Új hozzászólás Aktív témák

  • tornas

    őstag

    válasz Cobra. #8051 üzenetére

    Mivel aktív PFC-s a tápja, így nyugodtan számolhatunk játék alatt átlag 200 VA-t a 200 W helyett, mert nincs nagy különbség a két érték között. De a monitora valszeg nem rendelkezik semmilyen PFC-vel, ha 40-50 W-ot fogyaszt (hatásos teljesítmény), akkor a tényleges fogyasztása meddővel együtt akár kétszeres is lehet (0,5 cosfi esetében) vagyis, olyan 60-100 VA között is lehet a terhelés (monitora válogatja) az UPS-re nézve. Ebből kifolyólag durván 300 VA is lehet a fogyasztása a monitorának és a PC-jének plusz még a modem kb. 20 VA-ja. Szóval tényleg határ lehet az a 350-es UPS az ő konfigjához.

    Viszont az a 350-es UPS névlegesen 350 VA-rel terhelhető meddővel együtt. Nem a VA érték mellett feltüntetett, adott cosfi-re vonatkozó W érték dönti el, hogy ténylegesen mennyivel terhelhető az UPS. 250 W terhelés mellett további 100 VAr (volt-amper reaktív) meddőt is tud szolgáltatni. Ha olyan rossz annak a fogyasztónak a teljesítménytényezője, hogy nem elég a 100 VAr meddő 250 W-on, akkor az UPS túlterhelődik. Aktív PFC-nél minimális a plusz meddő fogyasztás. Ohmos terhelésnél meg nincs is, így pl. a 350-es UPS 350 W-nyi izzóval terhelhető le anélkül, hogy bármi baja lenne, elvileg.

    Az a Chieftec GPS táp annyira azért nem szar, csak nem éri meg az árát. Meg aztán én ilyen konfighoz igenis vennék egy normálisabb 500-as tápot. Ha én ennyit költöttem volna erre a konfigra, akkor azt kis pluszt már rászántam volna.

    "Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

Új hozzászólás Aktív témák