Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
HP Proliant ml350
Érnek ezek még valamit ? Az egyik olyan nehéz, hogy majd bedurrantam tőle...
-
félisten
-
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #68356 üzenetére
igaz fűtésnek jó, csak zajos és gazdaságtalan
bár kinek van olyan radiátora amin Server 2003 fut vagy Quake 3? -
Gergello
addikt
válasz quailstorm #68355 üzenetére
Dual Xeon valami van benne, nem amd.
-
Gergello
addikt
válasz quailstorm #68361 üzenetére
Köszi, nagyon vágod a témát !
Hagyományos merevlemezt be lehet tenni próba erejéig ? Most nincs benne hdd.
Jó lenne valami Everest szerűt futtatni, hogy kiderüljön a pontos konfig. -
Rick4
félisten
Felraktam egy win10-et, az első kijelentkezésig ilyen volt, most jó. Miért? Keresném a szerverem felcsatolható mappáit, nem látja, holott a hálózati felderítés engedélyezve van, miért? Ismeri valaki a trükköket?
Szerk: Tök jó, frissítés után minden oké.. De hogy előtte miért nem.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HaZse
őstag
Sajnos a tavaly kiadott win10-nek a hálózati NAS-al gondjai voltak. Nálam is. De ha az MS oldaláról letöltöd a mediacreationtool.exe-t innen, akkor a legfrissebb TH2-es update-vel együtt integrálva kapod meg az ISO-t, vagy a program segítségével egyből USB-t is tud csinálni.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
HaZse
őstag
válasz Lacielvtárs #68367 üzenetére
Pedig szerintem nagyon jó.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
félisten
-
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #68370 üzenetére
én még adok hozzá indokot is
lassú, eszi a ramot, nagyon lassú és teljesen ellehetetlenítette a játékfelvételt, valamint nem túl stabil rajta a Virtualbox alapú android sem
szóval visszamentem 8.1-repedig 10 alatt még RAMtömörítést is használtam, így is mindig többet evett mint a belakott, lerohadt 1 éves 8.1
úgyhogy szerintem a Win10 egy kupac hulladék
az igaz hogy nem űrkorszaki a gépem, adatlapomon olvasható, de a 8.1 például gyorsult a 7-hez képest, szóval nem indok
-
Rick4
félisten
válasz FoxiestFox #68370 üzenetére
Na majd kiderül, itt hogy szuperál...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
válasz quailstorm #68371 üzenetére
Nálam a sebességgel nem volt gond, valamivel gyorsabb volt, mint a 2-3 éves, belakott 7-esem (nem számottevően mondjuk).
Indulása nagyon gyors még ezen a szintén régi laptopon is. (SSD persze).
Memóriával szintén jól bánt.
A frissítési megoldása viszont használhatatlan, még teljesen letiltott én manuálisra állított win update is széttossza a már általam feltett illesztőprogramokat, random programok megszűnnek működni néhány restart alatt, beállításokat elfelejt, szar az UI scale, az adatvédelmi elképzelései minimum ijesztőek, és csonttá fagy az általa telepített hangkártya-drivertől...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #68373 üzenetére
Naja, frissítéstől meg gyári illesztőprogramok brutális erőltetésétől én is kiakadtam. Nem bírta kivárni hogy feltegyem az nVidia drivert...
UI scale nem érint 1280x1024 meg 1024x768 a két monitor amin dolgozok. SSD az a laptopomban van (azon egyszerű okból hogy HDD max présgéppel férne bele), de azon marad is a 8.1. Itt 2TB-os legolcsóbb Toshibán kell gyűrnie a biteket 4GB DDR2 RAM társaságában.
Még a Win10 a fájltársításaimat szerette resetelni, és generálni 200 értesítőt hogy rosszak a programjaim.
RAMkérdés elsősorban akkor durva 8.1-hez képest mikor egyszerre fut VBOX-droid, Skype, Chrome.
8.1 megcsinálja, 10 alatt lerohad az emulátor, mintha nem engedne neki RAM-ot allokálni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz macilaci78 #68376 üzenetére
Azért köszi!
Szétnézek még a médeamárktban, hátha van valami...Aki él és nem boldog, az téved!
-
HaZse
őstag
Én nem tudom, hogy mi a bajotok a win10-el. Nekem tökéletesen szuperál. Mindenféle hiba nélkül. Lassulás sincs nekem. A memóriát se eszik. Nekem a 8GB-ból 2.4GB-ot eszik az integrált videókártyával együtt. De ez is csak ennyi, mert előtöltést csinál a rendszernek a legtöbbször használt programnak.
Sokféle gépre tettem fel, de sehol sem láttam volna, hogy lassú lenne. (4GB ram a minimum, amire felteszem a win10-et) De persze egy virtualbox elég sok memóriát eszik, ha olyan rendszert futtat rajta az ember, amihez jó sok memóriát lefoglal. A chrome meg egy memóriazabáló böngésző. Át kell térni más böngészőre. (Firefox, vagy az Edge-re).
Persze mindehez az kell, hogy a gépben megfelelő GPU legyen, vagy az integrált videokártya ne legyen nagyon régi. (Pl.: GMA950,X200 és társai)
-
azbest
félisten
válasz ShadowX #68379 üzenetére
ilyet akkor szokott, amikor a memória tömörítés meghülyül és az egyik mag teljesen azon pörög, közben esetleg még a ramot is feleszi. Állítólag az altatás után felébredve hajlamosabb rá. Párszor kijött, aztán ahogy elkezdtem szidni az itteni win topicban, azóta nem tapasztaltam nálam. De ismert probléma, természetesen, ahogy win-en lenni szokott, sosincs hivatalos megoldás... max sunyiban javítja valami frissítés.
a driverek kapcsán: usb tunert csak úgy tudunk használni raja, hogy előbb külön letiltjuk a win update-ről szedését a drivereknek (rendszer tulajdonságok hardver fül alsó részéből nyílog azt hiszem). Ellenkező esetben a friss drivert lecseréli 7-11 éves régire, ami nem is működik vele. De van olyan régebbi tuner, aminek a driverétől fagy a win10, úgyis hogy ő tette fel updateről.
Úgy általában pedig a windows erőforrás gazdálkodásáról:
az androidos projekt, amin dolgozom, a régi c2d notin, ssdvel 5 perc alatt buildelődik le ubuntu alól. Win 10 alatt 3rd gen core i5 és ssd mellett szintén 5 perc. Konzolból kiadott teljes build. Az ntfs kezelést másfajta munkánál is dícsértem már, amikor 90%-át a fájlrendszer kezelése ette meg közben a procinak és a c2d notihoz képest a 2x4 magos core i xeon szerver is csak másfélszer volt gyorsabb buildelésben.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HaZse
őstag
válasz ShadowX #68379 üzenetére
Meg kell nézni, hogy mi pörgeti 100%-on a CPU-t. Milyen noti? C2D, vagy újabb? Talán AMD-s?
Én ilyennel win 7 alatt találtam, vagy mikor a gép első telepítése után az újraindítást követően elkezd frissítést keresni. Vagy még régebben az XP-nél az svhost pörgött 100%-on.
Az én notimon Windows 7 van, de van egy másik HDD-m, amin win10 van rajta. De azon nem tapasztaltam ilyen pörgést. (Dell E6420, Core i5 Sandy)
-
-
azbest
félisten
válasz FoxiestFox #68381 üzenetére
amúgy ez részben annak is köszönhető, hogy a tanúsítvány a driverben nem azt jelenti, hogy az működik, hanem azt, hogy kifizették az Ms-nek a jattot. Ami elég kemény, mert ha jól emlékszem win változatonként szedik érte (ugye van amiből van starter, home premium, pro meg fene tudja hány)...
Erre pedig a hardver készítői úgy reagáltak, hogy ugyanaz a hardver azonosító több féle különböző hardverre is rákerül. Aztán ha régebbi a driver, mint harver változat, akkor az nem működik. Meg persze az újabb win-ek is szoktak kavarni a driverek kezelésével és néha megesik, hogy fagyást okoznak a régihez készülttel. Csak azt nem tudom, hogy a win10 akkor miért húz le win updateről példul 2009-es és 2006-os driver, saját tapasztalat egyik tuner esetén
-
quailstorm
nagyúr
C2Q meg GTS450, annyira nem elavult de nem is céleszköz. Viszont van driver.
Rókát nem bírom idegileg, a UI-t, a lomhaságot. Ebay-re, Paypalra, firebuggal való heggesztésre használom csak.
Chrome már csak megszokás, teljesen elkurvult. Néha már a stabilban is durvább bugok vannak mint 2 éve a nightlyben. Edge meg remélem vicc volt. Mobilos browser pluginok nélkül. Hála az égnek van IE11 a Win10-ben.
Nem általános használatban lassú, bár azért ott is lomhább a 8.1-nél, de azt még kibírnám. Indulás tragédia az egyértelmű, az meg hogy a Vbox állandóan kifut a ramból és összehányja magát, megint nem szívderítő.
Klántársam is visszament 8.1-re, gondolom nem ok nélkül. Pont ugyanezen bajai voltak, felvétel és Vbox.
-
martonx
veterán
válasz quailstorm #68385 üzenetére
Nálam nagyon szépen szuperál a win10 mind a 4 aktívan használt gépemen (2 AMD-s, 2 Inteles). Hozzáteszem, nem a tavaly júliusi indulástól használom minden gépen, van amelyik csak idén kapta meg a win10-et. A legöregebb idestova 5 éves AMD-s gép 4GB rammal, a legfiatalabb tavaly év végi. Van amelyikben van külön hangkártya (Asus), és van amelyikben van dedikált pár éves Nvidia GPU is. Általában 8-16Gb ram van bennük, és mindegyik SSD-vel nyomja.
Egyikkel sem volt semmilyen bajom sem. Egyik sem pörgette a procit, egyik sem halt be a gyári driverektől, egyikre se kellett az alap AMD-s / nvidia-s / inteles drivereken kívül bármit is telepíteni, és mindegyik driver a windows update-el jött. Arra sem emlékszek, hogy kék halált láttam volna bármelyiken is a win10 átállás óta.Az egyetlen szívfájdalmam a kiegészítők nélküli Edge böngésző, illetve nem hiszem el, hogy 2016-ban az alap gyári app-ok ilyen szarok kell, hogy legyenek (különösképpen a Fényképek app tragikus). De maga az OS teljesen rendben van. Totálisan zökkenőmentesen váltottam 8.1-ről mindegyik gépen a 10-re (bár az is igaz, hogy minden esetben clean install-t csináltam).
Én kérek elnézést!
-
HaZse
őstag
válasz quailstorm #68385 üzenetére
Virtualbox-ban mit használsz? Milyen rendszert? Hány magot adsz neki és mennyi ram-ot?
Nekem a boot villámgyors. (Mondjuk m.2.-es SSD). De a notimon lévő windows 7 viszont már vagy 3 éves és villámgyorsan jön be. Ezt Rick4 kolléga tudja is bizonyítani.
Ugye a win10-et nem frissítésként tetted fel? Mert, ha igen, akkor az első telepítés után csinálni kell egy tiszta telepítést a gépházban. (Én pont ma csináltam ilyen tiszta telepítést egy gépen és tökéletesen le is futott) - Fiam gépe volt, Egy Asrock B75-ös alaplappal, Cire i3-al és 2 GB RAM-al, 160GB-os HDD-vel. És nem éreztem lassúnak a rendszert. (Dedikált VGA nincs benne)
-
ShadowX
őstag
Egy-két alkalommal rajta kaptam ezt asz svhost-ot én is, de a többi alkalommal semmi kiemelkedő folyamat nem futott a háttérben, ami indokolta volna az állandó venti pörgést. Fuji laptop, i3-as procival, 8 gb rammal és ssd-vel. A vicc az, hogy raktam fel egy aida-t és megnéztem a proci hőmérsékletet, amikor bekapcsolt a venti, de egyáltalán nem volt indokolt. 8.1 alatt ilyenkor meg se moccan. És nem is update-el raktam fel, hanem clean installal.
Lehet megpróbálom még egyszer a legfrissebb telepítővel.
-
quailstorm
nagyúr
NOX és droid4x, van amikor felfrissítem alattuk a bundle vboxot. Ha nekem is kell másra...
2 mag 2GB, 8.1-en d4x asszem 3 magot kapott.
Hibajelenség Win10 alatt a hirtelen halál. Mintha elvágták volna. Betöltéskor, menet közben, bármikor kifagy. 6-8 indítás után stabil akár.
Amúgy a videolejátszással is van probléma, azt a visual studio okozza, de nem tudom miért, csak itt a fórumon más is járt így.Kori-féle 2016-os integrált telepítő volt. Frissítéssel nem maradt volna meg a 8.1.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - szegedieknek való esemény.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Rimuru
veterán
Varrogepolajat (vagy valami hasonlo minosegut) hol lehet kapni szegeden?
Vigyázat, csalok!
-
HaZse
őstag
válasz Rimuru #68392 üzenetére
Varrógép boltban. Amúgy van a Török utcában egy varrógépes. [link]
Esetleg még a csavarker boltjában. Esetleg mezőgazdasági bolt, háztartási bolt.
-
HaZse
őstag
Eladóak a következő memóriák:
1 db. 2GB Black Dragon DDR3 memória - 2.000 Ft.
1 db. 4GB Kingston Savage (RED) DDR3-1600MHz memória - 5.000 Ft.Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #68393 üzenetére
Esetleg fegyverolaj is jó lenne neki, nem? Az is nagyon finom olaj. Azt lehet, hogy könnyebben kap pl vadászboltban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Satisfactory - Epikus bolygóiparszimulátor FPS
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest