Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz F_Zolee #18850 üzenetére
A kártyának ha úgy vesszük semmi köze a csatornákhoz. Simán a tv keresi meg, bárki megkerestetheti őket. A kártya csak kikódolja az adott csatornát. Vannak tv-k amik kártyával nem találják meg a csatornákat, vagy nem mindet stb. Ezért javasolja UPC, hogy kártya nélkül kerestesse meg.
-
F_Zolee
veterán
Értem, köszi.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Az újonnan kiküldött UPC wifi-s modemben lévő wi-fi-vel kiválthatom, a jelenlegi TP-Link routeremet? (TL-WR842ND 2x5dBi-s antenna, MAC-szűrés, dhcp, ip-reservation amiket használok jelenleg)
Panel, a mostani routerrel wifi-n az erkélyen ülve még van netem, ha lassúcska is, az előd TL-WR741-nél már nem volt net, azt azért cseréltem le)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mate
nagyúr
válasz kabelmania27 #18855 üzenetére
Ha jól emlékszem a videóban említi, hogy hosszabb távon majd technológiát kell váltani és újrakábelezni a dolgokat.
Lehet nagyvárosokban tényleg megérné nekik inkább kihúzni az optikát.
-
MODERÁTOR
"Aki kijön és be is jön a lakásba mind a UPC alkalmazottja (erre rá is kérdeztem, így van)."
Ez tuti nem így van, mert felénk például One Telecom autóval jönnek leginkább, és ha szükséges be is jönnek a lakásba, és ők egy alvállalkozó cég, Dunakeszi székhellyel! Persze lehet felétek más a helyzet, de itt nem így van!
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Intruder2k5 #18857 üzenetére
Itt sem így van, ezért is kérdeztem vissza, hogy pontosan mire is gondol.
-
MODERÁTOR
-
facan
tag
Itt a hálózat szerelói nem jönnek be (az alvállalkozók), csak a UPC alkalmazottak, akiket te "szerelők"-nek hívsz
Jól megkavartuk.Leguccsó infóim alapján hétfőn/kedden cserélik ki a hibás vezetékszakaszt..... Addig együtt kell élnem a szakadozós nettel. Ha van net akkor maxigázzal jön, vagy semmi, a modem sem tud csatlakozni. Bináris net
Ha kihúzom és pihentetem már akkor sem biztos. Egyre romlik a kábel állapota....
Lehet kipróbálom csak ugy brachiból ezt a TC7200-at[ Szerkesztve ]
-
facan
tag
válasz kabelmania27 #18861 üzenetére
A problémák pár napja tán 1 hete kezdődtek.
Remélem a kábelcsere pontot tesz erre a kérdésre és a kockásodó adók is meggyógyulnak ismét. -
MODERÁTOR
2 évvel ezelőtt nálunk is volt ELMŰ oszlopcsere, akkor az optikai kábelt törték össze, amikor ledobálták a földre, két hétig szívtunk, mire UPC kicserélte, addig alig volt net és telefon, naponta csak 1-2 órát legfeljebb, tök véletlenszerűen! Digitális TV-m akkor még nem volt, analógot szerencsére ez sem érdekelte igazán, az működött!
-
facan
tag
válasz kabelmania27 #18863 üzenetére
Pontosan nem tudom, mert utána mikor végigmentek a szakaszon már nem beszéltem velük. A CMTS innen nagyjából 200-300m-re van a kábelhosszon (légvonalban tán max. 150m ) úgyhogy valahol ezen a szakaszon van a hiba.
-
Mercutio_
félisten
válasz kabelmania27 #18855 üzenetére
Azokból a funkciókból amit felsoroltam mindent tud?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
MrSealRD
veterán
Bocs, nem voltam teljesen egyértelmű.
Szóval megrendeltem online a szolgáltatást és kaptam e-mailben egy pdf-t amiben van felhasználónév jelszó...stb.
Ma jön a szerelő és hozza a modemet, meg aktiválja a szolgáltatást. A lényeges rész, hogy én nem akarom a modemnek semmiféle egyéb szolgáltatását használni, kizárólag a net továbbítását a routerbe egy kábelen keresztül. Arra vagyok kíváncsi, hogy a Digis PPPOE beállításokat, hogyan változtassam meg a routerem szoftverében ami nem gyári, hanem openwrt?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
blakey
titán
válasz devil-k #18873 üzenetére
Az ubinál már nem tud DNS-t változtatni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Melyik két modemé? Múlthéten telepítettem egy ubit, kerestem a DNS beállítást, de nem találtam, itt megkérdeztem és azt írták, hogy nem is fogom megtalálni, mert nincs.
Remélem a kis ciscom sokáig szolgálni fog.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #18880 üzenetére
Magyarországon ott néznek hülyének ahol akarnak nem szoktad még meg?
-
blakey
titán
Nos, felcsatlakoztam a szomszéd hálózatára. Megnéztem még 1X, nos lehet ubeeban is változtatni. ua. a menü.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MrSealRD
veterán
Megjött délben a UPC-s ember. Pikk-pakk megcsinálta. Uborka modemet kaptunk. Még nem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy sem, mert közben ebédelnem is kellett. Délután majd elszórakozom vele és jövök panaszkodni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
F_Zolee
veterán
Megvan a médiakártya. Természetesen aktiváltatni kellene de az ügyfélszolgálat most a legleterheltebb. -.-
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kaptam ezt az ubee csodát, úgyhogy most kereshetek valami normális routert, mert se DNS-t, se fix ip-t nem lehet benne beállítani, így a NAS ddns szolgáltatása sem működik. Sőt valamiért a magos torrentek sem mennek a NAS-on azóta (could not connect to tracker.). A szoftververziója: EVW3226_1.0.13. A DNS-re a menüpont valóban ott van, de hiába írom be és okézom le, tölt egy kicsit majd frissíti az oldalt és visszaugrik 0.0.0.0-ra. Úgyhogy jövő héten router vétel. Akinek még cisco-ja van, vigyázzon rá.
[ Szerkesztve ]
-
facan
tag
Nu. Nem hagyott nyugodni a dolog ezért olyan 3 órája bekötöttem a kölcsön TC7200 modemet a CISCO helyett (bridge módban úgy lászik rendesen működik, mintha a CISCO lenne bekötve, bár ebben FP120-as firmware van, így ekkora a sávszélem jelenleg) Ellenben az elmúlt majd 2 óra alatt ez is megszakadt egyszer.
Szóval megnyugodtam hogy nem a jó öreg CISCO a hibás hanem valóban a hálózatAz a baj, hogy a szakadozások egyre sűrűbbek és egyre hosszabbak, a hálózat javítását (kábelszakasz cseréje) pedig hétfő/kedd magasságában ígérték.
A jelszintek itt:
1 8 Zárolva 458000000 256QAM 6952000 37.8 -4.7
2 6 Zárolva 442000000 256QAM 6952000 38.2 -5.0
3 7 Zárolva 450000000 256QAM 6952000 38.3 -4.5
4 5 Zárolva 434000000 256QAM 6952000 37.9 -4.5
5 1 Zárolva 402000000 256QAM 6952000 38.2 -4.9
6 2 Zárolva 410000000 256QAM 6952000 38.4 -4.4
7 3 Zárolva 418000000 256QAM 6952000 38.2 -5.2
8 4 Zárolva 426000000 256QAM 6952000 37.9 -5.01 5 Zárolva 45000000 64QAM 5120000 ATDMA 47.8
2 6 Zárolva 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 50.0
3 7 Zárolva 52400000 64QAM 5120000 ATDMA 46.9
4 8 Zárolva 30600000 64QAM 5120000 ATDMA 47.5Ez rosszabbnak tűnik mint a CISCO-ban bármikor, a vételi gyengébb az adási magasabb.... (ugyanaz a kábel, az elosztó ugyanazon portjában, csak átraktam a TC7200-ba a kábelt)
Gondoltam leírom, hátha másnak értékes lehet ez az infó
-
facan
tag
Visszatettem a CISCO-t, a jelszintek:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -2.0 dBmV 38.6 dB
Channel 2: -1.5 dBmV 38.6 dB
Channel 3: -2.4 dBmV 38.2 dB
Channel 4: -2.7 dBmV 37.8 dB
Channel 5: -1.3 dBmV 38.3 dB
Channel 6: -1.9 dBmV 38.6 dB
Channel 7: -1.7 dBmV 38.6 dB
Channel 8: -2.2 dBmV 37.5 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 46.5 dBmV
Channel 2: 45.0 dBmV
Channel 3: 44.7 dBmV
Channel 4: 45.2 dBmVAmit még észrevettem, hogy sokkal gyorsabban feléledt a CISCO mint a TC7200 szokott. A TC7200 érzésre sokkal jobban melegszik, ráadásul a doboza is nagyobb. Érdekes.
Visszakaptam a 240-es netet is:
[ Szerkesztve ]
-
Tido
aktív tag
Lehet hogy mást is érint, ezért leírom, egyenlőre az UBEE modemekre cserélés, és a Docsis 2.0 lekapcsolás, csak a pesti régiót érinti, legalábbis, tegnap a telefonos hölgy ezt válaszolta, mikor érdeklődtem, hogy a nagyszüleim mégis hogy fognak netezni 21.-ke után Egerben és környékén elviekben majd augusztus körül kezdik kicserélni a modemeket.
Eddig nekem úgy tűnt, hogy országosan egyszerre kapcsolják le.[ Szerkesztve ]
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #18895 üzenetére
Te ne higgyél a modemeknek, ebből is látszik csak megközelítő értékeket mutatnak,mivel azonos jelszint mellett mást mutatott a két eszköz pl..
-
Mate
nagyúr
"Amit még észrevettem, hogy sokkal gyorsabban feléledt a CISCO mint a TC7200 szokott. A TC7200 érzésre sokkal jobban melegszik, ráadásul a doboza is nagyobb. Érdekes."
A doboza valóban baromi nagy, de nálam gyorsabban áll fel a rendszer TC-vel, mint cisco-val. Illetve kevésbé is melegedik. Mondjuk nálam router modban volt és ment a wifi mind a kettőn.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Milyen TV-t vegyek?
- Óvodások homokozója
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- TCL LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest