Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz psyche #1072 üzenetére

    Hát 6 hónap alatt csak sikerült már hozzászoknom, így a keto flu-t kizárnám. :D
    Arra meg egyébként is az elektrolit hiány a válasz, azzal kezdtem, hogy ez nem gond.
    Meg amúgy az adaptáció is könnyen ment, már az elején tudtam, hogy az átlagos nyugati szemétevő étrendhez képest meg kell növelnem az ásványi anyag bevitelem. Nem is volt panasz.

    (#1073) psyche
    Aha, oké, köszi! :N
    Én egy picit változatosabban étkezem ennél. :D
    Én nem tápkiegből fedezem a szükségleteim, hanem tápanyagban gazdag étrenddel elsősorban.

    (#1071) psyche
    váltani fogok baconre meg kókuszolajban sütött tojásra.
    Wow... Én értem, hogy az emberi test lényegében egy biológiai gépezet és minden nap pontosan ugyanarra a tápanyagokra van szüksége, amit ha tudunk fedezni mondjuk legalább makró szinten "csirke-rizsből", akkor ha egész életünkben ezt eszünk is teljesen jó.
    Na de azért én nem ez vagyok. Én szerintem főbe is lőném magam, ha 5 évig ezt kéne ennem. Oké, hogy valszeg el tudod készíteni a "csirke-rizst" vagy 300 féle módon, de azért na! :DDD

    Az olívás szardíniára viszont az egyik legegészségesebb étel
    Attól függ. Konzervben veszed? A konzerv kajáról tudni kell, hogy hőkezelve van, ezért áll el évekig.
    Na most ketonál nekünk fontos volna a bevitt zsír minősége, mint pl az Omega 3 és 9 a halakból. Ezek viszont hőre érzékenyek, vagyis kifőzik belőle épp úgy, ahogy mondjuk a vitaminokat a hagyományos magas hőmérsékletű gyors főzésnél.
    Ettől a nüansznyi kellemetlenségtől eltekintve egész korrekt halfélék ezek, higany se nagyon halmozódik fel a kisebbekben, amiket konzervbe raknak.

    A ketogán étrend előtt sokáig prbálkoztam alacony szénhidrát - magas fehérje diétával (napi 100 gramm rizs + csirkemell + fehérjepor), de igen hosszú hónapok alatt értem el minimális szálkásodást.
    Ez nem csoda, hisz a többlet fehérjéből zsír/glükóz lesz. Ezt minden testépítő tudja elvileg.

    Szerintem az egészséges ketogén étrend a következőkből áll:
    Háát őőő, én azért vennék egy receptkönyvet a helyedben, őszinte leszek: iszonyú egyoldalúan táplálkozol még ketohoz képest is.

    Elmondom nektek, hogy te jóval kevesebb zsírt eszel meg egy nap ezekből, egy nap mint egy átlagember! Hát erre nem fogadnék nagy tételben a helyedben, tekintve, h csak amíg megírtam ezt a választ, elropogtattam egy zacskó sózott földimogyorót, aminek 50%-a zsír. ;) Lehet tippelni hány gramm zsírt ettem meg 10 perc alatt.
    Aztán ha megosztom veled az egyik kedvenc receptem, amiben annyi vagy több zsír van, mint a számomra napi előírt 200 g, akkor lehet hamar meggondolod ezt a kijelentést.*

    Tehát nincs ok a félelemre, hogy jajj sok zsírt viszek be. Mert nem.
    Nekem konkrétan arra kell figyelnem, hogy ne lépjem túl a kalóriahatárt... túlságosan. :C
    Pl a zacskó földimogyoró 100 grammjában van 640 kalória és 50 g zsír.
    Egyáltalán nincs okom félelemre. :C

    *Mostanában nagyon rá vagyok kattanva egy tejszínes mártásra, amit párolt zöldségekkel és olajban sütött csirkemellel eszek.
    1. A csikemell:
    Nem túl sok olíva vagy avokádó olajban sütök ki úgy 3-400 g szeletekre vágott csirkemellett, amit mindkét oldalán sóval, borssal, rozmaringgal és reszelt olasz keménysajttal szórok meg. Ez ad neki egy ízletes ropogós kérget. Az olajban nem kell úsznia, épp csak annyit öntök alá, hogy ne égjen a hús.
    2. A mártás: 3 dl 50%-os tejszínt szoktam venni hozzá. Amikor a húsok elkészültek akkor abba a pár kanálnyi olajba belerakok egy marék kockázott füstölt szalonnát, egy fej kockára vágott hagymát, egy fej aprított fokhagymát és megpirítom mind. Utána nyakon öntöm a tejszínnel és kis lángon egy két perc múlva annyi reszelt olasz keménysajtot keverek bele, amennyit csak fel tud venni a mártás. A sajt besűríti, ettől lesz lényegében mártás.
    3. Ehhez még szoktam párolni a korábban említett brokkoli, spárga, kelbimbó kombót. Ezeket még nyakon öntöm egy valag himalájai kősóval (állítólag vagy 93 féle ásványi anyaggal van tele) ízlés szerint.

    Na, ezt úgy két evésre szoktam betolni. Ha nagyon mohó vagyok, akkor be tudom termelni akár egy evésre is üres gyomorra. Becsléseim szerint ebben az egy kajában legalább 200 g zsír van, de inkább több. Tejszín 3 dl 50%, szalonna kb 200 g 15%, sajt 150 g 30%. És úgy tartják a modern tartású csirkék melle nagy százalékban tartalmaz kollagént, vagyis zsírt. Állítólag zsírosabb is lehet, mint egy 13%-os darált marhahús.
    Akkor szerinted én nem eszek elég zsírt? Ez csak egy recept volt a sok közül. :C
    A nasijaimról ne is beszéljük: organikus mogyoróvaj, aminek megint 50%-a kiváló minőségű zsír. Mondjuk ebben elég sok fehérje is van, ezzel vigyázni kell. (Írtad te orbitális mennyiségű fehérjéket fogyasztasz. Nos, igazából nincs szükség rá.) És ezt még tudom tetézni azzal, hogy bekeverem organikus kakaóval, kókusz zsírral, stevia-val, tejszínnel és voilá: keto csokikrém. Aminek megint csak minimum 50%-a kiváló minőségű zsiradék (na jó, lehet a tejszín annyira nem kiváló, mert ugye tudjuk a tejiparról, hogy olyan amilyen).
    Vagy szoktam készíteni fahéjas keto cookie-t mogyoróvajból, kókusz reszelékből. Ebben a receptben is túlnyomó többségben zsír van és mikor kisül senki meg nem mondja róla, hogy zsíros.
    Vagy néha készítek kakaóvajból és kókuszzsírból és stevia-ból házicsokit, vagy kakaóport keverve bele, vagy Matcha zöld teát. Ennek viszont majdnem 100%-a zsír. És szinte úgy kell visszafognom magam, h ne inhaláljam be az egészet egy evésre. :C
    Szerintem látható, hogy nekem semmi gondom a makrókkal, ha van is, akkor is arra kell csak figyelnem, hogy az össz kalóriát ne túlozzam el nagyon, illetve a fehérjére kell odafigyelni, hogy ne legyen túl sok. Általában kb 80 g ajánlott egy 2000 kalóriás étrenden. Ennél többre nincs szükség még a testépítésben sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák