Új hozzászólás Aktív témák

  • Plazmacucci

    félisten

    válasz S e t h #17800 üzenetére

    Most lehet félreértelmezem szarrágó írásod, de nem pont azért kéne hogy zavarjon, mivel az egyik leg keményebb hardver van a telefonban, és egy Moto G jobban hasít?

    Vissza kell vinnem pár kazettát.

  • Parallaxis

    addikt

    válasz S e t h #17793 üzenetére

    Kell a smoothság, kell különben más gyártó készülékét vásároló haverok kiröhögnek, hogy jé, a telefonod lagzik, noha a felhasználói élményt nehogy ez rombolja már porig.

    Egy flagship készüléknél, ami ennyibe kerül, biza alapvető elvárás, hogy tökéletes legyen a felhasználói élmény.

    Ha veszel egy sportkocsit 50 millióért, ott sem legyintesz, ha ki-ki hagy a motor menet közben és bár padlóig nyomod a gázt a szomszéd megelőz egy Opel Astrával, vagy igen?

    [ Szerkesztve ]

  • S e t h

    nagyúr

    válasz Plazmacucci #17802 üzenetére

    Akkor én értettelek félre, így már tiszta.
    Nem ismerem a motót, arra emlékszem talán, hogy gyengébb az aksija és a képalkotása, passz, igazából nincs viszonyítási alapom. Nekem a Note széria a képalkotás és az S-pen miatt bejövős.A lagról nekem egy itthon tartott HTC Sensation jut eszembe, 2012-es készülék, nos ott lenne indok kiakadni, de elvagyok vele mert csak mp3-at hallgatok rajta edzés közben.
    Viszont, hogy érzékeltessem a polémia lényegét, engem nem nagyon tud megviselni, hogy esetleg megreccen a készülék.Hogy miért is.
    Most temettük el egy haveromat, munkatársamat, aki egy rutin műtét közben váratlanul elhunyt, maradt itt a menyasszonya a hasában három hónapos magzattal.
    Anyósomról három hétig tudtuk, hogy harmadik stádiumú rákja van, fel voltunk készülve a legrosszabbra, aztán jött a hír, hogy elcserélték a leletét.
    Én már a b oldalt játszom, mások számomra a prioritások, szíve joga bárkinek, hogy min húzza fel magát, számomra a mikrolag, amit még szinte éppen észlel a szemed, nem az a dolog ami miatt agyvérzést kellene kapjak.
    Van egyéb faxság is elég.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

  • S e t h

    nagyúr

    válasz Parallaxis #17803 üzenetére

    Betudom annak, hogy balfasz voltam mert kiadtam ennyi pénzt egy kiforratlan eszközért és a rajta lévő softért.
    Nem véletlenül húztam le többször is a Note 2-vel való összevetésben, ez a felbontás nem tett jót senkinek és a Note 5-től sem várok többet.
    Ha egy jó szoftvercsomaggal és stylussal ki tudnám váltani, akkor próbálkoztam volna máshol is, de igazság szerint olyan fokú problémákat én nem észleltem, ami miatt a fejemet a falba kellene vernem a Note szériánál.Elvagyok a készülékkel és ennyi.
    Ha jobban sikerült volna a Nexus 6, akkor most azt nyüstölném, vagy éppen egy jó stylussal a G4-et.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

  • Plazmacucci

    félisten

    válasz S e t h #17804 üzenetére

    Értelek. Én próbálom helyén kezelni a dolgokat és mindenből kihozni a maximumot. Amúgy az eddigi Note-okkal elégedett voltam, a kettes a mai napig a szívem csücske. Ha javítanak a következő frissítésben, ezzel is az leszek :) A laggolás meg olyan hogy valakit zavar, valakit nem. Én úgy látom, hogy a többséget igen, már aki flagshipeket vesz.

    Vissza kell vinnem pár kazettát.

  • WiZARD

    addikt

    válasz Grawens #17797 üzenetére

    FB-app: nem vagyok egy facebook rajongó, telefonra fel se tenném (tiltanám) magamnak.

    De elkezdtem egy MBA képzést, és mindenféle sulival kapcsolatos információ megosztásra ezt használja az ott lévők 95%-a, és levlistára kb senki nem ír. (felnőtt, dolgozó, diplomás emberek).

    Szóval nagyon nagy tévedés, ha azt gondoljátok, hogy csak idióta képek lájkolására használja a legtöbb user a facebookot....

    Viber meg nem fillérbaszás, hanem egy lehetőség. Nem kötelező használni. De kíváncsi vagyok az alternativákra, amik jobbak, és nem fillérbaszásra valók.

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

  • norbi93

    senior tag

    válasz derrik #17795 üzenetére

    Határozottan nem. Ez az összes eddigi rendszeren megtalálható volt, csupán Lollipoptól fogva már képes play storeon frissülni, nem kell OS update a naprakészen tartásához, így jelent meg az alkalmazások között. Alkalmazások egyes webes részeinek megjelenítésének és a böngészők működésének az alapja. Véletlen sem szabad tiltani/törölni.

    [ Szerkesztve ]

  • hackeeeee

    Jómunkásember

    válasz WiZARD #17807 üzenetére

    Viber, vannak cégek ahol mondhatni kötelező.. Vagyis az sms-es kommunikáció ott zajlik. Vagyis mondhatni feltétel olyan készülék használata, amin elpöszörög a Viber.

    Véleményem szubjektív...

  • Grawens

    senior tag

    válasz WiZARD #17807 üzenetére

    Ezért is írtam azt, hogy az aki óránként 10x-20x fellátogat eme közösségi oldalra, az a személy függőnek mondható. Az nyilvánvaló, hogy egyre több weboldal, iskola, oktatási központok, stb. csatlakozik a FB közösséghez, mert ők is tisztában vannak vele, hogy így könnyebben eljutnak egymáshoz és cserélődnek az infók egymás között. Ezt miért ne használhatnák ki? Ez rendjén is van.
    Azt is hozzá kell tennem, hogy a függőség nem válogat, lehet az diplomás, vagy felnőtt. A hangsúly azon van, hogy ki mire és mennyit használja.
    Reggel pl. mikor a hab testemmel felkúszok a BKK buszra azt látom, hogy 10 emberből legalább 4 a FB-ot tekergeti. De jól van ez így, legalább addig is csendben vannak. :DDD

    Viber helyett nagyon sok alkalmazás választható amivel szöveges üzeneteket és képeket lehet küldeni. A Viber ingyenes hívás "fillérb*szós" szolgáltatását jellemzi a beszélgetés hangminősége is.
    Egy normál "elfogadható" tarifacsomag pl a rózsaszín majmoknál kb. 5-6k magyar forint. Na mármost én nem egész 10k-t fizetek azért a díjcsomagért amiben korlátlanul lotyogok és textezek bármerre belföldön. Nem nagy az árkülönbség az 5-6k tarifacsomaghoz viszonyítva. Külföldre pedig marad a Skype ami évente 1x van karácsonykor. :DDD

    Természetesen ahogyan írtad is ez csak egy lehetőség, vagy használja valaki, vagy nem. Viszont azt már rossz olvasni amikor valaki Nóta 4 -re feltelepíti és zizeg, hogy kula és éhes az alkalmazás. Pffff.

    A másik halálom a csóró-sms a Telekomtól. Komolyan mondom, a Dunába kéne lőni, vagy a Holdig kéne felrúgni azt aki kitalálta. :D

    hackeeeee: Igen! vannak bizony ilyen komolytalan "fillérb*aszó" cégek. Ezeknek a cégeknek a vezetői szoktak dúskálni a pénzben és ilyenen spórolnak.

    [ Szerkesztve ]

  • hackeeeee

    Jómunkásember

    válasz Grawens #17810 üzenetére

    Hát, Én nem tudom.. :)

    Ismerek olyanokat is, ahol Hangouts a kötelező, vagy a Skype.. Szal Én ezt így nem állítanám.. Sokszor van olyan, hogy a kollégák külföldön tartózkodnak, akár külföldi előfizetéssel, stb, stb.. Sok ilyen van.

    Véleményem szubjektív...

  • gabesz839

    senior tag

    válasz Grawens #17810 üzenetére

    Nálunk az asszony felmegy a Facebookra hetente egyszer és kész, szinte semmi nem érdekli mert ő ilyen. Vannak akiket hidegen hagyja ez a dolog. Engem rengeteg minden érdekel, sőt túlságosan sok minden szóval ha az ember jól használja akkor a Facebook az egyik legjobb találmány. Nálunk a családban mindenki a hangoutsot és a whatsappot használjuk mert egyszerűen ezt szoktuk meg. A vibert nekem valamiért egyszerűen nem veszi be a gyomrom.

    [ Szerkesztve ]

    Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.

  • kali

    legenda

    válasz norbi93 #17808 üzenetére

    a jobbik eset, ha megkérdezik, hetente többször keresnek meg olyannal, hogy ez vagy az nem működik, emez meg amaz folyamat állandóan leáll, az esetek egy részénél pedig az okozza a hibát, hogy olyan folyamat is letiltásra került a felhasználó által, amit nem lett volna szabad.
    legtöbbször azt mondják rá, hogy nem ismerték, ezért nem tartották fontosnak, vagy kitkat alatt még nem volt olyan, így lollipop alatt nem hiányozhat, meg ilyenek...

  • vinpilu

    senior tag

    válasz b.bela1 #17786 üzenetére

    b.bela1 és Janeway7, köszönöm, egyelőre nem támadjuk a prémium szervizt. Inkább egy FR mentés után, aztán meglátjuk.

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Grawens #17810 üzenetére

    Örülök, hogy olyan jól állsz anyagilag, hogy nem számítanak az ezresek.

    De csak hogy tudd: a "fillérbaszás" szó kifejezetten negatív tartalmú, és azt jelenti, hogy valaki elhanyagolható megtakarításért cserébe vállal be aránytalan áldozatot, azaz a megkötött kompromisszumban aránytalanul nagy súllyal szerepel a takarékosság.

    Ezzel szemben az, ha valaki nem dog ki feleslegesen pénzt az ablakon, illetve érdemi összegért cserébe kvázi súlytalan áldozatot hoz, az a takarékosság, ami a fenntartható létünk alapfeltétele lenne.

    A Viberrel én havi kb. 1000 forintot spórolok meg, ami nem nagy összeg, de az ablakon kidobni azért nettó veszteség lenne. Nyilván olyan beszélgetésekre használom, amikre elég a hangminősége, de egy-két havonta előfordul egy-egy alkalom, amikor más beszélgetési csatornára váltunk. Ergo a Viber annyira azért nem rossz.

    Viszon a telefonomon / számítógépemen telepített hasonló alkalmazásból kb. 95%-ban ezt használjuk, mert ez az elterjedt, és egy kapcsolattartó programnál, tudod, szempont az, hogy a másik fél is azt használja.

    Amúgy meg főleg szöveges, képes üzenetek mennek rajta, havi ezres nagyságrendben. Kényelmes, bevált. Persze nyilván fillérbaszás...

    Szóval miért is ne használnám? Gondom nincs vele, ezzel érek el egy külföldi barátom kivételével minden privát kapcsolatot, valamint a hivatalosak többségét, a minősége az esetek döntő többségében megfelelő, a szolgáltatásai működnek és praktikusak. Az persze gond, hogy ingyen van. (Teszem hozzá: nem vagyok az ingyenes dolgok híve, de még nem jöttem rá, hogyan fizessek a Viberért.)

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

  • Grawens

    senior tag

    válasz MaCS_70 #17816 üzenetére

    Te is félreértettél! :O

    Leírtam, hogy mindenki maga dönti el, hogy használja e vagy sem. Azt hangsúlyoztam ki előző mondandóimmal, hogy aki a "fillérb*szósdi" megoldást választja ne csodálkozzon ha akadályokba illetve problémákba ütközik mind hardveres, mind pedig szoftveres oldalról.

    Ez olyan mintha valaki csakis azért venne egy régóta megszokott/bevált márkájú dobozos tej helyett egy másik fajtát, hogy spóroljon rajta 20Ft-ot, de ennek a tejnek rossz az íze és esetlegesen fosik tőle mint a murányi kutya, utána meg itt kérdezi, hogy mit tegyen? Ez is egy példája a "fillérb*szásnak". Igen tudom, hogy ez a kijelentés igencsak negatív tartalmú, de a fenti példák is rávilágítanak arra a kérdésre, hogy feltétlenül szükséges e magunkkal szemben "skótoskodni" csak azért hogy egy keveset spóroljunk és bosszúságokba hajszoljuk magunkat?

    Az pedig, hogy muszáj legyen feltelepíteni azokat az appeket amiket mások 95%-ban használnak, mert ezek az elterjed kapcsolattartó programok? Erre megint csak azt tudom írni, hogy aki akarja az megteszi, aki meg nem az nem. Jól van ez így.
    De ez az egész rohadtul túl van bonyolítva. Én például ha el akarok érni valakit, akkor felhívom, ha akarok sms-t küldök. Fájlokat/képeket akarok küldeni, akkor e-mailben megteszem, mert ugye boldog boldogtalannak van mailcíme. Fordítva is ugyan ez a helyzet, ha én vagyok a cél, akkor bátran hívhatnak, sms-t és e-mailt is küldhetnek.
    A külföldi cél nem jó példa a Viber-re, mert az e-mail külföldre is ingyen van és az is rögtön megérkezik a telefonra akár csak az sms. Így megint csak marad a Viber ingyenes hívásos "fillérb*szós" része mint érv amiért érdemes lenne feltelepíteni, ha nem lenne csomó alternatív megoldás, ezzel kiküszöbölve azokat a kérdéseket, hogy: -miért szar a hangminőség és miért merül ilyen gyorsan a készülék?

    Ne érts félre, nem téged szeretnék támadni a válaszommal, ezért is úgy írtam, hogy "aki".
    Nem vagyunk egyformák, mások az igények és mások a meglátások/szemszögek is. ;)

    [ Szerkesztve ]

  • csimpi1

    tag

    Olyan fordult már elő itt valakivel, hogy az egyébként is sérülékeny lézervágott rész konkrétan lekopott? Nem karcos, hanem egyszerűen kezd eltűnni.

    " Az élet full színpompa, de semmit sem ér kb., az EKG-m szinkópa, amikor beverek 4 kávét 2 rummal szinkronba' "

  • szpajk

    tag

    Sziasztok,
    Végre én is csatlakoztam a Note 4-et használók táborához. Egy hete nyüstölöm teljes megelégedettséggel. Számomra mindenben tökéletes! Kijelzője gyönyörű, sebességgel nagyon meg vagyok elégedve, a formaterv meg egyszerűen hibátlan!
    Lg G3-ról váltottam, ami ehhez képest egy játékszer, rengeteg hibával és problémával.
    Jó páran írták itt a fórumban, hogy tapasztalnak mikrolaggot, erre csak azt tudom mondani, használjanak pár hétig egy G3-at és rájönnek, hogy a Note-tal nincs semmi probléma. :)
    Próbálom átrágni magam a fórumon, jó pár ezer hozzászóláson túl vagyok már, de idő hiányában ez elég sokáig fog tartani. Ígérem, nem zaklatlak felesleges kérdésekkel benneteket, csak akkor, ha nem találok a problémámra itt a fórumon megoldást.
    Üdv
    Zsolt

    [ Szerkesztve ]

    spike

  • blu79

    addikt

    válasz csimpi1 #17818 üzenetére

    :Y - szia biztos hogy eredeti a készülék?, én láttam hasonlót mint amit mondasz de az nem volt eredeti hanem klón készülék, az egyik munkatársamnak van, de azon sem nagyon durva ez a jelenség és ott is alu a keret, vagy nem tudom mi de biztos hogy fém nem műanyag,
    - biztos hogy kezd eltünni? vagy csak nagyon matt lett ? mert ezt helyrehozhatod pici polírozással , esetleg csinálj képet hadd lássuk

    (#17819) szpajk grat a készülékhez :C , kitkat van rajta vagy már frissítetted?

    [ Szerkesztve ]

    ¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

  • csimpi1

    tag

    válasz blu79 #17820 üzenetére

    Biztos. T-től vettem és ez már (phone info szerint) egy refurbished cucc. Az eredetinek recsegett a home gombja, ezért cserélték. Lövök majd róla képet.

    " Az élet full színpompa, de semmit sem ér kb., az EKG-m szinkópa, amikor beverek 4 kávét 2 rummal szinkronba' "

  • apaszka

    veterán

    válasz szpajk #17819 üzenetére

    Nem akarom fényezni,de volt G2 őm,és tudom miről beszélsz! Csak napokig használtam,és a szervizbe volt sokat! :W

    Persze it is van gond,de ez semmi! Nekem javítás után azt javasolta az n....,hogy adjam el a pics&ba! De mit vegyek? Ez a legjobb!
    Bedurvultam,és marad egy évig biztosan vagy legalább fél évig?...

    A Note széria nagyon jó!
    A note 3 is másfél évig volt meg! Nagy szó,mert egy évet egy telefonom sem húzott ki nálam.
    Ezeket meg imádom,a cerka meg hatalmas dolog benne! Nincs nap,hogy ne kelljen használni ,munka célból sem! :R
    A vagyont érő navim eldobtam a Waze miatt ,nincs már tabletta sem haszálatban......soroljam mennyire sok oldalú?

    Holott ugye a sok az egyben dolgok,nem igazán telesítik az igényeket általában. Na a NOTE széria a kivétel,a KNOX sz@r kivételével :K

    Szerk:

    Bocsánat!

    Gratula a választásodhoz! Jó...vagy is a legjobb választás :R !

    [ Szerkesztve ]

    https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html

  • motown5l

    senior tag

    sziasztok..olyan problemam lenne,hogy a telefonszamra azt irja ki hogy ismeretlen.Masik 2 sim kartyaval probaltam,azzal kiirja.De a sajatommal nem.

  • b.bela1

    őstag

    válasz motown5l #17824 üzenetére

    És?
    Te tudod? Az a fontos. A többi nem lényeg. Az enyém sem ismeri az én számomat. Pedig nagy barátok vagyunk.

    Aki bárhol, és bármikor tud nevetni az élet dolgain, az megéri a súlyát aranyban. Notesz5 C csodálatos blekzafír gyöngyszem

  • motown5l

    senior tag

    válasz Grawens #17826 üzenetére

    Ezt a kartyat adttak a Note 4 hez.De mas telefonba se ismeri fel.

  • georgo5212

    csendes tag

    válasz Grawens #17817 üzenetére

    Eszeteken vagytok? Miért nem privátban szarjátok egymást?

    öreg motoros

  • georgo5212

    csendes tag

    válasz csimpi1 #17818 üzenetére

    Mert ez allllllluminium. Én már vettem rá egy kotont hogy ne marja meg az ujjaim sava, igy ha dicsekedni akarok vele akkor lemesztelenitem és szólok hogy ne nagyon tapizza mert érzékeny a kicsike. Ez van, van egy szupi vasunk a mi nem van átgondolva. Én már gondolkodtam rajta hogy átépitem a keretet mert az a leggyengébb pontja mivel aluminium fólia beolvasztva a muanyag vázba. És igy nem keret ami cserélhető.

    öreg motoros

  • apaszka

    veterán

    válasz georgo5212 #17829 üzenetére

    :C :B

    https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html

  • japmas01

    tag

    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni.
    1 hónapja cseréltem S4 - ről Note 4 -re.
    Hát nem tudom, de még várnék a végleges vélemény nyilvánítással, egyenlőre néha nagyon el tud keseríteni, mert az S4 jobban muzsikált(gondolok itt teljesített! ) :-)

    Szóval amiket észre vettem és  véleményeket, de leginkább tapasztalatokat szeretnék kérni.

    Gyakran lassabb, mint az elődje!
    Néha sokat kell várnom a feloldásra,
    a predektív kijavít (rosszra), de nem kínálja fel és nem mindig engedi a VALÓBAN HELYES SZÓ BEIRÁSÁT!
    Ismétled vagy 4x-5x, de Ő akkor is okosabbnak képzeli magát!
    (Pl.Okosabban- de 5x javítottam, hogy okosabbNAK!)
    Miért kell állandóan harcolnom Vele?
    Dolgozni szeretnék rajta és gyorsan!
    Továbbá a felajánlott régebbi szöveget nem lehet kijelölni, rá klickelni, mert a billentyűzet alá esik és nem érzi!

    Mint a fotó szerkesztésnél is!
    Kijelölés - körbe vágás, de majd Ő szabályozza, mivel fölül a kép tetejénél már a MÉGSE  és a MENTÉS  gombok vannak, a kijelölést figyelmen kívül hagyja.
    Persze, ha le húzod és rafináltkodsz lehet megoldást találni, de idő és egy ilyen kaliberű és áru telefonnál had ne kelljen már!

    Kijelző, feloldás, erre billentyűzet jelenik meg.
    Végig simításra nem reagál, valamit valahová ír, gondolom gyűjti az infókat, jegyzetel!?! :-)

    Fényképező kamera hibára panaszkodik és totál lassú!
    A fotó készítés is.
    Ha le szeretnél egy madarat, vagy eseményt fotózni, videózni, az esetek többségében már véget is ér az esemény, mert bár elő készítetted, de mivel várni kell, a billentyűzet lezár a feloldás viszont lassú és ne kelljen már az eseményeket a kamerám sebességéhez igazítani 2015-ben, pl.esküvő?!
    És még az életben regeteg olyan szituáció van amikor nem várnak az én kamerámra!
    A lezárt képernyőről azt hiszem éppen ezért csináltak egy ikont, hogy  onnan gyorsan a feloldás után azonnal elérhető legyen a kamera!
    ...csak nem működik!  :-(

    Facebook nem törölhető?
    Miért?
    És a hozzá tartozó sz-ok? (Programok? Chat, stb.. létezik, hogy csak én utálom és nem használom a Facebook-ot és gondolom úgy, hogy a telefonoba tökéletesen felesleges egy App..ami a szerződési feltételekben írja is, hogy ha kikapcsoljom is gyűjti az adatokat, persze csak a javítások miatt /Névjegyzék, mobil használói és internetezési szokások, GPS koordináták, stb..MINEK?/ és lassítja is a rendszert.)
    Így is néha fel tudnék robbanni, mert feszt várnom kell a telefonomra, mert az ujjaim gyorsabbak, mint a készülék!
    Azért ilyen az S4 esetében soha sem volt!!!

    Osztott képernyő használata..
    Mindig mindent bezár és csak egy marad nyitva, hiába a beállítások.

    Képernyő feloldás akadozik, vagy nem megy..
    Arról nem is beszélve, ha billentyűzet jelenik meg a kezdő képernyőn, aminél a végig simítás nem tesz semmit!
    Simogathatod Te azt napokig sem lesz semmi, mert a fölső ablaksor és  a billentyűzet között kell kb.1cm-ben símogatnod(ezt a szót csak 5x kellett javítanom), különben semmit sem reagál!

    Levél írásakor ugrál mint egy idióta, vagyis ezt a levelet először muszáj volt E-Mail-ben megírnom, mert órákig tart ezzel a fossal és ugrál folyamatosan a Cursor..
    Szóval most itt tartok a levélben és már megint a "tárgy " és  a címzett menüben találtam magamat!
    Vagyis, ha nem figyelek, simán megírhatom ezzel a csodával a levelet a tárgy mezőbe!
    És miért nem direkt az oldalon írtam meg? ...Mert a rendszer azt sem engedi és nem látok a billentyűzettől(3x javította), hogy mit írok!

    Rádió program javaslat esetleg?
    Van ez a MR1 App, de egy kaka!
    Nem javítottak egy alapvető hibát 7 hónap alatt! Ezért nem lehet használni, mert a lényege, amiért csinálták, pont nem működik, nincs benne menü gomb Note 4-hez!
    Így a hangtár használhatatlan.
    Írtak már millióan a Playsore-ba, de a szerkesztők, rendszergazdákat hidegen hagyta, Nekik működik a laborban!
    Vagy, kiadták Kínának, vagy az oroszoknak ezt is, azok meg nem is értik a panaszos hozzászólásokat! :-)
    De mindenképpen büszkék lehetnek magukra, mert így több ezer külföldön élő magyarnak esélye sincs magyar előadásokat és magyar nyelvet hallgatni!
    Ezúton gratulálnék Nekik innen is és remélem nincs lelkiismeret furdalásuk?!
    (Gondolom a szó jelentéstartalmával is lehetnek gondok, így segítek.. http://www.kislexikon.hu/lelkiismeret-furdalas.html )

    Az nálatok is előfordul, hogy a Chrome
    Bezár minden oldalt amit korábban megnyitottatok?
    Az előzményekből is dobja!
    Pl.ezt a fórumot mindig ignorálja!
    Ha rá keresek új ablakban valamire, akkor ez elvileg..más oldlak esetén legalábbis mukodik..megmarad és egy új ablakban tudnék böngészni, de ez a fránya mindig eltünteti EZT A WEBOLDALT! A többit megtartja, csak ezzel vacakol!
    Még, ha az előzményeket törlöm, akkor is megmaradnak normális esetben!

    Apropó előzmények törlése!
    Chrome -bejelentkezel és mondjuk meg tudod nézni, hogy Tablet-ről, vagy mobiltelefonről, netán PC-ről is miket látogattál.
    Elvileg!
    És elvileg ha törlöd, akkor minden felületen eltűnik, vagyis, ha a PC-s tartalmakat törlöm az Note 4-en, akkor az minden készülékről eltűnik.
    Csak gyakorlatilag nem..
    És össze is keveri Őket ahogy látom!

    Térkép és frissítés!
    Mit lehet tenni a Google -vel, ha nem akarom megadni a telefonszámomat, de 1459.-jére is zaklat miatta? Nem lehet ezt valahogy kiiktatni?
    Tudom, hogy mindegy, mert a szerződési feltételek végén benne van, hogy ha blokkolod,törlöd, vagy inaktiválod a programot, a háttérben futhat és gyűjtheti az infókat amiket a központnak továbbít! Pl . GPS koordináták, Névjegyzék, stb..
    Csak árulja el nekem valaki, minek a Google -nek a programja stabilizálásához a Névjegyzékünk?
    Felhívája az ismerőseimet, hogy tapasztaltak-e minőség romlást amikor velem beszéltek, vagy amikor a navigációt használtam?  :-) :-)

    Továbbá, G-Mail..
    Ha írok egy levelet, akkor gyakran írás közben a levél végére ugrik a Cursor, függetlenül attól, hogy (éppen a végére ugrott megint 5.-jére!).. hol tartok, vagy a közepére szeretnék még valamit beszúrni, kiegészíteni.
    Tapasztalatok?
    Mit lehet vele tenni?

    Másoknál is vannak ilyen tapasztalatok?
    Mit javasolnátok, mit tegyek vele?

    Vekker funkcionál a hanggal "Stop" való leállítást hol lehet bekapcsolni?
    Sehol sem lelem, pedig azt még az S4 is tudta!

    Felolvasó App-et, vagy beállítási opciót tudnátok nekem ajánlani, mint az Szifon S4-ben volt..

    Bocsánat, de kikészít, hogy lassú és várnom kell, míg kitalálja mit is csináljon a paranccsal amit adtam Neki!
    Pedig én roppant elégedett voltam eddig a Samuval, de komolyan gondolkozom, hogy vissza viszem és felbontom a szerződésemet, mert 2 évig ezzel a szárral nem fogok tudni dolgozni!
    Totál lassú még mindig az S4-hez képest, pedig közel 100GB van benne, a leggyorsabb SD, stb..
    De minek?

    Már a Clean Master -t is módosítottam, ami amúgy egy szemfényvesztés!
    Ha Clean Master "Fun" vagy, vedd ki az SD-Kártyát, végezz egy vírus írást a telón, ..gondoltam ezért lassú, de kíváncsiságból a kártyát is megvizsgáltattam vele, illetve a "helyét ".
    És lássatok csodát, több, mint 2GB tárhelyet szabadított fel és ugye Like-olom? És megosztom a Faszbukon? Persze, csak a kártya a telefon mellett volt és nem benne!
    Elgondolkoztató! :-) :-)

    ..de még mindig lassú, sokat gondolkodik, pedig arra ott vagyok én!
    Ő csak parancsot és számításokat kellene, hogy végre hajtson!

    Előre is köszönöm a válaszokat!
    Üdv.:

    Japmas
    (Bocsi az esetleges elírásokért, faszán megcsinált T9, bár remélem mindet javítottam! +30 percet vett igénybe! És bosszant, hogy ennyi pénzért 2015-ben?! Akkor miért mondják, hogy munkára tervezve?! Ha ilyen tempóban csinálnám éhen halnék bakker és  kirúgnának!). .most is ide ugrott, pedig sokkal följebb írtam, beszúrtam volna, ha hagyta volna, hogy ugrálnak a sorok!

  • japmas01

    tag

    És egy link a videóhoz, amin az MR1 probléma látható!
    http://www.youtube.com/watch?v=Y5xdTn-MLaM&sns=em

    [ Szerkesztve ]

  • georgo5212

    csendes tag

    válasz japmas01 #17831 üzenetére

    Hát sok igazság van amit leirtál. De az igényeidre még nem csináltak mobiltelefont. Az appok már majdnem ott vannak viszont a vas az direkt, egyik ezt a másik azt. Sajnos ez üzletpolitika. Jelenleg futó mobiltechnológia egy készülékbe tömöritése nem kifizetődő. Pedig lehetléges lenne. Sok titok van van még a nap alatt.

    [ Szerkesztve ]

    öreg motoros

  • Grawens

    senior tag

    válasz japmas01 #17832 üzenetére

    A naptárat a menügombot hosszan megnyomva tudod beállítani. Hol itt a problem?

    georgo5212: De morcosak vagyunk! :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • japmas01

    tag

    válasz Grawens #17835 üzenetére

    Köszönöm az eddigi válaszokat!

    Biztos vagy benne, hogy a menü gombot hosszan nyomja tartva előjön? :-)
    Ott a videó, hogy nem! :-(
    Nem nézted meg?
    Pedig ezért töltöttem fel! :-(

  • S e t h

    nagyúr

    válasz japmas01 #17831 üzenetére

    1.Gyári bill?Sosem használtam, mivel sokkal jobb alkalmazások vannak nála.Lásd pl swype.

    2.Napi szinten szerkesztek képeket, erre is van egy rakás alkalmazásom, sosem találkoztam az általad leírt problémával.

    3.Madárt lefényképezni azonnal?Ehhez még fényképezőgép is kevés volna.Ha normális kompozíciót szeretnél megörökíteni, ahhoz sokszor nem elég csak előkapni és kattintani, másrészt a telefon talán nem is erre való nagyon. Ha én szeretnék jó eredményt elérni dinamikus kompozícióknál akkor folyamatosan a kezemben kéne lennie a telefonnak, esélytelen.
    Egyébként kamera hibákkal sem találkoztam, nálam a lezárt képernyőnél aktiválható a fényképezőgép ikonra való kattintás.

    4.Az általad írt alkalmazások pl Facebook és társai tilthatóak, erre van lehetőség a rendszerben, de külső alkalmazással is.

    5.Osztott képernyő passz, nem használom.

    6.Az általam használt billentyű alkalmazással igen gyorsan lehet gépelni, arról nem is beszélve, hogy nagyon jó az alkalmazásba integrált hangfelismerő rendszer, ami igen jó hatásfokkal alakítja át szöveggé a hallott hangot, így nincs probléma sem email, sem sms írásnál.

    7. Millió és egy alkalmazás van az emailek használatára, tetszőlegesen választhatsz magadnak ami szimpatikus.Egyébként az általad leírt problémákkal(tárgymezőbe való írás, kurzor ugrálás) nem találkoztam, pedig rendszeresen írok levelet a telefonról.

    8.Anno a TuneIn alkalmazást használtam rádió hallgatására, igazt, hogy ezt évekkel ezelőtt, nem tudom azóta mennyit változott.

    9.Nem használok chromeot, passzolom.

    10.Ahogyan a google térképet sem, van rá más alternatíva.

    11.A Samsung Apps-ban találsz Samsung szövegfelolvasót, jó minőségű.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

  • georgo5212

    csendes tag

    válasz Grawens #17835 üzenetére

    A morcosságot a bosszuságom okozza. "Mert anyám én nem ilyen lovat akartam". Sunyi módon a kezünkbe adtak egy átgondolatlan, csili vili eszközt, ami sokaknak az igényeit nem elégiti ki. Eszköz ár arányban magyarul minőségi hiányossággal rendelkező terméket bocsájtottak a piacra.

    öreg motoros

  • japmas01

    tag

    válasz S e t h #17837 üzenetére

    Köszönöm szépen a gyors válaszodat, ezek szerint a gyári dolgok nagy részét mellőzni kellett, hogy stabilan és gyorsan működjön?! :-(
    Akkor, hogy rendezettebb és érthetőbb legyen, válaszolok számozottan! ;-)

    2. De mivel?

    3. Madarat? Csak egy pl.volt!
    Naponta többszáz fotót készítek, munkámból és tanulmányaimból kifolyólag is, Te biztos profi fotós vagy, így azt meghagyom Neked! ;-)
    Én csak szeretnénk legalább olyan gyors és stabil készüléket, mint az S4-em volt..

    4. Törlés és nem tiltás! Tiltani az első percben letiltottam, amikor láttam, hogy nem törölhető.

    6.Az ujjaktól is függhet, nekem nagyobbak..
    vannak helyek es helyzetek, amikor nem beszélhetsz és írásban jegyzetelni kell és kommunikálni!

    7.én a Gmail -t választottam. Ezt a fránya erőszakosságát kivéve, hogy minden áron rám akarja kényszeríteni a G+-t, ezen kívül rendben lenne..
    gondoltam, hogy ez is megakaszthatja a rendszert, mert mindig csatlakozni akar és keres.. nem?

    10.Pl.?

    11.. hol lelem?

    És a "Menü gombos" problémára egy videó a kollégának, aki írta!
    Ilyet is csinál, ugyan arra a gombra más -más reakciók! :-)
    [link]

  • kali

    legenda

    válasz japmas01 #17831 üzenetére

    szia,

    nem írtad, hogy milyen verziós telefonod van, milyen firmware van rajta, illetve a korábbi melyik variáns volt, úgyszint milyen firmware verzióval, mert nagyon nem mindegy, de ideális esetben nem lehetne lassabb, pláne ha azonos feloldási módban viszonyítod, bár ujjlenyokatos nem adott az s4 esetén.
    a prediktív beállítás kérdése, a szótár frissíthető is, tanítható is.
    tötlhetsz le profibb szerkesztőket fényképekhez, h az olyan fontos szempont.
    a kijelző feloldásakor a jelszó beírásához dob fel billentyűzetet, vagy gyorsjegyzethez, beállítás kérdése.
    nem lassú a kamera, a lezárt képernyőről feloldás is működik, ha megdelelően állítod be.
    kamera hibát a külsős alkalmazások okozhatnak, amik illesztéssel rendelkeznek a kamerához, facebook csevegő, viber...stb.
    a facebook triumvirátust tiltani kell, de nem csak ennél a telefonnál nem tudod eltávolítani.
    az osztott képernyő tökéletesen működik, ha megfelelően használod, videót is tettem fel róla egy másik témában, hogy két külön dolgot szimultán is.
    írás közben nem ugrálhat, csak ha rossz helyre pöttingetsz.
    a chrome részemről passz, a gyári böngészót használom, de mivel iphoje témában is olvastam a leírt hibák egy részét, így vagy bizonyos fórumok motorja a hiba forrássa, vagy a chrome, de akkor általánosságban, több platform alatt is.
    a több eszköz közötti szinkronizációval nincs gond, de oda és vissza is engedélyetni kell, nézz rá a kapcsolódó beállításokra.
    tőlem még egyszer sem kért telefonszámot, mert minden kapcsolódó olciót kilőttem, nem gyűjt információt, nem küldözgeti azt, ez csak megfelelő beállítás kérdése, ha minden apró részletet megnézel, akkor megtalálod a megoldásokat, bár itt a fórumon is sokszor leírtuk már.
    a névjegyzékhez azért kér(het) hozzáférést, mert ha engedélyezve, hogy megjelenítse a közelben tartozó ismerősöket, akkor egy pöttyintéssel felhívhatod őket.
    a gmail és más levelezòk esetén sem ugrál csak úgy rossz helyre a kurzor, ha nem nyomsz mellé.
    a kisegítő lehetőségekben találsz meg néhány olyan opciót, amit korábban nem dugtak el annyira.
    google szövegfelolvasó és diktálás alapban adott, nyelvet lehet letölteni/frissíteni.
    100 GB? memóriakártya? lehet, hogy amiatt lassú a telefon, pláne ha valami olyan, ami csak a nevében valami, de amúgy a töredéke tempót...stb. tudó klón...
    a clean master és társai felejtősek, de ez nem is írható a telefon negatívumára.
    ne haragudj meg, de a hibák egy része felhasználói probléma...
    note 4-en írtam, flabélos álló szoláriumban, egyéb kérdés?
    :)

  • japmas01

    tag

    válasz kali #17840 üzenetére

    Szia!
    Igazad van, azonnal pótolnám! ;-)
    Note 4:
    Modell száma: SM-N910F

    Android verziója : 5.0.1

    Alapsáv verziója: N910FXXU1BOC3

    Kernelverzió: 3.10.40-4456564
    dpi@SWDD5613 # 1
    Fri Mar 13 15:44:46 KST 2015

    A másik sajna nem kiolvasható, pókhálós vírust kapott! :-(
    Ezért a csere, ..olvaslak tovább! ;-)

  • japmas01

    tag

    válasz kali #17840 üzenetére

    Nebassz!
    Direkt mindenre egyenként válaszoltm, de most a forum szivatott meg..15 perc után nem lehet módosítani, gondoltam nem szemetelem tele, ha valaki keres valamit hamarabb megtalálja, de úgy néz ki muszáj! ;-)

  • japmas01

    tag

    válasz kali #17840 üzenetére

    Akkor újra..
    "a prediktív beállítás kérdése, a szótár frissíthető is, tanítható is."
    -Gondoltam magam is, mint az S4 esetén!
    Bár ennél nem olyan nekem..

    "tötlhetsz le profibb szerkesztőket fényképekhez, h az olyan fontos szempont."
    -Nem annyira, bár ötleteket elfogadok.
    Tablet-re a Photoshop van meg az Adobe-től, csak az Ő koncepciójuk szerint, ha mobilon is használni akarod, vásárold meg ujra!
    Szerencsére a legtöbb cégnél kompatibilisek, így elég csak 1x fizetned ugyan azért.

    "a kijelző feloldásakor a jelszó beírásához dob fel billentyűzetet, vagy gyorsjegyzethez, beállítás kérdése."
    Kiváló! Hol és mit,  hogy megszünjön?

    "nem lassú a kamera, a lezárt képernyőről feloldás is működik, ha megdelelően állítod be."
    - Kiváló,  hol és mit?

    Mert ez kicsit olyan, hogy nesze semmi fogd meg jól! :-)
    Lehet egy csomó pénzt keresni, csak dolgoznod kell szorgalmasan és vehetsz házat a Bahamákon!
    Na ja, csak hol? Mikor?..és mit? :-)

    "kamera hibát a külsős alkalmazások okozhatnak, amik illesztéssel rendelkeznek a kamerához, facebook csevegő, viber...stb."
    -OK!
    Hol és mit kell beállítani? :-)
    (WhatsApp és Viber is van, meg ez az Instagram, vagy mi a fene? ..soha nem használtam! (Fagyasztva) WhatsApp, mert itt mindenki azt használja..semmi értelme szerintem, így is ingyenesen beszélünk minden irányba és írunk, de akinek nincs pénze,  az is tud így válaszolni és kommunikálni. Szóval rájuk való tekintettel..
    Viber meg a családdal beszélni, így nincs roaming!

    "a facebook triumvirátust tiltani kell, de nem csak ennél a telefonnál nem tudod eltávolítani."
    Első dolgom az volt! ;-)

    "az osztott képernyő tökéletesen működik, ha megfelelően használod, videót is tettem fel róla egy másik témában, hogy két külön dolgot szimultán is."
    -Be tudnád linkelni?
    Tableten kiválóan működik nekem is.

    "írás közben nem ugrálhat, csak ha rossz helyre pöttingetsz."
    Elvileg!
    Azért ennyire csak nem lennék pancser! ;-)
    Példa..
    Szöveget fogalmaztunk és míg egy pillanatra felnéztem, hogy miként folytassuk, a társam szólt amikor folytattam volna, hogy vigyázz, mert ugrott!
    Innen vettem észre és azóta rendszeresen csinálja.
    Már gondoltam, hogy a fóliával lehet összefüggésben?!

    "a több eszköz közötti szinkronizációval nincs gond, de oda és vissza is engedélyetni kell, nézz rá a kapcsolódó beállításokra."
    Köszönöm, bár én itt igazából a Gmail -re írtam...lehet Te is erre gondoltál?!
    Szóval, a jobb érthetőség kedvéért..
    Több G-Mail cím van beállítva. Ez eddig nem is gáz!
    Csak onnantól kezdve, hogy a Google, erőltetetni akarja, hogy jelentkezzek  be a G+-ba is!
    De én regisztrálkodni sem akarok, nemhogy bejelentkezni!
    Ő pedig ezt nehezen emészti meg, ezért állandóan macerál.. lásd fotó..
    Gondoltam törlöm a G+-t, de valahol valami okos azt állította, hogy ha töröljük , mint a Faszbuk esetében is, az a rendszer instabilitását okozhatja, mivel ezek egymásra épülnek és így teljes egész! Ezért is van alapból rajta, a progik össze dolgozva!

    "tőlem még egyszer sem kért telefonszámot, mert minden kapcsolódó olciót kilőttem, nem gyűjt információt, nem küldözgeti azt, ez csak megfelelő beállítás kérdése, ha minden apró részletet megnézel, akkor megtalálod a megoldásokat, bár itt a fórumon is sokszor leírtuk már."
    - nem találtam eddig, bár iszonyatosan sok a hozzászólás, tehát aki ezt végig tudja olvasni, vagy nem él életet, csak a gép előtt,  vagy nincs munkája..vagy rendszergazda.., vagy nincs csaja! :-)
    Kb.2 hete figyelem a fórumot, ha tudom naponta, de hála Istennek elég aktív! :-) ;-)

    "a névjegyzékhez azért kér(het) hozzáférést, mert ha engedélyezve, hogy megjelenítse a közelben tartozó ismerősöket, akkor egy pöttyintéssel felhívhatod őket."
    -Ezt nem ismerem..
    Mesélj csak?! :-)

    "a gmail és más levelezòk esetén sem ugrál csak úgy rossz helyre a kurzor, ha nem nyomsz mellé."
    -Én is ezt reméltem korábban! :-(

    "a kisegítő lehetőségekben találsz meg néhány olyan opciót, amit korábban nem dugtak el annyira."
    -például?

    "100 GB? memóriakártya? lehet, hogy amiatt lassú a telefon, pláne ha valami olyan, ami csak a nevében valami, de amúgy a töredéke tempót...stb. tudó klón..."
    - Ezt ki is zárhatjuk, MediaMarkt GmbH... :-)
    (Próbálok szart nem venni, ezért vagyok most picit pánikba a Note 4 miatt! :-( )

    "ne haragudj meg, de a hibák egy része felhasználói probléma..."
    Semmi gond, ezért vagyokitt és kérdezek!

    De ne legyen már amolyan "nesze semmi fogd meg jól!", mint a viccben!
    (Gyerek az Apjához:
    -Édesapám, miért sárga a villamos?
    -Nem tudom Fiam!
    -Édesapám, miért piros a tűzoltóautó?
    -Nem tudom Kisfiam!
    -Édesapám, és miért kék a busz?
    -Nem tudom Fiacskám!
    És Édesapám, miért...?
    ...de az Anyja közbeszól!
    -Hagyd már Pistike, ne maceráld már Apádat!
    Mire az Apa leinti a feleségét..
    -Hagyd Anyjuk, akkor tanul a gyerek, ha kérdez! :-) :-) :-)

    "egyéb kérdés?
    :)"
    Milyen szolárium? :-)
    ...lesz még! ;-)
    Csak előbb működjön normálisan, utána lesznek majd az extrák! ;-)

  • kali

    legenda

    válasz japmas01 #17843 üzenetére

    a beállítások miatt sem mindegy, hogy kitkat vagy lollipop, illetve nagyon sok beállítás máshol van, sokszor jobban "elrejtve" az újabb főverzióban.
    5 perc rémlik a hozzászólás szerkeszthetőségére.
    beállítások -> rendszer -> nyelv és bevitel - samsung billentyűzet -> predikvtív szöveg -> személyre szabott adatok...stb.
    a telefonon nem szoktam fényképeket szerkeszteni, de pont a minap írtam, hogy dobálta nekem egy hétig a galaxy apps, miszerint ingyenesen adják az amúgy fizetős photocracker pro alkalmazást, szóval érdemes oda is benézni néha.
    milyen képernyőzás van beállítva? sima húzás?
    érdemesebb biztonságosat beállítani, bár például az ujjlenyomatosnál is feldobja a billentyűzetet, ha a home gomb lehúzásos művelet helyett a képernyő meghatározott részére pöttyintek, mert ez egy biztonsági opció - volt már olyan, hogy a (telefonhoz és notihoz is) beállított ujjamat sikerült pillanatragasztóval átalakítani kicsit... :DDD
    a fényképező gyorsgombját is a képernyő lezárásos szekcióban tudod beállítani.
    nekem nincs fent viber és társai, a facebook triumvirátus tiltva, nem is találkoztam kamerával kapcsolatos problémával soha, pedig 7 hónapos elmúlt a készülékem.
    megkeresem majd, hogy melyik témában tettem be a videót - arról vitáztak épp, hogy nem elég a többmagos proci, hanem több processzor kell a különböző feladatok/folyamatok párhuzamos futtatásához, erre csináltam egy videót, hogy kicsiben megy a youtube - ice mc, még erre is emlékszem -, mellette pedig a böngésző, ráadásul a kettőt egyszerre mozgattam, eltérő módon.
    ritkán használom, de bekapcsoltam most a teszt kedvéért, fut a youtube videó, megy a kamera és a böngésző is, szépen mozgatható mindegyik bárhová;

    o

    igen, a fólia okozhat érintési...stb. problémát, nem csak kurzor elugrálása, hanem a "menü" gombos problémára is magyarázat lehet.
    a chrome szinkronizációra írtam, mert bár a note 4-en nem használom, de más eszközökön igen.
    elfelejtettem írni, hogy én még akkor regisztráltam a google fiókot, amikor az e-mail címhez nem kellett telefonszám, esetlegesen ennek is köze lehet a dologhoz, de ettől függetlenül a google+, hangouts...stb. alkalmazásokból kijelentkeztem, csak akkor lépek be, ha ténylegesen használom azokat, ami mostanság ritka.
    a legtöbb alkalmazás, térkép, navigáció...stb. tud olyat, hogy a helyzeted gyorsban küldheted egy pöttyintéssel ismerősöknek, ehhez is kér adott alkalmazás hozzáférést a névjegyzékhez, szóval nem kell azonnal rosszra gondolni, bár igaz, egyik fejlesztő sem szent...
    régebben nem volt így eldugva minden, például az interaktív vezérlés, de a szövegfelolvasót is megtalálod ott - én a google mellé letöltöttem a samsung félét is, eredetileg az igo miatt kellett, de máshol is jobb, mint a google.
    a hatalmas kapacitású memóriakártya akkor is lassít(hat)ja a telefont, ha eredeti, pláne ha nem túl gyors, de kérdéses minőségűek annál inkább.
    a memóriakártya a telefonban lett megformázva? mert ha nem, az is hibalehetőség több tekintetben is, címzések...stb.
    nem mindenhol írtál konkrétumot, ezért sem lehetett mindenre részletesen válaszolni - még most is van, aminél találgatnom kellene -, mert nem mindegy, hogy kitkat vagy lollipop...stb., ezért is kérdeztem.
    főváros, szentendrei - bogdáni sarok, non-stop szolárium, sok(féle) gép, kedves és dekoratív ifjú hölgyek képezik a személyzetet, csak javasolni tudom minden érdeklődőnek - bár én az asszonnyal voltam lent. :)
    élek éltet a gépen és a fórumon kívül is, van feleségem, nem vagyok rendszergazda, hanem amolyan szabadúszó, de valóban sok szabadidővel rendelkezem néha.

    [ Szerkesztve ]

  • japmas01

    tag

    válasz kali #17844 üzenetére

    "a beállítások miatt sem mindegy, hogy kitkat vagy lollipop, illetve nagyon sok beállítás máshol van, sokszor jobban "elrejtve" az újabb főverzióban."
    -De írtam. .
    Android verziója : 5.0.1
    Aztán, hogy ez mi? Gondolom Lollipop..

    "beállítások -> rendszer -> nyelv és bevitel...stb."
    -Köszi, meglett! ;-)

    "a telefonon nem szoktam fényképeket szerkeszteni, de pont a minap írtam, hogy dobálta nekem egy hétig a galaxy apps, miszerint ingyenesen adják az amúgy fizetős photocracker pro alkalmazást, szóval érdemes oda is benézni néha."
    Nekem olyan lehet nincsen?
    Van ami volt, de nincs a telcsin és azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékemmel, ha le akarnám tölteni.. :-(

    "milyen képernyőzás van beállítva? sima húzás?"
    -igen.

    érdemesebb biztonságosat beállítani, bár például az ujjlenyomatosnál is feldobja a billentyűzetet(azt semmi képen sem, meg a retinásat sem!
    Óvatos vagyok, mert csak 2db retinám és 10db kézújjam van!
    Egyiket sem tervezem cserelni, újabb kódot kitalálni számomra egyszerűbb!
    (Pláne,ha valami szaros App ellopja netán az adatokat!)

    "művelet helyett a képernyő meghatározott részére pöttyintek, mert ez egy biztonsági opció"
    -mesélj csak?! :-)

    "a fényképező gyorsgombját is a képernyő lezárásos szekcióban tudod beállítani."
    -Az kész, köszi, csak lassú, de ezt már tárgyaltunk, valószínűleg a Viber miatt lehet..

    "megkeresem majd, hogy melyik témában tettem be a videót .. ráadásul a kettőt egyszerre mozgattam, eltérő módon."
    -Kimondottan érdekel!  :-) ;-)

    "igen, a fólia okozhat érintési...stb. problémát, nem csak kurzor elugrálása, hanem a "menü" gombos problémára is magyarázat lehet."
    - A menü gombos valami más lesz, ez relatív új dolog tőle..

    "elfelejtettem írni, hogy én még akkor regisztráltam a google fiókot, amikor az e-mail címhez nem kellett telefonszám"
    - a google+, hangouts...stb. alkalmazásokba be sem jelentkeztem! ;-)
    De nem ez lesz!
    Tiltottam, mert törölni sajna nem emgedte a Google +-t, de most ugyan ezt csinálja,  csak a Picasa -ra hivatkozva!

    "a legtöbb alkalmazás, térkép, navigáció...stb. tud olyat, hogy a helyzeted gyorsban küldheted egy pöttyintéssel ismerősöknek"
    Ezt a WhatsApp-ról tudtam csak..

    ehhez is kér adott alkalmazás hozzáférést a névjegyzékhez, szóval nem kell azonnal rosszra gondolni, bár igaz, egyik fejlesztő sem szent...

    "régebben nem volt így eldugva minden, például az interaktív vezérlés, de a szövegfelolvasót is megtalálod ott"
    -De miként tudsz fele felolvasatni?
    Szifone-nál kijelóltem és

    - "én a google mellé letöltöttem a samsung félét is, eredetileg az igo miatt kellett, de máshol is jobb, mint a google."
    -én is. Pl.hol jobb?

    a hatalmas kapacitású memóriakártya akkor is lassít(hat)ja a telefont, ha eredeti, pláne ha nem túl gyors, de kérdéses minőségűek annál inkább.
    SanDisk Class10, de direkt Android -hoz és valami "Ultra gyors"?!

    "a memóriakártya a telefonban lett megformázva?"
    Természetesen!

    "nem mindenhol írtál konkrétumot, ezért sem lehetett mindenre részletesen válaszolni"
    -Kérdezz nyugodtan!

    "főváros, szentendrei -..de valóban sok szabadidővel rendelkezem néha."
    - és szerencsés is vagy! :-)
    Szép napot mindenkinek! ;-)
    Hoppá! És kellemes hétvégét! :-)

    ..Apropó..
    valamit állítottam és most a képernyő két alsó szélét, mint egy asztal terítőt, fel lehet "pöndöríteni"! :-)
    Hol is tudom ezt vissza állítani? :-)

  • japmas01

    tag

    Lollipop, most már biztos! ;-)
    Láttam a nyalókát, ami változtatja a színét! :-)
    És..
    Jé, mit találtam?!
    Egyszer csak kiírta, hogy 2 lépésnyire vagyok a Fejlesztői jogosultságtól, majd megkaptam..
    és ezt a menüt nyitotta meg!


    ..stb..

  • japmas01

    tag

    válasz Grawens #17847 üzenetére

    Hey, nekem miért nem megy?
    Akarom én is! :-)
    Ugyan az a szoftverünk?
    Mert akkor elvileg Nekem is kéne mennie, de nem megy!
    Telepítsem újra, az talán segíthet?
    :R :DD :DD :DD :)) :C :R

  • Grawens

    senior tag

    válasz japmas01 #17848 üzenetére

    Ömmm, én jelenleg POF2-es északi romon vagyok.
    A Play-ből simán feltelepítettem az appet. Elindítom és az alkalmazásváltó érintőgombját addig nyomva tartom amíg elő nem jön a menü. :U

  • Prien

    addikt

    A hozzáértőktől kérdezném: a Note 4 DuoS tényleg nem tudja a 800 MHz LTE frekvenciát? Vidéken problémákba ütközne a használat?

    A kevés is több a semminél.

Új hozzászólás Aktív témák