Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz Simon04 #8647 üzenetére
Szerintem ritkán fogja ez a konfig átlépni mindenestől a nettó 250W -ot.
A venti csak akkor működik ha a szünetmentesnek szüksége van rá. Normál üzemben szerintem nem megy.A kisebb is elég lesz..
Konfog módosítás után a VGA -t leszámítva szerintem még csökken is majd a fogyasztás, ez a VGA -ra nem lesz igaz, vagy ki tudjaKomolyabb konfignál azért gyengusz ez az UPS.
Főleg a VGA lesz a kérdéses ugye...[ Szerkesztve ]
-
Simon04
csendes tag
Köszönöm a választ Benőke!
Azon gondolkodtam én is, ha a jelenlegi konfigot v.mikor le kell majd cserélni, akkor bírni fogja-e az UPS teljesítménye?
Irodai célra használom a PC-t, elvileg nem kell bele komolyabb VGA, játék nem fontos.
Az újabb VGA kártyák fogyasztási adatairól nekem sincs információm, (egyébként passzív hűtésű VGA kártyát használok jelenleg is), de jobb biztosra menni. Az meg nem igazán lenne jó, ha új konfig után még egy új UPS -t is kellene vásárolni a régi UPS helyett.
Az otthoni, vagy irodai célra szánt UPS-nél, szerintem, ha olyat fogok ki, amiben állandóan megy a venti (még ha a venti szabályozása hőmérséklet függő is) azzal nem biztos, hogy jól járok... -
frpeter
Topikgazda
Karácsonyi APC Akció
ÚJ APC Back-UPS BX500CI kisebb gépek mellé csak 12.690Ft bruttó
ÚJ APC Smart-UPS SMT750I LCD szinuszos készülék 84.710Ft bruttó
ÚJ APC Smart-UPS SMT1000I LCD szinuszos készülék 107.315Ft bruttó
1 év garanciás APC Smart-UPS SUA750I szinuszos készülék új akkukkal 54.610Ft bruttóUPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Benőke
őstag
2 Modem, Router, telefon, DVD illetve TV mellé kéne valami szünetmentes ami a fesz ingadozások ellen és a ki ki maradó áram ellen lenne használva. Nyilván nem egy jó drága sziniszosat gondoltam. Használ valaki valamilyen megfizethetőt?
A DVD/TV hez nem kéne feltétlen szünetmentes, csak fesz szabályzás.Ilyesmikre gondoltam:
APC Back-UPS ES 550VA
vagy
EATON Protection Station 500 -
ArtOfTrance
tag
Sziasztok,
Az meg tudjátok mondani nekem, hogy egy Chieftec GPA500-S8 táp delta belsős-e?
Azt szeretném kideríteni, hogy egy nem-színuszos UPS-t elé rakhatok-e? Pl. Kebo UPS-500L.[ Szerkesztve ]
-
colossal89
tag
Segítségeteket kérem. Tudtok ehhez az UPS-hez elosztót hol lehet venni APC BX800CI-GR van szó. Nem találtam a neten csak olyat ami a tápegységekben is van. PC monitor és kis aktív hanszóró menne rá
[ Szerkesztve ]
(Adatlapomon van a gépem)
-
sanzi89
addikt
válasz colossal89 #8656 üzenetére
Ha jól látom ezen normál CEE 7 Schuko csatlakozó van, tehát bármilyen elosztót utána köthetsz, csak figyelni kell a felvett teljesítményre.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
frpeter
Topikgazda
válasz colossal89 #8656 üzenetére
Ezt a "kérdést" többször is elolvastam, de nem tudtam értelmezni.
Ha van egy BR800CI-GR géped, azon van több kimenet is,d e ha tovább szeretnéd osztani sima elosztó jó hozzá.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
tornas
őstag
válasz ArtOfTrance #8655 üzenetére
Elé rakhatod azt a nem-szinuszos ups-t, mert az a táp CWT belsős.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
oza
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni !
1 kedves barátomnak kéne 1 szünetmentes táp ami a fűtés rendszer szivattyúját vinné míg nincs áram k.b. 20-30 perc a kiesés és már megsínylette a fűtésrendszer az áramkimaradást és valami szünetmentesen gondolkodik ! És ilyen szivattyúja van holkapok mennyiért és mikor ? És nem akarok szart venni mert utána én halgatom hogy ezt ajánlottam !!!Rohadt részegek! Állandóan szétdobáljak az üres üvegeket, én meg hazafele szanaszét vagdosom a tenyeremet...
-
frpeter
Topikgazda
Itt találsz erről egy rövid leírást és pár típust: Szünetmentest keringető szivattyúhoz
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Modem, router, switch hármast szeretném úgy rákötni átalakító segítségével egy szünetmentesre, hogy 1 max. 2 aljzatot foglaljon el. Találtam 1-1-ben átalakítót, ha ebbe dugok egy normál hosszabbítós elosztót az úgy nem probléma? Láttam ilyenből elosztósat is, csak olyan helyet nem ahol normális áron kapni is lehet. Ilyet is ajánlhattok, ha van. Köszönöm.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
optikal
tag
Sziasztok! Szünetmentes táp érdekelne.PS4+tv és egy laptopot szeretnék rákötni.Később lesz egy asztali pc.
Ár nem számít csak ne legyen a legolcsóbb de ne is a legdrágább.
Köszi!PSN:Optikal89
-
DJ. Ru$y
félisten
Srácok!
Adott egy APC Back UPS Pro 900-as szünetmentes nem a konnektor csatis, hanem a "sima", szóval átalakítókat fogok venni, ez már eldöntött. Egyik kimenetére kötnék egy routert, egy modemroutert, egy switchet, egy vezetéknélküli telefont és egy 24-es Dell monitort. Ez lett volna az alap ötlet, de mivel több átalakítót szereztem be így arra gondoltam, hogy még rákötöm egy másik kimeneten, a laptopom (töltő infók: Kimenet : 19 V DC, A, 180 W [szar az aksija, nem tartja meg a gépet pillanatokra sem]) és az Xbox 360-am. Kérdés, ez eddig megoldható-e és bírná-e az elméletet?! Aztán ha még van "esetleg" szabad kraft, akkor lenne egy ilyen A+-os TV [(Energiafogyasztás bekapcsolva (W) (IEC62087 ed2): 63 W]. Esetleg annyi, hogy kössem a TV-t sima túlfeszvédő portra és ne az aksira? Köszi.
-
Doky586
nagyúr
válasz optikal #8665 üzenetére
TV, PS4, laptop: vajon ezeknek minek egy szünetmentes?
tvműsor-nézés, filmlejátszás, játék. Na most vagy nem tudsz fél percre se lemondani ezekről, vagy olyan helyen laksz ahol napi szinten tőbbször is elmegy a vellany..? Laptopnak pedig beépített szünetmentese van: aksi a neve.
Én is gondolkodtam hogy veszek egy külön UPS-t a kenyérpirítóm + hotdogsütőmhöz..
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Doky586 #8672 üzenetére
Az a baj, hogy vidéken (értsd tényleg vidéken, nem vidéki kis városban, hanem falun mondjuk) nem ritka, hogy télen, hó, jég leterhel egy-két kábelt, osztót stb és már térdel is a rendszer az egész térségben, "vicces" mikor az ablakból látom, hogy villog az egész település közvilágítása és a házak ablakai is "villognak".
-
optikal
tag
válasz Doky586 #8672 üzenetére
Értem én hogy a laptopnak van beépített aksi de ha nincs nálam akkor nem is tudom beletenni...autóaksival meg sajna nem működik.Visszatérve a PS4-re....tegnap 2x is elment az áram miközben ment a konzol..és hidd el neki sem jó ha csak úgy elmegy az áram...és igen vidéken lakom ahol ha olyan az idő akkor nem ritka hogy elmegy az áram...
PSN:Optikal89
-
Dilikutya
félisten
APC Back UPS CS 650-be mehet 12V/9Ah akksi? Gyárilag elvileg 7Ah van benne. Megy róla a gép, de percenként sípol, hogy cserélni kell az akksit, és a programja is írja, hogy lekapcsol, majd visszajön. Az akksi vadonatúj.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sanzi89
addikt
válasz Dilikutya #8675 üzenetére
Nem vagyok szakember, de szerintem ennyivel nagyobb aksit gond nélkül vinnie kell. Nagyobb megterhelést jelent a UPS-nek a magasabb kapacitás feltöltése, ezért jobban melegedhet például, de nem olyan hatalmas a gyári és az új aksi között a különbség, szóval nem kellene, hogy gond legyen.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Dilikutya
félisten
válasz frpeter #8677 üzenetére
APC honlapja 7Ah-t írt. De ha ez a jó, miért villog a "change battery" LED? A táp meg folyton lekapcsol, meg vissza, az UPS szoftvere is kijelzi, egy perc alatt legalább egyszer van ilyen ki/be. Ha lehúzom a 220-ról a tápot, a gép megy róla. Az akku új, nem gyári.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Proci85
senior tag
válasz Dilikutya #8678 üzenetére
Van adatkábeled? Ha akkut cserélsz, be lehet állítani a programban az akku csere dátumát, lehet indítani akku tesztet/kalibrációt illetve különféle érzékenységeket tudsz állítani. Hátha ezektől lenyugodnak kicsit.
Kicsit más, de nálam a feszültségingadozások figyelésére vonatkozó érzékenységet kellett állítani, mert ha a szomszéd flexelt vagy a micro ment állandóan kapcsolgatott. Közepes vagy alacsony állásba tettem + a feszültség határokat állítottam és rögtön jobb lett a kedve -
2007
tag
Üdvözlet!
Kis fogyasztású hálózati dolgok alá szeretnék venni UPS-t. Belterületi családi ház tetőterében lesz elhelyezve, áramszünet ritkán van, de ami van, annak is a 80%-a előre bejelentett. Nagy ritkán brownoutok előfordulnak, néha nem tudom, mitől. Line interaktívban gondolkodom, olcsó, és nem csak teljes kimaradás esetén simítgatja a hálózati jelet, ami főként a merevlemeznek jól jöhet. Van konnektorra csatlakoztatható mérőeszközöm, mondjuk a mért feszültség mond valamit a hálózat állapotáról?
Ami csatlakoztatásra fog kerülni: (D-LINK DNS-320l NAS 1db merevlemezzel, ZTE DSL modem+router kombi, és egy 5 portos gigabites switch) Tudom, itt összesen nincs 30W átlagfogyasztás, mégis valami kisebb PC-hez méretezettet gondoltam hozzá. A fentebb linkelt 300W-os és 500W-os APC terhelési görbéje viszont kisebb értéknél kezdődik, mint az összfogyasztás, amihez tervezem, azért remélem, működne így is.The meaning of life is to give life meaning
-
2007
tag
További kérdéseim: az ilyen apró külső tápos megoldásokra milyen tartási idő lehet jellemző? Ha nem valami kecsegtető, érdemes komolyabbra cserélni esetleg? (persze ez is sokkal olcsóbb lenne mintha online UPS-t kellene vásárolni).
Az akksi cserélhetősége is érdekelne: Mivel az elvétel nem nagy, az UPS eszköz nem lesz túlságosan megterhelve, ez az alkatrészeinek élettartamát gondolom, kedvezően befolyásolja beleértve az akksit és az elektronikát. Offline-nál gyakorlatilag érintetlen marad az akksi a jó hálózat miatt, a line interaktív biztos kapcsolgatna néha, de ugye kicsi a terhelés, biztos nem lenne megterhelő. Vagy ettől még nem fog évtizedekig tartani? Azt néztem, 15E körül lehet kapni megfelelőnek kinéző darabokat, van APC, EATON, (FSP) márkájú ennyiért, de ha nem tévedek, ezeknek nem cserélhető az akksija. Igaz, nem sokkal kerülnek többe mint egy utángyártott akksi ekkora kapacitással, és akkor az elektronika is új. Meg aztán gondolom, nem túl bonyolult megmókányolni valami mezei zseléssel.
The meaning of life is to give life meaning
-
2007
tag
Kiegészítés: nem titkolom, nem csak a szerver hosszú rendelkezésre-állása miatt lenne jó, ha át tudna hidalni egy hosszabb áramszünetet a rendszer, hanem a NAS-ról időnként készítenék egy teljes biztonsági másolatot egy másik külső merevlemezre, ami mondjuk 1TB vegyes anyag esetén 1-2 napig fog tartani számításaim szerint, és nem szeretném elölről kezdeni, bármi is történjék.
The meaning of life is to give life meaning
-
-
Dilikutya
félisten
válasz Dilikutya #8687 üzenetére
De ugyanakkor tökéletesen működik, ha lehúzom a 220-ról. Jelenleg 18 percig menne még akkuról, az teljesen jó. És ha nincs rajta a hálózaton, akkucseréért sem könyörög.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Egy WD My Cloud NAS mellé milyen szünetmentest ajánlanátok? Ennek 10-12W körüli a fogyasztása. A lényeg hogy rendszeresen előfordul 1-2 kisebb áramszünet, illetve nagy fogyasztók használatakor (mosógép, porszívó stb.) a biztosíték is levágódik. Szóval ilyen max 5 perc áthidalásáról lenne szó egyelőre, de ha nem vagyok otthon előfordulhat hosszabb is. Ugyanazon az elosztón lóg még a TV, illetve a médialejátszó. Bár ezek szerintem kevésbé érzékenyebbek, de ha már vennék valamit, akkor rákötném őket is. Összesen 90W körül fogyaszt a NAS + médialejátszó + TV.
Ha jól tudom a My Cloud nem támogatja a graceful shutdown-t, de a későbbiekben tervben van egy ennél azért komolyabb Synology NAS beszerzése, tehát valami olyan UPS-t szeretnék, amivel a későbbiekben ez megoldható lesz. Elvileg a következők támogatottak: [link]A másik dolog, hogy ha már itt tartok, akkor lehet, hogy a PC-mhez is érdemes lenne beszerezni egyet, bár egy ehhez való szünetmentes már gondolom komolyabb kiadással járna.
A konfig: Asus B85-Plus, Intel i5-4570, Asus GTX 770 DC2OC 2GB, Kingston SSDNow V300 120GB, WD10EZEX
Terhelve monitorral együtt olyan 350W körül alakul, idle-ben 100W. Nem kéne órákig mennie, csak legyen kb. 10 percem szépen leállítani, ha úgy alakul.Szóval így első körben, ha lehet két javaslatot is szeretnék kérni. A legfontosabb a NAS egyelőre, ha relatíve alacsonyabb áron tudnék szerezni szünetmentest, akkor akár már holnap elintézném.
A másik a PC-hez való lenne, ez úgymond egy mellék projekt egyelőre, ide gondolom egy komolyabb és drágább UPS való.Még egy dolog. Ezek használata milyen zajterheléssel jár? Egyelőre a hálóban van a NAS gyakorlatilag nulla hanggal, léteznek csendesebb verziók is?
Előre is köszönöm.
Üdv,
stickermajom -
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #8689 üzenetére
Közben szemezgettem a Synology oldaláról, ez megfelelő lenne a NAS + TV + médialejátszó alá? 5-10 percig esetleg a gépet is elbírná?
-
crissprivat
senior tag
válasz stickermajom #8690 üzenetére
NAS és a médialejátszót elviszi egy kvázi szinuszos ups. De hogy a TV is müködne róla bekapcsolt állapotban,arról nem vagyok meggyözödve.
Más fórumokon írják,hogy a TV is elmegy vele.
[ Szerkesztve ]
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
stickermajom
addikt
válasz crissprivat #8691 üzenetére
Kvázi szinuszos ups? Ezekről az alapfogalmakról esetleg nincs valahol valami összefoglaló cikk? (angol sem akadály) Általában a topic összefoglalóját át szoktam olvasni, hogy valamennyire képben legyek az adott cuccal, de itt most pont nincs.
-
crissprivat
senior tag
-
stickermajom
addikt
válasz crissprivat #8693 üzenetére
Kösz, a google használatát ismerem, át is néztem nagyjából. Nem kioktatást kértem, összefoglaló cikket.. Ugye mire is való a fórum..
[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
-
crissprivat
senior tag
válasz stickermajom #8694 üzenetére
Igen értelek,nem kioktatni akartalak,bocsánat
Csupán kikerestem neked és ott az oldalak közt több helyen is le van írva szépen a különbség az ups-ek közt.
Nem gondoltam,hogy ide is be kellett volna írni.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Anno feltettem ezt a kérdést itt, és a szakértők ezt a készüléket ajánlották a gond áthidalására. Azóta nem vettem meg, most aktuális lenne.
A helyzet az, hogy ugyanennél a cégnél találtam ilyen típust felújítva.
A kérdésem az, hogy a felújítottat érdemes venni, vagy netán ebből egy zsírújat?
Vagy mondjuk ez is elegendő lenne?
Köszönöm!
DH
[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
frpeter
Topikgazda
válasz Den Hadnagy #8697 üzenetére
Szia!
A P1-GR nem alkalmas áramingadozások szűrésére.
A többi készülék közül igazából nehezebb a döntés, a BK350EI egy komolyabb készülék, de a BX500 széria sem rossz. Tehát igazából szerintem ezek közül bármelyikre esik is a választásod, nagyon nem fogsz mellé.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz frpeter #8698 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ebben az esetben az újat fogom venni, tekintve, hogy olyan nagyon komoly tudásra nincs szükségem, ahogy olvastam azt az ingadozást mindkettő kiszűri, amit a hajó generátora okozhat.
Köszi:
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
G@ben
addikt
Van egy APC RS500-as szünetmentesem, amiben rossz az akku, 0,6V feszültséget mutat. Viszont ki kéne próbálnom, hogy a konnektor felől érkező feszültségingadozásokat megfogja-e így vagy sem. A lényeg, hogy egy konnektorba van dugva a gépem és az asztali lámpa is, mivel ez az egy konnektor van a szobában, és ha felkapcsolom a lámpát, a tápon mért feszültségek megugranak egy pillanatra, a 12V 13V fölé, az 5V viszont akár 8V fölé is, ezáltal a gép gyakran ledobja a rákötött pendriveokat. Azt szeretném kipróbálni, hogy szünetmentessel megszűnnek-e ezek az ugrások, de ilyen akkuval ráköthetem biztonságosan a gépre?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest