Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
The Pembrokeshire Murders
Pembrokeshire-i gyilkosságok3 részes mini, beszerzési forrás HBO Max.
Egy földhöz ragadt krimi, valós történetek alapján (konkrétan az ügy nyomozója és az esetről tudósító riporter közös könyve alapján). Nem egy nagy drámai fordulatokra építő sorozat, sokkal inkább egy kisebb betekintés egy ilyen nyomozás hátterébe. Bőven lehetett volna jobban kifejtett, részletesebb, dokumentum film szerűbb, de így is végig lekötött (3x45 perc) és végig feszült, izgalmas légkört tudott fent tartani. Semmi kiemelkedő, de egy egyszeri fogyasztásra mindenképp ajánlható.Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
.LnB
titán
Foundation S01
Még talán sose voltam olyan bizonytalan egy feldolgozás esetében, mint most, hogy jó e, avagy sem, hogy nem olvastam az alapműveket. Hozzám a sorozat rossz visszhangja jutott el. Vélhetően azok hangja, akik olvasták a könyveket, és nagyon nem voltak megelégedve a feldolgozással. Ennek ellenére, még is belekezdtem a sorozatba.És nekem tetszett. Nagyon érdekes a világ, amit megismerhettem benne. És a cselekmény is lekötött. Bár a Terminus-os szál eléggé kilógott az egészből, mire össze állt a végére a történet. Tetszett, hogy voltak fordulatok, voltak válaszok.
Szerintem ez a sorozat inkább szól azoknak, akik nem olvasták a könyveket. Persze egy ennyire híres műnél ez biztosan nem a legjobb út. De a készítők eszt választották. Attól félek leginkább, hogy nem fog sok évadot megélni pont emiatt. Mert én is inkább rosszat hallottam róla, pedig mint önálló sorozat, szerintem nagyon jól működik. És ha egy Raised by Wolves féle baromság sikeres tud lenni, akkor ez sokkal inkább megérdemelné. Szerintem.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nubreed
veterán
Jó sokáig a sok negatív kritika miatt nem mertem bele kezdeni én sem. A könyvet én se olvastam és lehet, hogy ez is közre játszik abban, hogy nekem is nagyon-nagyon tetszik a sorozat. Kiemelkedő számomra a sci-fi felhozatalban.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
remi67
tag
válasz nubreed #61304 üzenetére
Pont nemrég írtam, hogy aki NEM olvasott semmit Asimovtól annak valszín tetszeni fog. Én (jelen esetben sajnos, de egyébként dehogy) olvastam a Trilógiát (kétszer is) és szinte minden mást Asimovtól, így aztán EZ annyira idegesített, hogy kénytelen voltam elkaszálni hamar.
Mondjuk ha nem ezen a címen, nem az Asimovtól átvett nevekkel és csak távoli meghivatkozásként adják el akkor valszín nem működik ennyire erősen ez a faktor és végignézem, de így. Ehh. Pedig alapvetően nem annyira rossz, mint sok más, pl. az ST-D vagy Invasion című foshalmok. -
remi67
tag
A szezon elején elkaszáltam a Snowpiercert, mert rájöttem, hogy az egyedüli felhajtóerő nálam Melanie karaktere és az őt alakító Jennifer Connely volt.
Erre a mai rész screenshotjaiban azt látom, hogy feltámadt. Lehet nem csak én voltam ezzel így.
Most már csak azt nemtom, hogy a kihagyott részeket is megnézzem vagy csapjak bele egyből a lecsóba. -
nagyúr
válasz bagyulajuve #61308 üzenetére
Én nem egészen. Az azonos néven szereplő teljesen más karakterek némileg irritáltak (nem a nemváltásra meg a bőrszínváltásra gondolok, hanem arra, hogy helyenként teljesen más személyiségek voltak), de ezt még el lehet nézni. A fő gondom az volt, hogy a Terminus-szál majdnem teljes egészében egy rakás sz** volt - sztoriban, dramatizációban, karakterekben. Ez független attól, hogy olvastam-e a könyveket - a Birodalmi szál is sokat változott (bővült), az nekem kifejezetten tetszett.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
gyuromoj
veterán
Megvannak az Odaát előzménysorozatának főszereplői
Sarah Michelle Gellarnek van egy jelöltje a Buffy reboot címszerepérePSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz remi67 #61306 üzenetére
Sztem meg mindentől függetlenül is romhalmaz, de remekül illeszkedik a jelenlegi általános trendekbe: sok pénz a látványra, két tessék -lássék akció között végtelen picsogás beszélgetésnek álcázva kettő, vagy több szereplő részvételével, ill. funkciótlan (semmihez hasznosan nem kötődő) szerelmi szálak, szexjelenetek szép emberek között. Isaura n+1, néha kosztümben, néha szkafanderben. Ööö történet, dramaturgia, feszültség? Hagyjukmár
Mint általában mindenki leírta, a teljesen fikciós birodalmi vonal a legérdekesebb szál, de ez még nem adja el az egészet.
Lehet, hogy bejön, ízlésekről nem érdemes vitázni és senki sem lesz tőle több, vagy kevesebb, ha kiáll a véleménye mellett. De azért a "jó" kifejezés 100+ év mozi fejlődés után elég pontosan körülírható fogalom.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
la_cc
addikt
válasz RetepNyaraB #61311 üzenetére
Ennyi erővel ne nézzél sorozatot, mert mindenben csak "történik ez-az és kész".
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
nagyúr
Pedig jogos, amiket ír, én maximum a súlyozásukkal nem értek helyenként egyet. Számos olyan sorozat van, ami ezekkel a problémákkal / hiányosságokkal nem, vagy csak sokkal kisebb mértékben rendelkezik.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
bobalazs
nagyúr
Pont ezért van tele már a watchlistám. Változó hogy meddig bírok követni egy sorozatot, szálat, egy idő után elegem lesz, ahogy rájövök hogy túl sok már a töltelék. TWD-t is valahol 3-4 évaddal előbb kaszáltam, de hogy addig is hogy bírtam, fogalmam sincs. FTW dettó.
De egy jó scifit megnézek, akárhány filler van benne, mert kárpótol a látvány, vagy akármi ami kiugraszt a monotonitásból. -
remi67
tag
válasz bobalazs #61314 üzenetére
A jó, tényleg jó sci-fi az manapság hiánycikk. Elvileg sok van, de olyan halom fostengerrel tele mint az ST-D vagy az Invasion. Az ST-P viszont meglepett, igaz alacsonyan volt a léc a D után, ami még alacsonyabbra került amikor a külföldi hírek beájulva jöttek a zsidó nevű feka színésznő (aki már a TNG-ben is halálra idegesített) úgymond visszatéréséről, így tartani lehetett tőle, önmaga paródiájába forduló woke izé lesz belőle (is) de meglepő módon (eddig, mert a 3. rész zárása már előrevetíti a woke ömlengést) egész korrekt, egyszer nézhető kategóriás lett.
-
remi67
tag
Mostanában keresem a nem amerikai tartalmakat így akadt meg a szemem a Krakowskie potwory (Krakkói szörnyek)-en
Ez a nagyon misztikus stílus alapvetően nem a zsánerem de nagyon kevés nem amerikai tartalom van, úgyhogy bepróbáltam. Aztán az lett belőle, hogy 2 este le is daráltam a 8 részt, egyszerűen mert engem megfogott. Talán részben a tipikus kelet-európaiasságával, talán az ismeretlen mitológiával, talán az előttem is ismerős forgatási helyszínekkel, talán az amerikai szabvány műanyag barbitól eltérően egyszerűen csak nőnek tűnő színésznővel vagy ezek összességével de sztem jó lett, remélem lesz 2. évad. -
Maxxy10
addikt
The Flash 9. évad berendelve.
Kung Fu 3. évad berendelve.
Nancy Drew 4. évad berendelve.
Riverdale 7. évad berendelve.
Walker 3. évad berendelve.
All American 5. évad berendelve.
And Just Like That… 2. évad berendelve.
The Responder 2. évad berendelve.
The Tourist 2. évad berendelve.
Time 2. évad berendelve.
Vigil 2. évad berendelve.
My Brilliant Friend 4. évad berendelve. És ezzel kaszálva is a sorozat.
-
nubreed
veterán
Better Call Saul utsó évad, április 18 (AMC).
-
grizlisandor
veterán
Star Trek Discovery S04
Elég gyenge lett ez az évad,
ne mondom volt tökük az íróknak Book meghalt, erre semmi. Ki se derült, hogy Tarkának sikerült eljutnia a haverjához. A mi kis falunk S06E07
ez elég vérszegény volt.Teca, Erika és Gyuri nélkül Utolsó királyság S05
Kifulladt már a sorozat, főbb karakteren az idő múlását szemléltethették volna. Volt morálisan kemény történések, de végül úgymond minden jóra fordult... -
CharlieDrop
veterán
válasz grizlisandor #61322 üzenetére
@A mi kis falunk S06E07:
ja remélem feltámad…. Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
bobalazs
nagyúr
Raised by Wolvesal ez most mi volt?
Nincs sehogy se lezárva, és nem látom mikor lesz következő rész, ez így nem oké! -
grizlisandor
veterán
Szerk.: Eltűnt a megválaszolni kívánt hsz.
Star Trek Discovery S04
Elég gyenge lett ez az évad,
sajnos nem volt tökük az íróknak kiírni Book-ot, nehogy valami váratlan történjen. Ráadásul ki se derült, hogy Tarkának sikerült eljutnia a haverjához. (#61325) bobalazs:
+1
A feldobott nagy kérdések/történetszálak sorozata a RbW, ez ilyen.[ Szerkesztve ]
-
remi67
tag
válasz bobalazs #61325 üzenetére
Nagyon jól kezdett az évad, de aztán a végére nagy csalódás lett, kesze-kusza, szinte randomized szálak, lezárva semmi se de legalább megdobták egy cliffhangerrel is.
3. évadról a múlt héten még nem volt hír, de a 2. évadzárója után fejtörős, hogy bevállaljam-e ha lesz egyáltalán. -
nubreed
veterán
Kijött a The Last Kingom utolsó évada? Hát ezt hamarosan pótolnom kell. Jó, hogy írtad, köszi!
-
bobalazs
nagyúr
WE OWN THIS CITY Trailer (2022)
Fú de nagy színészek vannak benn.[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
válasz VágniValó #61275 üzenetére
1883
Fantasztikus!
Nem is találok rá szavakat!
Úgy vagyok kb én is mint te, hogy kitörölném a memóriámból, hogy újranézhessem.
A sorozat végén írja, hogy ősszel jön a folytatás.
Kérdés:A tengerparton ül, a százados és elé száll egy kismadár (sajnos a nevét nem tudom), de nem lehet, hogy arra gondol, hogy ő Elsa? -
la_cc
addikt
-
volandy
senior tag
VágniValó.
Igen, igen! Az oké! Erre gondoltam!De a szemén keresztül látja majd a felesége, ezt mondta korábban amikor Elsanak meghalt a pasija! Viszont Elsaval azt beszélték, hogy ha nem éli túl, akkor a tengerparton találkoznak! És odaszállt az a kismadár!
ÁÁÁÁÁÁ! Nagyon megfogott a sorozat! Nem is merek belekezdeni másikba! Yellowstone-t akarnám, de félek tőle, hogy nem fog tetszeni. Azon variálok, hogy újranézem![ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
ST Picard S02E03
Elég gyenge ez eddig, legalább a Borg királynőtől kiráz a hideg... -
nubreed
veterán
Amúgy az 1883 -ból nem lesz több évad?
-
Janaboy
Topikgazda
válasz grizlisandor #61344 üzenetére
Kicsit szomorú hogy ilyesmi felállásban volt hasonló rész.
Meglatjuk mennyire lesznek eredetiek a a végére.Janaboy
-
la_cc
addikt
válasz nubreed #61346 üzenetére
Milyen folytatást akarsz belőle? Kb. meghalt mindenki, elvannak varva a szálak. Én úgy olvastam, hogy az '"1932" lesz a kvázi folytatás, ami egy másik éráról fog szólni, de szintén a Dutton-okról.
The Yellowstone prequel 1932 follows the Dutton family through another expansion period in U.S. history—the early 1930s and beyond. In the new series, we’ll see the Duttons navigate their way through the Great Depression and the Prohibition era in the United States.
Boardwalk Empire időszak.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
itroh
tag
1883
Hihetetlen milyen hullámvasúton voltam a sorozat vége felé közeledve, mert én úgy tudtam, hogy folytatják. De ahogy közeledtünk a végéhez, és közben szakadozott szét az ember szíve döbbentem rá, hogy nem is szeretném, hogy folytassák. Bár az öreg indián feltűnésével elkezdtem bizakodni...De visszavágtak kőkeményen a realításba Ez így volt tökéletes. Én is úgy tudom, hogy 1932 címmel fog a család története folytatódni.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest