Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz fattyu #239400 üzenetére
A kvarc karóra egyenlő a Seikóval, ők mutatták be először, a 20. században a legjelentősebb óraipari fejlesztés.
Ráadásul egy GS-ben a tokozáshoz illő szerkezet van, a hagyományos koncepciót fejlesztették minél tökéletesebbre, elem, elektronika, kvarckristály, motor, hagyományos kerékrendszer, koronával mechanikusan állítható mutatók.
[link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
tag
Szia! Quick Release-es változatot keress, akkor bármikor könnyedén magad is le tudod cserélni.
#239397Peddy789
Hát igen, kevésnek tartottam azt a 2.500 eurt. az új árára.Láttátok már: Karbon Chr. WARD C63 Colchester
"there are more jacks then one at the fair..."
-
SOAD19
addikt
válasz djeperto #239402 üzenetére
"Láttátok már: Karbon Chr. WARD C63 Colchester"
Nekem túl sötét, én feldobtam volna egy kis élénk színnel pl. a mp. mutatót. Vagy mondjuk az alsó feliratot.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz djeperto #239404 üzenetére
Akkor Neked,Nektek még kicsit több szín is látható, mint nekem. Nekem, azok a kis piros részletek se tűntek fel, ránagyítva, már látom. Kinőhetném már, ezt a színtévesztést, így közeledvén a 40-hez. Bár, lehet jobb is, ha így maradok már, mert lehet, ha normálisan látnám a színeket, cserélhetném le a ruhatáramat.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
válasz fattyu #239400 üzenetére
Ahogy nezegetek rola videokat a tok, a szamlap, a mutato, mindennek a kidolgoztsaga egyszeruen hihetetlen. A mutatok olyanok mintha valami digitalis renderelt kep lennnek. Ettol megvan az egesz oranak az igazi luxus erzete, az ekszer feeling.
Ez fog meg benne, akkor mutatja meg az ora mitol kerul ennyibe ha az ember elkezdi az apro reszleteket nezni.
A kvarc szerkezet ugye sokkal olcsobb mint egy spring drive vagy a mechanikus tarsai. Viszont ugy gondolom kevesbe torodesigenyes? Kevesebb lesz a szerviz dij mondjuk 20 ev alatt. Kevesebb a mozgo alkatresz, az egesz belso legmentesen van lezarva, meg elemcsere soran sincs felnyitva a belso szerkezet.
Sokkal pontosabb mint a mechanikus tarsai, evente par masodperc elteres, gyakorlatilag 3 evente egyszer kell beallitani a masodpercet es percet, amikor elemcsere zajlik, onnantol viszlat. Ha orszagok kozott utazok, vagy teli/nyari allitas, akkor az ora mutatot ugye kulon lehet allitani.
Ha nincs kedvem nem hordom 1 hetig, viszont ha utana felveszem nem kell alitgatni.
Nem kell oraforgatoba rakni.
Nem kell a demagnetizalastol tartanom ha sokat van a kezem a laptop hangszoro korul, ha jol tudom ezek vedve vannak ettol?
Ezek miatt, az elemtol eltekintve meg tartosabbnak, igenytelenebbnek gondolom mint egy automata orat.
Nem mondom hogy jobb, de nem erzem hogy komoly hatranyban lenne egy automahoz kepest, hiszen sok elonye van, viszont ez meg belefer a keretbe, grand seiko minosegu tokkal szamlappal stb.Emlekbe szeretnek orat venni, konkretan a diplomam melle (ha vegre elrepulok atvenni).
Ezert szeretnek egy olyan minosegu orat venni, amit megbecsulok annyira hogy nagyobb esellyel sose szabadulok meg tole. Mivel ennel az oranal a kidolgozottsagi szint mar szinte a maximum egy atlagember szamara, viszont a karbantartasi kotlseg minimum, igy jo otletnek tunik egy olyan oranak amit emlekbe vesz az ember.
Emelett egy klasszikus kinezetu orat keresek. Sok ora van ami tetszik, de egy klasszik dresswatch szeruseg mindenkeppen jo lenne, ami elmegy oltony melle, de a hetkoznapokban se gond ha az ember akar egy inghez/polohoz felveszi. (talan azert nem rovidnacihoz a strandra )
Nyugodtan cafolj ra ha rosszul gondolkodok rola, vagy rosszul tudok valamit.
Meg mindig csak az otleteles fazisban vagyok.
A spring drive-ot megneztem amugy eloben, kicsit csalodas volt hogy nem tetszett annyira a folyamatos masodperc mutato mint gondoltam volna a videok alapjan.
Az accutron orak nekem hatalmasak, 43-45mm, plusz nem ez a visszafogott klasszik style, hanem inkabb egy cool erdekes eltero ora, amis zerintem szuper, de nem ilyen stilusra szeretnek ennyit kolteni. -
csabulaxi
senior tag
-
Fall-N
veterán
válasz Peddy789 #239406 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy egy mechanikus órának a pár évenkénti szervize sokkal drágább hosszabb távon, mint akár egy teljes szerkezet csere a kvarcnál. Az olcsó kvarcok gombokért kaphatók, de egy drága svájci sem akkora összeg. Szolár óráknál is kábé egy akku csere lehet egy kiadás (10+ év), de még az sem vészes.
Ettől függetlenül szeretem a nem kvarc órákat is.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
szombaton esetleg van ajánlott hely aki eredetiséget verifikálnak?
megtekintek egy zenithet és bár az a gyanúm hogy azt a verket reprodukálni lehetetlen, plusz az eladó is korrektnek tűnik de talán azért mégis jobb a békesség.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Mittu88
senior tag
Casio Edifice termékcsaládon kívül van olyan solar óra, ami mutatja a töltöttségi szintjét? Vagy akár csak gombnyomásra "lekérhető"?
-
Cheesy
őstag
Ma új óra került a csuklómra A második "óra-órám" (az elsőt Ti segítettetek kiválasztani még 2015-ben, az egy Citizen ECO-DRIVE AW1360-04E volt, de néhány éve elromlott benne a dátumállító és hónapok óta szervizben van).
Íme az új darab, ehhez csak remélni merem, hogy fejben is megértem már.
Molnija 'Antarktika' 1971-ből.
Nem tudom letenni, nézegetem, a hátulja skeleton, 3602-es szerkezettel.
www.vakbelmutet.hu
-
Szulita28
senior tag
Kaptál. A pormágnes szíjakat ki kell dobni, és venni normálisat . Nem nagyon lehet velük mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
hallador
addikt
válasz @mriya@ #239268 üzenetére
Végül egy Poljot International Samara (2609) lett, sajnos a Junkers 6030 már nem kapható (Eta Peseux 7001), a Junghans Meister Handaufzug pedig 1500 euro. Szintén 7001.
A Max Bill sajnos nem Zafír üveges, és még drágább is, mint a Poljot.
Sajnos ez a Poljot is 38 mm-es ami azért nem kicsi, mert jobban örültem volna egy 34 - 36 mm-esnek, Mint a valódi régi kézi húzós vintage darabok, de újonnan nagyon nincs ilyen árban a Max Bill drágább, és annyira élőben nem győzött meg.
Az utolsó darabot csíptem meg 530 Euro volt.
Köszönöm még egyszer a segítséget.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
tupacamaru
veterán
válasz Cheesy #239414 üzenetére
Inkább Arktika lesz az, amúgy jól néz ki.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Cheesy
őstag
válasz tupacamaru #239426 üzenetére
Valóban, elírtam
Ez az eredetileg zsebóra a Molnija "Arktika" szériából való. 1977. augusztus 17-én az orosz Arktika nevű atommeghajtású jégtörő volt az első a világon aki az északi sarkot vizen elérte. 1971. július 3-án kezdték el építeni, 1972. december 26-án bocsájtották vízre. 1 képet találtam eddig erről az óráról, az 1:1-ben ugyanez a számlap, csak azon 1977 van. Lehet, hogy a hajó építésekor is adtak ki emlékórát, meg az expedíció sikerénél is.
Akkoriban szerintem minden szovjet óragyártó emlékórát adott ki.www.vakbelmutet.hu
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #239422 üzenetére
A vintage felirat helyett jobb lenne ott bármi más, de ettől függetlenül szebb, mint a Junkers, szal jól jártál azzal, hogy utóbbi elfogyott. Sőt, szvsz. még a Junkerseknél is szebb. A "Pobeda 75" volt eddig a kedvenc újévezredi Poljotom, most már ez lesz.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Elég erősen akciós Merkur panda a szokásos kézihúzós szerkezettel: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
senior tag
Sziasztok!
Ha nagyon szépen kérem, valamelyik Fórumtárs segítene az ALÁBBI ÓRA beállításában?
Nagyon köszönöm előre is.
-
futizoli
tag
Buyalov A67, nem Vostok. Már ismert frankó szíjjal, jobb csattal, zafírral, Nh35 szerkezettel, elbaszott dátumablakkal, eredeti 1967-nél kedvezőbb áron
A67[ Szerkesztve ]
-
mrbego
aktív tag
-
senior tag
-
zoarden
tag
válasz zoarden #239270 üzenetére
Indokolatlan órafotózás/megjelenítés - visszatekintő III.
La Cascade de Jarrauds, Massif Central | további képek a Maulde folyórólI want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
hallador
addikt
válasz @mriya@ #239425 üzenetére
Szerintem direkt nem díszítették. Beszélgettem a boltban az eladóval, és a Poljot szerint pont az volt a lényeg, hogy a werk maradjon az eredeti, minden díszítés nélkül.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #239431 üzenetére
Köszönöm.
Amint én is megtudtam ez 50 darabban limitált példány, és két számlap színnel készült, Pezsgő, és Zöld színben, mondta a boltban az ember, hogy nagy eséllyel ilyen nála többet lesz, mert hamar elkapkodják. Én nem Magyarországon vettem, és kérdeztem, hogy miért, mondta, hogy a világban összesen 50,50 db-ot csináltak, és én még megcsíptem, de több nem lesz. Az utolsót vettem meg.
Sajnos a 75. évfordulós Pobeda-ról lecsúsztam. De ezt megcsíptem. Nekem eddig tetszik.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Microsoft Excel topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen routert?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Spórolós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Formula-1 humoros
- Stellar Blade
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest