Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chriss745
tag
válasz kabelmania27 #45650 üzenetére
Megnéztem, az elosztóm Antronix CMC2002HR.
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek infója arról, hogy az UPC-nél az 587-es és a 993-as port tiltva-e van?
A 25-ről tudok, hogy azt a webes felületen lehet engedélyezni, de a másik kettőről nem találtam semmi infót.
Előre is köszi a választ!Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz 4Grider #45654 üzenetére
Mert a gép a router-en DMZ-n van, tűzfalon át van engedve mind a két port. Localhost-on illetve hálózaton blelül válaszol a telnet-re mindkettő, külső ip-ről viszont nem. Sőt, portchecker is úgy látja, hogy mind a két port zárva van.
Szóval akkor lehet felkell hívnom őket, hogy dafaq.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kabelmania27 #45657 üzenetére
Nem upc, saját mail szerver. SMTP-t használok, pop3 tiltva van. Teszthez csináltam. Amíg pedig nem tesztelem az ssl/tls kapcsolódást, nem rakhatom ki élesre, de így muszáj lesz, mert más elképzelésem nincs a problémára, mint az, hogy központilag van korlátozva a két említett port.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Patrol
tag
válasz Patrol #45596 üzenetére
Sziasztok,
Beszéltem az LG szervizesével is, aki azt mondta, hogy rengeteg ilyen jellegű problémát jeleznek nekik a UPC-s ügyfelek.
Főleg azok, akik friss médiakártyával rendelkeznek.
Ilyenkor az LG a saját és az ügyfél megnyugtatása végett vezérlőpanelt szokott cserélni a TV-ben, de ez jellemzően nem oldja meg a problémát.
A probléma pár hét, 1 hónap elteltével "magától" szokott megoldódni.
Az LG-s szerelő azt mondta, hogy a jelenség olyan, mintha nem lenne jogosultság adva az EPG-hez és ezt egy idő elteltével a UPC megadná, vagy aktiválna valamit...Az LG szakembere azt is megerősítette, amit itt a fórumban írtak páran, hogy korábban még a webOS 1.0-nál valóban volt egy ilyen jellegű LG szoftverhibájuk is, de ezt akkor egy frissítéssel elhárították, valamint a webOS 2.0-nál már ilyen jellegű szoftverhiba sosem fordult elő.
Az LG szerint zaklassam emiatt a probléma miatt a UPC ügyfélszolgálatot.
A UPC ügyfélszolgálat szerint a TV-m nem kompatibilis a médiakártyájukkal, (valóban nincs a weboldalukon lévő listában) de nyugodjak meg a médiakártya szoftverét folyamatosan frissítik és jelzik a TV-m típusának inkompatibilitását.Figyelgessem a weboldalukon található kompatibilis listát és a médiakártya frissítéseit.
Itt áll a dolog most.
Üdv.
-
blakey
titán
válasz Patrol #45659 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem egyszerű a dolog. Panasonic TV-n van kis ablak, minden tökéletes, tehát nehéz megtalálni a felelőst és mindenki csak hárít. Samsungnál sincs kisablak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kabelmania27
Topikgazda
Veszprémi regionális fejállomás területén április 5-től elérhető az 500-as netcsomag. ASZF változás.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
sziasztok,
ismerősnek upc mobilja van, és rendszeresen kicsengés helyett sípol, aztán többedik hívásra mégis elérhető. én is upc-s tervezek lenni, de ez válóok lenne... ez általános probléma?
hanyas vagy, te disznó?
-
blakey
titán
válasz Patrol #45665 üzenetére
Ezért írom, hogy nehéz megtalálni a felelőst, pana tv-vel tökéletes, lg-vel kompromisszumos, bár nálam van adás ha az EPG-ből kilépek (LF650V).
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Internet lemondásakor a modemen és az adapteren kívül kell valami mást vinni?
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
Patrol
tag
válasz blakey #45666 üzenetére
A médiakártyás műsorrögzítésnél (külső winchesterre) az normális, hogy csak a TV bekapcsolt állapotában rögzít?
És ha épp be van kapcsolva, akkor ha elkezdődik a rögzítés oda is kapcsol és ha az ember elkapcsolna kiírja, hogy akkor bukod a rögzítést.Ez normál esetben így zajlik?
A mediaboxnál ez nem így ment... -
blakey
titán
válasz Patrol #45668 üzenetére
A rögzítés a tv tulajdonságaitól függ, ha képes kikapcsolt állapotban rögzíteni akkor működni fog (de szerintem nem képes rá) Ha a tv valódi 2 tuneres akkor tud olyat, hogy egyiken felvesz és közben lehet mást nézni. A box egy másik eszköz, az arra lett kihegyezve, abban 2 v. 3 tuner van és megy kikapcsolt állapotban is, stb. Ha ennyire rá vagy "kattanva" a rögzítésre akkor a box a legjobb megoldás, tv-nél többnyire a felsőkategóriában vannak a 2 tuneresek és talán képesek készenléti állapotban is rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Hívogatnak a UPC-től, mert lejárt a korábbi hűségidőszakom és telefonon akarnak szerződést ajánlani újabb 2 évre, a neten található áraknál jobb áron. A kérdés az, van-e valami trükk ebben? Ugye Invitel kapcsán elég durva dolgokat hallottam, nem szeretnék belefutni valami átverésbe.
Bármilyen tapasztalatot szívesen veszek.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
4Grider
nagyúr
Ha jobb árat ajánlanak a honlaptól, az azt jelenti, hogy van nálatok sokkal jobb áron dolgozó kábelen vagy optikán szolgáltató konkurens cég is. Egyébként meg ha telefonon bólintasz rá a két évre, az nagyjából ugyanaz, mint ha ügyfélszolgálaton teszed ugyanezt. E-mailben minimum kiküldik, hogy mire mondtál igent, és van pár napod, hogy gond nélkül felmondd, ha esetleg valamit elhallottál.
-
Vesa
veterán
válasz 4Grider #45673 üzenetére
Kizárólag a UPC szolgáltat itt kábelen és pont azért tartok ettől, mert a telefonos rábólintás egyenértékű a személyes aláírással, de itt ugye be kell érnem egy ismeretlen ígéreteivel, ami ha mégsem teljesen úgy lesz, akkor már cseszhetem 2 éven át. Sajnos Magyarországon élünk, lassan azt sem hiszem el senkinek, ha kérdez. Ugyanakkor ha netán mégis korrekt a dolog, akkor megérné.
-
blakey
titán
Ahogy a telefonban mondják úgy lesz, attól nem fognak eltérni. Nem értem ezt a bizalmatlanságot. Soha semmilyen módon nem vertek át
-
4Grider
nagyúr
Ilyenkor pedig nem adhatnak a weblap akciós áraitól kedvezőbb árat. Ezt nekem csak azon a területen játszotta el a UPC, ahol megkapta a négy betűs szolgáltató az optikai hálózat építésére az önkormányzattól az engedélyt. Pechjükre a faluújságban közzétette a hírt a polgármester, így elég kevés embert tudtak bepalizni újabb 2 évre. Amikor pedig már elkezdték bekötni az FTTH-t, ügynököket is a falura szabadított a UPC. Na azok aztán még az ingyenes telefonálást is behazudták (akkor még nem voltak ilyen telefoncsomagjai a UPC-nek).
Ahogy írtam, a szerződést meg kell kapd írásban is, és ha valami nem stimmel, visszatáncolhatsz egy ideig tőle. -
Patrol
tag
Ha valóban a UPC hív, akkor nyugodtan fogadd el az ajánlatát, ha azt kedvezőbbnek érzed mint az eddigit.
Én már sokadszorra kötök velük 2 év hűséget az egyedi ajánlatukra.
Olyan is volt, hogy UPC-s ügynök kopogtatott az ajánlattal és telefonos megkeresés is.
A szerződést mindenképpen megkapod nyomtatva vagy e-mailben és csak akkor fog élni ha aláírtad és egy aláírt példányt visszajuttattál hozzájuk.Az egyedi ajánlatuk kulcsa mindig az, hogy mindhárom szolgáltatásukat igénybevedd. (Internet, TV, vezetékes telefon. A UPC mobil nem számít és nem ad plussz kedvezményt sem) Ha ez adott akkor tejben-vajban fürösztenek.
Én pl. úgy fizetek 500 Ft-ot a vezetékes telefonért, hogy készülékem sincs amit rádughatnék.
Mindezt azért teszem, hogy az egyedi ajánlatuk segítségével havi kb. 5000 Ft-al fizessek kevesebbet.Szóval igen, általában megéri az egyedi ajánlatuk.
-
blakey
titán
válasz Patrol #45678 üzenetére
Email esetén semmit nem kell aláírni, ha elfogadja akkor 14 nap után automatikusan elfogadott lesz (ráutaló magatartás)
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Ha elfogadható árat mondanak nyugodtan elfogadhatod, UPC-nél az lesz a számlán amit ígérnek.
Patrol: Jól emlékszel, az az egy hiba lehet hogy szakadás miatt félre halja az ügyintéző, ha aznap vagy másnap nem küldik meg akkor írni kell vagy telefonálni.[ Szerkesztve ]
-
Chriss745
tag
válasz kabelmania27 #45652 üzenetére
Kösz, igen, azokkal minden rendben van, a modem értékek is jók, akkor szerintem túl van terhelve a végpont. Nemsokára úgyis elköltözöm, addig meg kibírom.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Zsivi
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy az itthoni hálózat gyenge láncszeme a UPC Ubee EVW3226 modem/routere. Van rá esély hogyha kérek egy másikat (esetleg másik típust is, Ciscokat láttam a holnapon) akkor kicserélik?
Fiber Power 120.Köszi, a segítséget!
-
kezo0
addikt
Szia, amikor én 240-es netre váltottam, két különböző ügyintéző ígérte meg nekem, hogy Cisco-t fogok kapni, de minimum Technicolort, ezek után a technikus megjelent egy Ubee-vel, és a vállát vonogatta, hogy ezt adják mindenkinek, ne számítsak másikra... Kb. ennyit számít nekik, hogy milyet kérsz.
Persze ha ténylegesen hibás, és ez be is bizonyosodik, akkor kicserélik, de szerintem akkor sem lesz rá befolyásod, hogy milyenre.[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Sima modemre nem fogják cserélni, állítsd át bridge módba+kapcsold ki a wi-freet, így sima modemként tudod használni, routered wan portját kösd a modem lan1 portjára.
Ha cserélni kell a modemet ugyanilyet fogsz kapni, ciscot már csak üzleti előfizetés mellé adnak.[ Szerkesztve ]
-
Zsivi
tag
válasz kabelmania27 #45686 üzenetére
Köszi, ilyesmi válaszokra számitottam A Bridge modot majd kipróbálom, csak az vele a baj hogy szükség lenne a két wifi hálózatra a házban mivel egy nem fedi le az egészet...
-
Vesa
veterán
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Így már sokkal tisztább a kép.
-
félisten
Üdv! Technicolor TC7200-at kaptam. Átállítottam bridge módba máshoz nem nyúltam, Xiaomi router rádugva amit egy Cisco 3925-ről lehúzva hoztam ide, annak voltak beállításai tehát most is úgy van. A gond: Nincs net, de semmi. Merre induljak el?
Xiaomi:
Connection typeStatic IP address
IP address: 192.168.0.25
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.0.1
DNS: 84.2.44.1 84.2.46.1 ? - ezt honnan szülte?A upc-s csodán át kell még valamit állítani?
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
blakey
titán
válasz Kolondrum #45690 üzenetére
A router alap beállításain újra végig kell menned, hogy jó legyen a kapcsolat, esetleg egy újraindítás is jó lehet.
-
félisten
válasz kabelmania27 #45695 üzenetére
Pontosan mire vagy kíváncsi?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
válasz kabelmania27 #45697 üzenetére
1 5 Zárolva 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 46.8
2 1 Zárolva 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 45.5
3 2 Zárolva 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 46.0
4 3 Zárolva 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 45.81 8 Zárolva 410000000 256QAM 6952000 38.9 4.1
2 9 Zárolva 418000000 256QAM 6952000 37.9 3.3
3 10 Zárolva 426000000 256QAM 6952000 37.9 3.3
4 11 Zárolva 434000000 256QAM 6952000 38.2 3.2
5 12 Zárolva 442000000 256QAM 6952000 37.9 3.0
6 13 Zárolva 450000000 256QAM 6952000 38.3 3.4
7 14 Zárolva 458000000 256QAM 6952000 38.1 3.4
8 15 Zárolva 466000000 256QAM 6952000 37.9 3.42db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Nxn908xxx
őstag
Hali!
Egy mercury routerhez szeretnék egy tplink routert kapcsolni. Át is raktam a cuccot modem üzemmódba, de most így valamiért nincs internet kábellel. A halvány sárga led most zölden világít. Ilyenkor mi a teendő? Hogy lehet innen elérni a beállításokat? Mert ugye most nincs net úgy se ha gépre dugom, se ha a tplinkbe. Valaki segítene? -
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest