Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
biomassza
tag
válasz quailstorm #68146 üzenetére
Szia!
Valahol van egy tartalékos laptop talán 320-as PATA HDD-vel. Azóta akadt más tartalék is . Otthon megtekintem este, hogy meglelem-e, ha érdekel.
-
félisten
válasz vizslakutya #68155 üzenetére
Pentium 1 korul lehet, az AT deszkabol kiindulva. Kivancsi vagyok, milyan hangkartya van benne
-
vizslakutya
senior tag
válasz FoxiestFox #68156 üzenetére
Hozzál 2 jobb minőségű sört + egy rizses csokit (lehetőleg szabadkait) és máris megtudhatod mi van benne.
( a házat anno Rihno 666 topictárstól vettem)
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
nap
addikt
Kocsi akksiját hol lehet töltetni?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
vizslakutya
senior tag
Ezek szerint nincs töltőd,szerintem biztos lesz itt valakinek (az enyém sajnos lefüstölt),kérd el és otthon egy jó napot rászánva szépen feltöltöd. Nem egy bonyolult dolog,csak a polaritást ne cseréld fel,akkor baj nem lesz,a mai töltők már megbízhatóan az akksi igényeinek megfelelően töltenek.
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
félisten
válasz vizslakutya #68157 üzenetére
Á, van itt már elég kacat.
-
MaciG
addikt
Valakinek van esteleg ddr3-as ramja 8gb amit esetleg cserélne 2x4Gb-ra? Erről a kit-ről lene szó teljesen új, de úgy néz ki az alaplap egyi ddr3-as foglalata nem kezeli a memóriát... A lap is új egy MSI H61M-P31/W8 és most nemtudom lehet a biosban nem állítottam be valamit, vagy gyári hibás....
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #68156 üzenetére
Inkább P2 lesz ez. Mert ATX táppal megy. Ha meg az országból indulok ki akkor valami Acorp lap.
-
félisten
válasz quailstorm #68162 üzenetére
Lehet ez is. De van ATX tápos P1, sőt olyan is, amin mindkét fajta csati van. Kérünk képet a beléről.
-
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #68163 üzenetére
kései AMD K6-2 esetleg, az enyém is hasonlóan van felpumpálva
-
cantus
tag
Sziasztok!
Panel lakásba tervezek klímát szereltetni. Azon kívül, hogy inverteres legyen mire kell még figyelni? Illetve eddig két céget láttam a Délklímát és az Alfát. Róluk tapasztalat? Vagy ha van jobb, azt is szívesen várom.
-
biomassza
tag
válasz quailstorm #68154 üzenetére
Mennyit szánnál rá - ha megvan, és jó állapotban? Fórumtagon nem fogok nyerészkedni, csak porfogó a cucc...
-
quailstorm
nagyúr
válasz biomassza #68167 üzenetére
5 ezernél nem szántam többet a projectre. 5k alatt a használt 10-nél kevesebb badsectoros 40GB-os IDE HDD van.
320-ast újonnan is kapni aranyos 17 ezer Ft-ért. Annyiért már inkább veszek 64GB-os SSD-t meg átalakítót. Kettőt.
Ja nem, csak matematikailag, mert nem éri meg. Ez csak egy 2003-as Pentium 4-es lapos.Durva a kontraszt, mindig is sokalltam a notik árát, de ez most sokkolt. Hasonkorú gépeket talicskaszám szereztem. 40GB-os asztali HDD-t meg ingyen dobták utánam. Mondjuk azokból kettő napi szinten megy most is anyám gépében.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz quailstorm #68168 üzenetére
Ki kell fogni amúgy... sok noti hdd van eszement árakon, de nézegeted pár hétig a kínálatot, és fel fog bukkani valami olcsóbb.
-
quailstorm
nagyúr
válasz FoxiestFox #68169 üzenetére
egyelőre ráérek, úgyhogy ilyesmi lesz a megoldás
-
azbest
félisten
szóval az egyik 2x4-et nem kezeli és keresel másik fajta 2x4-et?
Milyen proci van benne?
Az biztos, hogy az első generációs nehalem core i procik nem minden fajta szervezésű ramokat kezelnek. Ha jól emlékszem 2rx8 -as 4GB-os modult szeretnek. Az 1rx8 dupla akkora kapacitású chipekből áll, azzal fagy a win, hiába látja a bios a kapacitást. A linkelt ram adatlapján 1rx8-at írnak.
A harmadik generációs ivy már kezeli azt is, a második sandy-ről pedig nem tudom, de szerintem az is támogatja elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz azbest #68171 üzenetére
Az nem úgy van, hogy ha veszek egy alaplapot, akkor megnézem a gyártó weboldalán, hogy egészen konkrétan milyen modulokat kezel, milyen bontásban, azokat megveszem, belerakom, és működik? Csak nekem tűnik ennyire egyszerűnek ez a megoldás?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Lacielvtárs #68173 üzenetére
Neked volt már ebből valaha bajod? Nekem még soha.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hat kerlek alasam, en a magam karan tanultam meg hogy erdemes informálódni es olvasni, mielőtt vásárolok...
Sok tizezresem banta ezt mar az elmult 20 plusz sok evben...
De mar vagy tiz éve informalodom es egy adott temakort jo slaposan korbe járok
Tobb pemzem igy sem marad, de legalabb nem szivatom magam"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Rick4
félisten
válasz Lacielvtárs #68175 üzenetére
Most, hogy így mondjátok, lehet le is cserélem holnap a 2X4GB ramjaimat 2X8-ra, ezek vannak benne: KHX1600C9D3/4GX Érdekel valakit?
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
HaZse
őstag
Mégiscsak a memória a baj? Mondjuk MSI deszkát tuti, hogy nem vettem volna. Inkább egy Asrock-ot.
Nekem van 2x4 GB memóriám. Úgyis eladó lesz 1-2 héten belül, mert áttérek a DDR4-esre.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Rick4
félisten
válasz Lacielvtárs #68177 üzenetére
Kingston hyperyx genesis 1600-on CL9-ben XMP is kiválóan megy, kék hűtőborda, 1.5 éve beraktam, és kb ennyi, gyanítom karcmentes, doboz is megvan valahol, (egy egy 8GB-os kit, tehát gyárilag egymáshoz válopgatva) gari is kell még legyen rá.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Igy is meg ugy is értettem
Meginterjuvolom az asszonykam, mert az o munka gepebe menne hogy kell e neki a jelenlegi 12 helyett 16 gb...
Nem igerek semmit... Csak azt hogy jelzem ha kell ma vagy legkesobb holnap.
Tenyleg, a Gyiii5 laptop megvan még?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Rick4
félisten
válasz Lacielvtárs #68181 üzenetére
Jaja, a samsung noti is itt van, nem nagyon érek rá hirdetgetni.
-
azbest
félisten
Utánanézni mindig érdemes. Bár a gyártó oldalán, ha van ram kompatibilitás lista, az a gyártáskor kipróbált néhány modult sorolja fel, ami lehet még kis kapacitású vagy már nem is lehet kapni. A modulon belüli szervezést nem hiszem, hogy feltűntetik. Főleg, hogy ma már a procin is múlik.
-
Rick4
félisten
válasz Lacielvtárs #68184 üzenetére
Ha lenne valaki, aki ajánlatot tenne rá....
-
Rick4
félisten
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz azbest #68187 üzenetére
Mondjuk ez igaz az asrockra... Bar nekem volt nem is egy ilyen lapom, de sose volt semmi bajom vele (kopp kopp, mert most is az van)
Amugy en szeretem ezeket is. Nekem mindegy mit ir ki bekapcsolaskor a gep csak működjön"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Van egy eladó Lumia 520-as telóm, telekomos, fehér hátlapos, picit több mint két éves.
Részletek pm-ben. -
Rick4
félisten
válasz azbest #68187 üzenetére
Engem pl nem érdekel hogy milyen "márka" nekem ez egy bizonyos pontig fontos csak, de semmilyen tárgyba nem vagyok szerelmes, inkább a képessègei, és a funkcionalitása érdekel. Az ár is számít, mert nem vagyok pazarló, de mivel pl a gépem is munkaeszköz, és elég rövid idő alatt meghozza az árát, így az elképzelhetetlen, hogy a rendelkezésre álló időmből 1-2 ezresnyi különbségekre vadásszak. Menjen, ha megnyomom a gombot és pont. Hogy itt pl miért épp asrock lap lett, azt már nem tudom, de nem csalódtam benne...
-
HaZse
őstag
Mondjuk, amióta garanciás időn belül elromlott egy Gigabyte alaplap és ideiglenesen cserébe egy Asrockot kaptam, azóta már nem veszek más márkát. Nekem eddig már bizonyított elég sok gépben, amiket összetettem. Sőt memóriából sem érdekel, hogy hány MHz-es, csak működjön.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Gergello
addikt
Érdekel valakit egy Cisco 7941G ip telefon ?
-
MaciG
addikt
válasz azbest #68171 üzenetére
Úgy látszik kicsit félreérthetően fogalmaztam. 2x4gb-ot cseréltem volna 1x8gb-ra, mert a 2 ram foglalat közül az egyik nem működött. De ez már tárgytalan ,mert kiderült ,hogy a cpu rosszul lett beletéve a lapba és az egyik lába elhajlott és ezért nem kezelte a memóriát, de szerencsére a szervizes srác vissza bírta hajlítani így most működik. (Remélem működni isi fog...)
Szóval kedves Rick4, nem arról van szó, hogy nem ellenőriztem a kompatibilitást a vásárlás előtt.
HaZse: Én meg úgy vagyok vele, hogy bármit ,csak Asrock-t ne. Eddig kétszer halt meg alaplap a gépben, mind a kétszer asrock volt... Az egyiket pont te cserélted.
BANZAII
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, ismerkedek az eBay világával...
létezik hogy egy noname 32 GB mikro SD kártya kevesebb mint egy ezresvagy esetleg van valami ajánlott bestbuy ebben a méretben?
vagy ezek az olcsók, olyanok mint a mondás? olcsó húsnak híg a leve[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
quailstorm
nagyúr
válasz Lacielvtárs #68195 üzenetére
-
azbest
félisten
válasz Lacielvtárs #68195 üzenetére
Azért nem kell mindent elhinni. Jó eséllyel csak egy fake, hamis méretre beállított kártya. (régebben 8GB-os kaparós sorsjegy, 1GB eredeti szitázással, a hekk miatt pedig kb az első 50MB után felülírja magát [link])
Ebay-en a Sincerity-vel van sok jó tapasztalat [link]
Aliexpressen, nonamebb kategóriában a Mixza kártyából vettem pár 8GB-osat, [link]
Eu-ból meg a mymemory.co.uk-t szokták ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Lacielvtárs #68198 üzenetére
Van ami teljesen noname, de attól hozza a ráírtakat. Van ami átverés és átprogramozott kártya, nem valós kapacitással. Aztán van hamis, de valós méretű és hamis, átverős méretű is.
Viszont lehet kapni jó áron igazit is a bejáratott helyekről. Ha levonod a 27% áfát és artisjus sarcot az itthoni árról, akkor rájössz, hogy nem is adják olyan olcsón, hanem itthon sok rajta az élősködők sarca.
A valós kapacitás egyébként, ahogy a merevlemezeknél is, nem bitre pontosan akkora, mint a névleges. Egyrészt ezerrel osztanak, másrészt amúgy is lehet különbség a különböző márkák és sorozatok beállított mérete között. A noname-k általában pár-pár száz megával kisebbek, hogy jobb legyen a kihozatal.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Lacielvtárs #68198 üzenetére
aliexpressen még több, ráadásul counterfeit, hamis felirattal
amit te mutattál abba legalább nem lehet belekötni jogilag, csak alighanem instant kuka
ha meg nem, akkor se lehet tudni meddig bírja és milyen sebességgel[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest