Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Hello
2012 végén vettem egy APC SmartUPS 620-as szünetmentest és tegnap elkezdett sípolni, hogy neki bizony új akksi kell, mert a régi rossz.
Ez mennyire üzemszerű, hogy 3 év alatt megmakkan az akksi?
Nem igazán volt használva, csak ment éjjel nappal, 20% alatti load, 10 alatt volt ezidő alatt az áramszünetek száma.Köszönöm a segítséget!
-
félisten
Sziasztok,
tudtok ajanlani UPS-t workstation melle? (2x Xeon + 32" monitor + GTX 970 GPU, 850 wattos tap). Illetve egy masik picit NAS + router + switch melle. A switch mondjuk nem kicsi, 100 wattot vesz fel maximum.
APC Back UPS Pro 1200 esetleg?
while (!sleep) sheep++;
-
biacsia
tag
Ide írd be a pc-s cuccaidat. Az ott megkapott eredményhez (pl. 500 W), add hozzá a további eszközökön feltüntetett maximális felvett teljesítmény értékek összegét (pl 300W tévé, router, nash kis lámpa bármi egyéb) Ez összesen mondjuk 800W.
1. Ha és amennyiben a tápegységed aktív PFC-vel rendelkezik, akkor az álmos könyvek szerint szinuszos kimeti jelű szünetmentesre lesz szükséged .
2.Másik lehetőség a sima négyszögjeles/kvázi szinuszos szünetmentes pl. APC Back UPS Pro sorozat ilyen, de akkor számolj rá kb 30% pluszt a számítógép által felvett teljesítményre, hogy ne fektesse ki az aktív PFC s táp a szünetmentesed az első próbánál.A fenti példákkal számolva:
1. 800W (0,6os tényező mellett) kb 1300VA Szinuszosra. APC smart
2. 500+150(30%)+300W ->950W -> (0,6 tényező mellett) kb 1580 VA Tehát apc back széria 1500 VA körül már nem lőhetsz mellé.
Ha passzív pfc tápod van, akkor nem kell túlméretezni.
Tartási időről még nem beszéltünk.
"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
nagyúr
válasz #97246720 #9365 üzenetére
Köszönöm a választ.
Még gondolkodom egy ilyenen, régen volt CS apc-m, tetszett,hogy normális progi van hozzá, pannonpowernek gagyi a programja, bár nem tudom, külső programot lehet-e használni hozzá. Kérdés,hogy ez miért sokkal olcsóbb, mint más APC-k, és mégis 700VA?
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
törölt tag
válasz frpeter #9370 üzenetére
az megnéztem máshol is, ott is írták...sőt a 100ezer éves régi 200VA-es UPS-em is voltm ár kommunikáció, igaz soros porton keresztül,de volt egy alap 350VA-es APC Bakc-UPS-en is van már komminkációs port, amit tavaly elött helyeztünk üzembe a melóhelyemen... az nem mérvadó hogy milyen gyártó meg mekkora...
-
nagyúr
válasz #97246720 #9371 üzenetére
Nekem is van soros, másik vége usb (Pannonpower pro2080). Azt próbálom kideríteni,hogy vajon van-e pár alternatív monitorozó program, amivel tudom nézni az adatokat, áthidalási időt. Ugyanis a hozzá adott RUPS 2000 nevű csodás program nem jó erre, nem is tudom, minek van. Viszont ha lenne alternatív progi, nem vennék másik szünetmentest, csak akkut bele és mehetne a móka.
-
nagyúr
válasz #97246720 #9374 üzenetére
Tudom, de az érdekel, hogy ezzel összekötve a pc-t és a szünetmentest, tudok-e valami monitorozó programmal ránézni. Saját programjával megy, de az sz*rt sem ér, semmi fontos infót nem mutat. Ezért kérdezem,hogy vajon más progikkal mehet-e, műxik-e a kommunikáció ezen keresztül.
Ha nem megy, inkább veszek másik szünetmentest, mint ebbe új tápot. Idegesít, hogy nem tudom, műxik-e, ha igen, mennyi időt bírna áramszünet esetén, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
van egy tervező gépem, i7-es 750w-os raider táppal. Az a kérdésem, hogy milyen UPS-t válasszak hozzá, ami elég ahhoz, ha elmegy az áram lementegessem a rajzaimat, max 3-5 perc.
Én ezt az APC-t néztem ki, de nem tudom elég lesz e.
Ha nem, akkor ajánlanátok valamit ebben az árkategóriában?Válaszokat előre is köszi.
Sabee
-
frpeter
Topikgazda
válasz Tepsifüles #9380 üzenetére
Szia!
Ha a 750W-ot kihasználod, akkor min. 1200VA-e4s készülékben gondolkodj. Mindazonáltal, ha komolyabb a tápod, valószínűleg kvázi szinuszos géppel sem fog elmenni, tehát szinuszost kell nézned.
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz frpeter #9381 üzenetére
Főleg, hogy ugye el tudd menteni a dolgokat, legalább a monitort is a szünetmentesre kell dugnod, hisz nem látsz semmit, ha elmegy az áram, de a gép működik... Szóval a monitort is számolni kell.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Tepsifüles #9383 üzenetére
1200VA vagy afölött és én csak APC-t vennék.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
sanzi89
addikt
válasz Tepsifüles #9380 üzenetére
Azért mielőtt itt Paks2-őt ajánljuk nem ártana tudni a pontos konfigot. Az, hogy 750W-os a táp egyáltalán nem biztos, hogy bármikor is fogyaszt annyit a gép.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
frpeter
Topikgazda
válasz sanzi89 #9386 üzenetére
Vártam már ezt a beírást
Direkt így kezdtem a hozzászólást:"Ha a 750W-ot kihasználod"
Tudni kell erről a topicról, hogyha kicsit ajánlasz, akkor azért talál be valaki, mert kicsit ajánlottál, ha nagyot, akkor pedig azért
Igen, meg lehet próbálni kisebbet is, sőt a szinusz sem biztos. Én a legdurvább esetet írtam, ami biztos jó lesz. Lehet az általad linkelt gép is el fogja vinni, de ez csak lehet.
Tehát vagy van pénz, és veszed a nagyobbat, vagy kevesebb pénzből, de megy a sakkozás, hogy jó vagy nem jó.
Ezek a lehetőségek.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Tepsifüles
tag
válasz frpeter #9387 üzenetére
Uh ez horror ár,
igazából a gépet Solid Edge alatti tervezésre használom, a 750es táp a GTX 970 miatt van benne, egy i7-6700as proci, 1 ssd, 1 hdd, 1 DVD, ami van benne egy Be quiet hűtőventi van a procin.
Igazából ennyi pénzem nincs rá, csak 0 tapasztalatom van a szünetmentesek terén, és csak arra kellene, ha tervezés közben elmegy az áram, gyorsba le tudjam menteni az aktuális munkám.Sabee
-
Tepsifüles
tag
Na akkor kinéztem ezt :
APC 1400VA -t
Baráti ára van, remélem nem nyúlok mellé, szerintetek?[ Szerkesztve ]
Sabee
-
*Ropi*
félisten
válasz Tepsifüles #9388 üzenetére
A képlet egyszerű: ha tartod annyira a munkádat és a belefektetett idődet, akkor megveszed: ezen nem szabad spórolni. A tápegység olyan a számítógépnek, mint az autónak a fék: gyorsabb ugyan nem lesz tőle, viszont ha elromlik akkor mindent visz magával: ha szerencséd van akkor csak az akkori munkádat bukod, ha nincs (biztonsági mentés róla) akkor az egészet. Az SSD-k amúgy is háklisak a folyamatos és jól szűrt tápellátásra: ezért kell jó minőségű tápegység ami közvetetten védi az adataidat.
Mivel a PH! szakmai topicjaiban nem lehet direktben terméket és szolgáltatást linkelni mert hirdetésnek számít, ezért csak halkan mondom, hogy többek közt a nem rossz fogáson találsz ugyanilyet 30k-ért akkuk nélkül: megbeszéled az eladóval, hogy biztosítson kipróbálási lehetőséget (adjon két akkut egy próba erejéig), elugrasz érte Szegedre és kipróbálod, ha jó akkor megveszed és még 2 akkut bele ~20-ért: akkor még mindig csak 50 körül jársz. Hozzáteszem: semmi közöm az eladóhoz, csak ez volt az első hirdetés, ami szembejött.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Nem vagyok sajnos annyira otthon a szünetmentes tápegységekben, ezért fordultam ide.
Configom: i5-4460, GTX970, 600W Chieftec, HP FullHD monitor. Sajnos gyakran van (hetente 1x) áramszünet a környéken, és már az előző gépemben egy videokártya emiatt elszállt, de most az új gépet szeretném biztonságban tudni.
Milyen szünetmentes tápot tudnék venni ehhez a géphez (+ monitorhoz), ami annyira elég hogy 2 perc alatt lekapcsolom ha elmegy az áram. Legnagyobb terhelés amit kap az videóvágás, és játék lehet.
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv. Riccsiz
-
OddMan
őstag
Az APC Smart-UPS 1000 (SU1000INET) szünetmentesem hibásan jelzi ki a terhelést (UPS Load). Az UPS bal oldalán lévő 5db zöld led közül a legalsó még akkor sem gyullad ki, amikor már pl. 500Wattal van terhelve az elvileg 670W-os szünetmentesem. A PowerChute-ban ilyenkor kb. 15%-os terhelést ír és így még az első led sem világít, mert ahhoz ugye legalább 17%-os terhelés kellene. A led-ek jól működnek, azokat a PowerChute business edition szoftverrel teszteltem. Ha növelem a terhelést, akkor kigyulladnak a ledek, de akkor már jócskán túl van terhelve az UPS, de ezt nem veszi észre az elektronika a hamis, hibás kijelzés miatt.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
Végeztem méréseket fogyasztásmérővel és közben lejegyeztem, hogy mit ír ki a PCBE szoftver százalékosan az "UPS load" résznél. Az IEC kimenethez csatlakoztattam a fogyasztásmérőt (pillanatnyi watt) amibe beledugtam egy elosztót és ebbe dugtam be a PC-t és néhány egyéb fogyasztót, tehát csak azt mértem, ami a szünetmentesre ténylegesen rá volt csatlakoztatva. Amúgy az SU1000INET maximális teljesítménye 670W, ebből gondolom, hogy az alábbi értékek teljesen rosszak, hibásak.
A kérdésem, hogy szerintetek ez a Smart-UPS hardverhibás vagy esetleg lehet az ups (%-os/5 led-es) fogyasztáskijelzőjét valahogyan újrakalibrálni?
Akkumulátorokat tegnap cseréltem, 2db 12V/12Ah új akkumulátor került a szünetmentesbe. A PCBE szoftverrel csináltam "Runtime Calibration"-t az akkuk beszerelése után.UPS Load értékek:
77 watt 0.0%
130 watt 6.7%
220 watt 12.4% (Az előlap bal oldalán a legalsó led ilyenkor világít.)
381 watt 20.2%
520 watt 31.2%. (Ennél a terhelésnél is csak a legalsó led világit.)A frontpanel ledjei tökéletesek, mert azokat teszteltem a PCBE programból.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Sziasztok! Ma vettem egy új akkut a szünetmentesembe, a kérdésem az lenne, hogy rá lehet úgy dugni a gépet + monitort, hogy az akksi még nincs feltöltve, vagy előtte célszerű valamennyi ideig csak tölteni?
-
OddMan
őstag
Ezt akartam írni csak már nem engedett szerkeszteni az oldal.
UPS Load értékek:
77 watt 0.0%
130 watt 6.7%
220 watt 12.4%
381 watt 20.2% (Az előlap bal oldalán a legalsó led ilyenkor világít.)
520 watt 31.2%. (Ennél a terhelésnél is csak a legalsó led világit.)''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
Az én szünetmentesem kb. 1-1,5 óra alatt szinte teljesen feltöltődik a nulláról. Amúgy ha van a szünetmentesedhez szoftver, akkor monitorozhatod is a szünetmentes állapotát.
Azt azért várd meg amíg a szünetmentes bekapcsol és leteszteli magát (a pár másodperces öntesztre gondolok itt). Ha ez megvan, akkor utána már bekapcsolhatod a monitort és a PC-t. Amúgy meg az új akksik szerintem valamennyire fel is vannak töltve tapasztalataim szerint.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest