Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239145 üzenetére
NATO, de én biztosan az acéllal venném - eladásnál is jobb, és tehetsz rá bőrt v bármit. Míg ha a szövettel veszed, egy vagyon a gyári acél későbbi beszerzése. De ez katonai stílus, öltönyhöz inkább egy Orient Bambino vmelyik sorozat, vagy esetleg egy ilyen : [link]
Igazából nem tudok segíteni, csak azt tudom, h nekem mi kellene - olyat vegyél, ami "beszél" hozzád, megfog a külsejével, jól néz ki a csuklódon és általában kellemes érzés ránézni. A többi csak gyakorlati tanács /jó szerkezet, lehetőleg legalább 100 m vízállóság, zafírüveg/.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
demars
addikt
válasz 5-ös kezelő #239152 üzenetére
Szia. Már így is nagyon sokat segítettél! És mindenki más is a topikból.
Igazából arra jutottam, hogy a pl a tutu oldalán szűrőt belőttem automata, zafír üveg, 100 m re, és 250 k körül lenne óra.
Félre ne érts, meg tudom venni, de úgy érzem első körben ez felesleges lenne.Tehát mindenképp kompromisszumot kell kössek magammal. Igen, tudom, ez az én döntésem lesz. Igazából úgy vagyok már ezzel, hogy olyan órát szeretnék amit szívesen hordok. Igaz, hogy "alkalmi" órát kerestem, de így, hogy nézegettem őket, szerintem egy hétköznap is szívesen felvennék egy szép automatát, rövidnadrág póló komboval.
Ezért a sok kérdés (meg nyilván a tudatlanságom miatt), de be kell lássam nem létezik olyan óra ami minden alkalomhoz illik.
Lenne még egy kérdésem (tudom, itt a topiclakóknak van egy tucat órája), mit tanácsolsz egy "kezdőnek? Nézzek egy olcsóbb elegáns automatát valóban alkalmi használatra, aztán esetleg később bővítsem az igényeimnek megfelelően?
Vagy sz@rjak bele a kompromisszum-ba és vegyek egy órát ami mocskosul tetszik, belefér a "keretbe", nem gagyi (úgy gondolom a zafír üveg nagy buktató, a legtöbb kiszemelt Hardlex el szerelt, meg a vízállóság lenne 50 m)?!Még egyszer köszönöm a sok segítséget, tanácsot!
Szerintem benézek néhány üzletbe is, próbálni, élőben megnézni egy egy modellt. Időm van, nem sürgős, magamnak lesz!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239154 üzenetére
Azt vedd meg, amire nagyon vágysz. És nem csak TUTU van a világon. Jön a nagy leárazás pár nap múlva, érdemes máshol is szétnézni.
1. javaslat : Nézz szét a Meranom oldalán, Amfíbiák közül van-e, amit hordanál hétköznap? Nem túl pontos, de strapabíró és szerethető óra olcsó szervizzel és alkatrészekkel.
2. javaslat : Heimdallr Monster kb. 180 dolcsiért jó szerkezettel, zafírral, 200 m vízállósággal. Vagy a Pagani Design is jó, amelyik NH szerkezettel jön.
Egyik sem az elegáns kategória, és nincs is "respektje" a pórnép előtt, de jó ár/használati értéke van. Vosztokból van elegáns is, át lehet variálni az Amfíbiát is /számlap, sima lünetta/, és máris egy klasszikusod van.
De hogy egy konkrét órát is javasoljak, /Alis a link/ [link] . Cadisen, acél, öltönyös, olcsó, zafír, 4R36. - Nem volt még Cadisen órám, de ennyit valószínűleg megér.
Ha meg a Seiko mellett döntesz, nem nyúlsz mellé, legfeljebb kap egy zafírt később, ha karcos lesz. Kiszemelt órákról nézz meg YouTube-on videókat, hátha segít a döntésben.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Spet
addikt
válasz Szirtimorc #239151 üzenetére
Az lesz, nem is erdemelhet mast.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
demars
addikt
válasz 5-ös kezelő #239156 üzenetére
Köszi.
Neked is Fall-N!
Tutu csak azért van, mert elég sok típust forgalmaz, kereső rögtön kidobja és jó az oldalon a kereső szűrő. Könnyen lehet egy egy modellt összehasonlítani.
Tehát az üveg cserélhető (remélem nem horror áron) . Így egy kicsit leegyszerűsödik a dolog.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #239162 üzenetére
Van még pár teszt/cikk, azokból loptam a tegnapi képeket. Amúgy szerintem korrekt áron jön majd kickstarteren, és a gyári fotók alapján jó eséllyel behúztam volna a világos számlapost, de a tesztfotók elbizonytalanítottak.
Legalább a Yema jó képeket csinál az óráiról. -
dzsi23
addikt
-
nikilauda
senior tag
Sziasztok!
Glycine combat 6 vintage-ről van tapasztalatotok?
-
demars
addikt
válasz 5-ös kezelő #239172 üzenetére
Igen. Rögtön kiszúrtam! Gyönyörű darab.
Egy barátom meghívott egy FB csoportba, Seiko órák adás vételi csoport. Ott is sok szép órát kinálnak eladásra. Többnél is írják, hogy karcmentes, stb. Érdemes ott is jobban körülnézni? Mintha a fenti SZSB015 is lett volna ott, vagy már csak volt?
JDM SZSB017 Mechanical.
140 -ért jó vétel?
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Putyin90
senior tag
Analóg kvarcórát (Casio) mennyire viseli meg a hirtelen hőmérséklet változás? (kabát alatt melegben van, aztán elővarázsolom megnézni az időt, majd vissza)
Vagy ha tartósan kabát felett viselem a 2-5 fokban? -
5-ös kezelő
senior tag
válasz demars #239173 üzenetére
Ár tekintetében nem vagyok hozzáértő, nézz körül külföldi lapokon is, számolgass. Én eléggé ár-érzékeny vagyok, de ne ez befolyásoljon. Időnként én is megveszek olyan órákat, amire igazából nincs szükségem, nem hordom - igazából az a drága.
Alig vártam a 11.11. akciót, és úgy tűnik, nem veszek semmit. Ki érti ezt...
Putyin 90 : Ugye csak viccelsz? Esetleg a sarkkörön túl, ha leejted a hóba, és pár percig kint hagyod. Kabát felett esetleg pontatlanabb lesz.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
seiko snk892k1
Ilyen, vagy ehhez hasonló női dual-tone karórát keresek, belépő szintű automata szerkezettel és árazással . Sajnos nem nagyon találok hasonlót divatmárkákon kívül. Esetleg valaki tud ajánlani hasonló kaliberű órát, esetleg olyat, ami hasonlóan nézne ki egy utólagos szíjjal? Ugyanis az egyik fő szempont, hogy a szíj nagyon hasonló legyen ehhez, nem aprószemes, jubilee stb.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Polarstar #239185 üzenetére
Űrhajósokat én is láttam már, hogy kívül hordták, de azokon szkafander volt, kabátujjra szerintem még Aldrin sem húzná fel. Búvárt is vicces elképzelni, ahogy kabátban merül; nem sokat érne a vízben. Talán (nem utasszállító) pilótákon láttam kabáton kívül hordott órát.
#239184 Putyin90:
Nyilván ezért, csak kíváncsi lettem volna, hogy milyen helyzet indokolja. Motorozás, hegymászás, kerti munka? Amúgy hidegben inkább kabát alatt tartanám, kvarcórák is meg tudnak bolondulni, bár az említett 2-5 fokot még el kell viselniük. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy órát, egy LORUS Classic RL437AX9 automatát.
Kérdésem az lenne, hogy (a leírása szerint Seiko Cal.676 szerkezet van benne), ennek mennyi a lengésszáma, van-e másodperc stop rajta? Mennyire lehet a legpontosabbra beállítatni, mert azt olvastam róla, hogy: a maximális eltérés napi +45/-35 másodperc
Ezt kicsit sokallom, mert ha valóban ennyi akkor részemről tárgytalan sajnos.
Köszi előre is a segítséget.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
fagyalllo
őstag
válasz Jenne #239193 üzenetére
Az Y676 szerkezet valójában egy 7S26, ilyen néven kerül a Seiko almárkáiba (Pulsar, Lorus, J.Spings...).
21600 féllengés/óra, koronáról nem húzható, nincs mp. stop. A járáseltérést mindig ilyen nagy tűréssel adják meg a japánok, a gyakorlatban azért jóval pontosabbak és persze lehet szabályozni.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
enaheli
csendes tag
sziasztok,
akit érdekel itt egy folyamatosan frissülő fórumoldal akciókkal/ Black Friday-el
[link]KNOW Jesus = know life but NO Jesus = no life !
-
Magnum_
nagyúr
Lottem kisfelesegemnek egy orat, kisse karcos az uvege.
Mit szerezzek be (paszta) polirozasra? (Dremel van, meg polirozo fejek) Mi a javaslatotok? Koszonom!I humbly and respectfully decline™
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest