Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cobra.
őstag
válasz alphamooncam #8150 üzenetére
Nano alap szint, a 800-asban eggyel nagyobb akku van. Nincs rajtuk kommunikációs port, tehát számítógépet nem tud leállítani, mielőtt lemerülne. Nincs benne AVR, tehát az áramingadozásokat, nagyon rövid áramkimaradásokat nem tudja rendesen kiszűrni.
-
GGenius
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy jó szünet mentes tápegységre, kb 500 Watt teljesítményüre.
Van pár feltételem, szerintem nem nehezen teljesíthetőek.
A következők lenének:
-Halk müködés.(Tadjak mellete aludni)
-Jó márka
-Legalább 1-2 év garancia
-Ne legyen nagy hőtermelés
Nagyjából ennyi jutott az eszembe.De ez tényleg szünetmentesen menne, vagyis kb adig menne amig el nem romlik . Ezt ha lehet minél olcsóban ki kéne hozni.Ha a felhasználási terület fontos akkor Bányásznák vele (Bitcoint).Szerintetek egy sz.tápegységet meddig lehet nyúzni?Egy jó tanács bárkinek: Sose vitatkozz hülyével, mert a többiek a végén összekeverhetnek vele! Én is így jártam a héten...
-
senior tag
válasz GGenius #8155 üzenetére
Sziasztok
Szeretném, ha ajánlanátok egy jó szünetmentes tápot túláram, villámcsapások és hasonló dolgok ellen!
Gépem:
Gigabyte Z68X UD5-B3
i7 2600K
Asus 7950 V2 3GB
Intel SSD 520 120 GB Sata 3
DVD író
Corsair XMS 3 2X4GB 1600 MHZ
WD Caviar Black 1TB
Cooler Master Silent ProM 700WEhhez a géphez kellene valami szünetmentes, ami jó is és megfizethető az ára!
Köszönöm a válaszokat!
Your car, your life ;)
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!!
Én is szeretnék 1 szünetmentest venni és szeretnék tanácsot kérni,hogy mit is érdemes választani.
FSP EP1000 UPS 1000VA -t néztem ki ,de találtam róla jópár negatív véleményt.
I7 47740K
Gigabyte Z87x Ud5H
MSI R7970 Lightning
Corsair 16 Gb ram
SSD
4*3Tb Hdd
BD RW
FSP aurum AU 500
Synology DS214Play
Előre is köszönöm .[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Egy UPS-t szeretnénk az üzletünkbe venni.
Aminek az ellátására kéne.
2 számítógép, egy core 2-es és egy i3-as procival szerelt, aplapi vga mind a kettőben (sajnos többinfó nincs), az egyik egy lg ledes monitorral a másik egy Asus-al mind a kettő LCD.Emellett van egy lézer nyomtató (nem lényeg, hogy lehesen nyomtatni vele), csak kapjon áramot az a lényeg.
plusz egy online pénztárgép.
Nagy igényünk nincsen, annyi ideig kéne bírnia, míg ha valami miatt lemegy a biztosíték, vissza tudjuk nyomni, ez legrosszabb esetben is 1-2 perc.
-
Jackie_Chan
senior tag
Megrendeltem a APC BX1100CI-GR -at.
Szerintetek ráköthetem a 2 gépem+ NAS-t egyszerre?(I7 4770K,I3,Syno DS214Play+3 Monitor aláírásomban szerepelnek)
Úgy gondoltam,hogy az elosztót -amibe most be vannak dugva- azt kihúzom a falialjzatból és a szünetmentesbe dugom és a szünetmentest meg dugom a falialjzatba.
Nekem nem az lenne a lényeg,hogy vigye 15-20 percekig,hanem,hogy azt az MAX 1 percet kibirja amig nincs áram.[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Cobra.
őstag
válasz Jackie_Chan #8164 üzenetére
Egyszerre ne menjen minden max terhelésen (bár az i3-ra nem találtam nálad infot, hogy van-e benne külön VGA), akkor elég lesz.
-
Jackie_Chan
senior tag
Intel Core i3 4130 3.4GHz 3MB L3 Cashe LGA1150 ,a VGA ATI 4850 vagy 4870 asszem de alapon megy nincs használva semmire csak a 2 monitor miatt van.
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Szünetmentest keresek. Elég max 10 percig bírnia a következő gépet. Ami fontos hogy megbízható legyen és bírja az éjjel nappali üzemet (0-24 / 365-ben) a munkám miatt.
GA-MA790FX-DQ6
Phenom II X4 965
AMD Radeon HD 6800 Series
Winchesterek:
Samsung HD103SJ * 2 db
Samsung HD501LJ * 1 db
Samsung HD501IJ * 1 dbAmi még menne róla az egy 23"-os Samsung 2343BW monitor, egy modem és egy router.
A táp ami benne van az egy aktív szinuszos FSP650-80EGN táp.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Az áthidalási idő nem muszáj hogy túl nagy legyen, nekem főleg az a lényeg hogy biztonságba menjen itthon minden!
A főbb paraméterek:
Intel I5 3570K
Sapphire HD R9 270X
Samsung 840 EVO 120GB
WD 1TB EZEXNem tudom hogy rá tudom-e kötni az UPS-re a monitort is ...
De jó lenne![ Szerkesztve ]
-
Fisherhun
tag
Hali !
Kinéztem most egy APC BE550G-GR szünetmentes tápegységet.
Csak nem tudom érdemes e megvennem mert lehet gyengécske a gépemhez :/
Konfig:
Asus Sabertooth 990Fx | AMD fx 8320 *4.00Ghz* |Kingston 4*4 GB DDR3 1600Mhz bluu hyper Dual channel | Gigabyte 770 GTX/OC |SSD OCZ 120 GB sata 3, 1TB western digital , 500 GB samsung HDD| Corsair Tx 650WGondolom alapjáraton nem lenne vele baj de játék közbe vagy teszt közbe sztem 1 percig se bírná.
Nem tudom.
Mi a véleményetek megvegyem ?
20kiló rá a keret más most nem fér bele.köszi
-
Cobra.
őstag
válasz Fisherhun #8169 üzenetére
Kevés is lenne, meg a BE sorozat nem ajánlott, mert ilyen kategóriát kapsz majd fele áron. Ami ajánlható ennyi pénzért: FSP EP850, Centralion Blazer 800.
előző 2 kérdezőnek: nektek elég egy jobb 600VA-s, vagy az imént említett két típus is. És igen, ár lehet dugni a monitort is,.
-
tothjozsi96
addikt
Egy olyan kérdésem volna hogy ez a villámtól is megvéd?
-
*Ropi*
félisten
válasz tothjozsi96 #8172 üzenetére
Nem tudom, mi az az "ez" (konkrét típust nem írtál), de önmagában nem: ahhoz 4 szintű kiépített villámvédelemnek kell lennie a helyszínen.
(#8173) Fisherhun: Igen: szabványos Schuko aljzatai vannak.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Van egy APC Blazer 800-as UPS-em, 2éve használom, sosem volt gond vele. Ma este viszont egyszer csak elkezdett folyamatosan szaggatottan sípolni, miközben játszottam. Pár perccel a játék bezárása után viszont elhallgatott. Van valakinek tippje, hogy mi lehet a baja?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
theo11
csendes tag
Sziasztok!
Egy szünetmentes keresek ezekhez a cuccokhoz:Synology DS214play
WD RED 2gigás 2db
RouterKinéztem hozzá az APC Back UPS BX500CI csak ma láttam meg, h a Synology oldalon lévő támogatott listában nem szerepel ez a típus. Mit ajánlanátok?
Köszi előre is.
-
Jackie_Chan
senior tag
Sziasztok.
Megvettem a APC BX1100CI-GR-t.
Irna valaki pár dolgot mi az amire figyelni kell,hogy minél tovább szolgáljon?
Mit,miket nem szabad rákotni?
Használ nem használ neki ha hetente tobbszor ki van kapcsolva?A leirásban az szerepel,hogy kozvetenűl a falialjzatba dugjam,de sajnos ez nem megoldható,így 1 elosztóba kerűlt.Ez probléma?
Ilyesmikre gondolok.
thx[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
válasz Jackie_Chan #8180 üzenetére
Legyen lehetőleg földelt a konnektor és a hosszabbító és ne nagyon legyen kikapcsolva a szünetmentes hosszabb időre (legjobb, ha folyamatosan bekapcsolva van). Lézer nyomtatót, TV-t ne dugjál rá (meg porszívót se), mást nem nagyon kell figyelembe venni.
theo11. nyugodtan használhatod vele, semmi baja nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
frpeter
Topikgazda
Szünetmentes tápegység, inverter fűtési rendszerek keringető szivattyúihoz áramszünet esetére:
http://upsakku.hu/oldalak/42/[ Szerkesztve ]
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
Ranagol_5
senior tag
Valakinek van tippje, hogy a már fent említett UPS-emhez hol kaphatok kom. kábelt? Egyik fele soros apa a másik soros anya.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Rundll32
tag
Sziasztok !
Volna egy érdekes kérdésem sajnos nem igazán találtam rá választ vagy elkerülte a figyelmem. Sikerült szert tennem egy APC Smart-UPS 700VA -ra ez nem mai gyártmány már, és csak soros port van a hátulján. Szeretném összekötni a gépemmel ami viszont win7es és nem rendelkezik soros porttal. Van rá esély vagy valami mód, hogy valamilyen diagnosztikai programot használjak az UPS-el ? Hogy tudnám összehozni őket ?
Válaszokat előre is köszi.
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
tothjozsi96
addikt
Lenne egy kérdésem.
Hogyha normálisan használok egy szünetmentest tehát mondjuk naponta 14 órát megy és megy róla a gépem + monitorom akkor is egy idő után kell benne aksit cserélni?
Természetesen azért kéne a szünetmentes hogy ne károsodjon semmim hogyha a falban ingadozik a dolog. -
tornas
őstag
válasz tothjozsi96 #8185 üzenetére
"Hogyha normálisan használok egy szünetmentest tehát mondjuk naponta 14 órát megy és megy róla a gépem + monitorom akkor is egy idő után kell benne aksit cserélni?"
Semmi sem tart örökké...átlag 3-5 évente kell benne akksit cserélni, de ez függhet az akksi és az UPS "kihasználtságától" is.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
erikke17
őstag
válasz Rundll32 #8184 üzenetére
Rengeteget volt róla itt szó, ha keresőben keresgélsz tuti találsz megoldást. Bekötések ha házilag csinálod kábelt, beállítások és hogy melyik powerchute-ot kell használni ilyen esetben!
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Rundll32
tag
köszi a válaszokat már nyomon is vagyok
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Epiph
tag
Üdv!
Vettem egy Pannonpower m600 as ups -t.
Az a gondom, hogy ha hibernálásra kapcsolom (win be is és a hozzá kapott szoftverbe is) akkor mielőtt végig menne a folyamat lelövi az ups -t. Ha kikacspolásra teszem akkor meg a gép kikapcsolása után nem áll le a szünetmentes tápegység.
A másik: egész jól bírja 10p felett, csak nagyon melegszik az egész és "hangos" zizeg. Nemtudom mennyire normális.UPSilon2000 a hozzá kapott szoftver.
Tudnátok valamit ajánlani?
-
medium84
aktív tag
Sziasztok!
Találtam a garázsban egy APC Smart-UPS 620 INET szünetmentes tápot. Gondolom az akku halott benne. Hogyan tudom kipróbálni, hogy működik-e, mielőtt vennék bele új akksit?
Üdv! -
*Ropi*
félisten
válasz Ranagol_5 #8183 üzenetére
Ha jól tévedek, MegaTec protokollt használ, forrassz hozzá!
(#8184) Rundll32: Nekem ilyennel ment gond nélkül. Win 7 alól virtuális XP-vel ne kísérletezz, mert annak gyárilag el van szabva a soros port kezelése!
(#8185) tothjozsi96: Ha nem húzod ki a szünetmentest, akkor a gyárilag beletett akkuk minőségétől függően 1-6 év. Ha kihúzogatod és állni hagyod, akkor hónapokban mérhető.
(#8190) Epiph: Milyen oprendszer alatt?
"...egész jól bírja 10p felett, csak nagyon melegszik az egész és "hangos" zizeg. Nemtudom mennyire normális."
Normális.
(#8191) medium84: Valakitől kölcsönkérsz akkut bele.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
Epiph
tag
Köszönöm a segítséget!
Ez úgy néz ki nem működik vele együtt.... Upsilon 2000 ből meg nem találtam újabb verziót sehol, hátha ott javították volna bár azt is furcsálom, hogy hőfokot se mutat. + info nál nem írja ki az UPS típusát sem.
Csak azt furcsálom, hogy ha hibernálásra kapcsolom x% nál akkor elkezdi és mielőtt befejezné kikapcsol a tápegység. Így nem sikerül a hibernálás. Viszont ,ha kikapcsoltatom vele a gépet szépen kikapcsol, de hiába van bepipálva, hogy kapcsoljon ki 1 perc múlva miután leállt a windows, nem kapcsol ki. Pedíg jó lenne ha miután kikapcsol a gép nem melegedne itt nekem potyán főleg ha nem vagyok itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest