Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Assetto Corsa Competizione
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbmt
senior tag
Nagyon, nagyon szívesen fizetnék egy UHD kiadású BSG szériáért!
A blu-ray változat elképesztően szemcsésA kanál a gyengék villája
-
gerii
addikt
-
félisten
-
-
korpas15
tag
Sziasztok!
Az Origin és a The Expanse-hoz hasonló sorozatokat tudnátok írni? Köszi -
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Visszakeresve a topikot nem láttam sokak által említve az F is for family-t így gondolom megemlítem hátha néhányan keresnek dráma-vígjáték szerű animációs sorozatot. Joe Rogan - Bill Burr régi podcastet felajánlott a youtube és benne láttam a trailert, kíváncsi lettem milyen, így gyorsan rá is kerestem Netflixen. (netflix exkluzív).
Két részt láttam eddig belőle és valami nagyon mélyen elkapott benne. Valamiért olyan jól eltalálja a sorozat a családi feelinget, nem tudom ti milyen környezetben nőttetek fel, de én eddig a két rész alatt 100%ban tudtam azonosulni az összes karakterrel. Nagyon durva (és szerintem gáz is ), hogy majdnem egy az egyben ehhez hasonló családban nőttem fel. Vannak jó poénok is benne, a második rész végére a könnyeimmel küszködtem nevetés közben (a dráma-vicc-dráma-vicc cselekményszál szerintem zseniális, nem leszek tőle depressziós, mint pl. a Bojack Horseman-tól ).
Lehet én vagyok csak egy ilyen p0cs, de két rész után most nem tudtam tovább nézni, ez nekem túl sok
Akinek bejött a Bojack, az nézzen rá, szerintem nem fogjátok megbánni
Üdv. Johnny
-
Louro
őstag
válasz korpas15 #43107 üzenetére
BSG (Battlestar Galactica)? De a Carter dokis Falling skies se rossz szerintem. The 100 kicsit tinis és csak részben űrhajós, ha utóbbi lenne a cél.
Ami nem űrhajós, de posztapokaliptikus, az a Revolution (elmegy a villany), Helix (kicsit Resident Evil, de szerintem nem rossz), Utopia (bámulatos látványvilág, "Where is Mr. Hyde?"), A bárka (spanyol hajós sorozat, de mi lenne, ha eltűnne a szárazföld esete).
A Dark matter valakinek bejött, valakinek nem.
Mess with the best / Die like the rest
-
Aventador91
őstag
the punisher sorozat milyen?
-
mayday00
őstag
Kaszát kapott a Z Nation. Z mint zombi néven fut nálunk.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Zizmand
aktív tag
válasz Aventador91 #43114 üzenetére
Jó.
-
mayday00
őstag
válasz Aventador91 #43114 üzenetére
Fasza 🙂 következő hónapban jön a 2. évad 🙂 Én ajánlom, érdemes belevágni 🙂
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
-
Louro
őstag
Nightflyers
Én is befejeztem. Kb. 3 nap alatt daráltam le.
Röviden: Nem ajánlom. Még akkor sem, ha scifi és űrhajós.
Pár kérdés, ha kérdés:
Ha odaáig fejlődött az emberiség, hogy telepatákat képeznek, akkor miért ennyi betegek - szellemileg - egyesek (Lommie).
Gondolom nem ez az első, nagy hatótávú űrhajója az emberiségnek. Ha már egy genetikailag előállított lény kell a hajó irányításához és egy android testet adnak a lénynek, akkor mi ez az egész anyás sztori?
Ha van anya, akkor miért kezdte el az emberek szadizni?
A "probe" hogyan jutott vissza. Nem biztos, hogy a Volcryn küldte vissza/tette oda.
A másodtisztet egy program így átverte? (Anya)
Először azt hittem ,hogy a Volcryn a Nightflyer jövőbeli megfelelője.
A gyerek elporladása egy totál felesleges filler volt.
Az, hogy Thale azt mondta a terhes nőnek, hogy olyan, mintha méhek lennének bent, megint egy totál katyvasz. Oké, hogy méhfanatikus volt a nő, de semmit nem adott hozzá.
A másik hajó meg megint csak időhúzás. Lehetne mondani, hogy Thale próbatétele, de akkor is felesleges volt.
A doki pedig elég beteg pszichopata lett. Azzal, hogy berepült a másik ...izébe, semmi se történt.Persze lehet mondani, hogy rengeteg nyitott kérdést hagyott a sorozat a folytatáshoz, de a Trónok harca után nagyot akart mutatni az öreg, de túl sokat akart túl rövid idő alatt, amiből egy nyers, rántott húsos édes palacsinta lett.
-
Aventador91
őstag
travelers 3. évadhoz nincs hír magyar feliratról? vagy pár részhez esetleg?
-
vittgen
senior tag
válasz Aventador91 #43125 üzenetére
...én a szinkronnak örülnék...de nagyon! + a második évadnak...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Titans
Évadzáró.
Jó volt ez, bár durva lett volna ha kaszát kap a sorozat és így fejezik be. A vége alapján érdekes lesz a következő évad, főleg hogy jön ahogy látom Superboy és a kutyája Krypto is. \o/ Plusz ugye februárban indul a DOOM Patrol spinoff, 2. évadig elleszünk azzal.
A Rachel-Dawn látomásos dolog nagyon el lett felejtve. o.O
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Léolo
csendes tag
Elnézést ha volt már, de ti Black Mirorról láttatok valamit a találgatások szintjén túl?
Azt látom, hogy 28-ára ígértek egy epizódot, aztán a netflix törölte az ezt belejentő Twitter posztot, ami még mindig jelenthet bármi jót, vagy rosszat.
Az is érdekes lehet, hogy vajon TV hiányában az interaktív epizóddal mit lehet kezdeni. Talán lesz cut01, cut02, meg még néhány...?...
-
|AP|
veterán
Igazából csak azért kezdtem el, mert fent volt/van HBO Go-n és épp szembejött, amikor nem volt mit néznem.
De elkezdtem nézni és egyre jobban bejön. Lassan áll össze a történet, de mindig van valami, amiért az ember tovább nézi és nem veszti érdeklődését. A 8. részre pedig már teljesen kezd összeállni a kép, viszont én még bízom pár további csavarban is.Részemről ajánlott.
-
vittgen
senior tag
válasz Aventador91 #43127 üzenetére
Nincs gyakorlatom a feliratos filmekben!
Nem tudok egyszerre mindkettőre figyelni...vagy olvasom, vagy nézem!!
Ebben eléggé maradi vagyok.... nekem szinkronosan kell!
Nemrég örvendeztettet meg az a hír,hogy januárban elkezdik az Odaát 10. évadját szinkronosan!!
Én inkább kivárom... -
hemaka
nagyúr
Elkezdtem a Nightflyerst, nem rossz. Latom Martin bacsi irta, gondolom hullani fognak benne majd az emberek rendesen.
-
medica
senior tag
Killing Eve - női pszicho/bérkiller és egy nyominger nő a két főszereplő, csak az első két résznél tartok de eddig meglepően jó. Poénok is ülnek, sztori is, karakterek is.
[ Szerkesztve ]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
SunMount3r
nagyúr
Origin S01 letudva: na ilyennek kell lennie egy jó sci-fi sorozatnak. Különösen az utolsó rész volt eléggé pörgős és fordulatos. (
).De aki Dead Space szintű Alien horror-ra számít, annak lehet csalódnia kell Jöhet a Season 2 (a Stranger Things S03 mellett most már ezt várom a legjobban). Erről bármi konkrét infó, hogy lesz e és hogy mikorra? Csak azt találtam eddig, hogy eredetileg tervezték a producerek, sőt még S04-et is, de semmi továbbit... Szerintem a minősége és a fogadtatása (és főleg a S01 lezárása) alapján kötelező, hogy legyen folytatás...
Most kezdem majd a Nightflyers-t, remélem abban sem kell csalódnom...
-
törölt tag
válasz SunMount3r #43138 üzenetére
Na, nálam pont az utolsó rész csukta be a kaput.
Egész egyszerűen, nem bírom, ha ekkora intellektust próbálna gyömöszölni egy nyomorult tintahalba ... Nálam addig volt értékelhető a dolog, amíg egy ösztönszerűen gyilkoló valami állat próbált életben maradni szerk:
Lehet ebből 2.évad? Fura lenne. Esetleg spinoff szinten. Vagy új sori a Thea-n történtek kapcsán. Ilyesmi esetleg, de Origin néven szerintem ez egy lezárt, kerek story[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz SunMount3r #43138 üzenetére
Hátha az Expanse-t is folytatják
-
törölt tag
Kevin Spacey helyett Frank Underwood reagált az őt, helyesebben az őt alakító színészt ért vádakra.
Let Me Be Frank on 444 -
SunMount3r
nagyúr
válasz #48613632 #43139 üzenetére
Az alien parazita dolog nekem meg az elején sántított inkább, mert olyan "felületesen" volt tálalva és én sem értettem, hogy akkor most maga a kis parazita, hogyan képes az emberi aggyal ilyen szinten egyesülni, átvenni az irányítást a test felett és még ilyen komplex beszédre, hazugságra, cselszövésekre és emberi viselkedés/személyiség "szimulációra" is. Jó, nyilván ehhez az emberi agyat használja, de hogyan lehet vele ilyen szinten "kompatibilis" és ráadásul úgy, hogy még saját "személyisége" és "öntudata" is legyen? Valami olyasmit képzelnék el magyarázatnak, hogy a parazita ezekkel konkrétan nem is rendelkezett, nem is volt tudatában, csak valami sokkal egyszerűbb szinten olyan "reakciót" és "blokkolás" váltott ki a gazdatest agyába, ami révén ilyen "túltol életösztönös és gátlástalanul önző" viselkedést váltott ki belőle. A végén még megcsavarták azzal, hogy a parazitának is lehet "ellenállni", lehet részben a gazdatest személyisége volt eleve "másabb" és a szerencse közrejátszása, hogy sok emberi emléket és érzést vissza tudott idézni a tárgyak segítségével. (#43140) Louro: Expanse-ból 1 részt néztem, szerintem gyenge volt. Nem az én stílusom.
Tegnap a Nightflyers első részét is bepróbáltam, de ez sem valami nagy durranás. Főleg a karakterek és a színészi játék olyan közepecske. Meg van benne egy jó pár olyan "gagyi" sci-fi-s megoldás, mint pl. amikor abban a VR szobában mindenféle sugarak világítanak a pali szemére/szeméből. Még kérdéses, hogy fojtatni fogom e.
Valahogy ezek a Sy-Fy gyártotta sorozatok olyan gyengének tűnnek nekem.
Az Origin karaktereit és színészi játékát nehéz lesz most már nálam megközelíteni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SunMount3r #43144 üzenetére
Nemnem
Egyes szám, első személyben mondta Logannak, hogy: - Ne ítélj el! Nem az vagyok, akinek gondolsz. Igazából, az egész sori tök rendben lett volna, ha ezt nem így zárják le. Nekem jobban bejött volna, valami
Alien típusú befejezés, hogy mondjuk mindenki meghal. Szépen egyesével, részenként.
Egyvalaki meg túléli. De ez sem fontos.
És akkor azt mondtuk volna, hogy mekkora Alien klón! -
törölt tag
Sziasztok!
Tudtok -e nekem valami nagyon jó sorozatot ajánlani (a téma mindegy), ami mondjuk egy Breaking Bad vagy Stranger Things után nem fog csalódást okozni?
Fontos, hogy újabb sorozat legyen, aminek csak egy-két évadja van.Köszönöm.
-
törölt tag
válasz #97950976 #43146 üzenetére
Fentebb említett Origin, szerintem egy jól összerakott kis sori. Kellően látványos, jó cgi, jó színészi játék. Felirat van, de nem szinkronos. Sci-fi thriller vagy horror kategória. De nem félelmetes, inkább izgalmas. A végén a csavar nekem nem jött át annyira, de ettől még jó marad, és főként kerek egész. Meg ez csak az utolsó részben válik nyilvánvalóvá.
Mondjuk a felirat is kissé kusza itt-ott ...
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs