Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz fokukac #115268 üzenetére

    5:4-es, 19 colos.

    Az elég határeset nem? Ott már bejött a 16:9 felé tolás.

    Nekem is van egy 5:4-esem 1280×1024 a max. felbontása, de csak 17 colos. De ez csak VGA-s, a másik meg valami 21 körüli az tud 16:9-et is, de nincs rajta HDMI, csak DVI meg VGA.

    Nálam ilyen a felállás, csak a tisztánlátás kedvéért:

    2 db gép, az egyiknél van ez az 5:4-es 17 colos monitor, annak még a kábele is beépített, szóval még cserélni se tudnám. Na ezzel nem megy sehogy se. Aztán van egy pótmonitorom, ami HDMI-s meg DP-s meg VGA-s is, ha a videokártya HDMI portjára rákötöm ezt is és nem kiterjesztést kérek, hanem képernyőmásolást, akkor egyszerre mennek, de a webes vtv nem. Ha szoftveresen kikapcsolom a csak VGA monitort és a HDMI-st bekapcsolva hagyom, akkor megy. Ha szoftveresen kikapcsolom a HDMI-st és a VGA-t hagyom bekapcsolva, akkor megint nem megy.

    A második gépnél a DVI-s monitorom van, ott alapból megy, pedig csak Win 7 32 bit, valami ezeréves 1 gigás fos videokártya HDMI-vel, DVI-vel meg VGA-val és megy.

    a több monitoros rendszereket....

    Hát szerintem a többmonitoros rendszereket nem támogatja, mert ugye az már úgy mond képmásolás és hát húha micsoda "jogi" probléma, ha két monitoron akarod nézni ugyanazt. Amúgy nem tudom arra mit lépnek, ha HDCP képes HDMI elosztót raksz be. Nem tudtam kipróbálni, mert nincs már meg a HDMI osztóm (azaz ami egy kimeneti jelet két bemeneti jelre alakít magyarul az eszköznek 1 HDMI in-je és 2 HDMI out-ja van), meg nincs is két HDMI-s monitorom, illetve ami lenne az egy tévé másik helyiségben. És persze hogy nincs 10 méteres HDMI kábelem.
    Ja meg ugye osztókból is vannak különféle verziók, van ami képes egyszerre mutatni a több képet és van ami csak egy képet mutat és kapcsolgatással tudod váltani, hogy melyik képernyőn jelenjen meg a kép.

Új hozzászólás Aktív témák