Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
Köszönöm. Akkor mindent elmentek és a leírásodat is mert ez biztosan működik.
Aztán mehet fel az FF-en valamelyik újabb."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Nessiel
csendes tag
válasz ferrari0819 #21897 üzenetére
Én is pontosan ezt tudom elmondani, mint te.
-
2007ath
aktív tag
EVA-L19C432B386.
Gyári független (Edigital-os) telefon. Soha nem piszkáltam, nem ROMoltam. "Nincs frissítés!"
Android biztonsági javítási szint: 2017. április 5. Egy elvileg csúcskategóriás telefon. Szégyen, Huawei!!!
-
Dwatti
addikt
válasz 2007ath #21909 üzenetére
Olvasd el és rakd fel ez alapján ! "..ha van kint hivatalos OTA, és beragadt a frissítés akkor a hivatalos előttit érdemes feltenni, (a garancia miatt) és akkor az már jelezni fogja a hivatalos OTA-t is. " Rakd fel a b392-t !
[ Szerkesztve ]
-
2007ath
aktív tag
válasz Dwatti #21910 üzenetére
Köszönöm, ez biztos megoldás lenne.
A háborgásom legfőbb oka az, hogy miért nekem kell taknyolgatni, garanciát kockáztatni ilyen barkácsmegoldásokkal a Huawei helyett? Miért kényszerít ilyen módszerekre, amikor ezt a telefonnak alapból tudni kellene? Én ugyanis ezért a szolgáltatásért - a többi P9 tulajdonossal együtt, a telefon árában - fizettem.
-
ferrari0819
tag
válasz 2007ath #21911 üzenetére
Ez pontosan így van, teljesen egyetértek veled! Enyém is teljesen gyári soha nem is ROM-oltam nem is tudom, hogy kell de a kolega linkje alapján ami egész részletesnek tűnik, lehet teszek egy próbát egy régebbire és a gari is meg marad.
Gondolom biztonsági mentést érdemes csinálni előtte. -
ajalberto
csendes tag
IMEI nélkül nekem approved, IMEI ellenőrzéssel nekem se engedélyezett.
Az egy dolog, hogy mókolt e a telefonja valakinek, vagy gyárilag c432-es, nem az dönti el, hogy mikor kapunk frissítést. A Huawei imei számhoz köti, hogy töltheti e a frissítést vagy sem az adott készülék. Lehet, hogy Magyarországon még senki sem telepítheti a pár hozzászólás óta firtatott 397-et, hiába imei nélkül jóvá van hagyva(a huawei akármilyen nyilvántartásában Magyarországhoz kötött imei számok).
A c432-es verzió NEM magyarországi független régiót takar, hanem európai független régiókód. Lehet, hogy ha Szlovákiában, Németországban, Franciaországban lett vásárolva a készülék, akkor az már frissülne/frissült volna az elmúlt hetekben.
Úgyhogy mindenki várjon türelemmel, lesz frissítés, amint a Huawei engedélyezi a készülékére/országra/régióra vagy bármire az adott frissítés telepítését.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz ajalberto #21920 üzenetére
A C432 tényleg EU verzió, de az IMEI számban ott van a vásárolt ország kódja. Vagyis, hogy melyik piacra dobták ki. Szerepel benne az ország kód 86 Kína 35 Magyar piac, a szolgáltató kódja és egyéb információ.
[Itt rendesen leírták.]
Na már pedig annak van szerencséje ( mint nekem ) akinek 86 -al kezdődik az imei száma, mert azon tuti megy minden ami nálam a romjaimban.
Végül is ez is lehet a megfejtése a furcsa dolgoknak. Megjegyzem, nem így kellene az IMEI számomnak kinézni , mert magyar szolgáltatótól vettem.
Visszatérve a lényegre, a frissítéseket az első két számjegy alapján nyomják ki.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
hurrikan
addikt
válasz CJ4567 #21921 üzenetére
Ugyan ez a helyzet.
Csak nekem 395-ön van. És sem a 97 sem a 98 nem approved IMEI-vel.
Ha a B397-re nyomsz, neked IMEI-vel is approved?
(tudom hogy neked már az van fent, csak kíváncsi vagyok, valamint az IMEI neked is 35-tel kezdődik?)Frissítésről szóló linket köszi.
[ Szerkesztve ]
Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps
-
Muerte68
addikt
válasz Cunaja #21923 üzenetére
Ez érdekes,mert nekem T-kom-os a teló és 86-tal kezdődik vagyis nem egyedi dolog,lehet gyorsan pótolták a készleteket raktárról
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Azharel
aktív tag
Párom p9lite dual telefonja b380-on ragadt, FF csomó újabb romot mutat és imei szerint is approved még sem kap lassan 1 éve semmi féle frissítést. Nekem 86 kezdődik az imei mégis gányolnom kell FF-el mert az l19 telefonom b386 ragadt.
-
félisten
Sziasztok, itt tennék fel egy kérdést, mert a P9 Plus topik kb kuka.
Valóban romlott a fényképek minősége hetes androiddal? Én már így kaptam, de szeretek fényképezni és számítana. Mind a jpg mind a dng képek minősége fontos, érdekelne, hogy tapasztaltatok e ilyesmit?Köszi
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
2007ath
aktív tag
válasz Cunaja #21923 üzenetére
"... az ország kód 86 Kína"
Ez érdekes. Az enyém is 86-tal kezdődik (ami leragadt B386-on). Egészen eddig meg voltam győződve róla, hogy ennél magyarabb már nem is lehetne, mivel az egyik legnagyobb magyar forgalmazónál (Edigital) vettem és gyárilag független.
Ezek szerint a Kínai piacra készült.
[ Szerkesztve ]
-
ajalberto
csendes tag
válasz CJ4567 #21930 üzenetére
A Te esetedben szerencsés, nekem is 86 és IMEI check-el nem jóváírt még jelen üzenet írásának a pillanatában sem.
A további találgatásokat elkerülendő 8648 -al kezdődik az enyém és én is a telekomnál vásároltam, majd Cunaja leírása alapján debrand-oltam(itt szeretném ismét leszögezni, hogy a mókolástól nem lesz hamarabb senkinek sem official szoftver frissítése).Nekem se azért lett debrandolva, mert annyira szeretek mókolni(10 év mókolás után benő az ember feje lágya), hanem mert vodafone-os kártyával használom a készüléket és mert nem szerettem a telekomos beégetett dolgokat látni a készüléken.
-
Egon
nagyúr
válasz 2007ath #21934 üzenetére
Dettó, bár nem tudom az enyém honnan származik (céges mobil).
Mindenesetre csatlakozom azokhoz, akik szerint elég gáz, hogy lassan egy éves a telefon utolsó biztonsági frissítése. Különösebben nem izgat ugyanakkor, bár kíváncsi vagyok, mikor lesz előrelépés (tippem szerint már csak az Oreo-ra való frissítés fog előrelépést hozni ezen a téren)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vidaila
senior tag
Nekem is 86-al kezdődik az IMEI mégse approved a 397-es frissítés
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
Sanyika1980
kezdő
Nekem is 86-al (8628) kezdődik, sehol semmi. Pedig én is úgy tudom, IMEI alapján küldik a frissítést. A Huawei, viszont HTC és Sony tapasztalataim alapján nem így. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
hurrikan
addikt
válasz ajalberto #21935 üzenetére
Csak akkor lesz hamarabb frissítésed, ha a CID-et átírod C432-re és független ROM-ot teszel rá.
Én anno átírtam, (lassan 1éve) és mindig frissül azóta függetlenekkel együtt. Most is B935-ön van, hiába telekomos.Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps
-
ajalberto
csendes tag
válasz hurrikan #21939 üzenetére
Ez így is van meg nem is.
Ha megnézzük a szolgáltatós rom-ok számozását, illetve az egyes régiók build-jeinek a számozását, nem lesz azonos, kihagynak bizonyos build számokat/más léptékben emelik.
Szerintem ez inkább lélektani hatással bír a tulajdonosokra(akik foglalkoznak vele) és itt elő lehet hozni az android biztonsági szintet, de kérdem én, ha root nélkül használja valaki a telefonját és a play áruházból telepít, ahogy az hivatalosan elő van írva és amely használat mellett a hivatalos garanciális feltételek is élnek, akkor mennyire lehet nagy a valószínűsége statisztikailag, annak, hogy valakinek kára származik abból, ha nem a legfrissebb a készülék biztonsági készültsége.
Másrészről lehet ecsetelni, hogy egy-egy szolgáltató milyen tempóban adja a frissítéseket az adott készülékhez, de szolgáltatók esetén azt se szabad elfelejteni, hogy amíg a gyártó frissítési felelőssége elsődlegesen a szolgáltató független készülékekre terjed, addig a szolgáltatóknak a termékpalettájukon található valamennyi készülék frissítéséért felelősséget kell vállalni, supportálni kell azt.
De javítson ki valaki, ha teljesen rosszul gondolok/tudok valamit.
-
2007ath
aktív tag
válasz hurrikan #21939 üzenetére
"Csak akkor lesz hamarabb frissítésed, ha a CID-et átírod C432-re és független ROM-ot teszel rá."
Ennek ellentmond, hogy a telefonom IMEI-je 86-tal (8684...) kezdődik, EVA-L19C432B386 (vagyis európai, gyári független) rajta a szoftver, és tavaly július óta nem frissül.
-
félisten
válasz Plazmacucci #21932 üzenetére
Ez a topik sem szól másról mint a frissítésbuzulásról?
-
Tikakukac
titán
válasz Plazmacucci #21942 üzenetére
Azon kívül tök jó a telefon, működik meg minden, én simán kussolok, pedig szoktam rinyálni. De az biztos, hogy ez a minden frissül, csak a T-s teló nem kicsit khm khm.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
2007ath
aktív tag
válasz Plazmacucci #21932 üzenetére
7-es androiddal használom, és a telefon fotós képességeivel abszolút elégedett vagyok. [Ebbe ] a hozzászólásba tettem néhány saját készítésű fényképet.
Csak JPG-be fényképeztem, DNG-ről nem tudok véleményt mondani.
-
Muerte68
addikt
válasz Plazmacucci #21942 üzenetére
Látod a lényeget +akku idő is van
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
félisten
Köszönöm srácok, majd keresgélek még
-
Cunaja
Topikgazda
Jó lenne ha jönne már valami frissítés, mert olyan régen volt téma.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
Amúgy árulja már el valaki, hogyan lehet tökéletes képeket csinálni a telefonnal?
Egy gyorstalpaló fényképező sulit rendezhetnénk itt.
Kicsit kikapcsolódás lenne a frissítés hajszából.
1. Kérdés: Éjszaka mit állítsunk át, hogy szuper kép legyen. Mekkora legyen az ISO, a záridő és társai?
2. Nappal hogyan fényképezzünk, mi a legjobb beállítás?
3. Zárt térben, mire figyeljünk?
4. Ha koncerten, illetve valami előadáson vagyunk, használjuk-e a telefon vakut?
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, természetesen más is kérdezhet. Reméljük van egy fényképező profi közöttünk.
Az összes kérdés a pro módra vonatkozik.
Kapcsólodjatok ki, mert bediliztek lassan a frissítéstől.
Nem kaparom én sem a falat az Oreo után sem, ami május vége felé várható. ( ez most direkt volt)[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Muerte68
addikt
válasz Cunaja #21948 üzenetére
Az iso-a lehető legkisebb-több iso-több zaj
Záridő minél több annál kisebb a bemozdulás esélye-ha mozgó embert fényképezünk min 125 hogy ne mozduljon be.
Éjszaka álvány vagy gorilla pad.-esetleg valamihez fixen odafogni.
nappal szerintem a záridő nyugodtan lehet autó,csak arra kell figyelni ne menjen 125-alá.
Ha kevés a fény iso följebb én 800 fölé nem vinném
Ez a vaku 1-2 méternél meszebb nem ér semmit max ezzel a távolsággal szabad számolni,zárt helyen kicsit hatásosabb de a telibe villantással max jó lapos portrékat lehet lőnni.
A kézi fókusszal nagyon jó dolgokat lehet csinálni-sokkal jobban ki lehet emelni a témát mint az autó-val
Ja koncert előadás vaku ki!(szerintem mindig )
hirtelen ennyi jutott eszembeLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs