Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    Sziasztok,

    ritkán járok erre, ezért elnézést kérek, ha a kismillió hozzászólás között van már gyógyír a problémámra.

    Setupom a következő:
    FTTH, Sagemcom eszköz (amin van egy 2.5G ethernet), internet, IPTV.
    Sagemcom eszközre saját mikrotik router dugva, ez végzi a PPPoE kapcsolódást, valamint szintén a Sagemcom eszközre volt csatlakoztatva az előző IPTV box (nem emlékszem sajnos a típusára, egy nagyobb fekete doboz), és kiválóan működött.

    Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy "háromszor annyi csatorna ugyanannyiért" érveléssel megrendeltem az új Androidos TV boxukat, és a kiszálló kollégát naivan elküldtem, hogy "majd beszerelem én", és odaadtam neki a régi eszközt.

    Próbálkoztam már a Sagemcom eszköz áramtalanításával is, de az új Androidos box nem hajlandó működni sem a Sagemcom eszközre dugva, sem a Mikrotikre.
    A Mikrotiken legalább az internetet elérte, csak a TV nem ment (gondolom IGMP proxy hiányában), de igazából nem is szeretném a Mikrotiken használni, távol tartanám az ilyen kétes biztonságú eszközöket a saját alhálózatomtól.

    Ügyfélszolgálattal próbálkoztam, gyakorlatilag közölték, hogy "saját routerrel nem működik", és nem is untatnálak titeket azzal, milyen nonszensz forgatókönyveket javasoltak az egész helyzet megoldására.

    Kérdésem:
    - Megoldható-e valahogy az Androidos eszköz életre keltése Sagemcom eszközre dugva úgy, hogy nem a Sagemcom végzi a PPPoE auth-ot? Ha igen, hogyan?
    - (Ha minden kötél szakad) Mikrotiken menne IGMP proxyzással, bezárva egy saját szeparált subnetbe?

    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák