Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz kw3v865 #36243 üzenetére
Elsore megorultem neki, hogy vegre tortenik valami erdemi, aztan gyorsan vegigneztem oket egyesevel.
Gyors reakciom:
1. Gyenge. Ha a munkaltato joga lesz ez es mondjuk eleg ember van az adott agazaton belul, aki inkabb elmegy masik ceghez, aki nem irja elo, akkor ez ott nem er semmit. Ez egyszeru felelossegharitas. Masfelol hogyha elo is irnak kotelezo oltast, annak nem lesz azonnali pozitiv hatasa. Home office elrendeles ahol lehet? Kozben annyit latok, hogy a kormanyzati szerveknel legalabb meg merik lepni. Ez kis pirospont. Ket oltasra terjedhet ki a kotelezveny.
2. Keves. Boltokban, barmilyen zart terben kotelezonek kell lennie.
3. Ez meg gyakorlatilag lassan minden korhazban igy alakult "magatol" is. Teljesen szemfenyvesztes kategoria.I am having fun staying poor.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz Drizzt #36252 üzenetére
Gyenge. Ha a munkaltato joga lesz ez es mondjuk eleg ember van az adott agazaton belul, aki inkabb elmegy masik ceghez, aki nem irja elo, akkor ez ott nem er semmit. Ez egyszeru felelossegharitas.
a lehető legdrágább a dolgozó termelésből való kiesése, így sok helyen meg fogják ezt lépni, szerintem a szalagmunkás üzemek kb. 100%-ában.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kw3v865
senior tag
válasz Drizzt #36252 üzenetére
Így van, december 15-éig kell megkapnia az első oltást a munkavállalónak (ha megkövetelik tőle). Tehát mostanában nem lesz még semmi hatása, a negyedik hullámot nem ez fogja mérsékelni (ahhoz hamarabb kellett volna bevezetni). Valóban meg van a veszélye, hogy átmegy máshová a munkavállaló (jellemzően a butább, gyári rabszolgamelós körökben), azonban bizonyos esetekben népszerűbbé is teheti a céget egy ilyen lépés. Akár jó reklám is lehet pl. üzletláncoknál, hogy mindenki be van oltva.
[ Szerkesztve ]
-
Per Degaton
tag
Sziasztok!
Két astra után ma kaptam meg a harmadik oltásom (Moderna).
Az lenne a kérdésem, hogy még nyáron, mikor először jöttek az astrás vérrög hírek akkor voltak olyan "tippek", hogy az is belejátszhatott, hogy rosszul adták be az oltást és nem izomba ment, hanem érbe valahogyan, nem "levegőztették". Ebből lett valami?Csak azért kérdezem, mert a két astrás oltásom emlékeim szerint nem vérzett szinte semennyire, most viszont az előbb hazaértem az oltásból és a leragasztás egy ponton kicsit átvérzett. Egyáltalán nem vészes, csak nem tudom kellene-e emiatt aggódni.
Szóval légyszíves nyugtassatok meg, hogy ez normális, mielőtt elkezdek parázni
-
Csatravi
senior tag
válasz Per Degaton #36259 üzenetére
Nyugi, ne parázz. Az hogy vér jött az nem jelenti azt hogy a fecskendezéskor a tű vége egy érben volt, vagy az érbe került volna a vakcina. Egy felületi hajszálér elbökése is okozhat ilyet.
-
Gothmog
senior tag
válasz Csatravi #36256 üzenetére
Alig egy-két napja linkelte itt egy fórumtárs (talán t72killer), hogy a műtüdős kezelés mennyivel hatékonyabb ezekben az esetekben. (Osztrákoknál az ECMO kezelést kapottak 75%-a túlélte a dolgot.)
Viszont, ha jól tudom, ilyenkor egy egész team kell a beteg mellé.Gyanítom ezért, hogy idehaza COVID beteg, főleg erősen felfutó vagy csúcson lévő járványhelyzetben, leterhelt egészségügyi ellátórendszer mellett csak nagyon ritka esetben részesülhet ilyen, a túlélési lehetőségeit a hagyományos gépi lélegeztetéshez képest jelentősen javítani képes ellátásban. (Tippre azt mondanám, hogy várandós kismamák + fontosabb politikai/gazdasági szereplők kiváltsága ez az ellátás. Ezzel egyébként nem a fideszes parlamenti képviselő Bányai Gábort akarom bántani. Örülök, hogy sikeresen túlélte a megpróbáltatásokat, jó egészséget kívánok neki. Inkább arról van szó, hogy ha Bányai Gábor csak egy egyszerű átlagjóska lett volna valahonnan, akkor soha a közelébe sem kerülhetett volna ECMO kezelésnek a járvány csúcsán. És kb. 99%, hogy nem éli túl.)
Endure. In enduring, grow strong.
-
Drizzt
nagyúr
válasz viharhozo #36261 üzenetére
Erre akartam utalni en is. Ha most bevezeti egy olyan hely a kotelezo oltast, ahol csomo oltasellenes dolgozik, akkor szamolhat azzal, hogy hirtelen orokre elveszit egy csomo munkavallalot, hacsak nem csinalja mindenki ugyanezt a szektorban.
I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
azért jó, hogy egy ilyen rövid hivatalos tájékoztatóban sem sikerül maradéktalanul igazat állítani.
[link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Drizzt #36264 üzenetére
+ #36261 viharhozo
hacsak nem csinalja mindenki ugyanezt a szektorban
ha az szokott sikerülni, hogy nagyon eltérő fizetést ne adjanak az embereknek, akkor vsz. ez is fog sikerülni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kolopele
nagyúr
válasz Drizzt #36264 üzenetére
Át lett hárítva cégvezetőként rám a döntés, szerinted mint oltáspárti mit kellene tennem? Nyilván kötelezővé fogom tenni mindenkinek, max. annyiban vagyok szerencsés helyzetben hogy alig van aki nem vette fel a két oltást eddig. Ha fontos az állásuk beoltatják magukat, ha meg nem, jön helyettük más. A legtöbb ember pótolható, kivéve az igazgatót
-
Z.É.T.
őstag
Aki esetleg a törvény mélyére ásna: arra nincs lehetősége a munkáltatónak, hogy antitest-státusz alapján döntsön oltási státusz helyett?
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
kolopele
nagyúr
válasz Chesterfield #36272 üzenetére
Így van, csak éppen ezt a döntést a kormánynak kellett volna meghozni, mármint a kötelező oltást. Nyilván ez nem állt érdekükben, a népszerűtlenséget nem mindenki szereti. Mindenesetre a tömegrendezvények alatt még nem támadott elég erőteljesen a covid.......................Na mindegy, no politika.
Z.É.T.: Ki van zárva szerintem. Vagy szerinted fizeti a kormány ezt minden munkavállalónak, cégnek? Döntse már akkor el a dolgozó, hogy munkanélküli akar lenni vagy beoltatja magát.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
168 gyanúsítottat állítottak elő egy védettségi igazolványokat hamisító banda elleni nyomozásban a román hatóságok. A gyanú szerint Bukarest II. kerületében az oltóközpont a gyermekvédelmi hatóságtól átvezényelt munkatársai megváltoztatták a hivatalos oltási regiszterbe vezetett adatokat, így adtak ki védettségi igazolványokat olyanoknak, akik valójában nem is kapták meg a koronavírus elleni védőoltást.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Z.É.T.
őstag
válasz bigdady #36276 üzenetére
Ezt értem én, csak előreszaladtam.
Ha én munkáltató lennék és nem az a kimondott, vagy kimondatlan célom, hogy sz0p@ssam az oltatlanokat, hanem az, hogy ne romoljon a termelékenység/munkamorál/produktivitás, akkor nálam nem élvezne előnyt egy pl 1 éve oltott egy 2 hónapja átesettel szemben. Engem az érdekelne, hogy minél kevesebben essenek ki betegség/karantén miatt és minél kisebb eséllyel fertőzzék körbe egymást.
Ezért kérem/kérdezem, ha valaki ennek majd utánajárna esetleg.
@kolopele: nem, ezt állhatja a munkáltató, vagy átháríthatja a költségét a munkavállalóra is.
Abszolút nem ritka, hogy cégek küldik laborvizsgálatra a dolgozókat - csomó ilyet tudok - tegyük fel, hogy a munkások 20-30% nem oltakozott, nekik ez lehetne opció költségtérítve, vagy saját zsebből is.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #36221 üzenetére
Sajnos nincs egyedül: a Nis-i kórházban covidban elhunyt egy 20éves várandós kismama, szintén oltatlan.
#36262: így van, valahova linkeltem az ECMO-t, teljesen logikus, hogy hatékonyabb, hisz nem függünk a totál szétbarmolt tüdő maradványaitól. Viszont csillagháborús tech, nem hinném, hogy van belőle 10db az országban.
#36223: a név biztosan stimmel, egy antivaxxer FB-csoportban találtam rá (ahol "természetesen" a 3x-oltott verzióra élvezkedtek), ott linkelték a hölgy és vőlegénye FB-profilját is, ott is kint volt a hír (természetesen részletek nélkül)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
pjen
félisten
-
kw3v865
senior tag
Oltott is tud fertőzni bizonyos esetekben, de a fertőzőképessége jóval gyengébb, mint egy oltatlannak. Tovább, ha megbetegszik a munkaválló és táppénzre kerül, a termelékenység csökkenésével és plusz költséggel jár a munkáltató számára. Tehát igen, kárt okoz a cégnek. Egy járvány esetén akár tömegesen is előfordulhat ez, tehát üzleti érdeke a vállakozónak/cégnek, hogy a melósok ne essenek ki a munkából.
-
Ringman
nagyúr
Fertőzni az oltott és az oltatlan is fertőz.
de nem ugyanolyan mértékben! (3. oltással meg végképp)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Z.É.T.
őstag
válasz Z.É.T. #36278 üzenetére
Talán még hozzávenném a "diktatúrámban", hogy aki nem oltakozott és krónikussá válik egy longos tünete, ami miatt sokáig kiesik a munkából, annak ne járjon teljes táppénz és/vagy x hónap után el lehessen bocsátani.
Tudom, tudom, csomó ellenérvet lehetne sorolni, de fikció részemről, csak gondoltam megosztom, ne csak vélhetően népszerű álláspontot írjak le, hanem azt, amit első blikkre jónak/hatékonynak/korrektnek vélek.
Jogilag nyilván nem oké, nem kell győzködni róla.#36282 @kolopele: nem antigén, hanem antitest titer. Mi a fenének erőltetném egy például kétszer átesett, 15 000 au/ml (ABBOTT) értékkel bíró melósomnak, hogy oltassa magát most, ha minimálisan is, de kockáztatva az egészségét (akár csak pár nap hevesebb oltási reakcióval), amikor jelenleg "megvan"?
Majd esetleg x hónap után, ha már bizonytalan az antitest-státusza.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Bár nemigen érzi az ember, a munkavállaló komoly érték a munkaadónak, pláne, ha valami miatt befigyel egy munkaerőhiány. Rakat pénz egy sima felvételi procedúra is, ha megcoviöngyilkolja magát a dolgozó, a többhónapos hiány meg még nagyobb bevételkiesést jelenthet. Ha meg 30-40% találja ki, hogy ő inkább világmegfejt és ezek 3napos nátha helyett 2 hónapig gyötrődnek, abba elég sok cég lehúzhatja a rolót. Munkahelye válogatja persze.
#36284: x hónap után még nyugaton is kiraknak, ha bármiféle betegség miatt nem tudod elvégezni a munkád.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Szomszedom marcius kozepe ota nem erez izeket, szagokat.
Javasoltatok itt valamilyen orrspray-t, meg tudnatok irni pontosan mi az es milyen mennyisegben hasznalja?Rakeresnek, de abszolut nem emlekszem a gyogyszer nevere
Elore is nagyon szepen koszonom a segitsegeteket!
-
Csatravi
senior tag
Most hogy lépegetünk előre a szigorításokban (elvégre minden kormánynak kedves banzájnak végre) így be lehetne vezetni azt is hogy az oltatlanoknak kötelező legyen egy negatív teszt bemutatása (igazolása) ha eü intézménybe szeretné betenni a lábát.
-
Ringman
nagyúr
[link]
A randomized, placebo-controlled trial of fluvoxamine, a repurposed antidepressant pill (~$4/10 day course; mechanism unknown), led to improved outcomes for early treatment in high-risk patients with CovidEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Nagy különbség, hogyha a munkaadó meg tudja választani az utolsó munkanapot, akkor lehet semmi/minimális lesz a kiesés az új munkaerő kezdéséig.
#36291: legyek az ördög ügyvédje, én még az ivermectinről és az eddig nem vizsgált anyagok ezreiről se mondtam le, csak lássunk randomizált, nagy mintaszámú méréseket. Mindezek mellett ugyebár ezek "esemény utáni tabletták", ami legyen bármilyen jó, nem szerencsés rutinként erre támaszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz t72killer #36286 üzenetére
Oké, csak ezzel sem értek feltétlenül egyet, mert teszem azt, a melós mindent megtett, amit tehetett, bringával járt melóba, mert ennyi sportra volt ideje, tolta a D-vitamint, a feketekömény-olajat, az Allergodilt, felvette a második, harmadik, x-edik oltást, de a munkáltató például b@szott járványhullámban betartatni a maszkozást (stb) és így is beleszalad egy krónikussá váló longba, akkor meg baromira nem korrekt elzavarni, hogy pusztuljon éhen a családjával együtt.
Szóval, nem egyszerű ez, na!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Z.É.T. #36294 üzenetére
Ez van, egy céget, pláne kicsit nem terhelhetsz munkaképtelen emberek hosszútávú ellátásával úgy, hogy közben adót is kell fizetniük. Aki lerokkan, annak irány a szociális háló, természetesen x idő eltelte után.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest