor rögzítése közben nem tud semmilyen másikat nézni. Szóval pont annyit tud a mediacarddal, mint a Horizon boxszal... Az meg nekem édeskevés.
    Tehát nekem pont olyan változások kellenének, amelyek nagyobb szabadságot és több lehetőséget engednek meg a műsorrögzítés terén. Ennek megfelelően töltöttem ki a kérdőívet is. Kellene a mediacardhoz is a teljes, egy hetes EPG, a műsorvisszanézés lehetősége, a műsorok rögzítésének lehetősége (ugye ezek mind kiválaszthatók voltak a kérdőívben), plusz extra kívánságként beleírtam, hogy jó lenne, ha a kártya a tévében is úgy viselkedne, mint a boxban, tehát az 1 db kártya egyidejűleg nem csak egy csatornát tudna kikódolni. Ha a két tuneres boxhoz elég 1 db kártya, akkor egy két tuneres tévéhez is legyen elég 1 db kártya, ha kódolt adás rögzítése közben egy másik kódoltat akarok nézni, vagy netán egyidejűleg két kódolt csatornát rögzíteni. Na, hát nekem pl. ilyen igényeim vannak, ezek élveznek prioritást. Abban egyetértünk, hogy a videotár, a játékok meg a UPC portál elérhetősége egy mediacardos tévéről nálam is az utolsó helyekre sorolódott.
    Persze tisztában vagyok vele, hogy az én igenyeim nem számítanak átlagosnak, de jó lenne, ha a hozzám hasonló heavy userek igényeit is ki tudná szolgálni az ország legnagyobb szolgáltatója – ha kell, akkor persze némi extra díjazás ellenében.

    * Egy apróság: azt írod, hogy minden digitális csatorna kódolt a UPC-nél, de ez nincs így, mivel huszonvalahány csatorna kódolatlanul vehető. (Tény, hogy ez még mindig sokkal kevesebb, mint a négybetűs szolgáltatónál, ahol minden csatorna kódolatlan.)

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák