Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Moon_Walker #9200 üzenetére
Ha megy a torrent folyamatosan, akkor nem kell a hibernálás. Ha egyéb felhasználásra van nas, akkor feladat függően, hibernálás, altatás, időzített ki/be kapcsolás használatával.
-
Moon_Walker
tag
válasz Mezga Aladár #9201 üzenetére
Szia,
kösz a választ.
Megy a seed immel-ámmal igen.(nem kötelező megadni)
-
thomasa
senior tag
válasz Mezga Aladár #9201 üzenetére
Hibernálás, vagy altatás a kíméletesebb a HDD-nek?
-
válasz Declare #9199 üzenetére
szia!
Nekem 214 van, az bőven megfelelő ezekre a feladatokra.
1.: A synology nasokhoz letölthető download station rendesen, könnyen bekonfigurálható.
Letöltés után beállíthatod, hogy meddig seedeljen, sőt úgy is, hogy ha visszaosztotta 100%-ig és ment legalább 168 órát, csak akkor állítja le a seedet.
De ha megadsz linket, akkor a linkeket is leszedi, sőt, youtube videókat is letölt.
Ha sftp-vel töltöd át magadnak, senki nem fogja tudni elolvasni, hogy mit tartalmazott a file. (winscp)2.:tudsz. Sőt, ha abban a háztartásban, ahol a NAS van, pl DIGI is elérhető, akkor veszel egy dbv-akármi synology által támogatott usb sticket, akkor a kódolatlan adásokat is tudja osztani neked.
Sőt!
A letöltött filmjeidet, zenéidet is tudod magadnak steamelni https-en keresztül ( megint nem olvassa el a kutya sem)3.:A wake on lanhoz a következő kell:
-wake on lan támogatás bekapcsolása a NAS-on
-a 7-8-9-es portok átirányítása a NAS-ra
-A routeren fix ip-re állítod a nas HW címe alapján
-letöltöd a wake on lan klienst az android/apple/windows phone store-ból, megadod a szükséges adatokat ( ip vagy ddns cím, port (9), HW address és már ébred is. tesztelve.4.:tudsz rá java-s programokat telepíteni.
5.: elég.
még vpn-t is tudsz rá tenni, szóval ha kint nem elérhető mondjuk az egyik jutub videó, akkor vpn-t bekapcsolod, és olyan, mintha otthonról neteznél
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
-
Declare
őstag
Nagyon köszi!! Ezzel nagyon sokat segítettél!
Mi az a NAS HW címe? Mac address?
Azt néztem, hogy egy bő 20 assal drágább a 214 és igazából a különbség, hogy erősebb valamivel a proci meg menetközben könnyen cserélhető a hdd, meg több felhasználót/feladatot tud egyszerre kezelni. Ezek azonban nekem nem kellenek, szóval akkor a 213j is tökéletes megoldás, amiket írtam és amiket írtál, azokra ha jól értelmezem (?)
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Már kiirtam a "másik" NAS fórumba is de hátha innen kapok segitséget:
"Valaki tudna abban segiteni,hogy a távolról( másik ingatlanból, T-Home-os netről) való csatlakozás a Syno-hoz(Digi 80/25) miért olyan k...a lassú??"
Be kellene valamit állitani?
A dig -mióta megvan (5 éve) - állandóan megy fullon: a feltöltése 3,2 mega.[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Statikus
senior tag
Download stationaben be van állítva egy figyelt mappa, melybe, ha torrent file-t rakok, akor szépen le is tölti.
Megoldható valahogy, hogy akármilyen file-ra mutató linket tegyek oda be, ha igen, akkor hogyan?(exe, pdf, zip, akármi)
Köszi
-
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #9180 üzenetére
Úgy értettem, h vpn-en windows filemegosztásként, sztem az a legkényelmesebb...persze kinek mi jön be..
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Pici kiegészítés a tv stickhez: mikor utoljára néztem, csak dvb-t volt hivatalosan támogatva, de a Sundtek gyárt olyan sticket amivel megoldható a dvb-c, csak külön kell rá feltenni a drivert, meg stream szervert. Szóval nem a videostationba integrálva fog működni a dolog.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
válasz Jackie_Chan #9208 üzenetére
mennyivel töltenek fel folyamatosan?
-
Jackie_Chan
senior tag
A digi folyamatosan tudja tartani a 3,2 megabyte/sec.-et,de valamiért csak 50k val jön a cucc a NAS-ról és nem értem miért. A konvertálás miatt -amit még csinál a képeknél-nem lehet,mert tőle tudok rámásolni helyi hálózaton 90 megával.
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
válasz Jackie_Chan #9214 üzenetére
Ha megy a torrent 3.2megával, akkor a nasnak nem marad savszel kifele.
[ Szerkesztve ]
-
Jackie_Chan
senior tag
Épp ez az ,hogy nem megy azt csak szemléltetésképpen irtam,hogy annyi a max kifelé és azt tudja is!
-
Sonja
nagyúr
-
-
válasz Jackie_Chan #9218 üzenetére
hmm, ez érdekes. t-home-ba töltenél át DIGI-ről?
-
spider23
aktív tag
Üdv!
Én is megleptem magam egy Synology NAS 213j -vel. Egyenlőre egy 2TB red van benne.
Merültek fel kérdések, és ha erre tudnátok választ azt megköszönöm.
Jelenleg egy LG tv-n megy a DLNA és működik a lejátszás. De pl a videostation-t nem tudom használni, mert nincs az LG smart tv-n hozzá alkalmazás. (Vagy tévedek?)
Plex sem működik mert ahogy olvastam nem támogatott a 213j. Valami alternatív megoldás van erre esetleg?Van egy Logitech usb hub hangszóró amit szerettem volna használni, de nem indul be a dolog. Az audio staion -nél megjelenik az usb hangszóró opció de se kép se hang. Hogyan lehetne működésre bírni?
Későbbiekben szeretnék 1 vagy 2 kamerát rátenni ami zoomolható és mozgatható, milyet ajánlatok amit támogat is és a felbontása is korrekt?!
A csomagkezelőben ezt a forrást beállítottam: http://packages.synocommunity.com/ ahonnan telepítettem a transmission-t és az MC-t is. Ezen kívül van még forrás amit érdemes lenne hozzá adni?
Most kapásból ennyi jut eszembe.
-
Moon_Walker
tag
válasz spider23 #9225 üzenetére
Helló,
szerintem ha megy a DLNA lejátszás a TV-n, akkor nincs szükség videó stationre vagy plex-re.
Le is szedtem őket.
Én inkább egy android TV-boxot tettem a TV mellé, hogy még okosabb legyen, mert már elég régi szegény samuTV.
Itt meg a bubbleUPnP-t és az MX-Playert használom...(nem kötelező megadni)
-
V.Stryker
nagyúr
Hogy tudom távolról felcsatolni a nas mappáját windowban? Itt arra gondolok,hogy meg kell adnom ugye \\kiszolgalo\megosztas formában. A kiszolgáló címét, hogy kell megadnom ddns formában? kell port a végére?
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz devil-k #9229 üzenetére
De kiszolgálóhoz mit írok be ha a munkahelyi gépen akarom felcsatolni??? ddns:port nem vált be. ddns simán, nem vált be.... Gondoltam,hogy simán felcsatolom, mert minden mappa így van a helyi hálózaton, de hogy van távolról,mikor a kiszolgálóhoz nem az ip címet kell írnom, hanem a ddns-t?
-
-
senior tag
-
Möhe
addikt
Infót kérnék a szakiktól.
3 lemez van a gépben ( xpenology 4.3) ,naná hogy mindegyik másféle és más méret is.
Viszont 2x3TB RED lesz. Anno a volume 1-re mentettem minden aktuálisan futtatott programot, Transmission,DDNS-updater stb...
Viszont ha átmásolok mindent az új lemezre, akkor az milyen kötet lesz,illetve a meglévő 3. kötet az egyik RED ami most a volume 3,és ez mellé lesz az amire még átmásolok dolgokat ami vegyesen van az 1 és 2 köteten is.
Érthető vagyok?
A lényeg,hogy költözés után hogyan alakul a kötetek kiosztása? -
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
A sebesség probléma a Ds214el megoldódott.
Ellenben elő jött 1 másik probléma.Eddig ha nem használtuk akkor be van állítva,hogy 20 perc múlva hibernáljon.Le is állt a vincsi ellenben a NAS ventije ment.Nem is értem az miért nem állt le.Az mindig megy?
Most viszont abszolút le sem áll hiába nem használjuk és ugyanúgy be van állítva,hogy hibernáljon.
Mitől lehet ez??"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Möhe
addikt
Nem.
Most van 3, amiből az 1 és 2 kötet lesz cserélve/leváltva, a 3-as marad és mellé jön egy másik ,így kettő lesz véglegesen( !?) a gépben.
NAh persze úgy gondolom hogy a jelen esetben a gépben lévő 3-as kötetet leválasztom (majd újra csatlakoztatom) , és ennek helyére rakom be a még formázatlan új RED-et és hagyom is benn. A már szükségtelenné vált 1 és 2 kötetet végleg kiveszem ,majd a már első lépésben kivett (eredetileg 3-ast) visszarakom. Ebben a felállásban hogyan módosul a kötet számozás? Automatikusan vagy úúúúúúgy megkavarom a gépet hogy erre még nem volt példa?
[ Szerkesztve ]
-
wiz
csendes tag
Sziasztok!
Éjjeli kétségbeesés, persze ilyenkor kell beállítani az új NAS-t... Tényállás: váltás 211j-ről sima 214-re. 2 db 2TB-os winyó ki > új NAS-ba be... gondoltam sima ügy az átállás. Kiírja hogy telepít új DSM-et a fájljaim megmaradnak, oké. Lefut. Nézem és nem látom a korábbi alköteteket. Minden elveszett volna???
Hol vannak a korábbi köteteim (2. winyóról semmit nem lát!)? Össze vissz pár könyvtárat látok az 1 kötetről de azt is csak félig meddig.
A fájlmegosztásban persze ott vannak a kötetek, de a böngésző már nem látja ... ugye nem veszett el mindenem???
Hogyan állíthatók vissza a korábbi kötetmegosztások hozzáférései? Köszi a segítséget előre is!
+ Van valami program amivel Windows alól böngészhetők/menthetők a fájlok? Vagy a Win7 simán látja a fájlrendszert? (hiú ábránd gondolom)
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Lassan kezdem kapisgálni.
1 + 2 helyett lesz egy HDD, a két lemez tartalmát ide akarod átrakni
3-as marad, csak átkerülne másik helyre.Nem egyszerű eset, hacsak nincs egy-két (akár kölcsön kért) külső vinyód, amikre csinálhatsz mentéseket.
Mivel 1 és 2 kijön a NAS-ból és NAS-on kívül nem olyan egyszerű a fájlrendszerüket kezelni, ezért azt mondanám, hogy ürítsd ki teljesen ezt a kettőt. akár úgy, hogy a kettő közül ha nagyobb az egyik, akkor kiürítesz egyet, kiveszed, leformázod, majd külső HDD-ként erre csinálsz mentést (áthelyezed rá az adatokat).
Ha sikerült kiüríteni az 1-2 vinyókat, akkor mehet bele az új RED és az adatokat visszapakolhatod.
3-ast átrakhatod a második helyre, viszont szerintem nem fog átszámozódni a kötet (azaz marad volume3, ha eddig is az volt), csak új helyre rakod be. A 3-as lemez esetében nem változna semmi, ezért nem indokolná elméletileg az átszámozódást. Még egyszer írom, szerintem.
Aztán lehet a gyakorlat mást fog majd mutatni. Esteleg rinyálni fog, hogy nem ugyan azon a helyen van, mint eddig, aztán felajánl pár lehetőséget, hogy mit tud tenni.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
Amikor betetted a 214-be a vinyókat és bekapcsoltad, akkor hálózaton elérve mit írt?
Egyből az új DSM-et akarta telepíteni? Nem akarta a rendszert költöztetni?
A megosztás alatt mit értesz? Böngészőben hogy nem látod?
DSM-be belépve File Station-nel megvannak a könyvtárak?
Szerintem az átrakás és az új DSM telepítése kavart be. Az új rendszer miatt talán csak az elérési utakat kell újra megadni, szerintem csak pár beállítás veszett el, az adatok nem.
Mi a helyzet tegnap este óta?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
spykedd
tag
Sziasztok!
Lassan kezdem belakni a NAS-t, viszont van egy pár dolog, amire még nem találtam megoldást:
- NAS-on lévő, belső hálózatból lejátszott 720p film szaggat a laptopon (olyan, mintha nem lenne elég a sávszél, pedig 120/50-es Té), sőt néha még a sima filmek is megakadnak. Ez a probléma a windows hálózati meghajtón, file station-ön és video station-ön keresztül lejátszva is jelentkezik.
- kívülről bejelentkezve a DSM-be nagyon lassan tölt be, és itt is a fent említett film akadozás tapasztalható
- hogyan tudom elérni külső hálózatból a windows hálózati meghajtón keresztül a NAS tartalmát?DS213j + 2TB WD RED
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
válasz spykedd #9243 üzenetére
Szia.
NFS megosztás és kábeles kapcsolat a biztos. Ha wifi van valahol akkor azért akadhat, hiába magas papíron az adatátvitel, nem fogja bírni.
Volt ilyen NAS-om, és torrent mellet sem akadt egyik film sem.Szerk:
Kintről egy synologynál ingyen regelt DDNS-el, de a T-s hüvejrútert kell beállítani hogy a saját routered DMZ-ben legyen, nekem így megy
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz spykedd #9245 üzenetére
Próbálhatnál egy olvasási sebességet a nas és a laptop között. Nekem visz mindent, még az 1080-at is minden wifis eszköz, laptop tablet teló. Mivel nálunk az egész ház be van kábelezve, a routert a nappaliba tettem, nagyjából oda, ahol a legtöbbet használjuk a wifit.
Az sem mindegy, hogy milyen playert használsz, nálam volt, hogy még kábellel is akadt. Szerintem próbáld ki az xbmc-t. Bár az smplayer-rel sincs bajom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Kupon kunyeráló
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Politika
- Tesla topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest