Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz DarkByte #75900 üzenetére
Szerintem ez az elavult nem elavult dolog azért nem olyan fekete/fehér. Volt egy adott technika, ami bizonyított, SMS vásárlás, én nem tudom évente hány embernek okozott problémát, de túl soknak nem mert akkor cikkeztek volna róla. A Paypassos kártyákról is írkálnak ilyet, hogy feltörhető olvasható stb. No és a hitelkártyákkal történő visszaélésekről ne is beszéljünk. Az okostelefonok korában, mikor az életed a telefonon van, szinkronizálva a számítógépeddel, meg a "felhővel" meg még tudja a jó Isten mivel, ha valamire valakik kiváncsiak megszerzik így vagy úgy, használhatsz te bármiféle szuper titkosítást..
Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a papír alapú csekkel történő számlakiegyenlítés/fizetés, az elavult, vagy sem? Mert nálunk dolgozik egy külföldi, és mikor rendelt valamit az egyeteme nem átutalással rendezte, hanem küldött egy dollárcsekket, hogy akkor váltsuk be. Amit persze nem lehet lásd:[link]
Akkor most őket hova lehet sorolni a 21-ik században? Állítólag igen fejlett népségnek tartjuk őket... Hiába hivatkoztunk az adott törvényre, nem tudták elképzelni, miért nem lehet beváltani azt a dollárcsekket... Azt hiszem náluk meg ez az utalás dolog túl drága.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz csoszogi #75902 üzenetére
Nem lehetetlen. 10 éve a google is dollárcsekket küldött reklámbevétel után. Persze kész kanossza járás volt megszerezni a pénzt. Még azt sem lehet mondani, hogy konkrét bank konkrét fiókja lett volna a tuti. Teljesen lutri volt, attól függően, hogy melyik ügyintézővel beszéltél.
Három eset volt:
- fogalma sincs semmiről, szerinte nem foglalkoznak ilyesmivel. Előtte pár hónappal pedig pont náluk sikerült.
- csak beszedésre veszik át, vagyik nyiss egy devizaszámlát náluk és 30 nap múlva beszedik a pénzt, levonnak díjat a beszedését és persze a számláért. 100 dolláros csekknél a költségek súrolták az egész értékét.
- simán megveszik a csekket, mint a dollár bankót és gyakorlatilag pénzváltásként azonnal megoldják. Ez a nyerő.Talán 3-4 alkalommal volt ilyenem. De volt, amikor már az 5ödik bankba mentem és az 5ödik ügyintézővel beszéltem, mire olyat találtam, ahol hajlandóak voltak megvenni. Nem volt egyiknél sem számlám, lehet az könnyített volna néha. Elsőre az akkor még létező otp deviza fiókban egy nagyobb csekkel mentem, az ügyintéző sosem látott még olyat, a fiókvezetővel nézette meg. Az megállapította, hogy valid a cucc és akadékoskodás nélkül végrehajtotta a tranzakciót. De később asszem volt, hogy egy cib fiókban, k&h fiókban sikerült. De nem ugyanott, hogy az egyikben, hol a másikban. Az otp sima fiókok nem foglalkoztak ilyesmivel úgy elmlékszem.
Szerk, persze lehet folytatódott a tendencia és egyre nehezebb lett. De, hogy a sima otp fiók balfasz, az már 10 éve is így volt.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz DarkByte #75900 üzenetére
Igaz, mondjuk, hogy tényleg elfogyhat az sms is, ez kimaradt, mert nekem még sose fogyott el a korlátlan küldés, de mondom, ha erre nincs felkészülve az ember, azért úgy általában, ott nagy a baj. A havi elkölthető egyenleg egy feltöltősön azért csak jobban kontrollálható, mint a mobilnet, gondolom... Ez a feltörős móka se működhet olyan nagyban, a gazemberek szerintem más mókával keresnek több pénzt, macerás ezzel mókolni..
De hogy az eredeti témához visszakanyarodjunk, az oszlopnál tudsz pénzérmével, paypassos kártyával fizetni, ha nem kívánsz odamenni, akkor meg sms-sel fizethetsz. Szerintem van annyi lehetőség, hogy mindenki tud választani, és az életünknek ez olyan kicsiny részét teszi ki időben- pénzben is, hogy ennél többet tényleg nem éri meg foglalkozni a témával, főletg, hogy magad is látod, mindenkinek más fontos még ebben is. Szerintem az is nagy előrelépés, hogy az eddigi tépkedős + sms küldős rendszer helyett (mert én már vagy 5-6 éve, de lehet még régebben is, az sms küldős megoldást használtam) másoknak egyszerűbben, és tévedés lehetősége nélkül is lehet parkolni.
Mobilnetem épp nem most fog elfogyni, nehéz is belegondolni, hogy is történik majd, ha megáll..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Megnéztem, hirtelen nem is jut eszembe, milyen más módon lehetne még parkolni. Hétfőn kipróbálom Pesten, mert itt a falu szélén még a térkép se jött be. Korrekt a GPS alapú parkolózóna és jogosultság megállapítás..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Palkó
tag
Eladó a fenti (2015 őszi) konfiguráció monitor, és egyéb perifériák nélkül. Attix kollégától lettek vásárolva a hardverek, túlnyomó többségük még garanciás.
Kipróbálható, tesztelhető.
Irányár: 110.000 FtÉrdeklődni privátban.
Üdv: Palkó
[ Szerkesztve ]
Annyi mindenhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít...
-
Rick4
félisten
Itt ülök a gellért fürdönél, itt állt 4 autó, abból egy diplomata rendszámos volt. Járt a motor, 2-3 ember ült minden autóban, tekercskábeles füles, meg minden... Jött egy szőke hosszú hajú csak, beültették, közben sasoltak mindenfelé, majd elgurultak.... Kinek a kije volt ez?
-
fecus
őstag
Azt a feladatot kaptam otthon, hogy vegyek egy új rozsdamentes lábast. A régi az török AKSU márka volt.
Tudtok linket ahol megbeszélik a tapasztalatokat? Milyen típust vegyek?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
csoszogi
tag
Anna kútnál a sarkon van egy vasedénybolt, ott vettem már késeket, lábast stb. A másik a Napfény parkban van ilyen edényes, igaz nem tudom az árait de rohadt sokfélét szoktam ott látni, ott biztos találsz. Tesco Auchan és a Metroban is van.
Ilyesmi cuccunk van, hacsak nem pont ugyanez:
[link]
15 éve megvan, gáztűzhely, mosogatógép bírja.
Csak rozsdamentes a jó? A zománcos is elég jó, habár árban talán kicsit drágább. Rég vettem edényeket... -
fecus
őstag
válasz csoszogi #75915 üzenetére
Köszi.
Egy haldokló rozsdamentes cuccot kell váltania. Konkrét igények vannak.
A Neten egyszerű, de félő, hogy átvernek, a képen nem látszik az anyag, súly."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
macilaci78
nagyúr
Az Anna kúti vasedényt én is merem ajánlani.
A rozsdamentesekkel nekem nincs jó tapasztalatom gáztűzhelyen. A műanyag fül nem egy időtálló történet, könnyen égett bakelit szag lesz. Jól kell megválasztani az adott edényhez a rózsát. Ugyanakkor az indukciós, vagy kerámialapos tűzhelyen előszeretettel használom.
Az Anna kúton 15 éve vettem egy zománcos fazekat, azóta is edény. Ne ejtsd le, akkor nem pattan le a zománc, nem kezd el rozsdásodni és nem lyukad ki.
A rozsdamentes alatt a vastag fenekű hőtartós/takarékos változatot érted, vagy a préselt lemezt?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
Hali!
Van egy ilyen lámpám. Ha töltőn van, világít, ha nincs töltőn nem világít. Szerintetek mi lehet vele?
Köszi!
-
Rimuru
veterán
-
őstag
válasz macilaci78 #75921 üzenetére
Szerintem szar. Csak nincs egy éves, ezért furcsállom.
-
őstag
válasz Ted_Beneky #75924 üzenetére
-
-
őstag
válasz macilaci78 #75926 üzenetére
Szerintem veszek egy másikat.
Köszi!
-
fecus
őstag
válasz macilaci78 #75918 üzenetére
Kösz a tanácsokat, de a Főnökség rozsdamentes vastag fenekű edényt irányzott elő.
Van egy BergHoff-unk is. Az még jól működik.
Az AKSU haldoklik. Egy db új BergHoff az agonizáló AKSU helyett 23eFt.
No ezért nézem végig a Netet, hátha olcsóbban is kijövök._Petya_: Kösz, nézem a Napfényparkot.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
csoszogi
tag
válasz martonx #75930 üzenetére
Általában ezekre jellemző, hogy a túlzott használat miatt csapágyasak lesznek, így a bennük lévő étel mikor forr furcsa hangokat ad ki. Néha már nagyon zavaró tud lenni, olyan hangos.
amit linkeltem 7k-s keszlet is haldoklik, de 15 ev utan, kezd parnak mozogni a fule, megegett a bakelit, utana kell huzni a rogzito csavaroknak. Sokat fozok, mar kiszolgaltak magukat. Meg mikor a forro fedo ami ugyanolyan mint a jeghideg foldhoz basztam, akkor letort a fogganytyuja kicsit.[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #75932 üzenetére
Na, ezt már jobban el tudom képzelni, mint hogy egy edény csapágyas legyen
Én kérek elnézést!
-
csoszogi
tag
válasz martonx #75933 üzenetére
csak vicceltem.. alatta irtam nalam mi a baja az edenyzetnek. A tobbi is elofordul, hogy odaeg valami de az elobb utobb lekopik.. Nem szabad kapirgalni, az foleg aktiv szen. Az adja az extra izt. Viszont ha a kukta romlik el menet kozben...no azt nem kivanom senkinek. Rohadt nagyott pukkant, meg repult a teteje felfele az also resz meg lefele, egy pillanat muve volt...
Ujszeged: jegeseo esik...szuper
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Lacielvtárs #75940 üzenetére
direkt elmentem egy kort, szeretek elazni
-
Gondwana
addikt
Nekem is ùgy mondtàk, akkor tekerjek, amikor a legjobban esik.
Màs: német webshop, explicit nem szàllìt Magyarorszàgra, ràkérdeztem. (60€ csomag lenne, a költségeken felül kb.10€-t megér nekem, ha valaki le tudja szervezni német szàllìtàsi cìmmel) Ötlet?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Rick4
félisten
Google adwordsben otthon van valaki?
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #75948 üzenetére
Felhívnálak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Notebook hibák
- Total Commander
- Napelem
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest