Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz djculture #40647 üzenetére
Ezzel a gusztustalan módszerrel próbálják behúzni azokat, akik tájékozatlanok az ügyben, és kicsit ijedősebbek! Egyébként mint sok más előfizetőt, engem is felhívtak pár héttel ezelőtt, de megköszöntem, nem éltem a felkínált lehetőséggel, és azóta is ugyanúgy töltögetek mint előtte, konkrétan sz@rok a 300GB-os limitre! Hébe-hóba jön egy-két automatikus figyelmeztető email, hogy elértem a 300GB 80%-át, de sokszor ezek is már 1TB körül érkeznek meg, és nem történik semmi, nem korlátoznak, pedig alább láthatóan, hetente is túllépem a 300GB-os limitet!
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Intruder2k5 #40651 üzenetére
Jó tudni köszi az infót, minden esetre elég trágya húzás az upc-töl. Én ugy tudom amugy hogy spionkodnak is mert egy két ismivel papirt is irttak alá hogy letöltött ezt azt és a saját kontójára teszi, ha a jogtulaj biróság elé viszi az ügyet. Ez az ami sokkal gázosabb lehet mert szerintem embert nem találni aki nem szedett volna le pl egy zenét at vagy magyarországon eleve nem elérhető sorozatrészt a gépére.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz djculture #40653 üzenetére
Egy: semmi közük mit töltesz le, aki meg aláírja, az nem normális, eleve perelheted a szolgáltatót személyiségi jogok megsértéséért, ha figyeli, mit töltesz le. Azt már hozzá sem teszem, hogyha fenyegetne, hogy esetleg megszünteti az előfizetésedet, mert pl. túlforgalmazol és nem váltasz másik csomagra, kevésbé lesz elnéző velük a hatóság, ha eléjük kerül az ügy esetleg.
Kettő: ha nem tetszik nekik a nagy forgalom, minek szolgáltatnak? Korlátozzák le a netüket vagy árulják dupla áron. Nem véletlenül vagyok Telekom előfizető, a UPC különféle korlátozásaitól mindig is kirázott a hideg. Fizetek inkább másfélszer annyit, de korlátok nélkül használhatom a szolgáltatást.
-
MODERÁTOR
Hát nem tudom, ilyet még nem hallottam! Olyat már igen - bár nem UPC-ről -, hogy valakit jogvédők jelentettek a szolgáltatónál, IP cím alapján, hogy illegális tartalmat oszt meg, és kérték a szolgáltatót, hogy szüntesse meg a tartalom elérhetőségét! Erre a szolgáltató megkereste az ügyfelet, és aláírattatott vele egy papírt, miszerint eltávolítja a kérdéses tartalmat, és maga felel a hasonló esetek miatt!
-
Huroq
senior tag
válasz kabelmania27 #40649 üzenetére
Üdv.
Kivettem az osztót. Gondolom ezek már jobb értékek.
Reggel 6 körül:
Channel 1: -2.2 dBmV 38.2 dB
Channel 2: -2.3 dBmV 38.9 dB
Channel 3: -2.4 dBmV 38.2 dB
Channel 4: -2.4 dBmV 37.8 dB
Channel 5: -6.7 dBmV 39.5 dB
Channel 6: -6.0 dBmV 40.3 dB
Channel 7: -5.8 dBmV 40.4 dB
Channel 8: -5.8 dBmV 40.4 dBChannel 1: 57.0 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmVReggel 7 körül:
Channel 1: 0.5 dBmV 38.5 dB
Channel 2: 0.7 dBmV 39.1 dB
Channel 3: 0.3 dBmV 38.8 dB
Channel 4: 0.1 dBmV 38.0 dB
Channel 5: -3.1 dBmV 40.9 dB
Channel 6: -2.5 dBmV 41.5 dB
Channel 7: -2.2 dBmV 41.9 dB
Channel 8: -2.2 dBmV 41.4 dBChannel 1: 51.0 dBmV
Channel 2: 50.9 dBmV
Channel 3: 50.9 dBmV
Channel 4: 50.9 dBmVMMWO kivétele után:
Channel 1: 9.9 dBmV 38.6 dB
Channel 2: 9.8 dBmV 39.0 dB
Channel 3: 9.2 dBmV 38.8 dB
Channel 4: 9.4 dBmV 37.9 dB
Channel 5: 6.8 dBmV 40.3 dB
Channel 6: 7.5 dBmV 41.3 dB
Channel 7: 7.8 dBmV 41.3 dB
Channel 8: 7.6 dBmV 40.7 dBChannel 1: 43.5 dBmV
Channel 2: 43.4 dBmV
Channel 3: 43.4 dBmV
Channel 4: 43.9 dBmVElnézést a hosszú hsz-ért.
-
wmati
addikt
válasz kabelmania27 #40658 üzenetére
Amit azonnal ki is cserél egy szerelő, inkásik mmwo- t vegyen.
-
Huroq
senior tag
Van itthon sima osztó + visszirány szűrő, illetve mmwo is.
Már gondolkoztam korábban is hogy kiszedem az mmwo-t mert nem igazán használja senki az analógot, de akkor már vissza sem teszem.Köszönöm mind kettőtöknek.
-
Huroq
senior tag
válasz kabelmania27 #40662 üzenetére
A net elmeneteleken kívül hibátlanul tette eddig a dolgát. Teljesen meg vagyunk vele elégedve.
-
wmati
addikt
válasz kabelmania27 #40660 üzenetére
Te fétised mnwo kidobása. Nen az enyém.
-
dchard
veterán
Pedig ebben az esetben kivételesen igaza volt, mivel nagyon úgy tűnik, rossz az az MMWO. Ugyanis máshogy nem magyarázható ez a nagy különbség a két állapot között. 51 - 43 = 8dB. Ennyit nem csillapít az MMWO US irányban csak 2,5 maximum 3dB-t.
Ha meg nem használja az analóg ágat, akkor valóban nem kell semmi a végére: se osztó, se MMWO se semmi. Most teljesen jók a paraméterek.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
menyus11
tag
Hali mindenkinek.
Hogyan tudok a t-home oldalán belépni?
Tegnap kötötték a netet, papíron az MT ügyfél azonosítóm megvan, de nincs jelszvam
Honnan lehet szerezni?[ Szerkesztve ]
-
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Van egy Speedport W723V routerem ( német) ill D-link modemem. Eddig egy Zio routerem volt azt betudtam állítani hogy legyen net wifi minden Visszont ezt a routert nem bírom beállítani.
Van valakinek ilyen-e? vagy tudja hogyan lehet beállítani ? Csatolok két képet, két lehetőség közöt lehet választani. T-online ügyfél vagyilyesmi vagy más szolgáltató. Nekem T-home internetem van.
Ga valaki tudna segíteni megköszönném"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap elővettem a dobozból a Cisco STB2000-est az IPTV-hez, röpke 10 perc alatt be is tudtam üzemelni. Sajna az kiderült, hogy ahol van IPTV kiépítve, oda már nem adnak el sima digitális kábeltv-t. Pedig ott talán el tudnám hagyni a beltérit és a TV Conax aljzatát használni
Na mindegy, a főbb funkciók használhatók az LG TV távirányítójával. Egy dologra nem jöttem rá, az a felbontás/képméret. Van egy alap Koktél csomag (M1, M2, RTL, TV2, Duna, Duna W), és ugyanannál a képbeállításnál más-más méretet töltenek ki a képernyőn. A TV-n olyan beállítások vannak, hogy Eredeti, 16:9, 4:3, 14:9, Nagyítás, Szélesség (meg talán még 1-2). Ha ezeket variálom, akkor adott csatornát be tudtam állítani, hogy ne essen le lényeges rész a képről, de ne is csak a közepén legyen a kép, de ez mindegyik csatornánál más és más. Most konkrétan nem emlékszem, de talán amivel jó volt az M1 és M2, azzal a képbeállíátssal levágta a Duna tetejét, meg talán a TV2-ét is. Egyik sem HD adásként jön, de úgy tűnik, mégsem egyforma méretű. Ahogy láttam a TV-n ezt kimenethez lehet egységesen állítani, tehát ha a HDMI1-re (ezen van az STB) beállítok egy adott módot (pl. Nagyítás), akkor ez mindenre érvényes lesz azon a bemeneti csatornán. A TV egy LG 32LA667S. Valami ötlet, hogyan lehet full képernyőn, levágás nélkül nézni az egyes csatornákat? -
Teko001
őstag
válasz schferenc77 #40672 üzenetére
Állítsd be a TV-n, hogy 16:9 legyen a felbontás, és ne legyen nagyítás. A boxon pedig állítsd be a kimenet típusát a beállításokban, majd a 9-es gomb alatti gombbal állítsd be valamelyik csatornán (mindegyikre igaz lesz), hogy nyújtsa. Így ahol 16:9, ott 16:9 lesz a kép, a többi helyen pedig a 4:3-at széthúzza 16:9-re (habár személy szerint én szívesebben nézem fekete csíkkal, mint lapos fejekkel...)
-
schferenc77
aktív tag
válasz Teko001 #40674 üzenetére
Köszönöm szépen
És arra van valami összefoglaló, hogy melyik adás 4:3-as és melyik 16:9-es?Más:
Arra van valami tapasztalat, hogy ha a TV-t és a STB-ot egy távval (ne adj isten még a DVD lejátszót is) szeretném irányítani (CEC), akkor melyik táv lesz a mindent vívő? Tehát pl .a TV-jét állítom be, hogy kezeljen mindent, vagy a STB-ét? A TV-hez Magic remote táv van, annak pl biztosan nem fogom tudni a Smart Home vagy dedikált 3D gombját helyettesíteni a STB táv valamelyik gombjával nem?
Ugyanakkor a STB távján jól jönnének a dedikált számgombok :-) -
Teko001
őstag
válasz schferenc77 #40675 üzenetére
Ez csatornánként változik. Küldenek egy úgynevezett kapcsolójelet, amitől tudja a box, hogy melyik milyen felbontású. Pár adó kivételével szinte mindegyik csatorna szélesvásznú, viszont az adón belül az dönti el, hogy szélesvászon-e, hogy megvan-e nekik szélesvászonban a dolog. A távirányítót illetőleg az STB távirányítóját betudod programozni, hogy vigyen valami mást, illetve vannak kódtáblák a box-hoz is, így más irányítókat is betudsz programozni, hogy vigye az IPTV-t.
-
schferenc77
aktív tag
válasz Teko001 #40676 üzenetére
Köszönöm. Arra egyébként van tapasztalat, hogy az IPTV (koax ED3 terület), a sat TV és mondjuk az UPC sat tv között milyen minőség különbség van? Temrészetesen mindegyik jól beállítva...
Nagyon tetszik az UPC-nél a csak kártya opció, ezzel ki tudnám lőni az újabb beltérit :-) -
havri1
félisten
válasz schferenc77 #40677 üzenetére
Igaz régi infó, de azt mondták t hivatalos fórumán, hogy a t sat-nak van a legjobb képminősége , a upc, digi sokkal jobban tömörít, gyengébb bitráta.
Régi infó, csak kiindulási alapnak jó!havri
-
Teko001
őstag
Hát én úgy tudom, hogy a DVB-C-nek van a legszebb képe, aztán az IPTV, és aztán a Sat. De lehet az utolsó kettő fordítva van mostanában. Persze csak a Telekomnál, más szolgáltatóknál más minőség
-
schferenc77
aktív tag
válasz Teko001 #40679 üzenetére
Létezhet még T-s analóg kábel TV? Csak hogy mindenki lássa a vívódásomat:
- volt 10 évvel ezelőtt kábel TV előfizetés, koaxon jött, 20-30 csatornával. Hogy ez analóg vagy digitális volt-e nem tudom (inkább analógra mondanám).
- Előfizut lemondtuk, viszont ugyanúgy jött a kép a kábelből :-)
- TV cseréltünk hétvégén, bedugtam a koaxot hátulra, nyomtam egy automatikus hangolást és a következőket tapasztaltam:
+ ha a TV-n a kábel TV opciót válaszottam, akkor felismerte hogy DTV (gondolom digitális TV), és behozott 30 db csatornát. Ezek közül az alap ingyenesek többé/kevésbé bejöttek, bár soknál élvezhetetlenül szaggatott a kép (kockás lett) és kimaradt a hang. A többi adót (pl. film+ sport1 stb..) kilistázta, de amikor rámentem, akkor kiírta, hogy nincs CI kártya bedugva
+ ha a TV-n analóg opciót választottam a hangolásnál, akkor mindegyik korábban is létező adót befogott, és lehet is nézni. Ugyankkor ezen látszik, hogy kcisit homályos, kicsit csíkos. A régi (CRT) TV-n ez egyáltalán nem jött ki, de itt már látszik a különbség.Szóval a kérdés, hogy most mi jön ki a koaxból nekem? Digitális kábelTV? Vagy analóg? Ugyanaz a csatorna (pl film+) a dgitális opciót választva nem jön be (azt mondja nincs CI modul), mígy a hagyományost (secam-nak írja ki talán) választva bejön
Az IPTV meg a net előfizu mellé jött, tegnap beüzemeltem, de annyira nem vagyok hanyatt vágódva a minőségétől. A legideálisabb egy conax kártyás megoldás lenne, és az adás jön a koax kábelből simán :-) -
Teko001
őstag
válasz schferenc77 #40682 üzenetére
Analóg adás jön úgymond grátiszként a tv adás mellé - megtehetnék hogy kiszűrik, de nem teszik. Digitális kábeltv is létezik még, de ahogy az analógot, úgy szép lassan ezt is építik lefele, illetve nagyon nehéz, ha ne lehetetlen olyan helyen előfizetni rá, ahol van IPTV is. A tv-den így most csak analóg adást láthatsz kártya nélkül, ugyanis a digitális adás kódolt (illetve volt, hogy egy-két csatorna jött néha kódolatlanul, de az szerintem megszűnt).
-
aicon
senior tag
UPC-s kártya saját boxban (Dreambox 800), IPTV-ről váltva.
És semmi további extra költség ha fel akarok venni, vagy másik tv-n is akarok HD adást nézni.
UPC vs téhóm sat minőség nehéz döntés, mindkettőnél van gagyi és jó/jobb minőségű csatorna(ák), de IPTV-nél jobb mindkettő.[ Szerkesztve ]
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
dchard
veterán
válasz schferenc77 #40682 üzenetére
A Telekom pár hete jelentette be, hogy nem csak az analóg, de a nem IP alapú szolgáltatások is megszűnnek 2016-ig, ennek értelmében az analóg és digitális kábeltv szolgáltatás is kivezetésre kerül. Tehát az, hogy most tudod venni az analóg csatornákat csak addig van, amíg azokat meg nem szüntetik, ezért sem lehet rájuk előfizetni, hiszen az a cél, hogy a lejáró hűségű ügyfeleket migrálják IPTV-re (vagy SAT-ra ha ez nem elérhető), máskülönben nem tudják kitakarítani ezt a két technológiát. Ennek megfelelően bármikor lekapcsolhatják az analóg adásokat, előzetes bejelentés nélkül.
Ennek a váltásnak a következtében lehet majd növelni kábeles platformon a kapacitást, amitől több sáv marad az internetes és IPTV forgalomnak is, így például növelhető akár az SD csatornák sávszélessége és/vagy több és nagyobb bitsebességű HD csomag is bevezethető.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Teko001
őstag
IPTV van kábelen. Az internet néha olyat csinál, hogy felugrik a ping, leesik a sávszélesség 1 megabit alá. Ilyenkor a TV-n is az SD adások még néha mennek (néha az is beszaggat), de a HD általában szétesik, akadozik (néha viszont nincs gondja). Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát? Általában rövid ideig tart, max egy percig, aztán minden visszaáll a régi helyzetbe.
-
Teko001
őstag
válasz donjohnson #40688 üzenetére
Általában onnan tudom hogy ez történik épp, hogy IPTV "jelzi", vagy netezés közbe videók nem töltődnek, honlapok is alig akarnak... Aztán speedtest és pingelés alátámasztja mindig, hogy valóban épp megint csinálja. Igazából nem tudom hová akarsz kilyukadni, de a probléma szempontjából szerintem mindegy, hogy hogy tapasztalja az ember.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Teko001 #40689 üzenetére
Nem mindegy mert lehet, hogy csak adott terhelés/használat esetén jön elő, fontos, hogy részletesen ki legyen tesztelve mivel csak így lehet a hiba forrására rátalálni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
polonic
félisten
Visszatérve az akciós árakra.
Nézegettem ebédszünetben unalmamban a városban az utcákat, hogy milyen ajánlátok vannak. Az akciós árhoz ezt írják, nem írnak semmi konkurenciáról:
"Az akciós ár feltételei
A kedvezményes árhoz nem vehető igénybe online kedvezmény. Akciónk 2012. január 1-jétől visszavonásig azon Telekom otthoni előfizetőkre vonatkozik, akik vállalják, hogy áttérnek elektronikus számlázásra és számlájukat a Távszámlába kérik. A számlafizetés módja történhet az csoportos beszedési megbízással, banki átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel a Távszámla felületén. A szolgáltatás online megrendelése után a Távszámla regisztráció automatikusan elindul. Ebben az esetben a regisztráció menetéről tájékoztató levelet küldünk. Ajánlatunk a Magyar Telekom meghatározott szolgáltatási területén belül, műszaki felméréstől függően, 2 éves hűségidő vállalásával érvényes. A kedvezményes díjakat a hűségidő alatt biztosítjuk
"A tv előfizetés akciós árához írják ezt:
"
Az akciós ár feltételei
Akciónk 2012. január 1-jétől visszavonásig Telekom otthoni előfizetőkre vonatkozik. Ajánlatunk a Magyar Telekom meghatározott szolgáltatási területén belül, műszaki felméréstől függően, 2 éves hűség vállalása esetén érvényes. A kedvezményes díjakat a hűségidő alatt biztosítjuk.
" -
kabelmania27
Topikgazda
29-es körzetben Szentmártonkátán így néz ki az új optikai hálózat.
Szerintetek van esély arra hogy olyan településeken is legyen optika ahol nincs (komoly) konkurencia?[ Szerkesztve ]
-
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Van egy Speedport W723V routerem(telefon,DSL,Lan bemenetek vannak rajta.), mellette meg egy D-link modem, T-home internetem van. Nem tudom beállítani hogy legyen net a gépen :/ Tudom ezt a modemet egyáltalán használni? Router felületén két lehetőség van, T-online vagy más szolgáltató. Ha t-online-ra megyek egyáltalán nem tudom mit kell írni csak számokat lehet, ha más kiszolgáló akk beírom a felhasz+jelszót...de net nincs.(alatta még van ip ill dns..nemtom minek. ) Valaki segítésen köszi előre is.
"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."
-
hrvp
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest