Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch
- Elite: Dangerous
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xbox One
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
partymaci
aktív tag
Dvd olvasót/ írót vennek , sata, fekete ha lehet de nem opció. 19-ig Szegeden elszaladok érte. 1500 ft van nálam :-)
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
martonx
veterán
Sziasztok, valaki nem tudna megdobni egy a cégem nevére szóló bármilyen sport számlával, ami rendszeres testmozgásra utal (úszás bérlet, kondibérlet, ilyesmik). A lényeg, hogy minél drágább legyen, és csak egy darab kell. Részleteket beszéljük meg priviben!
Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #75300 üzenetére
Ha visszanézed a hozzászólások sorszámát, magad is rájöhetsz, hogy nem maradtál le semmiről.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Agyasima
őstag
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
martonx
veterán
válasz Agyasima #75305 üzenetére
A cégnél kitalálták, hogy olyan macera folyamatosan a sport számlákkal foglalkozni, ha valaki EGYSZER be tud mutatni rendszeres sportoláshoz kapcsolódó számlát, akkor attól kezdve minden hónapban X összeget csak simán hozzácsapnak a fizuhoz, sport támogatás címszóval.
No sebaj, ha senki sincs, aki éppen ilyet akar befizetni magának, de lényegtelen neki, hogy hova szól a számla, akkor veszek magamnak egy úszó bérletet, aztán kész.Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
Helló!
Tudtok Tápén lakatost? Leszakadt garázs-zsanért kell visszahegeszteni.
Köszönöm előre is!
Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #75310 üzenetére
Itt egy szegedi lakatos, de nem tudom, tud-e hegeszteni.
Mindannyiunk kedvenc mindenese nem ért hozzá?[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ebegab92
senior tag
Ha keres valaki egy mindent túlélő notebookot, akkor nálam megtalálja
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
tisn
addikt
válasz azbest #75278 üzenetére
Nem olyan sima a hdmi->displayport átalakítás valsz és nem megfordítható az irány az adapternél, a passzívnál is van szintillesztés.
laptopon csak dp van, igy hasznalom mar jo par eve filmnezesre (uj tv-vel mar nem annyira, eleg jo a beepitett medialejatszo + ugyis szar a kep mert lcd )
-
Rawulf
őstag
válasz macilaci78 #75320 üzenetére
Vagy akupunktúrára.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
ebegab92
senior tag
válasz Rawulf #75317 üzenetére
Ilyen extrém igényekhez nem nagyon gyártanak lapost Nem lehetetlen, hogy létezik golyóálló, de akkor venned kell jópárat, hogy védve legyél egy esetleges fegyveres támadástól.
@sss: Igen, így van. Ez (még) nem az gép, hogy ha leesik a földre, akkor szilánkosra törik, hanem a gép töri szilánkosra az ember lábát.
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
martonx
veterán
Tudsz róla számlát kérni?
A vicc, hogy a cég nem szórakozik az összegekkel sem, bármekkora összegről is szól a számla, ők pont ugyanannyit fognak utalni minden hónapban.
Hm, mondjuk 6K-t kibírok egy felesleges úszó bérletre. Ha veszek egy úszóbérletet, az áron alul érdekelne valakit? Vagy bármilyen sport bérlet?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Rawulf #75325 üzenetére
Ez nem csalás, maximum pici ügyeskedés De akkor tessék itt az egész történet:
Eddig alkalomszerűen adogattam le ilyen-olyan sportszámlákat, jellemzően cipőt szoktam venni évente háromszor (1 terem foci, 1 füves foci, meg 1 futó cipő).
Egyszerűen nincs se időm, se kedvem a foci mellett rendszeresen beiratkozni sehova, de ha egyszer ilyen szabályt hoztak, hogy egyszerűsítik az ügyintézést, és 1 darab havi bérlet számla bemutatásához kötik, akkor cseszhetem az éppen leadandó cipős számlámat. Szóval most nincs más mód, kerítenem kell egy bérlet számlát. Az meg már legyen a cég baja, hogy ettől kezdve havi fixen kifizetik azt, amit nem is veszek igénybe, ellentétben az eddigi évi pár számláról. A HR-es is tudja, hogy ez van, nem csapok be vele senkit, de az ilyen lényegtelen adminisztrációkért nem fognak plusz 1-2 embert alkalmazni.Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
A gépem hülyéskedik, vga drivert cseréltem, de win újra lefrissítette... Mi franc ez a vízszintes csík? Nem mindig, csak néha, és csak az ebay-en jön elő.. Konfig az adataimnál.. Ezen kívül semmi más, de restart, se kékhalál...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
azbest
félisten
a böngésző is használ gpu gyorsítást a megjelenítéshez, ott csúszott szét valami a textúrákkal.
A böngésző nem frissült?
Nekem mostanában youtube alatt egy képkocka megáll és áttetszően ott marad, miközben a videó megy tovább. Ha minőséget váltok az jó, de ha visszaváltok akkor megint rossz. Nyomorult 10 telepít frissítéseket, de nem váltok még kreatív updatere. De most a chrome névjegynél töltött új frissítést. (nekem csak intel hd4000 notivga van)
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
ha van valaki állást keres vagy az ismerőse szóljon, mert tudok projekt felelősi irodai állást
korrekt fizetéssel
8 órás a meló[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
SirRasor
addikt
Basszus, meghalt az alaplapom memóriavezérlőjének a fele..életemben nem láttam még ilyet. Van A1,A2, B1 és B2 blokk és ha az A1 vagy A2-be rakok modult, akkor sípol a gép és kész.
Hát basszusMake Love not war!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz SirRasor #75337 üzenetére
Es próbáltad hogy csak az A1be raksz ramot?
En már jartam igy hogy elsőre nem 'ismerte fel' azonnal dualban
Majd egyesével raktam be a ramokat ugy hogy minden egyes ram behelyezese előtt elindítottam a gépet.
Hogy mi volt az oka nem tudom, de jártam már igy es végül ment 4 rammal...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
SirRasor
addikt
válasz Lacielvtárs #75338 üzenetére
Persze. Úgy is próbáltam, hogy mindegyik slotba csak 1 ramot raktam egyszerre, így azt is kiszűrtem, hogy esetleg rossz modul van-e. De sajnos nincs, a B1,B2-be mind1 melyiket raktam a 4-ből, mentek. Az A1,A2-ben meg egyikkel sem.
És egyik napról a másikra; nem szereltem benne semmit. Nincsenek túlhúzva, sőt a procc alá van feszelve.
BIOS reset után se mentekMake Love not war!
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Rawulf
őstag
válasz SirRasor #75339 üzenetére
Ha már régi a gép, akkor esetleg jól ki kellene pucolnod. A kosz szeret a ram foglalatoknál összegyűlni.
Ne legyen statikusan feltöltődve a kezed mielőtt nekifogsz, de nem egy esetben segített már:
Gép áramtalanít, gombelem kivesz, aztán:
A ramok érintkezőit fényesre tisztítod. Mindegyik memória slot-ba belepattintasz és kiveszel ramot párszor.
Drasztikusabb megoldás a WD40 vagy Tuner600 a ram slotokba és megint ki-be rakni ramot, aztán hagyni száradni.
A nagyon régi alaplapoknál sokszor bejött, hogy a közelben lévő kondikat kicseréltem, de az már drasztikus.Ha a tápod nyekkent meg, az ciki, mert az is okozhat ilyen alaplap-döglést.
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
SirRasor
addikt
válasz Lacielvtárs #75340 üzenetére
Volt bioselem kivétel is, de semmi.
Rawulf Olyan 3-4 éves lap lehet és félévente takarítom, szóval nem hiszem, hogy kosz. Deeee 1 próbát megér; nekiesek fogkefével, azzal jól ki lehet pucolni
Tápot kizárnám, mert azzal kezdtem, hogy videókari, HDD, SSD ki és úgy próba, de ugyanaz..tehát alig kapott terhelést, de van egy tartalék tápom, úgyhogy még azzal megnézem.
DE először elindítom a Witcher 3-at és ha nem látok teljesítményesést, akkor elhalasztom a hétvégéig
EDIT: 5.6 GB használt a 8-ból..ez jó lesz így, még ha tényleg megdöglött a másik két foglalat. Ezzel pár évig ki lehet még húzni, aztán meg úgyis lesz használtan jó áron.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Lacielvtárs #75338 üzenetére
Én úgy jártam egy Asus laptoppal kb 10 éve, hogy a 256 megás rammodul mellé vett 1 GB-os nem óhajtott menni, csak ha a gigás a 2. slotba került be először és a negyed gigás az 1.-be. Bobával értetlenül álltunk a helyzet láttán, de én hamar konstatáltam, hogy működik, a többi nem érdekel.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz macilaci78 #75343 üzenetére
Erdekes mert anno nekem is asus lapban volt ez a jelenség es ráadásul egy nem olcsó lapban, olcsó ramokkal.
Mark 1es z97es lap volt, Kinston ramokkal (a ram marka nem biztos) de végül bele 'gyilkoltam' es ment"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Rawulf
őstag
-
azbest
félisten
válasz SirRasor #75337 üzenetére
Ha modern proci, akkor a memória vezérlője is a prociban van. A proci is lehet hibás vagy ott is lehet valami kontakt probléma.
A régi alaplapoknál a kontaktosodó memória slotokat valójában a kiszáradó kondenátorok okozzák első sorban. Az, hogy kakas áldozás, meg mindenféle tisztogatás időlegesen segít, csak azért van, mert a rossz kondik miatt egyre jobb kontakra van szüksége. Szóval, ha a proci és aram külön okés, akkor esetleg kondicserére lehet szükség.
Régi kolis gépteremben is mindig ezért szívtunk a gépekkel. Az már csak a végső stádiumban volt, hogy szét is nyíltak a kondik és egyáltalán nem ment. A ram órajelének visszavétele ideiglenesen valamennyit stabilizálhat rajta. Nekem is ez lehet a baja a desktopomnak... mikor filléres kínai rammal kitömtem, akkor úgy tűnt instabil lett.. de kiderült, hogy már eleve az volt az eredeti ramokkal is, csak a több slot kitöltés még jobban kihozta. Gondolkodtam is, hogy vajon egy használt lapot érdemes-e vanni (hát nem, mert az sem fiatal) vagy faja kondikat 2-3 ezresért és csere. De évek óta nem használtam, szóval maradt talonban. Nem gondoltam volna 2009-ben, amikor a gép lett, hogy majd lesajnálom még a 4 magosított phenom 2-őt valamikor 12GB rammal
(#75343) macilaci78
persze arra is volt már példa, hogy különböző ramoknál a jobbik ram időzítésével próbálta hajtani mindet és azt nem bírta a gyengébbik, ezért számított a sorrend hogy betesz, boot, ment, betesz boot megy. De persze ott is lehetett kezdődő kondi baj.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Rawulf #75347 üzenetére
Legalább még annyira sem látszik, ha pusztul. Annó úgy olvastam, hogy a szilárdak nem jobbak, hanem a gyengébb színvonalukat mosohább körülmények közt is tovább tartják, mint a hagyományos, ami jobbról indulhat, de fokozatosan lepusztul. Amennyire tudom, ha fizikailag lehetséges, akkor helyettesíthető lehet normálokkal is.
Koleszban routerboardról lerohadó olcsó kínai kondik helyére robicon kondikból választottunk oda passzolókat picit lehet overkill, de azokból a jobb fajták lehet kihúznak még egy évtizedet, ahol a gagyi 5 év után szétpukkant. Farnelltől rendeltük őket.
Nekem egy gazdaságos asrock A780GXH/128M van, ha jól emlékszem.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz azbest #75348 üzenetére
Én Rubicon helyett inkább a NIC-es kondikat preferáltam a RET-től.
Habár van odahaza egy javításra váró FSP tápegység, amiben nagyon keskenyek a nagy kapacitású kondik, amik felpúposodtak és a NIC-nek sajnos sokkal vastagabb az ekvivalens típusa."Please state the nature of the medical emergency!"
-
martonx
veterán
Hát ez az, hogy a focipálya bérlést meg eleve a cég intézi nekünk, szóval az nem számít bele a sport számlákba
Köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot, kraftxld fórumtárs van olyan rendes, hogy vesz magának valami bérletet a cégemre számlázva, és ezért nem leszek hálátlan.Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest