Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Empsepo
senior tag
Ami szép, az szép.
-
Balázs777
újonc
Max 40-42 mm átmérőjű quartz seiko chronot keresek,max 20ezerért.
Mit tudtok ajánlani? -
consono
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #184591 üzenetére
Ezt a Certinát kb. egy éve nézegettem, nekem nagyon bejött, meg is próbáltam eldealelni pár cuccot miatta, de végül nem jött össze... Mondogatom magamnak, hogy nincs rajta 6-os, hogy ne ugorjak rá
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Mennyit érhet most egy ilyen lassan 3 évesen?
https://www.certina.com/watch/ds-2-chronograph-1-100-sec/C0244471605103
Sárgát találtam csak itthon:
http://www.centralora.hu/karorak/certina/gent-quartz/ds-2-C024.447.16.051.01.html[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz 5-ös kezelő #184618 üzenetére
Vagy megtetszik ez, és eladod a buszt is (bár ahogy visszaolvastam egyeseknek volt gondja a szerkezettel )
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
consono
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #184618 üzenetére
Igen, a fekete dátumtárcsa sokat dob rajta... És havonta egyszer lenne 6-osom is
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
apuc
őstag
válasz TayRol #184614 üzenetére
Járj arra, megéri. Én nem oda tartok.Kvarcok nem ajzanak fel.Mindig van ott olyan, ami megéri..
Kis segítség, hogy melyik van éppen, a nagy FB homokozóban amik frissen felbukkannak, nagy a sansz, hogy ott éppen van. De a 170 Eur még ha saját benyával is mész, azt hiszem megéri..A nekem annyira nem tetsző Ribbonok is 100 Eur körül vannak- voltak, de azt hiszem , még az is akad talán, nem biztos.ezt konkrétan megkérdeztem tőlük, ma még tuti volt. Én kb 1.5 éve vettem egy ugyanilyet a Babósban, 40%-os akcióban, az akkor megérte annyiért. Szép és jó óra, de az automatákat szeretem, így mennie kellett sajnos akkor.[ Szerkesztve ]
-
EczkE
veterán
Sziasztok!
80-100k korul keresnek orat. Par modell, vagy bolt linket szivesen fogadnak, sajnos nem ertek az orakhoz. (ez abbol is latszik hogy apple watchom van...) Nem nekem lesz, csak segitek egy ismerosomnek hogy a ferjet meglephesse karacsonyra. Kulfoldi rendeles nem jatszik.
Elore is koszi a segitseget!
Asszem mindenféleképpen!
-
pulutodurumo
őstag
válasz EczkE #184623 üzenetére
Ez így nem lesz egyszerű
Először is döntsék el, hogy quartz legyen, vagy mechanikus, aztán mondjuk kezdjék el nézegetni a Tutu kínálatát. A többiek majd adnak más tippeket."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
fagyalllo
őstag
-
EczkE
veterán
válasz pulutodurumo #184624 üzenetére
Ezert jottem ide, mert se ok, se en nem ertek hozza. A linket koszonom, tovabbitom!
Asszem mindenféleképpen!
-
minas
aktív tag
válasz EczkE #184626 üzenetére
Ha átgondolod, akkor ez kb. olyan, amikor tanácsot kérne valaki, hogy milyen autót vegyen mondjuk x-y összeg között... Szerinted mit kéne neki mondani? Kezdjék a topik tagja elmagyarázni a benzines-dízel, manuális-automata, kategória, ajtók száma, ülések száma és más kismillió paramétert és tulajdonságot, hogy kiderüljön mit is akar?
Max még az tudható, hogy férfióra kellene. Azért ez édeskevés.fagyalllo: +1
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
érdekes, de majdnem ide írtam, hogy miért van az, hogy emberek azt hiszik egy adott tárgy kategóriában van egy, de tuti csak egy márka, típus amit meg lehet, sőt csak is azt KELL venni, mert csak az a jó, az az értéktartó, az sosem romlik el. és a hozzá nem értők megjelennek ezért a tuti bennfentes infóért az adott tárgy fórumában kikérni a véleményt.
Nincs ilyen, nincsenek ilyen tárgyak, ezeket nem lehet megválaszolni kerrektül.De itt eszembe jutott, hogy pont itt, ebben a témakörben, itt az óráknál, ebben a fórumban meg lehet tudni a tutit.
ROLEX
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
Sziasztok!
Van egy "régi" családi OMEGA örökségem, ami végigkísérte a 20-as éveimet. Majd néhány éve elkezdett 5 mp-eket ugrálni a másodperc mutató, elemcsere után újból helyreállt majd a zsír új elemmel 3 hónap után elkezdte újból csinálni és rá két hónapra végleg megállt. Családbarát órásunk azt mondta "panel hibás" javíthatatlan, csak egy működő "új" panellal fog újra járni. Ha sikerül, beszereli nekem.Ennek 3 éve is van már, akkor találtam egyet az ebay-en kb 8e ft-ért, csak már el volt adva. Azóta semmi, igaz elvétve kerestem.Tudna nekem valaki segíteni, hol van esély emberi áron alkatrészt beszerezni?
előre is köszönöm a segítséget.Az óra ismert adatai:
Omega Seamaster Quartz
six 6 jewels
a vezérlő chip M701 0953
olvastam korábban hogy szereltek ugyanilyen paneleket más chippel, ami szintúgy jó lenne az órába, természetesen ezek a megoldások is érdekelnek.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz ZoliZeeZoli #184632 üzenetére
Szia!
Ha nem zavar, hogy nem lesz rajta Omega logó, vegyél bele egy komplett ETA szerkezetet, sokkal olcsóbban megúszod.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
squir
aktív tag
válasz ZoliZeeZoli #184632 üzenetére
Ez a szerkezet egy kvarc Omega 1437.
Ami gyakorlatilag (kis módosításokkal ugyan) de megegyezik az ETA (ESA) 255.121 kvarc szerkezettel. Mivel már egyiket sem gyártják, ezért csak használtan (pl ebay) tudod beszerezni, esetleg valami NOS darabot. Próbálj rákeresni az ETA kaliberszáma alapján is, talán gyakrabban előfordul (nem olcsó úgy sem, olyan 70-80 USD körül mehet + posta meg az egyebek)
Ha az órásod bevállalja, hogy alkatrészt cserél benne, akkor hajrá, ne hagyd veszni! -
5-ös kezelő
senior tag
Szerintem még nem indokolt a tokpolír. Katonai stílus, belefér. És mi ment tönkre a napelemes szerkezetben? Annyira nem régi modell. Látszólag most van éjszaka rajta, váltja a napot.
FB csoportban vki csinál polírt, ha ragaszkodsz hozzá - kérdezz/keress rá.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
squir
aktív tag
válasz fagyalllo #184640 üzenetére
Erősen kétlem, hogy min. tizedmiliméteres pontossággal minden adatában megegyező másik típusú szerkezetet lehetne találni (szerkezet átmérő, vastagság, tengelymagasság, dátumtárcsák vastagsága-szélessége-átmérője-elhelyezése, tengelyátmérők).
De ha lenne is, az már végképp "sufnituning", minden eredetiségét elveszti az óra.
Nekem is pihen egy gyönyörű elektro-mechanikus Bucherer a fiókban, várja az alkalmas "donor" feltűnését. -
gipsztigris
addikt
válasz 5-ös kezelő #184641 üzenetére
FB csoportban Sniffer Alfonzra keress rá! Nagyon jó áron nagyon szép munkát végez polírozás tárgykörben.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz gipsztigris #184643 üzenetére
Aske : Sniffer Alfonz a te embered.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
válasz fagyalllo #184634 üzenetére
Szia,
Alapvetően az értékmegőrzésre törekszem, így ha lehet Omega alkatrészekkel pótolnám. Amennyiben ilyen nyák panel van "után gyártott" verzióban, vagy biztosan ezt is valamely beszállító gyártotta, aki gyártott máshova is más logoval...még az is beleférne...
De az, hogy az egész belét kicseréljem csak hogy külsőleg "Omegának tűnjön" nem látom túl nagy értelmét. -
Spet
addikt
válasz ZoliZeeZoli #184645 üzenetére
Ha találsz németországi ismerőst, akkor itt egy működőképes darab. (legalább is leírásban azt írja)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
squir
aktív tag
válasz fagyalllo #184646 üzenetére
Nem mindegy nekem. Azt a lerohadt Audit rendbe lehet hozni, de Skoda motorral szart se fog érni. Meg más is lesz az érzés. De pontosan nem tudom, nem értek a lovakhoz.
ZoliZeeZoli: nem utángyártott, hanem eredeti. Az az Omega szerkezet alapvetően a korábban írt ETA kvarc, amit az Omi valamennyire átdolgozott-csinosított-átnevezett sajátra (nem volt ez ritka akkoriban és most is van rá példa több gyártónál). Szóval ha sikerül olyan ETA-t szerezned olcsóbban, akkor az kompatibilis az Omega-d szerkezetével és át lehet cserélni az alkatrészeket (mármint az elektronikáját. A mechanikai része nem minden pontban egyezik meg az alap szerkezettel)
Egy régi kvarc/elektro-mechanikus/hangvillás szerkezetet rendbehozni-javítani soha nem egyszerű, elég komoly türelemjáték.
De annak örülök, hogy értékmegőrzésre törekszel (nagyon helyes!), ezért a szerkezetet nehogy kicseréld(!) inkább türelmesen keress hozzá donort (nem lehetetlen, annyira nem régi szerkezet, lehet találni idővel). Legegyszerűbb, ha magát az Omega , vagy az ETA ref számokat ütöd be a keresőbe, úgy könnyebben találsz komplett szerkezetet, amit fel lehet használni donornak (egyes alkatrészek külön-külön beszerzése ezekhez szinte esélytelen)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest