Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
la_cc
addikt
Sons of Anarchy-nál pl. szerintem szuper volt a szinkron, ott elejétől végéig szinkronnal néztem meg és szerintem nagyon adta a feeling. Érdekes, hogy régen a szinkronok is jobbak voltak? #boomer
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
bobalazs
nagyúr
válasz junkhead #61397 üzenetére
mélyen morálisnak vélt üzeneteivel
mégis mi értelme lenne az életnek? Megszületsz-élsz-meghalsz ciklus szól mindenkinek.
Szerintem hiánypótló minőségű a sorozat, és jól hat az érzelmekre. Nem is szorul rá hogy megvédjem, mert nagyon jók az értékelései is.(#61398) dellfanboy
1 2 3 Itt laktam, de hogy miért jöttem haza, az megérne egy misét. Apám szerint azért mert úgy viselkedtem. És akkor maradjunk is ennyibe, jobban nem fejtegetem. -
Dicker
őstag
Ha perfekt olasz lenne, akkor se értené. Nem egy nyelv a nápolyi, az irodalmi olasszal.
Csak egy példa a wikipediáról, hogy mindennap tanuljon valamit az ember:
(Mi atyánk szövege)
Nápolyi:
Pate nuoste ca staje ncielo
santificammo ’o nomme tujo faje,
vení ’o regno tujo
Sempe c’ ’a vuluntà toja,
accussí ncielo e nterra.
Fance ave’ ’o ppane tutt’ ’e juorne
lèvece ’e rièbbete
comme nuje ’e llevamme
all’ate,
nun nce fa spantecà,
e llevace ’o mmale ’a tuorno.
Amen.Olasz:
Padre Nostro, che sei nei cieli
sia santificato il tuo nome.
Venga il tuo regno
sia fatta la tua volontà,
come in cielo, così in terra.
Dacci oggi il nostro pane quotidiano
e rimetti a noi i nostri debiti,
come noi li rimettiamo
ai nostri debitori
e non ci indurre in tentazione,
ma liberaci dal male.
Amen.De eredeti nyelvvel sokkal élvezhetőbb a sorozat, pedig én nem vagyok szinkron ellenes. Sokat nézek azzal is. Ezt próbáltam mindenhogy. Így sokkal jobban bejött.
-
remi67
tag
válasz #42308056 #61399 üzenetére
Kiemelkedően jónak nem mondanám de jellegzetesen NEM amerikai és van egyfajta szerethető hangulata. Részben a forgatási helyszínnek, részben az olasz nyelvnek és viselkedésformáknak köszönhetően. Szinkronnal nem javasolnám, az olasz nyelvnek fontos szerepe van a miliőben, már persze szerintem.
Ja, készült egy "nagyfilm" is, ezt az idővonalbeli helyén érdemes megnézni. -
remi67
tag
régen a szinkronok is jobbak voltak?
"Régen" a szinkronszínészek összegyűltek egy stúdióban és kontextusban, egymással kapcsolódva dolgoztak.
Ma otthon, egyedül, a laptop előtt felolvassák a szöveget.
Az új módszer sokkal hatékonyabb, olcsóbb, többszörös mennyiség szinkronizálását teszi lehetővé ugyanannyi erőforrásból.
Minőség? Ugyanmá. Gondolom úgy vannak vele, hogy a mennyiség majd eccercsak átcsap minőségbe. -
remi67
tag
Még a Gomorra:
el nem tudom képzelni mire gondolhatott a költő amikor ez leesett tervezőasztalról: -
pècsimunkás
addikt
válasz dellfanboy #61413 üzenetére
A látható szegénység, és igénytelenség ellenére, a ház tetszik nekem is.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
remi67
tag
válasz dellfanboy #61413 üzenetére
Nekem ez első pillantásra meg másodikra is ilyen erőszakolt brutalista vagy milyen építészetnek tűnik, olyan mintha a mi "szocreálunk" zabigyereke lenne.
Az egy más kérdés, hogy a valóságban állítólag tényleg hasonlóan funkcionált a sorozatban megjelenítetthez. Az dereng valahonnan (a sorozat kapcsán világszerte ismert lett ez a szörnyedelem) hogy évekkel ezelőtt döntöttek az elbontásáról, talán 1 tömb megmaradása és teljes felújítása mellett.
(Vitorlának nevezték, mondjuk én nem vagyok egy hajós ember, de ebben nem látom a vitorlát, ebből a nézetből mondjuk hasonlít egy nagy cruiserre.)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Fakk...
"A Netflix elkaszálta az Archive 81-t."
Live-Die-Respawn
-
abrtom87
tag
Le lett zárva? Ha nem, bele se kezdek.
One Of Us is Lying (Netflix)
Elhúzott tini tingli-tangli. 8 rész helyett elég lett volna 6. Kamu California nagyon látszik a díszleteken, helyszíneken. Párbeszédet gagyik, viszont van rengeteg fekete meleg csókjelenet. Elejétöl kiszámítható. Színészek klisés karaktereket játszanam el rosszul (meleg fekete sztársportoló aki fél az apjától, motoros drogdíler rosszfiú aki jófiú lesz, eminens lázadó kislány, stb)[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
Nekem tetszett a Halo első része, bár nem mondom hogy mindent értettem belőle
Janaboy
-
radi8tor
MODERÁTOR
Picard S02E04
Végre kezd beindulni a buli.⭐ Stella
-
sherlock82
senior tag
Tudtok mondani nekem olyan weboldalt ahol viszonylag jó minőségben lehet nézni a Szívek szállodáját?
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
törölt tag
válasz sherlock82 #61434 üzenetére
Gondolom majd az HBO maxra előbb-utóbb felkerül.
-
blg
senior tag
Netflix
-
remi67
tag
Mármint a NF-en kívül?
Tudnánk, akár többet is, de az egyik se legális. A 7 évad 720p-s ripelése 200 GB fölött van, de a reset vagy spinoff (vagy mi) egyetlen évada meg 80 GB verzióban is van. -
bobalazs
nagyúr
Halo TV premiere broke Paramount+ record for number of viewers
Na, akkor ennek így biztos nem lesz kasza. Remélem. -
nubreed
veterán
Raised by Wolves 2. évad eddig harmat gyenge (2 részt néztem eddig). Kritikán aluli. A Foundation fényévekkel jobb.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
sherlock82
senior tag
Köszönöm a hozzászólásokat Gilmore témában.
Netflixen megvannak az új részek, a réginek pedig utána járok.
Köszi a segítséget!
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Janaboy
Topikgazda
Dominionra ki emlékszik még?
Úgy döntöttem újranézemJanaboy
-
remi67
tag
válasz bobalazs #61439 üzenetére
Megnéztem este a pilotot, zavaróan sok a logikátlanság meg a nagyonnemszeretem klisék, plusz az utolsó jelenetekkel olyan irányba viszik, ami megint a nemszeretem kategória. (Ja, az hozzátartozik, hogy sose játszottam ezzel, szal. fogalmam sincs minek kellene történnie vagy nem).
Zavaróan sok párhuzamot látni a Mandalorian-al és nem csak a sisakot. SZVSZ a ktsgvetés is hasonló lehetett.
Kap még 2-3 részt de ha nem lesz radikális javulás akkor sztem nem tudok kitartani mellette, pedig az úrhajós/űrháborús sci-fik nálam akkor is bepróbálósak ha alapjáraton üvölt róluk a ZS kategória. -
nubreed
veterán
válasz RetepNyaraB #61445 üzenetére
Melyik részébe?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz remi67 #61448 üzenetére
Nálam már az
űrhüllővel való szenvedés alapból kiveri a biztosítékot, csak ez önmagában annyira gagyivá teszi a sorozatot, mint egy zs kategóriás film, mondjuk az Anakonda 1-2. Anya és Apa, az őket játszó színészek nagyon jók, ezt el kell ismerni, a legerősebb alakítás az egész sorozatban még mindig. A csaj arc játéka egyszerűen fenomenális. A kölyköket nem tudom hova tenni, Campionon kívül úgy érzem, hogy az összes többi csak papír nehezéknek van ott, az érződik, hogy maguk az alkotók se tudják, hogy mit kezdjenek velük. Így két rész után röviden ennyi. Ja és Travis Fimmel, hát nagyon gyenge szvsz. We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest