Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdl
senior tag
válasz JockeyEwing #9596 üzenetére
Én a 112j-n használom az ötöst, semmi gond vele.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz JockeyEwing #9600 üzenetére
A gui több erőforrást igényel, de a hálózati kiszolgálónál talán ez nem fontos. Plusz szolgáltatás, amit én használok, wifi eszközt usb-n csatlakoztatsz, akkor létre tudsz hozni egy teljes értékú hozzáférési pontot. A nyomtatómegosztás, nálam, stabilabb. Mindent beállítás megmaradt, csak az ütemezett feladatok nem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #9602 üzenetére
Nekem az ütemezett feladatok is megmaradtak.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Doky586
nagyúr
DS209 nincs 5ös, 4.x et használok. Nyilván az 1-2 éveseket még támogatják, az 5 évesek már túl lassúak..
-
Statikus
senior tag
Onedrive bizonyos mappájának Synora szinkronizálása megoldható valahogy automatikusan?
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Open vpn be van állítva a leírás szerint, ki is írja, hogy kapcsolódik, de semmi sem jelenik meg a nasom tartalmából.
Mobil interneten keresztül csatlakoznék és laptoppal.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
Ma ismét nem tudok rácsatlakozni a NAS-ra kintről...
-
válasz devil-k #9610 üzenetére
Nincs terméktámogatásod, így nem tudod elolvasni ezt a zárt cikket!
Regisztrálj a termékhez kapott regisztrációs kártya kódjával, hogy teljesértékű terméktámogatásod legyen!ilyet felesleges linkelj.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
allein
addikt
Szevasztok, szerverem tudja a gigabitet. Váltani fogok nem sokára 500/100 sávra, kérdésem a következő: ahhoz, hogy a legjobb sávval tudjak le és feltölteni lan kábel csere szükséges?
-
Patice
Topikgazda
Ha minimum CAT5e kábeleid vannak, akkor nem kell kábelcsere, mert már az is tudja a gigabites sebességet (rövid távon ).
Ha a szervered alatt egy Synology NAS-ra gondolsz, akkor nem a hálózati csatlakozó lesz a szűk keresztmetszet, hanem a NAS procijának sebessége. Persze ez attól is függ, hogy mennyire erős az a Synology NAS.
Atom procis Syno-k szerintem már ki tudnák hajtani fullon az 500/100-as netet.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
Igen, a kábelekre rá szokták írni. A Syno mellé gyárilag CAT5e jár.
DS214+ nem biztos, hogy fullra ki tudja majd hajtani az 500/100-as netet, de kívánom, hogy ne legyen igazam.
Esetleg majd írd meg a tapasztalatokat, ha minden megvan hozzá. Kíváncsi vagyok, hogy egy 214+ mennyire képes.
-
devil-k
nagyúr
Azt azért ne felejtsük el, hogy a mai modern PC-knek is feladja a leckét rendesen a 240/500/1000-es net, szóval a NAS-oknál még inkább. Persze lehet venni 250.000 Ft-ért is, de itt mindig fel kell mérni, hogy minek, van-e értelme, mennyire szükséges stb.
- mozi bolondéria -
-
Patice
Topikgazda
"Ennyi pénzért..."
Nézzük csak mi is van a dobozban:
- NAS (tök minimális doboz, erre a célra gyártott céleszköz, célprocival, stb.)
- tápkábel + kocka táp
- CD a telepítendő FW-rel és szoftverekkel (!)
- leírás
- CAT5e kábel (~ kb. 1 méter)Na ott van a lényeg a közepén!
Az a szoftver, az a felhasználói felület kerül inkább ennyibe, ami sok mérnök sok-sok órányi munkája, amit nem szoktak figyelembe venni az emberek, pedig a Syno NAS-ok lényege leginkább a szoftver, nem a hardver.
Mindent készen kapunk, csak meg kell tanunlnunk használni. És ha ez megvan, akkor működik. Legtöbbünknél elég megbízhatóan, stabilan. Teszik a dolgukat és sokaknak rá sem kell nézniük.
Ezt a kényelmet is megfizetjük az árban! Mert így marad több időnk másra, nem a NAS-sal kell foglalkozni.
A torrentezési képesség csak egy funkciójuk a sok közül. Nem erre építették első sorban. Bár mellékesen egész jól ellátják ezt a feladatot is.
Szóval ne szomorkodj! K*** jó NAS-od van, amit max. nagyobb lemezekkel kell csak bővítened és évekig ki fog szolgálni.
Én elkezdtem építeni egy HTPC + NAS kombót, és agyaltam a Syno-m (DS213) eladásán.
De meggondoltam magam. Annyi macera egy külön gép masszírozása, konfigolása, hogy csak hobby-ból szivatom magam vele.Egy Synology NAS-nál csak egy jobb dolog van: két (vagy több ) Synology NAS.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
És nem a dokkoló inkompatibilis a NAS-sal?
El tudom képzelni, hogy olyan elektronikát használ a dokkoló, amit nem tud felismerni a NAS. Ahogy a hibaüzeneted is megmondta.
Valaiktől a környezetedben nem tudsz véletlenül kölcsön kérni egy másik dokkolót?
(#9626) allein:
Nem feltétlenül kell AC-s router, csak a WAN port is gigabites legyen! Akkor nem lesz gond 1000 Mbit/s-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Passz. Ha máshol jól működnek a Red-ek, akkor ez nem garis probléma. Én még mindig valamelyik közvetítő elektronika inkompatibilitásra tippelek.
Jól értelmeztem, hogy két különböző dokkolóval is próbáltad?
Nekem Sharkoon USB2-es meg 3-as dokkolóm is van és a Ds213-asomnak semmi gondja nem volt se a 2TB-os, se a 3 TB-os RED-ekkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Multibit
nagyúr
válasz Elemental #9641 üzenetére
Így igaz, az 5 GHz-es wifi érzékeny az akadályokra. A falak száma és a falak anyaga is számít! Nekem szerencsém van - ebből a szempontból -, a lakás minden pontján erős 5 GHz-es N wifi-jel van. Most már csak arra várok, hogy újra kapható legyen az általm kinézett AC wifi modul a laposba.
Sajnos a 2.4 GHz-es sáv már túlzsúfolt, ezen kívül érzékenyebb a zavarokra és lassabb is. Mint tudjuk, az AC szabvány létrehozásakor már csak 5 GHz-ben gondolkodtak az illetékesek. A 802.11n is a 802.11g sorsára jut, csak idő kérdése. -
snekszercsab
csendes tag
Sziasztok
Valamelyikőtök használt már hasonló DVB-T sticket (Conax kártya támogatásra gondolok) NAS-on?
Tudom hogy van a Syno oldalon compatibility list, de természetesen nincs rajta.Válaszaitokat előre is köszönettel:
Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest