Új hozzászólás Aktív témák

  • greyslay

    aktív tag

    Sziasztok. Végső elkeseredésemben ide fordulok (már a másik topicba is beírtam, de hátha itt a nagyobb érdeklődés hatására) talán kapok valami megnyugtató választ.

    Próbálom röviden vázolni a problémát. Kb. 6 éve van netem eleinte még externet, aztán pedig t-home szolgáltatásával. Vidéken lakom így 5 megánál több még eddig nem volt a sebesség, de nem is kellene több.
    Szóval a lényeg hogy régen teljesen jól futott a net semmi gond nem volt vele, de már kb. 1 éve használhatatlan (játékokra, meg olyan dolgokra ami mondjuk folyamatos internet kapcsolatot igényelne).
    A következő problémát játsza: teljesen véletlen időközönként megszakad, majd újra csatlakozik. Van mikor 2percig tart újra csatlakozni, de van hogy 20 percig nincs net. Ekkor újra indítom akkor megint jó 5 percig majd megint szakadozik. illusztráció hlsw programmal
    Több "szakember" járt itt, az elmúlt időszakokban, akik megjelennek laptopjukkal illetve modemjükkel és megállapítják hogy valószínű a modemem a szar amit Kb. 1 éve vásároltam zsír újonnan, pont emiat a probléma miatt, de azzal se lett jó, majd kértem kölcsön másikat de azzal is fent állt a probléma.

    Majd ez év szeptemberében mi után lejárt az 1 éves szerződés a t-homeval így úgy döntöttem megpróbálok másik szolgáltatót hátha az a baj. Ekkor megkötöttem a b-tellel a szerződést, de a hiba/probléma ugyan úgy fent áll.
    A hibát nekik is bejelentettem bízva abba hátha ők elhárítják azt.
    Kb 2 hete volt egy bteles vagy nem tudom milyen kollega aki újra szerelte a modemhez csatlakozó kábeleket stb.. de ez nem járt sikerrel hiszen ezután is ugyan az volt a gond, majd megint bejelentettem, hogy a hiba továbbra is fent áll és a mai nap megint itt járt egy hozzáértő, aki rádugta laptopját, megmérte a saját modemjével és elmondja hogy az övével 4.7mb/s -et mér az enyémmel ellenben amivel 2.7 -et.

    Mondom ez nagyszerű de attól függetlenül még szakadozik ugyanúgy... és nekem ezzel van a problémám nem a sebességgel... A történet annyiba maradt hogy majd felhív megint, és akkor megnézzük mit tehetünk.
    Tegnap délután miután elment a szerelő, cseréltünk szomszédom (6éves) modemjével, én oda adtam az én (gyengeszar) modemem hogy mit mutat. A probléma du. 6óta kb ugyan ugy fent áll mai napig, és a szomszédnak az én modememmel ugyan olyan fix stabil a kapcsolata 5mega simán megy vele.

    Úgy hogy itt én feladtam teljesen, és minden ötletből kifogytam, reménytelenség, bizonytalanság övezi az életem elkövetkezendő pár évét amíg el nem költözök itthonról :D
    Illetve várom az ötleteket mivel tudnék a szerelőknek segíteni, és rávenni őket hogy talán a kinti kábeleket is ellenőrizzék mert nekem már más ötletem nem lehet a probléma forrását illetően.

    "embertelen ember munka"

Új hozzászólás Aktív témák