Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz kabelmania27 #115250 üzenetére
Az auto csatornabeállítás nem a legjobb, stabilabb az átvitel ha fix csatornára van állítva
Miért?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
handrash
őstag
Hogy tudom a voda tv eszköz párosítását
törölni, ha nincs média boxom?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
válasz kabelmania27 #115255 üzenetére
Ez elég furán hangzik. Mennyire gyakori, hogy x csatornán "kevésbé stabil (jelentsen ez bármit)? Plusz ha "üres" csatorna keresésekor egy olyan csatornát állít be fixre, amelyiken valamelyik eszköz kevésbé stabil?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
Na, ma megpróbálkoztam itthon is ezzel a vodafone tv webes eléréssel. ugyanúgy WT1807 hibát dob.
két monitor van, az egyik HDMI - DVI-D, a másik DVI-D-DVI-D kábellal van rákötve.
minden böngészőben ezt dobja.
Ez komolyan ilyen? Ha valakinek 10 éves monitora van, amin nincs hdmi, akkor így járt?
Eszem megáll, de tényleg, hogy megcsinálták úgy, hogy egyáltalán ne lehessen használni?
Még sosem sikerült elindítanom semmilyen lejátszást, még az új céges Dell Vostro notebook-ról sem, anélkül sem, hogy rá lett volna dugva bármilyen monitor...Most jutottam el oda, hogy le fogom mondani a tv-szolgáltatást. Nincs hűségem, lejárt a csomagom már tök rég. Havi 7500 ft-ot fizetek, ebből 560 a telefon és 3400 a Tv, és már technikailag sem tudok belépni...
Ha csomagom van, de már ~2 éve lejárt, és határozatlan idejű a szerződésem, le lehet külön mondani a csomag különböző szolgáltatásait? se a tévére, se a telefonra nincs szükségem....
A számlán ezek végül is külön vannak.tehát lehet az, hogy lemondom ezt a két sallangot, és csak az 500-as net marad havi 4100-ért? Vagy ilyen nem létezik a vodánál?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
gduck
addikt
-
cocka
veterán
válasz fokukac #115260 üzenetére
Ha valakinek 10 éves monitora van, amin nincs hdmi, akkor így járt?
Enyém nem tudom hány éves (de talán már ez is van annyi), de valami széles cucc 21 col körül lehet és nincs rajta HDMI. DVI-n meg megy. Szóval ez sem ilyen egyértelmű.
Ja majd konkrétan megnézem melyik DVI típus a kábel. Sose néztem meg.
-
cocka
veterán
válasz gduck #115261 üzenetére
Különben szerintem ebben az "ezzel a monitorral és videokártyával meg kábellel működik, amazzal meg nem" típusú problémakörben az a legkínosabb a vodkára nézve, ha valaki leírja, hogy eddig működött rendesen és adott időponttól meg nem, úgy, hogy egyébként hardvereket tekintve nem változott semmi.
-
modflow
veterán
Nektek jó a Netflix?
Nálam tegnap óta hiába jó a net sebessége, külföldi szerver nem megy, azaz a Netflix csak 0,58 Mbit-el megy, ami 480p-s felbontást eredményez. 😭Ugyan ez volt pont egy éve a helyi szolgáltatóval, akiknek a hálózatát átvette a Vodafone, de akkor a városon kívül gerinchálozatot és a külföldi hálózatot a Telekom adta. Akkor 4 hónap után ismerték el, hogy Telekom hiba van és szűk keresztmetszet volt valahol és bővítettek.
De most Vodafone van.
-
nagyúr
válasz cocka #115262 üzenetére
hi! köszi a válaszokat...
most elkezdtem játszani. Igazából két monitorom van, és a 2. számú, az még régebbi, egy olyan 2007 körüli. 5:4-es, 19 colos. AZ sima DVI-D-vel van csatlakoztatva. Nos, ha azt kikapcsolom a vindózban, és csak a dell u2311 marad, akkor végre elindul a vodafone tv.... zseniális.
Az U2311 amúgy HDMI-DVI-kábellel van, lehet, hogy önmagában azon azért megy?Most még ki kell próbálnom, hogy mi van, ha a másikat kapcsolom ki, hogy konkrétan az egyik monitort nem bírja, vagy pedig úgy általában a több monitoros rendszereket....
Mindenesetre úgy 10 próbálkozásból most először indult el, ez már valami.
Ui. kipróbáltam, a régi monitoron egyáltalán nem megy. Persze lehet, hogy a kábel az oka, ahhoz még azt is ki kéne próbálni.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
cocka
veterán
válasz fokukac #115268 üzenetére
5:4-es, 19 colos.
Az elég határeset nem? Ott már bejött a 16:9 felé tolás.
Nekem is van egy 5:4-esem 1280×1024 a max. felbontása, de csak 17 colos. De ez csak VGA-s, a másik meg valami 21 körüli az tud 16:9-et is, de nincs rajta HDMI, csak DVI meg VGA.
Nálam ilyen a felállás, csak a tisztánlátás kedvéért:
2 db gép, az egyiknél van ez az 5:4-es 17 colos monitor, annak még a kábele is beépített, szóval még cserélni se tudnám. Na ezzel nem megy sehogy se. Aztán van egy pótmonitorom, ami HDMI-s meg DP-s meg VGA-s is, ha a videokártya HDMI portjára rákötöm ezt is és nem kiterjesztést kérek, hanem képernyőmásolást, akkor egyszerre mennek, de a webes vtv nem. Ha szoftveresen kikapcsolom a csak VGA monitort és a HDMI-st bekapcsolva hagyom, akkor megy. Ha szoftveresen kikapcsolom a HDMI-st és a VGA-t hagyom bekapcsolva, akkor megint nem megy.
A második gépnél a DVI-s monitorom van, ott alapból megy, pedig csak Win 7 32 bit, valami ezeréves 1 gigás fos videokártya HDMI-vel, DVI-vel meg VGA-val és megy.
a több monitoros rendszereket....
Hát szerintem a többmonitoros rendszereket nem támogatja, mert ugye az már úgy mond képmásolás és hát húha micsoda "jogi" probléma, ha két monitoron akarod nézni ugyanazt. Amúgy nem tudom arra mit lépnek, ha HDCP képes HDMI elosztót raksz be. Nem tudtam kipróbálni, mert nincs már meg a HDMI osztóm (azaz ami egy kimeneti jelet két bemeneti jelre alakít magyarul az eszköznek 1 HDMI in-je és 2 HDMI out-ja van), meg nincs is két HDMI-s monitorom, illetve ami lenne az egy tévé másik helyiségben. És persze hogy nincs 10 méteres HDMI kábelem.
Ja meg ugye osztókból is vannak különféle verziók, van ami képes egyszerre mutatni a több képet és van ami csak egy képet mutat és kapcsolgatással tudod váltani, hogy melyik képernyőn jelenjen meg a kép. -
cocka
veterán
válasz kezo0 #115269 üzenetére
Azt állítják, hogy laptopok beépített kijelzőjén is működik. Azt nem teszik hozzá, hogy milyen laptopok képernyőjén, mert akkor ezek szerint az is számít, hogy a laptopnak milyen kimenetei vannak. Ha pl. csak VGA port van rajta, jó eséllyel a beépített kijelzőn sem fog menni.
Igazad van egyébként, csak lehetne már valami egységes koncepció, mert a kommunikációjuk is hiányos ezügyben. Állítanak valamit, azt megcáfolja itt rögtön hat másik ember, tehát megy a ködösítés ezerrel. Volt aki azt írta, hogy HDCP képes HDMI-s cuccon sem megy.
Amúgy meg nem értem minek ez a HDCP-s gyökölés, hát csak az nem kerüli meg, aki nem akarja. Az meg ugye eléggé egyértelmű volt, ha lefejlesztenek a webre egy ilyen cuccot, akkor benne van a pakliban, hogy azt irdatlan mennyiségű hardveren meg lehet nyitni, tehát ahogy látjuk is belebuktak a védelem korrekt leprogramozásába, mert olyanokat is szívatnak vele, akik megfelelnek úgy mond az írásos követelményeiknek.
Tehát enyhíteni kéne a védelmen, mert a célját nem éri el, cserébe értelmetlenül szívatnak vele egy csomó embert. A horizon.tv kb. egy zsebórán is ment. -
Toth_Jani
őstag
válasz fokukac #115268 üzenetére
Simán tudom nézni úgy hogy PC-n elindítom, Win 10-11 alatt a böngésző lapját átjátszom a TV-re hálózaton keresztül.
Annyi megkötés van hogy a lapnak legalább a háttérben menni kell a PC-n, és a monitort nem szabad kikapcsolni.
Pár éves Samsung monitorom van HDMI kábellel összekötve. -
Toth_Jani
őstag
válasz cocka #115273 üzenetére
Nem ezt simán tudja a Windows és a CB-n keresztül kábelen megy a TV-be. (De gondolom a WIFI is ugyanúgy megy.)
A média átjátszása eszközre menüt kell választani jobb gombos menü, persze ha a Windows nem ismeri fel a hálózati eszközt akkor ott nem működik.
Igaz csak visszanézésre szoktam néha használni.[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
Szerintetek van értelme belekezdeni abba a reklamációba, hogy már több hónapja este gatya a letöltési sebesség? 19 és 23 között ilyen 50-60mbps produkál lefelé, ha esetleg megy letöltés, akkor a böngészés off mert másfél óra mire betölt valami weboldalt. Napközben kóstolgatja az 500-at, de általában csak ilyen 480 körül van
Ahogy olvasgatom ezt [link] internet 500 kettő is van, egyiknél 15 másiknál 75 a garantált lefelé koaxon. Egyértelműen túlterhelés van, de hogy most kezdenek-e ezzel valamit a fene tudja.[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
válasz kabelmania27 #115279 üzenetére
-
Tibdoh
csendes tag
Valmi vagy valaki nyitott egy portot nálam a voda routerben : libminiupnpc 19132 port UDP
Ez meg mi?
IP alapján nincs ilyen eszközöm. -
MODERÁTOR
-
ttomas2005
csendes tag
Sziasztok! Van esetleg olyan VPN app ami ingyenesen biztosít elfogadható minőségű sávszélességet magyar szerveren? Külföldön tartózkodom és a TV app elszáll MV1803-as hibával, valószínűleg azért mert nem magyar hálózaton vagyok. Előre is köszi!
-
Tibdoh
csendes tag
Azt hiszem megvan a bűnös.
Rákeretem a portra: Minercraft.....
Rokonság gyerekei játszottak a telefonjukon...Kérdés: ha beállítom a vendéghálózatot, azon tudnak nyitni portot az engedélyem nélkül?
-
MODERÁTOR
válasz ttomas2005 #115284 üzenetére
Üdv!
Ingyenesen szinte biztos, hogy nem lesz ilyen, azok leginkább csak böngészésre jók, és még ott is érezhető a lassulás. Ha rendszeresen használnád így, akkor érdemes lenne otthonra venni egy olyan routert, amiben van VPN szerver funkció, így a saját otthoni neted használhatnád erre.
-
MadMancs
veterán
válasz Tibdoh #115285 üzenetére
upnp-nek az a lényege hogy automatikusan nyit magának portot minden aminek szüksége van rá. kapcsold ki és akkor nem lesz ilyen. Viszont ebben az esetben neked kell portforwardot beállítani ahhoz is amire neked van szükséged. upnp-t márcsak biztonság szempontjából is jobb kikapcsolva tartani, és manuálisan beállítani amit kell.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
ttomas2005
csendes tag
válasz Intruder2k5 #115286 üzenetére
Áh értem, köszönöm szépen!
-
kabelmania27
Topikgazda
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Jelen pillanatban fizetek egy net+telefon+tv csomagot a vodafonnak, hűségidő már nincs. Mivel a net tekintetében már átálltam telekomra (optika, megbízható, gyors), telefont meg sosem használtam, így visszaállnék csak tv-re. Cirka 8000 Ft-ba kerül most a csomag, lehet tudni mennyibe kerül egy mostani TV HD plus csomag?
Persze online nincs ilyen ajánlat amit megnézhetek, nem is tudok váltani sem online, majd be kell másznom egy üfsz-ra, de előtte jó lenne tudni mennyi is az annyi... Van két mediacardom és egy horizon boxom, de ha már bemegyek akkor a boxot is kártyára cserélném.
(a DVB-C technológia a voda egyetlen előnye nekem, külön boxxal inkább le is mondanám az egész előfizut)fred
-
Puro
aktív tag
válasz kabelmania27 #115288 üzenetére
Igen, ez van fent, annyi módosítással, hogy az osztó egyik ága lejön egy teleste tap-ba, annak az outja megy a modemre, a csillapított ága pedig egy újabb tv-be. Reggel óta követem a sebességet, kb. 10 óra környékén már csak 200mbit egészen késő estig pedig 100-150 között van, reggel 6 órakor hozza a papír szerinti értékeket és úgy éjfél után is. Arra gondoltam talán túlterhelt errefelé a hálózat. Hívtam is őket ma, hogy ez több hónapja fennáló probléma, azt mondta csinálhat egy modem resetet, de mondtam tök felesleges... Annyiban maradtunk, hogy továbbítja az ügyet a területi illetékeseknek, a hibajegyet pedig lezárta, de hogy ebből lesz-e valami azt nem tudom
-
Nem szabad engedni, hogy a hibajegyet lezárja, mert onnantól kezdve nem foglalkoznak vele érdemben. Pontosan melyik csomagod van? Annak mennyi a garantált sebessége?
Amíg nem nyújtják az általuk vállalt minimumot, ne engedd, hogy lezárják a hibajegyet. Az nem opció, hogy majd megint bejelented ha nem javul meg. Ezzel (is) trükköznek, hogy lerázzanak.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Soulfly842
addikt
A hétvégén merült fel egy új tv készülék vásárlása.
Egy elég jó megtartó ajánlatot sikerült vagy egy hónapja kiharcolnom (500-as net, fullos tv csomag 2 vételi hely 5090 Ft)
Ilyen megtartóra lehet tv készüléket is vásárolni a weboldalon lévő árak szerint?
[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
válasz cigam #115294 üzenetére
Hívtam őket újra, kedden kijön a szerelő és szétnéz, gyanítják, hogy nem nálam van a hiba. Internet 500-as a csomag koaxon, annak a garantált minimumja 100mbps üfsz szerint, a táblázatban pedig 75 szerepel sőt két oszlop is van belőle. Most éppen eléri a 300mbps, de délután még a 60 se volt meg.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Heh, lol, át tudok küldeni youtube-ot tabletről a Vodafone TV boxra.
Mondjuk rámhozta a frászt, hogy mi az a Sagemcom és mit keres a hálózatomonItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
pjen
félisten
válasz -=RelakS=- #115297 üzenetére
A voda boxon yt, mért nem nyitod meg rögtön a boxon?
-
-=RelakS=-
veterán
Mert ha a számítógépen nyitom meg a youtube-ot, akkor van 4K is.
Csak mikor a legkisebben ülve elindítottam a videót, akkor a tablet érdeklődött, hogy átküldöm-e külső eszközre az adatot, és már mindenfélét vizualizáltam, hogy ki kell valami dobnom a hálózatról, jelszócsere, stb. Aztán eszembe jutott, hogy a kis gyöszt rá kellett dugni a hálózatra.Amúgy meg szerintem egyszerűbb egy mobil eszközön rákeresni és megnyitni a videót, majd átdobni egy megjelenítőre. könnyebb lapozni is a videóban előre-hátra, mert a mobil eszközön is csinálhatod, nem kell a távirányítóval kínlódni.
Külön jó, ha mások nem számítanak rá Auchan, nyílt wifi, tv-k meg rajta figyegnek De rég volt[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
pjen
félisten
válasz -=RelakS=- #115299 üzenetére
Igen, külön öröm,ha más nem figyel rá. Már leszoktam róla.Asszony nézi a kedvenc sorozatát én meg bele küldtem egy kis MMA t. Egyébként csak segíteni akartam, néha elfelejtem, hogy van rajta YT.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Hyundai, Kia topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Futás, futópályák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest