Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Van egy Ds214play Nassom.
2db 3T ás winchester van benne össze füzve.
Először ki írta összeomlott a kötet nem nagyon foglalkoztam vele.
Másodszorra is ki írta. Ajánlja hogy cseréljem az egyik meg hajtót meg mentsek róla.
Kivettem a vinyót Harddisk Sentinel is hibás szektorokat talált rajta. Kondíció 16%
lemez javítás stb 11 óráig csinálta de csak nem az igazi úgyanúgy hibázik a vinyó.
Most vissza tettem a Nassba kötetre azt írja hibátlan de ! jel meghajtó állapota rendellenes.Mit csináljak vele hogy legalább a fényképek ne veszenek el filmek nem lényeg.
Ami rajta van Moments alkalmazásba fényképek hogy lehet az új vinyóra átklónozni?Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
urban racer
senior tag
"Amennyiben sebességet is akarsz, akkor érdemes (8/)10 TB vagy felette nézelődni"
Igen, sajnos nagyon gyász lassúak a sima NAS lemezek, és igen, a nagyok egész gyorsak.Mondjuk ekkor lehet szerencsésebb egy 1821+ is - több maradna a HDD -knek
Nekem elég lenne a 6 lemezes, a nem gyorsan elérni kívánt tartalmaknak-torrentről lejövő cuccok úgy is DX517-ben vannak, azt nem adnám el, költöztetném tovább."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
dkess
őstag
válasz bigdady #66699 üzenetére
Ebben az esetben is több úton el lehet indulni:
1. Nem kapcsoljuk be a feliratot.
Nézzük szinkronosan - avagy, ha értjük az adott nyelvet, akkor úgy. Forced felirat esetén, ha az pl. nem harmadik nyelvet hivatott támogatni a filmben, hanem pl. van egy-két bejegyzés egy-egy helyszínnel kapcsolatban (főleg, ha esetleg az ki van írva a képernyőre vag narrátor is bejelenti), akkor ez is felesleges.
2. SRT formátum használata
Tudatosan csak ilyen filmeket tölts le illetve gyűjts. Amennyiben azon release -ben amit kinéztél, akkor letöltesz mellé másik SRT -set és összemuxolod abba ami kell Neked. Itt természetesen ügyelve arra, ha kell akkor tili-toli vagy időzítés.
A "B terv" az OCR. Egy Tesseract 4.0 csodákra képes. Arra kell figyelni, hogy a felismerés nyelvét jól kell beállítani - pl. angolra magyarnál főleg az aposztrófokkal gyűlik meg a bajod (érdekes módon nem az a gond, hogy az előtte levő magánhangzóhoz akarná passzintani, hanem mindenféle marhaságot ismer fel helyette - fordítva meg jöhetnek az "egzotikus dolgok). Értelemszerűen UTF-8 javallt - azt minden ismeri és akkor nem is kell kódtáblákkal vesződni ...
3. Plex/Emby
Ezek tudnak olyan trükköket, hogy bizonyos felirat formátumokat kiszedik a pl. mkv -ból és külön stream -ként küldik szöveges állományként a feliratot. Amennyiben olyan a lejátszó, akkor ezáltal is elkerülhető a transzkód.
4. HW transzkód használata
Plex/Emby -nél fizetős. A Synology -é meg tud bugos lenni. Szó se róla megbízhatóan működik, de pl. amennyiben a forrásvideó képaránya nem egyezik a lejátszó eszközével (pl. a fekete csíkokat croppolták belőle), akkor nyújtani fog. Továbbá a legelső hangsávot játssza és választani se lehet (DLNA) és feliratot sem tudsz választani (ez is DLNA esetén).
Egyébként a jó dolog, hogy nem gyilkolja se a CPU -t - se a HDD -t ...
5. Kikapcsolsz mindenféle transzkódot.
Akkor jó eséllyel nem fogja tudni lejátszani az inkompatibilis videót - avagy csak pl. felirat nélkül vagy más kompatibilis hangsávot választva stb.
@ArGa, #66700
Rossz a könyvtárstruktúrád. Félreértés ne essék - megoldható, de bődületeseket fogsz szivattyúzni, ha így hagyod. Használj megfelelő könyvtárstruktúrát ...
@Fantomas80, #66701
Mentsd ami menthető ... Viccen kívül (adatmentés). Mármint úgy értem, hogy azonnal ...
A hibás HDD az adatmentést követően repüljön rögtön és jöhet egy új HDD. Javaslom SMR -t ne keverj be CMR -es bármilyen RAID -be ... Akár, ha a másik HDD is nagyon régi, akkor nézhetsz párban a helyükre valamit (akár nagyobbat) és a megmaradó jót pedig használod külső HDD -ként, akár biztonsági mentésre, akár bedobod egy PC -be ...
-
urban racer
senior tag
válasz kulu22 #66628 üzenetére
Ez nagyon korrekt leírás, köszi!
Airlac csak arra akart kilyukadni, hogy GB/s helyett MB/s a jó mértékegység.
Olvasásban nem rossz az 500 MB/s, majdnem megvan a 10gbit fele. Ami amúgy nem lenne rossz a gigabithez képest, de jó lenne azért a max közelébe jutni...
Tudom, hogy q drága a 10Tb-os lemez, de jelenleg nem tudok jobbat, ami gyors lenne. Nekem összesen elég lenne 10-12 Tb, de az piszok gyors kéne, hogy legyen.
Ugyan azt nem írtad, hogy melyik kötethez rendelted a cache-t, de azzal már ki tudod hajtani? Nyilván csak az releváns, ami cache-ben van, de talán ez lehet még 1 jó megoldás. Esetleg egy ilyen mérést tudsz nekem végezni?
A rezes 10 giga meg társai nem mozgatnak meg, habár Cat6-al húztam le a házat, de jelenleg megpróbálok low budget sebességnövelést( CRS305-1G-4S+IN, 10gtek sfp modulok). Rezes 10g azért jóval drágábban jön ki-legalábbis amiről én tudok.
Otthoni használatra szerintem még a 918+ is overkill Azért haladni kell a korral, egy átlag ssd tudja a 10gbit 2x értékét.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
urban racer
senior tag
válasz AiRLAC #66641 üzenetére
Basszus, fején találtad a szöget! Videóvágás, igaz, még csak home szinten, de egyes adagokban elég nagy mennyiségben.
Melóm az más, rendszergazda vagyok, ott a synokat csak backupnak használjuk(sajnos), ahova kell a hely, oda MSA-t adunk el. Most, hogy a DSM 7 tudni fogja a dedupot, majd lehet változik ez is...
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
dkess
őstag
válasz urban racer #66702 üzenetére
Én azt mondanám - ahogy az előző hsz -emben is írtam - hogy 6 HDD igénye esetén (+DX517) akkor mennék a 1821+ irányában a helyedben, ha egy két SATA 2.5" SSD -s tömb (RAID1 vagy SHR) is belefér (azaz nem cache -ként). Ez indokolná a plussz két helyet.
Nálam 10 TB -os HDD -k vannak a DX517 -ben. "hasítanak, mint állat". Gyorsabbak, még a 8 TB -osaknál is a NAS -ban ...
Azért egy átlag SSD nem feltétlenül tudja a 10 Gbps kétszeresét. A SATA 2.5" SSD értelemszerűen nem (RAID -ben ms tészta) illetve pl. sok Celeron -os NAS -os kolléga is olvassa a fórumot. Azoknál az NVMe cache -ként sem, mert mindössze egy PCIe 2.0 sávot (kb. 500 MB/s) kapnak azt szevasz (pl. a DS918+ -odban is). Azt tudom, hogy az Általad kinézett NAS -ok meg Ryzen -esek ...
-
Magnat
veterán
Szia,
ha Windows ACL típusú a könyvtár akkor ugyanúgy tudsz jogot osztani mint egy Windows Server környezetben. Ezt ellenőrizni úgy tudod, h a Vezérlőpult/Megosztott mappán belül kiválasztod az adott mappát, jobb gomb - tevékenység/konvertálás Windows ACL-re menü ha nem aktív, akkor már az.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
kulu22
aktív tag
válasz urban racer #66704 üzenetére
A RAID1-hez van kapcsolva az írás/olvasás cache, ezen van a rendszer, a Drive stb., az összes olyan dolog ami apróbb file-okkal dolgozik. Túl sokat nem dob rajta, persze valamennyire érezhető pl. a Plex-en hogy gyorsabban tölti a képeket.
Ami sokat segít az íráson (ha szekvenciális), az a RAM. Ha megnézed azt a két posztot, látszik, hogy amíg tudja RAM-ba írni a bejövő adatot, addig sokkal nagyobb (500MB/s) körüli sebességet hoz kb. függetlenül attól, hogy melyik tömb van mögötte.
Egy időben próbáltam RAID10-et (4lemezzel) az hozott 700-800 MB/s körüli olvasást, az írásra már nem emlékszem de az is mintha gyorsabb lett volna. Viszont -10TB hely.
A szintetikus teszteknek nem sok értelmét látom, de kb. 10e fénykép (100kB-5MB, összesen 1,5GB) másolásánál a sebesség a cache-es meghajtón kb. 9-55MB/s között változott.Lemezek: majd ha elfogadható ár/érték arányban lesznek az SSD-k talán váltok, de arra valszeg jópár évet kell még várnunk. Az egyik bajom az, hogy SATA csatolófelületű SSD-knél 500-550MB/s a limit, így csak tömbben érdemes gondolkodni ami jelenlegi lemezeim kiváltásánál ~ 2M Ft lenne + buktam nem is kevés tárhelyet a 10TB/7.68TB miatt. Viszont nálam ~30TB eleve használatban van, tehát a kisebb kapacitás nem opció, talán majd ha nem használom melós backupokhoz. Az NVMe-s felülettel szerelt enterprise kategóriájú SSD-hez (pl. WD Gold) meg ugye olyan NAS kellene ami fogadni is tudja azt, ráadásul ezek kb. dupla árban vannak mint a "normál" SSD-k.
A 10TB-os lemezeim még a régi héliumos szériából vannak, hűvösek, halkak és gyorsak, van 2db tartalék ha döglene valamelyik üzemben lévő.Tavaly baromi sokat kísérleteztem többféle (Syno) NAS-sal és hálózattal, azt gondolom hogy megtaláltam a számomra minden szempontból megfelelő konfigurációt. A hálózatbővítést sem bántam meg, az optika egy jó darabig kiszolgál majd és rugalmas, ráadásul kevesebbet fogyaszt (a csatolók) mint a rezes megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
urban racer
senior tag
HDD mennyiségi igényem nincs, inkább méret és sebesség. Főlem 2 lemez is jó lehet, csak tudja kihajtani a 10 gbitet és legyen ~10 Tb
Lehet megérné nekem 4 Tb-os 860 evoból kötetet építeni... Első körben 3 db, az 8 Tb, majdnem ki is hajtja a 10 Gbitet...
-
kulu22
aktív tag
válasz urban racer #66710 üzenetére
EVO-val óvatosan, ha a belső cache betelik, lassul az írás, legalábbis a kisebb kapacitásúaknál. A PRO széria tudja folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
urban racer
senior tag
válasz kulu22 #66709 üzenetére
Hát igen, nálad a nagy mennyiségű adat miatt nem is kérdés, hogy megéri-e az SSD vagy sem. Nekem, mint írtam nincs sok adatom, de az gyorsan kell.
Igen, a 1621 egy nagyon jó ár/érték arányú nas.
-
Csabi1984
addikt
válasz Fantomas80 #66701 üzenetére
Azonnal mentsd le!
-
kulu22
aktív tag
válasz urban racer #66714 üzenetére
Az EVO is visszaesik ~300MB/s -ra ha a TurboWite cache (3+9GB) megtelik. (még mindig a kisebbekről beszélek)
Nyilván nem 500GB-osat fogsz beletenni, így csak mint infó belekiabáltam a nagyvilágba[ Szerkesztve ]
-
zAcsKO
tag
válasz Magnat #66661 üzenetére
Ma bekapcsoltam a gépet és megint nem működik a felcsatolt hálózati meghajtó, és a hálózat felderítésnél sem tudok a NAS-ra rácsatlakozni. Ugyanazok a hibaüzenetek mint eddig. "a helyi eszköznév már használatban van" és a "megadott munkamenet nem létezik". Tehát egy éjszaka eltelte után alakul ez a helyzet, mert tegnap a 1,5 órás kikapcsolás után még simán működött!!! Mi a fenétől lehet ez????
-
kulu22
aktív tag
válasz urban racer #66717 üzenetére
07:00.0 Class 0200: Device 15b3:1007
Subsystem: Device 103c:801f
Kernel driver in use: mlx4_coreNálam ez a kártya van benne és ha jól emlékszem CX312B-XCCT -ként vettem (ConnectX-3 Pro, amúgy HP brandelt).
Ja, és low profile, nyilván.
[ Szerkesztve ]
-
Varszegig
veterán
-
aladarka
tag
Sziasztok!
Kicsit fura kérdéssel zargatlak titeket, mert nem túlságosan összehasonlítható HDD-ket dobok majd be, és az érdekelne, hogy mi alapján mozdulnátok az egyik vagy másik irányba. Talán a TB-ra eső ár az egyedüli hasonlóság. Első NAS-om (DS220+), sokat kell majd tanulni a használatáról.
Alapvetően a megbízhatóság a fontos, és ez alapján a 12TB-os UltraStarok tűnnek kiemelkedőnek. Ha ebbe az irányba megyek, akkor persze vannak még apró nüanszok, hogy pl HUH721212ALE600 vagy HUH721212ALE604, illetve 4k vagy 512e-t érdemesebb venni, de egyáltalán érdemes-e ebbe az irányba menni, vagy inkább kell két egyszerű 4TB-os Ironwolf, aztán azzal megtenni a kezdő lépéseket. Mire használnám? Igazából semmi extra, időközi mentések (főként képek, videók), letöltések, néha távoli hozzáféréshez, és hogy minél több mindent megtanuljak a NAS használatáról. Az ár kérdést ne boncolgassuk nagyon, nem azért venném meg egyiket vagy másikat mert drágább vagy olcsóbb. Ha jobb, akkor szívesen áldozok rá, szóval mondjuk úgy, hogy a jobb ár/érték arányút keresem.
Van előnye az Ironwolfnak? Például rázkódásvédelem. Halkabb működés? Bármi.
Köszi előre is a hozzászólásokat.
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Synology NAS-t bekonfigoltam, hogy el lehessen érni külső hálózatról is (xxx.synology.me címről). Ez remekül is működött, kb. egy fél évig, amikor egyszer csak egyről a kettőre már nem tudtam elérni kívülről, csak a helyi hálózatról a DSM-et.
Routeren DSM portjai forwardolva, DSM-ben engedélyezve a külső hozzáférés és beállítva a portok, mit rontok el?
-
Snoop-y
veterán
Van egy erdekes problemam:
DS1621+
A DS audion DLNA lejatszaskor (LAN) audio lag van vagyis neha megakad a lejatszas (wtf?)
Halozat az gigabit. Nem fut parhozamosan semmi. Ugyanerrol az eszkozrol 4K video roccenes nelkul mukodik smb-n.
Merre induljak? A problemam, hogy a DS Audio beallitasaiban semmit nem talaltam amivel barmit is lehetne befolyasolni (cache)New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
blakey
titán
válasz Snoop-y #66732 üzenetére
Másik DLNA szerver?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
Sziasztok!
Usb-n van csatlakoztatva Eaton UPS, van valami egyszerűbb módja, hogy kikapcsoljam áramszünet alatt a pittyegést vagy csak ssh-n lehet?Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
-
addikt
válasz AiRLAC #66738 üzenetére
Tudom hogy az ups csinálja, csak a nas is tudja vezérelni usb-n keresztül, csak reméltem, hogy valaki foglalkozott már a dologgal, mondjuk fura, hogy az ups pittyogás beállítás nincs ott a syno ups résznél, pedig gondolom nem csak én akarom kapcsolgatni.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
válasz szpeti40 #66739 üzenetére
apcupsd használatánál van lehetőség bizonyos APC UPS-ek esetén (nálam SUA750i) az apcaccess programmal engedélyezni/tiltani a pittyegést (meg tesztelni, akkucsere időpontját beírni stb), de a tiednél nem tudom van-e ilyen lehetőség.
Ja és "vezérelni" nem tudja alapból, egy státuszt tud kiolvasni és a kiolvasott értékekre reagálni.
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Snoop-y
veterán
válasz blakey #66733 üzenetére
Any suggestion?
Mondjuk azt sem bannam ha egy normalis iOS app is lenne akkor hozza (DS audio apptol nem vagyok eldobodva) amivel le lehet jatszani telefonon plusz vezerelni a DLNA szervert, hogy hol tortenjen a lejatszas (telefonon vagy kuldje a DAC-nak)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Landro
tag
Sziasztok,
beléptem a klubba egy DS920+-al és 4db 4TB-os WD Red-el.
Ez az első NAS-om, úgyhogy a topic összefoglaló alapján megpróbálom összerakni a cuccot, aztán majd még jövök -
blakey
titán
válasz Snoop-y #66743 üzenetére
Plexet használom DLNA-ra is, tökéletesen működik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
válasz Snoop-y #66743 üzenetére
Én is plexet használok. (Igaz nem synology-n).
Telón plex appal. Pc-n chrome-ban vagy van app is. Okos tv-kre van plex app ugyan úgy. Meg vagyok elégedve vele, meg pár ismerősöm is akivel meg vannak osztva a filmjeim, sorozataim.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest