Új hozzászólás Aktív témák

  • koncsik

    MODERÁTOR

    A "fantasztikus áttörést" jelentő hírrel kapcsolatban érdemes elolvasni a CDC állásfoglalását... :( (deepl fordítás picit korrigálva)
    A mai MMWR tanulmány szerint a Delta-hullám során a COVID-19 elleni védőoltás és a korábbi fertőzés túlélése egyaránt védelmet nyújtott a COVID-19 okozta fertőzés és kórházi kezelés ellen. A tudósok áttekintették a New York-i és kaliforniai adatokat, hogy meghatározzák a COVID-19 vakcina, a korábbi fertőzés, illetve mindkettő által nyújtott védelem mértékét. 2021 májusa és novembere között az oltatlan és korábbi COVID-19-fertőzéssel nem rendelkező személyeknél maradt a legnagyobb a fertőzés és a kórházi kezelés kockázata, míg azoknál volt a legnagyobb a védelem, akik korábban fertőzöttek voltak, akár korábbi oltással, akár anélkül.
    A vírusok folyamatosan változnak, beleértve a COVID-19-et okozó vírust is. Ezek a változások idővel bekövetkeznek, és olyan új változatok megjelenéséhez vezethetnek, amelyek új jellemzőkkel rendelkeznek, beleértve azokat is, amelyek befolyásolják a védőoltás és/vagy a korábbi fertőzés által biztosítható immunitás mértékét. Az oltás és a korábbi fertőzés túlélése által nyújtott védelem szintje a vizsgálati időszak alatt változott. A COVID-19 elleni védelem legbiztonságosabb stratégiája továbbra is a védőoltás.
    A tanulmányban bemutatott adatokkal kapcsolatban fontos fenntartások vannak:
    Az elemzést az Omicron változat megjelenése előtt végezték, és az eredmények nem alkalmazhatók a jelenlegi Omicron hullámra.
    A vizsgálat az emlékeztető adagok széles körű bevezetése előtt ért véget, és nem tükrözi a további vakcinaadagok immunológiai előnyeit.
    Az elemzés nem tartalmazott információt a kezdeti fertőzés súlyosságáról, és nem tükrözi a COVID-19 fertőzésből eredő megbetegedési és halálozási kockázatot.
    Ezenkívül egy nemrégiben készült studyexternal icon azt mutatja, hogy a korábbi fertőzés óta eltelt idő növekedésével a védőoltás nagyobb védelmet nyújt a COVID-19 ellen, mint a korábbi fertőzés önmagában, ami hangsúlyozza a COVID-19 elleni védőoltás naprakészségének fontosságát. Még ezen a héten a CDC további adatokat fog közzétenni a COVID-19 vakcinákkal és az Omicron körforgása alatti emlékeztető oltásokkal kapcsolatban.

    Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Új hozzászólás Aktív témák