Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
-
mlinus
őstag
És csúcsidőn kívül is így viselkedik? Még max arra tudok gondolni hogy ez elb@szott QoS zavar be.
Ha napközben is rossz, próbáltad más kábellel, más gépen, új eszközzel akkor egyértelmű hogy a upc-nél van a hiba. Telefonon is elmondhatod, de lehet érdemes lenne facebookon privátban vagy emailben leírni pontosan, hogy biztos olyan kollégához kerüljön aki ért hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Zitronensaft #45443 üzenetére
Köszönöm!
Szerencsére nálunk nem ment el minden, csak 2-3 nap után beállt a "rendes", előfizetett csatornakiosztás. -
Uthenger
aktív tag
Az ilyenek miatt van laptopos teszt az upcnel, hogy kizarjak az ugyfel oldali hibat.
Mit csinalt a technikus? Kicserelte a modemet es tavozott v volt is nala laptop amivel o is mert?Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Legolas
senior tag
Én hasonlóan szívok mióta megemelték a 120-as netet 500-asra.
Az addigi Cisco cucc tökéletesen működött a 1043-as roteremmel.
Az új Mercury viszont nekem csak routerként trágya. Speedtesten 5ghz-en telefonon a sebesség megvan, de ha weboldalt kell betölteni akkor sok másodperces gondolkodás után indul el. Főleg telefonnal használhatatlan a net.
A 1043-ast mögé kötve tökéletesen működik, de mivel én WIFI-t használok csak gyakorlatilag nem gyorsult a netem, mert ac-s router kellene, hogy a sebesség javát WIFI-ni is ki tudjam használni.
Szombaton kicseréltetem a Mercury-t. Akkor kiderül, hogy a konstrukció hibás, vagy én fogtam ki egy hibás eszközt. Ha meg vehetek hozzá egy 30 rugós routert, akkor minek hozza ide a UPC a saját cuccát?[ Szerkesztve ]
Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571
-
MODERÁTOR
-
Dida104
tag
Sziasztok!
UPC-s netem van. Van egy Ubee modem, amit bridge módban használok, erre a saját routerem van kötve, ezen keresztül használom a netet. A kábelmodem IP címe: 10.x.x.x (privát), a router WAN oldali IP címe: 89.x.x.x (nyilvános). A www.ipcim.info szerint az IP címem ugyanaz a 89.x.x.x, amit a routeren is látok. Akkor most az én netem NAT-olt, vagy nem? Ha nem, akkor mi az a 10-zel kezdődő cím, ami a modem címe? Hogy is van ez? -
Topikgazda
válasz Dida104 #45508 üzenetére
Ha a router WAN oldali címe és az www.ipcim.info látott egyezik akkor nem NAT-olt címed van. A UPC nem NAT-ol.
A 10.x.x.x a modem belső címe amin a modemet lehet babrálni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Dida104 #45508 üzenetére
Szia!
Ha bridge módban használod a HGW-t, akkor annak nincs WAN IP címe, LAN oldalról pedig a 192.168.100.1 címen éred el, mint a kábelmodemeket általában. Nem tudom hol látsz ilyen 10.x.x.x címet, de gondolom akkor az valami szerviz célokra szolgáló cím, amin a szolgáltató elérheti az eszközt saját hálózatán belül, azonban a Te internet forgalmad nem azon az interfészen bonyolódik.
[ Szerkesztve ]
-
Szkipi
tag
Sziasztok.
Hitron CGNV4 routerbe nem tudok belépni a 192.168.0.1 címmel, beütöm és csak forog a böngésző de nem jön be a router menü :/
Ötlet?"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
gduck
addikt
Kb. 3 hónapja csinálja 1-2 hetente újra kell indítanom a Cisco 3208-ast. Ötlet?
Modem restart előtt:
Modem restart után:
[ Szerkesztve ]
-
Dida104
tag
válasz Intruder2k5 #45510 üzenetére
Köszönöm válaszod (Gubek-Einste-ét is), megnyugodtam.
A modembe belépve A Rendszer -> Állapot -> általános -> Kábel modem IP címe alatt látom a 10-zel kezdődő címet.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Szkipi
tag
válasz Intruder2k5 #45516 üzenetére
Az is megvolt és mégse.
"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
Topikgazda
-
Szkipi
tag
válasz Gubek-Einste #45520 üzenetére
Sikerült végre...3x reseteltem a routert mire végre be tudtam lépni végül a 192.168.0.1-el. Köszi mindenkinek az ötleteket
Szép estét"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
gduck
addikt
-
kabelmania27
Topikgazda
Táp esélyesebb.
kabelmania27 kérésre módosítva.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
MODERÁTOR
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! A mai nap folyamán rendeltem meg a webes felületen a 30Mbit-es netet a UPC-től. Emailben, ha jól értelmeztem, akkor arról tájékoztattak, hogy március 10-én hozza a postás a modemet.(saját beüzemelés, azt írja) A kérdésem az lenne, hogy a kábelezést előtte fogják előre láthatólag megcsinálni, vagy majd ha már ittvan a modem?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Geri89 #45526 üzenetére
Szia!
Jelenleg van valamilyen TV szolgáltatásod a UPC-től? Vagy semmilyen UPC koax kábel nincs a lakásban?
Ha van, és azt írták, hogy postán küldik a modemet, akkor vélhetően saját beüzemeléssel rendelted meg az internetszolgáltatást.
Ha nincs jelenleg semmilyen szolgáltatásod, akkor elvileg nem választhattál volna saját beüzemelést, és ilyen esetben a bekötést végző technikus hozza a modemet tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
válasz Intruder2k5 #45527 üzenetére
Most költöztünk a házba, szóval nekünk itt még biztos, hogy nem volt semmi. Azt sajnos nem tudom, hogy az előző lakónak melyik szolgáltatónál volt az előfizetése. Az emailben saját beüzemelést írnak, akkor valamit elrontottam? Vagy ilyenkor úgyis felveszik majd velem a kapcsolatot?
-
MODERÁTOR
válasz Geri89 #45528 üzenetére
Ha saját beüzemelés van, akkor nem feltétlenül, de ha be kell kötni a külső hálózatról, akkor ilyen nem jöhet szóba. Javaslom, hogy hívd fel holnap a 1221-et, vagy kérj visszahívást a weboldalon, és tisztázd le a dolgot, hogy új előfizetésről van szó, nincs semmilyen kábeled, ne küldjenek eszközt saját beüzemeléssel, hanem technikus jöjjön.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Uthenger #45505 üzenetére
Még ki se akarta cserélni a routert, mondván mind szar, örüljek, hogy ez legalább bridge módban nem annyira az. Lehet, hogy amit a dobozból kivesz, még fosabb. Mondtam neki, hogy akkor addig cserélgetjük, amíg nem hoznak egy jót.
Lerakta az újat, kínok kínjával beregelte, koaxon végigment, majd távozott. Nem volt nála laptop.eladó Aromamizer RDTA V1
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Legolas #45506 üzenetére
Nekem is 500-as csomagom van, de a telefonom csak 3G-s, ezért a maximum, amit lát, úgyis csak 21 MBps, de az is mindenre elegendő.
Egyébként pl. a lakásban laptopon kb. "csak" 300-as a letöltés, egyedül kábelen hozza a 4xx-es értékeket.
Szóval az egyes wifi-adapterek is korlátot jelentenek. -
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Jelenlegi állapot szerint, ha nincs hűségem válthatok kisebb csomagra?
12 hónapra gondoltam hűséget kötni, de egy kisebb csomagra. -
4Grider
nagyúr
válasz kaszaf #45538 üzenetére
Ha van nálatok Digi. akkor a lemondáskor arra kell hivatkozni (T-re ne, mert hasonlóak az áraik). A Digi nevének hallatára általában földig tolják bugyijukat (a hűségszerződéses áraikat). Ha egy kicsit rákészülsz a Digi okoscsomag árképzésére és arra hivatkozva érvelsz, akkor pedig még le is kerül a bugyi a lábukról...
-
Zimi91
tag
válasz Zitronensaft #45531 üzenetére
Köszi a választ! Amúgy természetesen nem arra gondoltam, hogy van-e optika a UPC hálózatban, anélkül nehezen lehetne ekkora sávszélességet kivitelezni, hanem arra, hogy az előfizetőkhöz van olyan, ahol optika megy, vagy mindenhol koax.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Zimi91 #45474 üzenetére
Üdv!
Kábeltelevíziós hálózat úgynevezett HFC (Hibrid Fiber and Coax) azaz vegyesen tartalmaz optikai és koaxális szakaszt. A helyi fejállomástól az optikai/koax átalakítóig (node) optikán megy a jel, a node után koaxális kábelen utazik a jel az előfizetők felé erősítőkön keresztül.
Koaxos szakaszon a hálózati eszközöknek szükségük van áramforrásra ezért ha azon az oszlopon van áramszünet ahonnan a tápfeladó is kapja az feszültséget akkor a környéken nincs jel.
Itt és Itt részletesebben megtalálható a leírás.[ Szerkesztve ]
-
BUKSIKA75
csendes tag
válasz kabelmania27 #45498 üzenetére
amúgy ezeknél a upc kábel boxoknál a jelszintek milyenek,mert itt nálunk a régebbi kábelre kötöttek(bicske) és és bár nincs semmi extra hiba az átlag jelerősség csak olyan 63-65%..a minőség meg 60-100%között van a csatornákon..ettől jobbat nem érdemes várni vagy esetleg szerelő nézze meg?szimpla egy tv amin megy nincs osztó semmi az oszlop a háztol olyan 2m max...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz BUKSIKA75 #45543 üzenetére
Box/modem által kiírt értékek tájékoztató jellegűek, pl előfordul hogy régi sd box 3%-os erősségre 50feletti minőséget ír ki és nem akad az adás.
A bejövő jelszint több dologtól is függ pl milyen messze van az erősítő+hogy van beállítva, a digitális jel gyengébben jön mint az analóg.
50% feletti jelerősség digitális vétel esetén megfelelő, 60-65-el 100% minőség esetén nem lesz gond.
Felvásárolt területen előfordul, hogy a többi területről közölt értékekhez képest gyengébb a vételi pl ex Fibernet/Rubicom területen előfordult gyengébb erősség.[ Szerkesztve ]
-
Zimi91
tag
válasz kabelmania27 #45542 üzenetére
Szia, köszi a választ! Akkor ez ilyen VDSL szerű, ha jól értem, majdnem végig optika, kivéve az előfizetők előtti szakaszon. Házépítés előtt állunk, ezért szerettem volna tudni, hogy hogy érdemes majd kábelezni, tehát minden esetben koax jön be, nem optika. (Bár lehet érdemes optikával is számolni hosszú távon)
-
-
tothferenc
senior tag
urak, mennyi az esélye, hogy változott a frekitáblázat? tegnap előtt este minden frankó volt, reggel tv bekapcs, se TV2, RTL Klub, CNN... Nálunk ezek a 354 MHz-en voltak, most meg a 338-on találtam meg őket újrakeresés után.... nem kellene erről értesíteni a usert, hogy ne sz.opjon??
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
kabelmania27
Topikgazda
-
tothferenc
senior tag
válasz kabelmania27 #45548 üzenetére
köszönöm.
ezért egy emilt dobhattak volna.... mert ha lekérem a frekitáblázatot ott még mindig a régi van fent.
számlát nem nézek, csak iCsekken fizetem, és a holnapon is csak a webmailt lesem... köszi még 1x[ Szerkesztve ]
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tothferenc #45549 üzenetére
Nincsmit.
354Mhz felett modem ds frekik lesznek felkapcsolva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest