Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajos65
tag
Sziasztok! Tudtok segíteni hogy miért nem latja az Assistant a ds118-at, miközben a DSM pedig kezeli a NAS-t? Nagyon az elején vagyok a NAS használatának. :-( köszönöm
-
Alex91
félisten
[link] , annak, aki erre vagyik...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Nem tudom ki ismeri a DS android alkalmazást ami Synologyhoz tölthető le .
Tökéletesen betudtam lépni a telefonommal de az furcsa volt, hogy ha letörlök róla valamit a rácsatlakoztatott eszközök (WDTV-vel tapasztaltam), hogy nem veszi észre a törlést még mindig ott a listában -
sabrinho
tag
Sziasztok!
A Hyper Backuphoz a kívülről történő elérés beállításán túl kell még valami? Egy DS212J-ről szeretnék biztonsági mentést csinálni egy másik hálózaton lévő 220+-ra és egy 118-ra. A 220+ megy, de a 118 nem. Az a baj, hogy nem pontosan emlékszem mit állítottam a 220+-on. A synology fiókomban mindhárom eszköz ddns-ét aktívnak jelzi. Quickonnectben be is tudok lépni a 118-ra neten keresztül. De a 212J HB-jából nem érem el. A HB Vault fut a 118-on.
-
zAcsKO
tag
...megoldódott a kérdésem...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Alex91
félisten
válasz Intelligencs #66515 üzenetére
De azt tudjuk, hogy esetleg fut rajta torrent...?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
ikarus32
tag
válasz Intelligencs #66515 üzenetére
Köszönöm
-
dkess
őstag
válasz ikarus32 #66519 üzenetére
Az alábbi képen a Te Synology routered bejelentkezési képernyője látható. Alatta meg a NAS -od bejelentkezési képernyője. Jól látom, hogy 'DS118' -nak hívják a NAS -t?
Tanúsíthatom, hogy nincs egyik elérésével sem semmi gond ... Pedig nem a szomszéd szobában ülök, azt elhiheted ...
Azt sem értem, hogy amennyiben egyedi portot használsz a NAS -ra (azaz nem az alapértelmezettet), akkor annak így mi értelme?
Nem tudom, hogy érthető-e ebből, hogy mire szeretnék kilyukadni? (kompromittálódott a QuickConnect azonosítód - cseréld le, de még csak ne is hasonlítson erre vagy bármilyen publikus nicknevedre ...)
-
dkess
őstag
válasz ikarus32 #66522 üzenetére
Még egy apróság amit elfelejtettem írni. A routert valamilyen oknál fogva szeretnéd internet oldalról is elérni vagy konfigurálgatni? Avagy mi az oka, hogy elérhetővé tetted internet oldalról is a felületét (alapértelmezés szerint kintről nem elérhető)?
Ezt ugye a 'Vezérlőpult/Rendszer/SRM beállítások/Külső hozzáférés engedélyezése a(z) SRM rendszerhez' -nél állítottad át annak idején. Javaslom, ha erre mégsem lenne szükség, akkor kapcsold ki ...
A másik témához is. Ezek a "improper shutdown" -ok micsodák? Most tekintsünk el attól, hogy helyesen "inproper" lenne ... Itt nem arról van szó, hogy pl. Te rántottad ki a konnektorból/szünetmentesből? Ilyenkor áll a NAS és Te kapcsolod vissza manuálisan vagy WOL -al avagy mik ezek a szabálytalan leállítások meg utána az indítások?
-
vektornfl
tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Van egy 218+ nasom, amiben eddig egy 4 tb hdd volt shr-ként beállítva. Minden ok volt vele, de elfogyott a tárhely. Vettem egy új 4 tb hdd-t mellé, amivel a cél a tárhely bővítése. Raidre nincs szükség (a fontos adatokról usb-s hdd-re megy a backup). Kicsit elszúrtam, mert amikor betettem az új hdd-t, akkor az 1-es kötetet bővítettem vele és így maradt ugyanannyi tárhely. Ekkor kivettem az új hdd-t és visszatettem, de most már egy új 2-es (alap) kötetet hoztam létre rajta. Ez így tulajdonképpen jó, mert így meglett a plusz tárhely.
A gondom az lenne, hogy most az 1-es shr kötetnél a tároláskezelő pirosan figyelmeztet, hogy az állapota csökkent (+ a kapcsolódó tárolókészlet meghibásodott). Lehet ezt úgy konfigurálni, mintha "nem történt volna semmi"? Vagy hagyjam figyelmen kívül ezt a figyelmeztetést? Megoldás lehetne, ha azt is shr-ből alap kötetre módosítanám? De akkor az adatok elvileg elvesznének.
-
allein
addikt
Sziasztok. Egy külső merevlemezt(3.5" méret) ami HDD házban van(külön táppal), lehet használni ugyanúgy tárolásra a NAS-al úgy, hogy usb-n csatlakoztatom?
Vagy mondjuk amennyiben 2.5" méretű HDD, akkor nyílván táp nélkül ugyanúgy csatlakoztatni usb-n.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Gondban vagyok a 4 lemezes NAS-om meghajtóinak a kiosztásával kapcsolatban.
-Van egy 250-es SSD ideiglenes torrent tárhelynek.
-Egy 1TB HDD amire biztonsági mentés kerül naponta a hyper backuppal a következő lemez fontos mappáiról:
-3TB HDD amiben 6 év üzemidő! van :D Ezen vannak a filmek,sorozatok,zenék,képek. Plusz fontos adatok.
Félek, hogy előbb utóbb beadja a kulcsot ez a HDD ezért vettem egy új 4TB HDD-t. Az a kérdés, hogy ezt tegyem RAID 0-ba a 3TB HDD-vel és akkor lesz egy 7TB kötetem vagy hagyjam őket külön? Jól tudom, hogy ha tönkremegy az egyik akkor mind a 2 HDD tartalma kuka?Másik kérdés, hogy a jelenlegi SSD mérete nem mindig elég, mert van, hogy egy sorozat több mint 300GB és ilyenkor beáll a letöltés mert kevés az ideiglenes tárhely kapacitása. Ezért egy HDD-re állítanám be az ideiglenes tárhelyet, csak nem tudom melyikre. Az ősrégi 3TB-ra aminek már úgyis mindegy, hadd gyepálja a sok torrent? Vagy az 1TB-ra?
Tudom, helyettem úgysem tudtok dönteni, de hátha láttok valami buktatót amit én nem. -
Dzsekó
addikt
válasz vektornfl #66525 üzenetére
SHR-nél a 2. lemez mindig a "tükrözésre" megy el, akkor hozza létre a redundáns tárolót, utána ha bővítesz, akkor mindig hozzáadódik már a plusz tárhely. A gond a 2 lemezes NAS-nál van, hogy nem lehet emiatt bővíteni, ha SHR az első kötet. Tehát ha nem célod a későbbi tükrözés, akkor kétlemezes NAS-ban nem jó az első kötetet SHR-ként létrehozni.
Azt nem tudom, hogy átalakítani lehet-e anélkül, hogy sérülnének az adatok.
Amit én csinálnék:
1. az új 4TB-os lemez alapkötetként létrehozása volume2-ként
2. minden adat átmásolása a régi volume1-ről az új volume2-re
3. volume1 kötet törlése és új alap kötet létrehozása az 1. régi lemezenElvileg készen is volnánk, de így most meg van cserélve a két lemez és a 2.-on vannak az adatok. Ha zavar, akkor most már vissza tudod másolni az adatokat a volume2-ről volume1-re. Nyilván itt már nem kell törölni a kötetet, mert most már alap kötet mindkettő.
-
Magnat
veterán
válasz Feherfy #66532 üzenetére
Nem kell túllihegni ezt a dolgot sztem, nagyjából annyi, h
-ne publikáld a ddns nevedet sehol
-csak olyan portokat nyiss ki amik szükségesek
-admin felület portokat (meg akár a többit is) állítsd át, h ne a gyári 5000/5001 legyen
-2fa-t kapcsold be.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Dzsekó
addikt
válasz Melorin #66530 üzenetére
A raid 0-t hanyagolnám, mert ha az egyik HDD beadja a kulcsot, akkor vége az adatoknak.
Amit én tennék az adott hardverrel:
- 1TB-os lemezt nem piszkálnám, mert egy biztonsági mentéses HDD-t én nem nyúznék feleslegesen
- 4TB-ra alap kötet (ha nem tervezed tükrözni később) és rátenném a 3TB-ról az adatokat
- 3TB-ot fognám be letöltésre, aztán bírja, amíg bírja
- Ha kevés a 250-es SSD, akkor én ezt kivenném, gyűjtenék 500GB vagy 1TB-os SSD-re, és visszatenném rá a letöltést
- Ezután vennék egy másik ugyanolyan 4TB-osat, amin az adatok vannak és beraknám a 3TB-os helyére, a most vásárolt 4TB mellé tükrözve. Ha ez a terved, akkor most az új 4TB-os lemezre NE alap kötetet hozz létre, hanem SHR-t, és akkor automatikusan tükrözve lesz a mellé rakott később vásárolt 4TB-os kötet. Ezt most kell eldöntened, hogy később tervezel-e tükrözést a 4TB-ról, ettől függően hozd létre a mostani 4TB-os lemezen az alap vagy SHR kötetet.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Melorin #66535 üzenetére
Lehet azt is, de sok értelme nincs, SHR-t a redundancia miatt találták ki. Meg hülyén is néz ki egy 2 helyes NAS-ban, hogy az egyik SHR, a másik alap kötet. Persze működik úgy is, és akkor később is eldöntheted, hogy szeretnéd-e tükrözni a mostani lemezt. Akkor viszont figyelj, nehogy hozzá add a meglévő kötethez, hanem új alap kötetet hozz létre, ha nem szeretnél tükrözni. Csak akkor kell alap kötet, ha a következő 4TB-os lemezt külön kötetben szeretnéd és biztosan nem tükrözve. Itt azok szívnak az SHR-el, akiknek 2 helyes a NAS-uk, és 1 lemezzel indítanak, majd beteszik a 2. lemezt később tárhely bővítés céljából és hozzáadják a meglévő kötethez az új lemezt, amit alapból tükröz a NAS, és nem lesz tárhely növekedés. Lásd pár hsz-el feljebb vektornfl hozzászólását.
-
-
Melorin
addikt
válasz Dzsekó #66536 üzenetére
Tükrözni nem tervezem a HDD-t, nincsenek olyan fontos adatok rajta, inkább tárhely kapacitást fogok valószínűleg növelni a jövőben. Akkor marad az alap kötet. Ha lesz majd mégegy nagy HDD akkor azt se raid 0-ba tegyem a mostani új 4TB-al hanem egy külön alap kötet legyen?
-
Dzsekó
addikt
válasz Melorin #66538 üzenetére
Raid 0-t mindig kerülöm. inkább a két alap kötetet javaslom.
Feherfy: VPN a legbiztonságosabb, azt javaslom. WebDAV is beállítható, ha csak olvasható mappát állítasz be és olyan mappát írásra, amit csak fájlok megosztására használtok, tehát ne az adataidat oszd meg írható joggal. HTTPS ajánlott WebDAV-nál, illetve registry-ben kell állítani a max. fájl méretet és max. átviteli időt.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Unregistered Torrent-re megoldás az összefoglalóból.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
vektornfl
tag
válasz Dzsekó #66531 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Ez kicsit macerás, de járható útnak tűnik. Az 1-es pont ugye már meg is van. Ha átmásolom az adatokat a volume 2-re és volume 1-et törlöm, majd új kötetet hozok rajta létre, akkor vajon a rendszerbeállítások megmaradnak? Ezt egyébként úgy tudnám megcsinálni, ha adatok átmentve, hogy tároláskezelőben kötet1-nél törlésre megyek és utána simán létrehozás opció ugyanott?
Egyébként a mostani helyzet hordoz magában valamilyen kockázatot? Csak azért kérdezem, mert elvileg most így minden jó, csak ahogy első hozzászólásomban írtam csökkent állapotot mutat a kötet1-nél, de funkcióban nem vettem észre változást.
-
Magnat
veterán
válasz Feherfy #66537 üzenetére
Egy erős vpn biztosan jó, csak mondjuk Plex használatához kissé kényelmetlen lehet ... Illetve nem tudom, h egy Driveot v Webdavot sebességben mennyire fog vissza... egyébként ssl-en ezek sem rosszak önmagukban biztonság szempontjából.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
dkess
őstag
válasz Magnat #66545 üzenetére
A Drive -ot meg a WebDAV -ot semennyire se fogná vissza a VPN, mert amennyiben VPN lenne, akkor pl. SMB -t használna a kérdező. Azaz a kérdését úgy merült fel, hogy "Drive és/vagy WebDAV" kontra "SMB VPN -es keresztül" .
A VPN -nél nagyon nem mindegy, hogy milyet használunk. Ez igaz a biztonság és a teljesítmény oldalra is. Mindazonáltal egy jól összelőtt VPN -nél a legjobb biztonság szempontjából is.
-
Dzsekó
addikt
válasz vektornfl #66544 üzenetére
2. lépés után lehet, hogy át lehet helyezni a telepítés forrását a volume2-re.
Illetve lehet biztonsági mentést csinálni, aztán, miután helyreállítottad volume1-et az új kötet-el, akkor visszaállítani a biztonsági mentést. Még erre nem volt szükségem, ezért nem tudom biztosan, hogy mit állít vissza. Viszont azt biztosan nem csinálnám, hogy elkezdem mókolni a meglévő SHR kötetet adatokkal tele, hogy hogy lehetne átalakítani alap kötetre. Nézd, a fenti módszerrel max. annyit bukhatsz, hogy újra kell telepítened a helyreállított volume1-re az appokat. De nem lesz adatvesztésed."Ezt egyébként úgy tudnám megcsinálni, ha adatok átmentve, hogy tároláskezelőben kötet1-nél törlésre megyek és utána simán létrehozás opció ugyanott? "
Igen, miután törölted a volume1-et, utána bármit létre tudsz hozni az 1. lemezen.
A mostani helyzet sem hordoz magában kockázatot szerintem, csak jelez a NAS.[ Szerkesztve ]
-
ikarus32
tag
Sziasztok, ds118 nas kamera kepet ki lehet kuldeni okos tv-re valahogy? Ha igen, hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD FX
- alza vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest