Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz Borisz76 #66251 üzenetére
Esetleg ebben is tudsz segíteni?
https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_66236-66236.html
Köszönöm előre is! -
őstag
válasz Lasersailing #66236 üzenetére
Persze, olvasható, a Synology Hyper Backup Explore nevű kliensprogrammal. De legjobb tudomáson szerint egyébként be lehet úgy állítani a Hyper Backup-ot (van olyan üzemmódja), hogy csak simán másolja a fájlokat, és nem HBK fájlba pakolja őket.
A kérdés inkább az, hogy hogyan olvasod be az EXT4 fájlrendszert Windows alatt a NAS hiányában. Persze erre is lehet telepíteni programot. Illetve még azt is meg lehet nézni, hogy vajon NTFS-re formázott külső USB-s lemezre hajlandó-e menteni a hyperbackup. (Nyilván ez lenne a legegyszerűbb.)
The Amiga, Born a Champion
-
dkess
őstag
válasz borondysz #66240 üzenetére
4 TB -os méretben az IronWolf lenne javasolt a Red helyett. Red -ből csak a Plus -os 8 TB és feletti tartomány ajánlott ...
@TeebyKay, #66249
JBOD. Amennyiben bármilyen "malőr" van, akkor nem az "adataid egy része", hanem a "minden adatod" megy a levesbe. Gondoltam ez az "apróság" megér egy mondatot ...
-
dkess
őstag
válasz TeebyKay #66258 üzenetére
Persze - és amennyiben atomcsapást mérsz rá akkor is megdöglik mind a két konstelláció ... Ugyanakkor hogy jön ez ide (a RAID fajtákhoz az egy HDD ...)?
Az egy HDD azonban még mindig előnyösebb sok szempontból - csak két példa:
- egy HDD sokkal kevesebb HDD helyet foglal mint a több HDD (a Synology rendesen megkéri a HDD helyek árait a NAS -ban),
- pl. egy 2 HDD -s JBOD esetében a HDD -k 50% -nak problémája már teljes adatvesztéshez vezet (!!). 1 HDD -s felállásnál ugyanakkor már az összes HDD halála kell az adatvesztéshez. Nem ugyanazok az arányok. Ráadásul a JBOD esetén ahogy emeljük a HDD számot - úgy lesznek meredeken egyre rosszabbak az esélyeink (azaz sok HDD közül egy elhaljon előbb-utóbb annak már reális esélye van) ...stb. stb.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz Sanyi.mTs #66261 üzenetére
nekem egy dolgot nem sikerül megoldani, hogy az új klienseknél (win és android) hogy a turoba lehet a certifikatet megadni amit a syno generál. A winnél elég volt régen bemásolni a könyvtárba ha jól emlékszem. Most már nincs ilyen könyvtár. De az android app is cer-t keres, nem engedi kiválasztani a feltelepitett filet.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Snoop-y
veterán
Tud valaki valamilyen normalis Audio servert ajanlani? A beepitett az nem talalja meg az albumok 80%-at kb. Elozoleg Jrivert hasznaltam ott nem volt ilyen gond vagy ha megis volt problema akkor kezzel ki lehetett eroszakolni a keresest az adott albumra.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
bandras0226
aktív tag
válasz Dzsekó #66218 üzenetére
Telefont nem használok ilyesmire. Mondjuk eddig azt sem tudtam hogy lehet.
Az Apple TV látja a NAS-t, azzal működik is. A PC-t semmi nem látja. Anno mikor meglett a NAS próbáltuk összehozni a PC-vel de akkor sem sikerült. Van valahol elásva egy MacMini 2012, majd azzal megpróbálom a hétvégén.
Köszi hogy próbálsz segíteni."Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
Nixon18
senior tag
válasz bandras0226 #66264 üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz zsamiatt #66268 üzenetére
Nálam a cert is az ovpn fájlban van. Igaz, nem Synology NAS-on fut a szerverem, hanem a routeren.
Ha másképp nem megy, illeszd be a tanúsítványt (ca, cert) az ovpn fájlba <ca></ca> és <cert> </cert> tag-ek közé! Egy próbát megér. Rég volt már, mikor NAS-on futott az OpenVPN szerverem, nem emlékszem, hogy ott milyen lehetőségek vannak.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz Multibit #66269 üzenetére
Nekem is bele teszi. Viszont minden csatlakozásnál warningol, hogy válasszak ki egyet. Ettől még után feljelentkezik és megy minden, csak a warningot akartam megszüntetni.
Most /ca tagek között van. A helyett legyen cert?
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz zsamiatt #66270 üzenetére
Akkor a tanúsítvánnyal van valami baj. Nekem nem dob fel ilyen figyelmeztetést sehol, legyen az Win, Droid, vagy Alma kliens.
Az én legenerált fájlomban így néz ki a cert struktúra:
<ca>
-----BEGIN CERTIFICATE-----
....
-----END CERTIFICATE-----
....
</ca>
<cert>
....
</cert>[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz Multibit #66271 üzenetére
beletettem, de sajnos nem jó
Közben találtam egy megoldást:
Az ovpn file végébe bele kell tenni ezt:
setenv CLIENT_CERT 0
Így már nem reklamál cert miatt. Szerintem a syno által legenerált ovpn file hiányos.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz zsamiatt #66274 üzenetére
A setenv CLIENT_CERT 0 sorral előre jelzed neki, hogy nem használsz kliens tanúsítványt (ez az, amire rákérdezett korábban). Igen, a NAS által generált fájl hiányos, de gyanítom, nincs is lehetőség külön szerver cert és kliens cert létrehozására. Ebben az esetben felkínálhatná lehetőségként az említett "mankó" ovpn fájlba tételét.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz Multibit #66275 üzenetére
szerintem -de ez csak tipp nem néztem még utána- a vezérlő pult/biztonság/ tanúsítvány fülön létre lehet hozni tanúsítványt. Lesz egy kis időm év közben akkor kipróbálom. Addig jó így. Legalább nem reklamál minden indításkor.
-
Lasersailing
senior tag
válasz Intelligencs #66255 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Át fogok térni akkor az NTFS-re hosszútávon nekem az egyszerűbb lesz.
" De legjobb tudomáson szerint egyébként be lehet úgy állítani a Hyper Backup-ot (van olyan üzemmódja), hogy csak simán másolja a fájlokat, és nem HBK fájlba pakolja őket."
Gondolom itt lehetne szerintem beállítani, de új mentéskor nem ajánlja fel, létezőnél pedig nem tudom módosítani:
Ráadásul a help ezt írja:
Note:
- One backup repository can only be linked with one backup task. If the original backup task is suspended, the incomplete backup version will be discarded after relinking.
- The backup destination folder for relinking should not be renamed because the relinking process will fail.
- A backup client can run only one task at the same time. If there are multiple tasks scheduled to run simultaneously, they will queue up and perform sequentially.
- A backup task cannot perform backup and version deletion concurrently.
- Backup data on the destination are stored in the backup format (.hbk) powered by Synology, and they can only be read with Hyper Backup, Hyper Backup Explorer, or Hyper Backup Vault.Ki lehetne kerülni a tömörítést valahogyan? van valakinek ötlete?
-
dkess
őstag
válasz Lasersailing #66277 üzenetére
Ezt a csomagot próbáld ki a "havonta kimentek bizonyos könyvtárakat a NAS -ról USB -s tárolóra" feladatra: [link] .
-
Multibit
nagyúr
válasz zsamiatt #66276 üzenetére
Az nem az a tanúsítvány. Kliens (user!) certre van itt szükség, ha egyáltalán szükség van rá. Ez arra való, hogy a VPN használatát userenként lehessen szabályozni. Pl. ha többen használják a VPN-t és a belépés 2FA-val történik. A NAS VPN szervere nincs ilyesmire felkészítve, nem túl szofisztikált a beállítása. Lássuk be, legtöbb otthoni felhasználó nem igényli ezt. Éppen ezért lenne hasznos, ha az említett sor bekerülne az export fájlba.
-
TeebyKay
őstag
Persze, és ha valami rohadt drága üzleti nast használnék 6 hdd-vel és minden adatomat azon tartanám, akkor fontos is lenne a megfelelően biztonságos felállás. Jelen esetben viszont az alábbi a helyzet: Ez egy olcsó Thecus NAS 2 hdd hellyel synology firmwarevel, a felhasználási célja pedig, hogy filmeket, sorozatokat és játékokat töltök le rá amiket a két tv-ről, a két számítógépről és vidékről a laptopról el szeretnék érni.
Az hogy két hdd-nél kétszer akkora a meghibásodás esélye ez teljesen jogos és mindenképpen fontolóra veszem, hogy az 1tb-osat kivegyem belőle. Viszont se én se édesapám még soha nem találkoztunk hibás hdd-vel, az 1tb-os wd green amiről beszélünk is több mint 12 éves és 100%os, persze nem több száz hdd fordult meg a kezünk alatt de 30-40 biztosan. Ez nyilván valóan csak szerencse, de még ha véletlenül pont most is döglene meg, nem megy más a kukába mint pár tb újra letölthető film és sorozat. A többi adat ami fontos az a nason felül a számítógépeken és egy külső adathordozón is mentve van/lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
Köszönöm szépen!
Ki fogom próbálni, de most épp úgy látom, hogy a hyperbackup-ot is sikerült rávennem arra amit akarok. Leírom hátha másnak még jól jön:
- FAT32-re formáztam a HDD-t
- Helyi mappa és USB (egyverziós)
- beállítások: tartsa fenn a biztonsági mentett fájlokat a célhelyükön bepipálvaGyors tesztek alapján ez azt csinálja amit szeretnék:
Gyakorlatilag a fontos adatokról csinál egy biztonsági mentést, ráadásul, ha valaki letörli a file-t a NAS-ról, akkor ott megmarad egy példány, ennyi volt most a célom!Köszönöm a hozzászólásokat!
(Akkor már csak külön fizikai helyen lévő adatmentés vár tökéletesítésre, de arról sem feledkezem meg)
-
őstag
válasz Lasersailing #66281 üzenetére
"Helyi mappa és USB (egyverziós)" Igen, erre gondoltam, csak épp a céges gépemről fórumoztam, onnan pedig nem tudok belépni a NAS-ba, és nem tudtam neked pontosan megírni. De ügyes vagy, hogy megtaláltad. Ha nem lett volna meg, akkor délután megnéztem volna én is.
The Amiga, Born a Champion
-
papafater197
tag
Sziasztok!Az eredeti Thome-os Sagem routerem mellé vettem egy Asus routert.A sagem egyik Lanjából az Asus wan portjába kötöttem össze a két routert.A nasomat is az Asusra gondoltam kötni ,adtam neki fix IP címet .Látom is a nast,el tudom érni.Viszont Open VPN el nem ,mivel amikor tesztelem a nason az adatútválasztót,akkor kiírja,hogy "két vagy több adatútválasztó található a hálózatában.A hálózati környezethez ír hibát.Esetleg tud valaki tanácsot adni?Köszönöm szépen előre is!!!
-
Dello79
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok olyanban segíteni, hogy a Synology 220+ NAS-t szeretném bővíteni plusz memóriával, van aki itt már bővített és működik neki ? 4-8 GB modul -t szeretnék kb.
Kingston 8GB DDR4 2400MHz KVR24S17S8/8 CL15
-
dkess
őstag
válasz papafater197 #66288 üzenetére
A Sagem -et átkérted Bridge módba?
-
papafater197
tag
Szia!Még nem .Az az egy megoldás van?Azt olvastam,ha IPTV van akkor nem is kapcsolják át?Bár nem nézzük a TV-t Köszönöm!!!!!
-
Lasersailing
senior tag
válasz Intelligencs #66284 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, hogy elindítottál a megfelelő úton -
dkess
őstag
válasz papafater197 #66291 üzenetére
Szia,
A kérdés az lehet, hogy mit szeretnél az Asus -al? Router -ként szeretnéd használni vagy AP Módban? (Továbbá, hogy pl. azt a "fix IP" -t hol állítottad - a Sagem -ben vagy az Asus -ban).
Most az Asus router módban fut. Mivel a Sagem is - így teljesül a hibaként jelzett "két vagy több adatútválasztó található a hálózatában" című nóta ... Az Asus egy külön alhálózatot hozott létre amin a NAS -od csücsül ...
Most persze amennyiben mindkét router -en állítgatsz port-foward -ot, akkor működhet a dolog, de ez nem ajánlott. Bele is fogsz keveredni adott esetben előbb-utóbb, de inkább a kérdés, hogy miért így lett ez állítva? Volt ennek konkrét célja - Te akartál külön subnet -et?
Két jó megoldás is van:
- Asus -t AP módba teszed (ezzel NAT és DHCP Server off - tulajdonképpen a WiFi szórásért fog felelni ez az eszköz és persze a LAN portjai switch -ként használhatóak). Port-forward -ot a Sagem -en állítasz,
- a Sagem -et bridge módba kéred és az Asus lesz a felelős mindenért (ez lesz a router). Ebben az esetben az Asus -on fogod állítani a PPPoE bejelentkezést (ez ONT ez a Sagem?), ez fog NAT -olni illetve itt állítasz DHCP Reservation -t, port-forward -ot és IPTV -t is ... -
e90lci
senior tag
válasz papafater197 #66288 üzenetére
Melyik Sagemet kaptad?Tipus?
Pl:sagemcom F@st3686 v1,v2
sagemcom F@st3890v3
sagemcom F@st 5655
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs