Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cobra.
őstag
válasz sMogyi86 #7799 üzenetére
Alacsony fogyasztású a géped amíg nem veszel felső kategóriás VGA-t, sózval kb mindegy mekkora a szünetmentes (persze ne 400-asat vegyél). Olcsón Centralion Blazer 600, FSP EP650, kisebb VGA esetén az FSP Nano is elég. APC BE sorozat az ára miatt nem ajánlott, de ha mindenképpen ki akarsz fizetni 20% felárat az APC logoért, akkor veheted
-
tag
Köszi a választ!
Ma veszem át az EP850 -et. 2000 különbség volt a 650 és közte, úgy gondoltam ennyit megér.
Elsősorban egyébként nem a méret, inkább a kompatibilitás lett volna a kérdésem (ez a kvázi szinusz, meg delta-belső mizéria miatt). Dee aztán úgy voltam vele, hogy a tápom is FSP... csak nem lesz gond.CSERE/BESZÁMÍTÁS: antisztatizsacsi kártyáknak, VGA passthrough kábel, PCIe gen1 VGA, PCMCIA soundcard, Smat plug ESP chippel
-
veterán
Sziasztok!
Szünetmentes vásárlásán töröm a fejem, de nem nagyon vagyok otthon a témában. Line interactive, online...pffff... nem nagyon igazodok el a témában. Amire szükségem lenne:
- Lehetőleg rátáplálást is tudjon, tehát ne csak lecsökkentse a hálózati túlfeszültséget, hanem eseteg rátáplálással ki is egészítse azt. Gondolom, a hardverek élettartamára ez jótékony hatással van.
- USB porton keresztül tudjon shutdown-t kiadni Win 8.1-es gépnek. Áthidalási idő ennek megfelelően csak pár percnek kellene lennie.
- Ne legyen hangja normál hálózati üzem mellett
- Elbírjon egy 500 Wattos Corsair CX500-as táppal meghajtott géppel + Dell U2311H monitorral.
Jelöltek:
http://www.ipon.hu/webshop/product/aeg_protect_a.800/505610
http://www.ipon.hu/webshop/product/eaton_5e850iusb_850va/580845
Ezekről kérnék véleményt, illetve hasonló összeg környékén mást is, ha az jobban megfelel a fentebb leírt követelményeknek!
Köszönöm
-
-
Cobra.
őstag
-
*Ropi*
félisten
Az FSP EP850-ben és az EP1000-ben sincs még ventilátor, így szinte némák (ha a traktort leszámítod, amikor az inverter működik ). Mindkettő vonal interaktív és AVR-es, tehát ha magas a feszkó akkor csökkenti, ha alacsony, akkor meg besegít.
Nekem 1000 és 1500 van: az utóbbit csak azért nem ajánlom mert az már ventilátoros hűtésű és AVR módban is használja.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
veterán
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
FSP? Nem tudom, nincs a márkával kapcsolatban ellenérzésem, de az EATON azért egy fokozattal nagyobb név a szakmában, nem? A Centralionnal nekem nincs jó tapasztalatom, Blazer 600-hoz (valami ezeréves modell) volt szerencsém, de az anyagát tekintve több volt, mint problémás.
Diegho, az EATOn-ok is némák, amikor nem akkuról dolgoznak?
-
veterán
Még valami: az EATON is kínál pótakku lehetőséget, ha évek múlva cserélnem kell, fogok hozzá kapni szerintetek csere telepet?
-
*Ropi*
félisten
Keresd itt a fórumon mno kollégát: megfelelő akkukat fogsz kapni tőle. A gyári akkukban a márkát fizeted meg, attól drágák.
Egyébként a B.B.Battery, CSB, Genesis, Panasonic, Vision, Yuasa márkák az ajánlottak: ezeket nyugodtan veheted az eredetiéhez passzoló paraméterekkel.
-
Cobra.
őstag
Szabvány akku van minden szünetmentesben, szóval bármikor tudod a gyári(feliratos)nál jóval olcsóbbal pótolni. FSP-nél tapasztalatok szerint az akkuk minősége a problémás, nem sokkal garancia idő után meghalnak, de maga a szünetmentes résszel csak elvétve voltak gondok. Eaton néven forgalmaznak jó és kevésbé jó egységeket, de általában jók. APC modelljei viszont erősen túlárazottak.
-
veterán
Köszönöm az információkat mindenkinek! A fentiek tükrében benevezek egy EATON-re szerintem, ha lesz vele tapasztalatom, leírom ide is.
APC. A munkahelyemen használunk jónéhányat, és vélhetően relatív, amit írok, de egyáltalán nem golyóállóak. Rendszeresen lehasalnak, és közel sem csak az akkummulátor miatt. Persze, az igazsághoz tartozik, hogy 5-6 éves szériáról van szó, így ha azt nézzük, megették a kenyerük javát, mindenestre elég szépen lerombolták bennem az APC felsőbbrendűségébe vetett hitemet.
-
BlacKSouL
addikt
Viszonylag kis teljesítményű (i3-3220, Sapphire 6670, 400W FSP, 17" tft: SUM~160W) pc-hez mit ajánlanátok, ami egyszerű de megbízható. Ha a gond főleg a feszültségesésekkel van, ritkábban szünettel, de akad az is.
Beleolvastam az utolsó pár hsz-ba: FSP akku hamar meghal, APC túlárazott, Eatonnal nincs tapasztalat. De mégis ezek közül melyikkel jár jobban az ember?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
*Ropi*
félisten
válasz BlacKSouL #7818 üzenetére
Miért, fizetsz a csajokért / csajoknak?
(#7814) Timer: Nem tudom konkrétan milyen modelleket használ(ta)tok, de ha betart az ember pár egyszerű szabályt, akkor nagyon stabilak az APC-k. Nekem 4 db SU700INET-em volt évekig és semmi bajuk nem volt. Az akkuik ~4 évet bírtak, utána mno fórumtárstól vettem bele Genesis márkájúakat, majd eladtam mind a 4-et mert kellett a nagyobb teljesítmény (most 1000 és 1500 VA-sek vannak).
[ Szerkesztve ]
-
K3zdo
csendes tag
Sziasztok !
Az alábbi konfighoz néztem ki az APC BR1500gi-t.Tudnátok segíteni elég lesz e hozzá?
Asrock Z87 Extreme 6 alaplap,Intel Core i7-4770k,128GB SSD,1TB HDD,Gainward GTX 780 GLH Phantom VGA,Corsait AX860 860w tápegység.Válaszotokat előre is köszönöm -
tornas
őstag
Végül is ha csak a TDP-ket veszem alapul plusz az egyéb komponenseket, akkor olyan max. 400 W-ot kérhet a tápból jól meghajtva, konnektorból pedig olyan 450-480 VA-t (cosFi 0,98 esetén számolhatunk W-ban is).
Határeset lenne az a 3 db, de elképzelhető, hogy bírná az az 1500-ös APC. A kérdés, hogy "meddig" (akkuk és maga az UPS is).
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
BlacKSouL
addikt
válasz BlacKSouL #7816 üzenetére
Tehát akkor csak APC?
Más javasolt opciók?
Tehát a lényeg nem a nagy teljesítmény, vagy a hosszú áthidalási idő, hanem a megbízható gyors kapcsolás, stabilizált feszültség ingadozásoknál, eséseknél vagy rövid kimaradásoknál. Illetve ha lehet konfigurálni akkor az azért előnyös lenne.
Egyébként FSP400-60APN 85 táp van, nem tudom ennek van-e jelentősége.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
*Ropi*
félisten
válasz BlacKSouL #7828 üzenetére
FSP-t is próbálhatsz: nekem Epsilon 700-as tápom van és most egy EP1500 van alatta, hogy eladtam a 700-as APC-ket. Neked kisebb is elég lenne, mondjuk az 1000-es, vagy a 850-es. Akkut viszonylag hamar (1 éves kora környékén) cserélsz benne Geminire, onnantól ~3 évig nem lesz gondod vele. Az 1500 már ventilátoros hűtésű, az 1000-es és a 850-es még passzív.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Köszi.
Egyébként amik AVR-es, line-interaktívnak vannak hirdetve, azoknak elég jó a feszstabilizálójuk és/vagy az átkapcsolási megoldásuk ahhoz, hogy biztosan minden esetben stabilan átkapcsoljanak? Magyarul elvileg nem fordulhat elő olyan hálózati zavar, ami akár kapcsolási késedelem, akár feszstabilizáló áramkör korlátai miatt meglepheti?
Nem azért, mert nem milliárdos pénzügyi forgalmat kell védeni, de van amikor kellemetlen a blackout olyan miatt, amitől a lámpa még nem is villan meg.
Én egy ilyet néztem ki egyelőre eddig. Iponban 21k[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz BlacKSouL #7830 üzenetére
Én most pont az AVR miatt "szívok" (persze jó értelemben, mert védi a cuccokat ) az EP1500-zal, mert itt minium 239, de legtöbbször 243-244V a konnektorból kijövő feszültség a hálózat terheltségétől függően és többet megy az UPS ventilátora, mint nem...Persze éjszaka mindig megy (akkor nincs leterhelve a hálózat, ergo magasabb a feszültség), én meg füldugóval alszom... Viszont hála az AVR-nek, a 243V-ból 208 jön csak ki az FSP fenekéből. Mail megy az ELMŰ-nek ezzel kapcsolatban, remélem tudnak kezdeni vele valamit (5-10 volttal visszaveszik a trafón, már jó).
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Nagyon jó, erről lett is egy kérdésem. A fenti arra vonatkozik, ha megy a géped, vagy ha nem? Magyarul, ha én éjszaka kikapcsolom a gépet, attól az UPS még ugyanúgy dolgozik, zúg, kattog, melegszik, mintha terhelés lenne rajta, csak épp nincs? Gondolom azért nagyobb átmenő áram híján max alapon elketyeg, és akksit tartja szinten. Ezt egyébként feltöltött állapot esetén kvázi csepptöltéssel tölti, ha épp nincs rá igény hogy használja?
-
*Ropi*
félisten
-
Cobra.
őstag
Nem fogja, én 252V-ot jelentettem be és arra is azt mondták, hogy tűréshatáron belül van...
Egyébként nem lehet a szoftverben állítani a fesz érzékenységet? Ha jól rémlik az MGE-nél fel lehetett tolni 246V-ra a felső határt. (W8 alá nem raktam fel a szoftverét, nem tudom megnézni) -
törölt tag
Hali!
Múlt héten rendeltem egy APC Back-UPS BX1100CI-GR szünetmentest, ami a mai napon meg is érkezett. Az lenne vele kapcsolatban a kérdésem, hogy okozhat-e valamilyen problémát, ha nem közvetlenül csatlakoztatom rá az eszközöket, hanem a 2 hosszabítón (egy 5-ös, illetve egy 6-os) keresztül. Azért lenne ez nekem jó, mert az UPS-en 4 schuko aljzat van, én pedig ennél több eszközt szeretnék használni rajta keresztül. Így jön képbe a 2 hosszabbító.
Előre is köszönöm a választ!
-
Daywalker
addikt
Üdv!
Ma feladta a küzdelmet az AEG Protect.A 1000 UPS-emben az egyik akku. 9,2 voltos feszt mutat, a másik még 13,2 volt. Még a gyáriak, CSB GP 1272F2 (12 volt, 7,2 Ah). A kérdés, hogy ugyanilyet vegyek bele vagy van valami még jobb márka? Igazság szerint már nem tudom hány éves, szerintem 4-5 körül legalább, tehát többet nem várhatok tőle. Esetleg valami megbízható forrás, ahonnan érdemes beszerezni?
thx.[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Szünetmentes tápegységet szeretnék vásárolni, ezért a segítségeteket kérném!
Amire kellene: Itt a környéken sokszor van max 5-10mp-s áramkimaradások amik általában jót tesznek a működő cuccoknak, és ezt a rövid időt szeretném átvészelni.
Egy szobát szeretnék lefedni vele ahol az alábbi kütyük lennének rádugva:
- Asztali számítógép (HD4850, AMD Athlon 2 X2, ASRock lap, 350W codegány tápegység)
- 19" monitor kb 70W fogyasztással
- 32" led tv, 40W fogyasztás
- Xbox360 slim, 120W tápegység
- 1db Zyxel routerEz a plafon, semmi más nem lenne rákötve, illetve fogyasztásban is csak lefele akarok menni, új táp, alacsonyabb fogyasztású VGA, Led monitor majd idővel valamikor.
Nem tudom pontosan mekkora UPS kellene, illetve nem is kell sokáig bírnia, elég ha 1 percet bírna, szóval akár használt is jó lenne! Ami még fontos, hogy OLCSÓ legyen, ezért is felelne meg a használt.
Kérlek ajánljatok tápegységeket, akár apróról belinkelve privátban.
Köszönöm!
-
Thome
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz Daywalker #7840 üzenetére
Fontos, hogy párban cseréld az akkukat, hogy egyformák kerüljenek bele!
(#7841) Thome: Akkor tedd fel újra ezt a kérdést, ha lecserélted a Codegen tápodat: egyrészt ha az letérdel, akkor az UPS-t is tönkrevágja, másrészt nem mernék rá megesküdni, hogy szereti a kváziszínuszos UPS-eket, tehát az első pontnak hatványozottan nagyobb az esélye. Remélem, hogy nincs megrántva a géped azzal a táppal, az új táppal meg majd azt is mondd meg, hogy húztad-e!
Egyébként ha nem X-Boxozol és gépezel egyszerre, meg a TV-t és a monitort nem kötöd rá, akkor elég egy 7-800VA-es darab, mondjuk egy FSP EP850. Ha a monitort rákötöd, akkor kell az EP1000, hogy 10 percet kibírjon.
-
Thome
veterán
Nosza akkor csapjunk bele!
A gép tápot is cserélném most, szóval táp és UPS csere is lenne, ezeknek viszont ki kellene jönni 14-15 ezer forintból, és az áthidalási idő bőven elég ha 2-3 perc, többre nincs szükségem!
Csak az Xbox360 Slim (120w táp) illetve csak a gép lenne rákötve, ami mondjuk egy 300W-os minőségi (FSP, ilyesmi) táp lenne rajta.
Egy Centralion Blazer 600-as (360W) UPS elegendő lenne ezen két cucc alá? Ha csúcsfogyasztást nézünk, akkor sem enne 300-330wattnál többet a kettő együtt, monitorok nélkül.
Természetesen nem rángatom a gépet, bőven elég ez a teljesítmény nekem, sőt.
Ha jól gondolom ehhez passzív PFC-s tápot kell keresnem, illetve ha minden igaz ha kvázi szinuszos ha valódi szinuszos az UPS, akkor is jó lesz az Xbox360 slim tápjához?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Ja igen, hogy elkerüljük a félreértést, sok esetben van az hogy használják mellettem az Xboxot miközben én gépen játszok, ezért is kellene ha a kettőt együtt bírná.
Ahogy néztem kb 190W-ot eszik a gép (Athlon II X2 260, HD4850), az Xbox Slim pedig 90W-ot játék közben, de mérjünk egy picit fölé, szóval tényleg elégnek kellene lennie.
Vagy rosszul közelítem meg a dolgot és nem a valódi fogyasztást hanem magát azt kell megnéznem hogy a tápegységek hány wattot adnak le maximálisan?
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
"...táp és UPS csere is lenne, ezeknek viszont ki kellene jönni 14-15 ezer forintból..."
Felejtsd el!
"...sok esetben van az hogy használják mellettem az Xboxot miközben én gépen játszok, ezért is kellene ha a kettőt együtt bírná."
Ebben az esetben még inkább!
Egy átlagos, de jobb minőségű táp (mondjuk egy FSP Raider 550) önmagában annyiba kerül, tehát jobban a zsebedbe kell nyúlnod: én olyan 35-40k Ft-ra tippelem a végét. A PC-s tápegység az, amin nem szabad spórolni: jó esetben megvédi a gépet a konnektorból érkező feszültséglökésektől. Egy jó táp ha önmaga meg is hal a mögötte lévő cuccokat attól még megvédi.
A valódi fogyasztást kell nézni, de mindig túl kell méretezni a tápegységeket: én mindig úgy számolok, hogy csúcsra járatva se legyen több, mint a táp terhelhetőségének a 75%-a. Semmilyen elektromos eszköz sem szereti, ha csúcsra van járatva, akkor sokkal hamarabb romlik el.
A saját gépemben FSP Epsilon 700 táp van és most egy EP1500 (de van egy EP1000 is: mindkettő kváziszinuszos)-ról megy. Édesanyáméban egy ilyen Raider 550 van és EP1000 van alatta. Tehát ilyet vehetsz nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
.Na akkor szaladjunk neki még egyszer.
Ennyi van rá. Ebből kell most kihozni valamit, akár használt cuccokból is. A codegen szartól bármi jobb lenne most, úgy gondolom, s Te is így gondolod, ebben biztos vagyok.
Majd a későbbiekben cserélem őket jobbra-szebbre-újra. Használtam 300W-os aktív PFC-s tápok (pl. be quiet) már megkaphatóak ahogy nézem 5-6-7 ezer forintért (pl most láttam egy 300W be quiet tápot viszonylag olcsón). Akkor ezek szerint amit írsz, ezek a kvázi szinuszos ups-ek komálják az aktív pfc-t is? Pont ezt olvastam mindenütt, hogy nem igazán.
Illetve, írod, hogy a jó pc-s táp megvédi a gépet a feszültségtüskéktől. Na most, nem pont erre is szolgál az UPS, hogy véd?
Tegyük fel hogy egy normális FSP 300W-os tápot szereztem be ami Aktív PFC-s, így eszik a gép csúcson 200W-ot. Mellette megy az Xbox ritkán. Ha viszont az Xbox megy akkor általában csak netezem, szinte mindig csak a net megy, néha játszom csak 1-2 órát gépen, szóval netezéskor 130-140W a fogyasztás + az xbox 100wattja. Tehát bőven elégnek kell lennie a 360-380W-os 600VA UPSnek, én az FPS Nano 600-at illetve a fentebb említett darabot nézegettem. Így hogy véled, működhet a 2 cucc együtt, illetve a kinézett UPS-ekről a véleményed? Ha viszont így sem működne, akkor azt írd meg, és változtatok a kondíciókon.
[ Szerkesztve ]
-
v!ct0y
veterán
Hali!
Tudnátok ajánlani egy szmentest az adatlapomon található konfigra? Csak a gép és a monitor lene rá kötve semmi más.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC SMART UPS 750 SMT750i használt, hibátlan, akku nélkül kazánhoz szivattyúhoz. bármihez
- EATON 5SC 750i
- APC Smart-UPS 1400 (SU1400INET) szinuszos szünetmentes tápegység
- Új Legrand Line-Interaktiv szünetmentes tápegység UPS 1000VA 600W
- Jelképes áron! - Njoy Akin 2000 hálózati feszültségstabilizátor / AVR, 2000VA/1600W
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest