Új hozzászólás Aktív témák

  • mmcc02

    tag

    válasz outsiders #2432 üzenetére

    Örülj neki, amíg nincs :K

    Néhány kellemes élményt tudok mesélni, egy 14 éves, 110k km-t futott, megkímélt, családi autóról (igaz, Renault). Mind az utolsó 2 évben történt, azelőtt (80k km-ig) kb semmi sem történt.

    1. a motortartó bakok elöregedtek. Nem nagy probléma, de az autót csak el kell vinni szervizbe. Normális szerelőt edig egyet találtam (kb 5ből), itt ez rulettezés.

    2. valamelyik injektor mellett random spriccelt ki a gázolaj. Persze a szerelőnél nem csinálta. De szép látvány a gázolajban úszó motortér egy-egy hosszabb emelkedő után. Az utastérben is szagoltuk eleget.

    3. Nyáron, a 40 fokban a gyári féltengely gumiharangja elrepedt. Persze 200 km autópályás menet alatt az összes zsírt kiverte. Csere gyári újra. Eltelik párezer kilométer, a zsír új féltengely gumiharangja kiszakadt. Mire észrevettem, már mindegy volt neki. Ment bele utángyártott. A másik oldalon is csak egy fél évvel bírta tovább a gumi.

    4. Mosás után random bezárta magát az autó. Beázásnak nyomára nem akadtunk.

    5. Random csöpögő tömítések (karter, szelepfedél, sebességváltó háza). A víz is csöpögött néha. Felemelő élmény kiállni a garázsból és nézni, hogy megint mi folyik a motortérből.

    Legalább a rozsda nem ette ;]

    * Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *

Új hozzászólás Aktív témák