Új hozzászólás Aktív témák

  • schferenc77

    aktív tag

    válasz Teko001 #40679 üzenetére

    Létezhet még T-s analóg kábel TV? Csak hogy mindenki lássa a vívódásomat:
    - volt 10 évvel ezelőtt kábel TV előfizetés, koaxon jött, 20-30 csatornával. Hogy ez analóg vagy digitális volt-e nem tudom (inkább analógra mondanám).
    - Előfizut lemondtuk, viszont ugyanúgy jött a kép a kábelből :-)
    - TV cseréltünk hétvégén, bedugtam a koaxot hátulra, nyomtam egy automatikus hangolást és a következőket tapasztaltam:
    + ha a TV-n a kábel TV opciót válaszottam, akkor felismerte hogy DTV (gondolom digitális TV), és behozott 30 db csatornát. Ezek közül az alap ingyenesek többé/kevésbé bejöttek, bár soknál élvezhetetlenül szaggatott a kép (kockás lett) és kimaradt a hang. A többi adót (pl. film+ sport1 stb..) kilistázta, de amikor rámentem, akkor kiírta, hogy nincs CI kártya bedugva
    + ha a TV-n analóg opciót választottam a hangolásnál, akkor mindegyik korábban is létező adót befogott, és lehet is nézni. Ugyankkor ezen látszik, hogy kcisit homályos, kicsit csíkos. A régi (CRT) TV-n ez egyáltalán nem jött ki, de itt már látszik a különbség.

    Szóval a kérdés, hogy most mi jön ki a koaxból nekem? Digitális kábelTV? Vagy analóg? Ugyanaz a csatorna (pl film+) a dgitális opciót választva nem jön be (azt mondja nincs CI modul), mígy a hagyományost (secam-nak írja ki talán) választva bejön :F
    Az IPTV meg a net előfizu mellé jött, tegnap beüzemeltem, de annyira nem vagyok hanyatt vágódva a minőségétől. A legideálisabb egy conax kártyás megoldás lenne, és az adás jön a koax kábelből simán :-)

Új hozzászólás Aktív témák