Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Uolsó frissítés: 2018.10.10
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz Anonymus23 #44611 üzenetére
A monitorod kizárólag 60 képet képes megjeleníteni másodpercenként. :-) A magas frame rate csak fűti feleslegesen a kártyádat, + még egy rolling shutterhez hasonló jelenség is lehet, szóval kár erre lőni.
Kifejthetem ennek a teljes műszaki alapjait, de nem akarok itt senkit sem fárasztani.
-
aktív tag
válasz Anonymus23 #44653 üzenetére
Ezt írtad:
"Ha 60 Hz-es monitorod van, akkor azt javaslom, hogy kapcsold ki a V-syncet."
Az a kombó, amit ott írsz, azt eredményezi, amit írtam. Más kérdés persze az, hogy (szem) fiziológiai okokból nem igazán érdemes 60 Hz főlé menni, mert nem ad az agynak több információt. Érdemes belegondolni, hogy a FILM 24 képkocka / mp (megszaggatva, hogy 48 legyen). A videó szabványok is csak az SloMo miatt támogatját a 60+ képfrekit, vetítéskor már max. 60Hz van. De a komolyabb kamerák 4Kban 25/30 Hz. Azt is érdemes tudni, hogy a fejlesztések nem a magasabb framerate és a HDR felé megy, nincs terv 60+ videószabványról, hanem a 10K lesz a következő lépés. 8K már van, btw.
A 60+ framerate értelmetlen mókusvakítás, max a VGA kártya fűti szobát. Viszont jól hangzik, jól eladható annak, aki nem rendelkezik részletes információval, tudással a dologról.
Aminek igazi értelme bármilyen játéknál, az a nagy gamut. Na az jól jönne.
-
aktív tag
Bocs, elírtam, a 10K és a HDR felé megy.
-
Anonymus23
veterán
válasz alibiman #44654 üzenetére
Technikailag és laboratóriumi körülmények között biztosan igazad van, csak ennél a játéknál nekem teljesen más a tapasztalatom.
Korábban, még, amikor 27" col monitor majd 32" TV-n játszottam (60Hz):
V-Sync ON: többniyre 60, de sűrűn előforduló droppok, ami miatt ugyanúgy előfordult a tearing, nem utolsó sorban jobban zavaró volt alacsony FPS-nél ez, semmint a GYORS V-Synccel, ahol nem volt jellemző, hogy tearing-et vettem volna észre, nem utolsó sorban megszűnt a 60 FPS alá beeső drop.
Nekem megért ennyit, hogy melegedett a kártya és többet evett, minden szoba külön fűtéssel van, így nem zavar, ahol a gép van, ott kevesebbet megy a fűtés. És?Amióta meg van a 144Hz-es monitor azóta meg V-Sync OFF, G-Sync ON, FPS limiter ki, mivel WQHD felbontáson játszok, játék úgy van belőve, hogy nem megy ezzel a vassal 144 FPS környékére. Sokkal simább és folyamatosabb nekem a kép 144Hz-en járatva a monitort, próbálkoztam 100/119/120 HZ-en is, de ez tűnik a legjobbnak.
A javaslatomat a fentiek tudatában tettem meg, mert nekem ez oldotta meg, hogy ne droppoljon a játék, és nem volt problémám a tearinggel sem. Egyébként meg állandóan droppolt és nagyon zavaró volt.
Az meg, hogy mennyit fizetek a villanyszámláért, az maradjon az én bajom, mindaddig, amíg nem ide jövök tőletek kéregetni
Én elhiszem, hogy ez a szakmád, és jobban értesz a videótechnikához mint én bármikor is, de a látás nem egzakt dolog, és nem mindenki egyformán érzékel. Pl feleségem nem nagyon látja a különbséget a kettő között, csak ha direkt megmutatom neki, nála ez csak olyan háááát úgy érzem, én meg látom és érzékelem, és zavar is. Nem vagyunk egyformák.
Az meg, hogy ne lenne különbség 60 és a 144Hz között, azt nem tudom hova tenni, talán filmnél azt mondom OK (szerintem ott se, csak nincs sok tartalom, ami 24/24,999/25/30 stb felett lenne felvéve), de játékoknál nekem rohadtul feltűnik azonnal, ha valami alacsony FPS-el megy, bár ebben nagyon sokat segít a szinkronizáció, a filmeknél is tudom, hogy milyen az amikor nem volt bekapcsolva a 24p kompatibilis lejátszás a médialejátszóban, és hogy tudja-e kezelni emellé a TV is. PL ezeket a mikrolagg sem tűntek fel feleségemnek, csak amikor direktben mondtam neki, hogy mikor is laggolt, akkor jött a "Jaaa tényleg" effekt.A gamutra én azt mondom, hogy kitörölhetem vele Úgysem látom sok árnyalat között a különbséget.
Pl tipikusan ebben a játékban az arany és a zöld itemek (nem a szetitemek, hanem a fegyver és fegyver kiegek színe) színe nekem nagyon összevág, épp ezért amíg sok zöld ilyen cuccos esett régen, akkor használtam a színtévesztő módok egyikét (nekem az szürke lett asszem ezzel a módosítással).;) - The Power of the Light Side
-
aktív tag
válasz Anonymus23 #44656 üzenetére
Nos, ha elfelejtjük az élettani sajátosságokat, akkor fókuszálhatunk a dinamikára is. 60 FPS esetén, ha egy mob a nem tipikus 20 km/h sebességgel mozog, akkor kockánként kb. 92 mm-t tesz meg. Ez a távolság monitor DPI-re vetítve alig látszik, pár pixel / kocka lenne a mozgás. Azaz nem lehet darabos ilyen sebességnél.
Aztán azt is vehetjük, hogy ha 60 fps-nél minden kockához tartozik egy lövés, az 3600-ra jönne ki. Nyilván lehet tearing, de a 144 Hz nem nagyságrenddel jobb, "csak" 2.4-el, így rossz szinkronizáció esetén ott is lehet.
Abban erősen kételkedem, hogy maga a szoftver 144 képet renderel le másodpercenként.Mert az rettentő erőforrás igényes. Meg kéne nézni valami screen capture cuccal.
De ezt az egészet el lehet felejteni. A lényeg az, hogy amikor megveszünk valamit, akkor elégedettek vagyunk a használatakor. Más nem számít.Én is sok mindennel vagyok így, a józan megfontolás ellenére megveszem, és tudom, hogy csak a placebó hatás érvényesül, de nem érdekel, ha egyszer nekem így jobb.
A gamut növekedés egyben a luma (szürke árnyalat) kiterjesztését is jelenti, ami már számodra is érzékelhető. Egyszerűen fogalmazva nagyobb kontraszt arány jeleníthető meg. A HDR is erről szól. Bár ez így elég elnagyolt, de nem a topik tárgya.
-
FaTHI
őstag
-
Over567
aktív tag
Sziasztok!
Elértem már egy ideje a max szintet és farmolom a cuccokat. Most értem el a minap az 5. világfokozatot és próbálom felhúzni magam 256-ra. Viszont most egy kicsit káosz az egész nekem. Azt szeretném kérdezni hogy nektek mi a napi rutinotok a játékban? Mit érdemes csinálni mit nem. Érdemes minden cuccot lebontani vagy eladni vagy esetleg fele fele? Van értelme gyűjteni a zöld cuccokat? Láttam hogy lehet craftolni is de semmi érdemleges cuccom nincs amit tudnék csinálni, receptet csak phoenix-ért lehet szerezni? Bocsánat már a sok kérdésért de kicsit sok minden zúdult a fejemre hirtelen és nem tudom mihez kezdjek
Xbox Tag: TheStevie / Origin: SirHedge / Uplay: Sir_Hedge / Steam: Sir_Hedge
-
dvd24
senior tag
-
arnikusz
veterán
Last Standen az újraélesztős achihoz jó a reclaimer ma mentem vagy 6 kört 11-ről indultam és lett 39, ahol 50 adja a következő 10 achit és a vége gondolom 100.
Ha valaki már megcsinálta kérem pontosítsa a végszámot.
Köszönöm.Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
bozont
veterán
válasz alibiman #44654 üzenetére
Ő, nem. Maradjunk annyiban hogy te nem látsz különbséget 60Hz vs 120Hz (szintúgy a 60fps vs 60+fps) között. Én, és rajtam kívül sokan mások viszont igen.
A filmeknél is csak gazdasági okokból lett annyi az fps amennyi. Már régen tudnának többet is. A mai digitális korban meg a tárolás sem akkora probléma, költség mint a szalag. És elég szomorú hogy ebben az irányban csak kicsapongások vannak (ugye a Hobbit és 48fps). Egyelőre megállhatnánk itt a 4K-nál, otthonra tök felesleges ennél nagyobb (film)felbontás. Viszont a mai gyors, kis késleltetésű megjelenítőknél nekem már nagyon fáj a 24p. -
arnikusz
veterán
válasz aerosmith #44669 üzenetére
És SVD, House, Hungry Hog, valamint természetesen M4 vagy Lvoa-C, de Bullfrogot se feledjük és a végére Big Alejandrot.
Ma egy meccsen a másik csapatban volt Macro és a landokat takarította, így első is lett, lhet a Smasszepuskás achit csinálta.Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
aktív tag
válasz bozont #44668 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy arra reagáltam, hogy egy 60 Hz-es monitornál nem érdemes megpróbálni feljebb vinni az FPSt. Be is idéztem a mondatot, ami szerintem nem stimmelt. Ez volt a főtéma.
Aztán MELLÉKESEN megjegyeztem, hogy több (fizikai és fiziológiai) ok miatt kételkedem abban, hogy egy 144 Hz-es monitor olyan többletet ad játékélményben, mint amiről a gyártók beszélnek. Megértünk már pár olyan fejlesztést, ahol nagy volt a csinnadratta, meg a felhasználók is esküdöztek, hogy milyen jó, aztán szépen kimúlt, amikor egyértelművé vált, hogy tévút vagy a király meztelen. Múltbéli tapasztalatim alapján, talán jogosan vagyok szkeptikus. Ezzel együtt, veszem majd a fáradtságot, és kipróbálok egy 144 Hz-es monitort, hátha megváltozik a véleményem. Bár ehhez elsősorban jobb játékosnak kéne lennem, hogy értékelni tudjam, ugye. :-)
Nincs a 24 FPSel semmi gond, ha lenne, Hollywood már rég kicsikarta volna a nagyobb FPSt. Jól ki lett találva ez a rendszer annak idején. Ha neked otthon vibrál, akkor cseréld ki a tévédet! A PCs monitorok meg nem kezelik jól az ilyen filmeket, szóval az nem ér. ;-) A mozikban nagyon brutális cucc gondoskodik arról, hogy senkinek ne fájduljon meg a feje. Nincs is ilyen panasz, soha nem is volt. Szóval ezt hagyjuk, meg amúgy is erősen OFF-os itt.
-
-
arnikusz
veterán
Mindegyik alton van egy, 2 db a stashba, a kedvenc amit tavaly dec 24.-én bontottam 2 hét túlélő láda gyűjtés után. Ma áthozom az összest az utolsó altra, hogy kedden optimalizáljam majd őket.
A hátralévő időben LS-en achizok, de kéne társaság, mert úgy jobb.Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
arnikusz
veterán
válasz Anonymus23 #44675 üzenetére
Alakul ez kérem, előre szólok sok a rus elem.
Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
arnikusz
veterán
válasz Anonymus23 #44677 üzenetére
Arra még figyelj, ha szeretnél még plussz exo ládát, hogy 1.8 után érd el a 40-et.
Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
törölt tag
válasz Anonymus23 #44677 üzenetére
Jujj
-
Over567
aktív tag
Liberator-t megéri megvenni friss 30-as ként?
-
FaTHI
őstag
válasz Anonymus23 #44680 üzenetére
Akkor este futhatnánk 1-2 kört ! Amúgy nekem is pont 66-Exo ládám van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Elvileg utolsó exotic láda gyűjtögetés ....
Aki gondolja csatlakozhat hozzám online vagyok.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Over567
aktív tag
Akkor most nem éri meg gondolom újra kalibrálni a fegyvereket? Mik ezek az exotic ládák?
-
-
Anonymus23
veterán
Gyerekek, volt valami változtatás LS-ben?
Gyakorlatilag állandó jelleggel ahogy lelőttek, azonnal haltam is, nem volt olyan, hogy még fel tudtak volna szedni, mintha beragadt volna az, amikor figyelmeztet, hogy a következő halálnál azonnal meghalsz.
Hihetetlen....
Utolsó 3-4 kör fullra ez volt, ahogy meghaltam már feküdtem is teljesen;) - The Power of the Light Side
-
arnikusz
veterán
válasz Anonymus23 #44693 üzenetére
Nem folyamatosan laggolt, amikor az okosfedezékes achit csináltam 3 db lett aztán számoltam még hármat, de nemadta be, majd a következő körben hirtelen felment 8-ra és biztos hogy csak 2 db ölés volt. Ja és az instant halál.
Ha ez lesz a resistancen és a skirmishen akkor az gáz.Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
nagyúr
A játék megjelenése óta ma (illetve tegnap) volt az első nap amikor igazán élveztem azt,hogy DZ-ben tevékenykedem.
Egy olyan magyar csapattal toltam,hogy le a kalappal előttük.
De tényleg.Sosem találkoztam még velük előtte,de még sokkal jobban megszerettem mindenféle péksüteményt,mint azelőtt szerettem.
Ezek után nekem is át kell írjam a nevemet,majd megszavaztatom velük.
Biztosan sokat fogunk még együtt játszani.Volt olyan healer velünk,hogy nem hittem el.
Ismét tanultam vmit.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
arnikusz
veterán
válasz akoska07 #44697 üzenetére
Bakering cooking.
Szuvenyiru nyihuhu ne kucskuju protkuju.Komolyra fordítva a szót hatalmas szerverlagg a fő gond több hsz.-ben is a redditen.
Nem tudom mi lesz így kedd este
A terv gyors optimizálás és ládabontás, de ki tudja egyáltalán menni fog -e.Soha ne azonosulj a legyőzöttekkel
-
qukesz
senior tag
Ákoska elmondod nekünk kik voltak a magyarok???
Tegnap olyan szerveren voltunk hogy érdekes módon mindenkit le lehet lőni.
Nem igazán volt lagg ami nagyon ritka esetek egyike.Mindig válaszolj ha kell ha nem !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
TOPIKSZABÁLYZAT
TILOS a flame, flood, személyeskedés, vulgáris beszéd, szélsőséges megnyilvánulás!
A topikba a játék beállításaival, grafikai beállításokkal, gépigénnyel, beszerzései hellyel, játékmechanikával, patchekkel, kiegészítők érkezésével és tartalmával, a PTS szerverekkel, taktikákkal, Gear Set-ekkel, fegyverekkel, a játék fő és mellékküldetéseivel, PVE és PVP területen szerzett tapasztalatokkal kapcsolatos érdemi hozzászólások és kérdések kerülhetnek!
Minden egyébre ott van az OFF topik!
Kép feltöltésénél megkérek mindenkit, hogy használja az oldál által nyújtott lehetőséget!
Ha bármi okból kifolyólag személyes ellentét, vita, nézeteltérés alakul ki azt kérlek privátban intézzétek, ne itt az oldalon! Az ilyen jellegű hsz-ek egyből törlésre kerülnek! Akik a fentieket nem tartják be figyelmeztetésben, visszaesők moderátori elbírálásban, akár kitiltásban részesülhetnek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest