Új hozzászólás Aktív témák

  • kenwood

    veterán

    válasz KROK640 #90075 üzenetére

    Alapvetoen jogos is,meg nem is.
    Ha a Media Marktban veszel hitelre egy tvt, es nem fizeted, akkor a hiteled dol be,azt fogjak behajtani, meg mesz a KHR listara,nem jonnek ki a tv-ert,az a tied a tartozassal egyutt.

    Lakashitelnel viszont jelzalog kerul ra, igy ott bedol a hiteled,elviszik a lakast,eladjak aron alul,es orulhetsz,ha az onero fedezi a bukodat,nem kell meg neked fizetned ugy,hogy nincs lakas se.
    2008-as valsagnal ez tomeges volt.
    A tartozas osszege 20-30-50%-ot emelkedett, a lakas ara ugyanennyit esett, az onero 10-20% volt. kizettel mar 8-10 milliot,elvittek a lakast,es meg koveteltek 10 milliot :D

    Azota annyit javult a helyzet,hogy sokkal nagyobb onerot kernek, forint alapu a hitel, illetve az ingatlanok ara is folyamatosan emelkedik, igy mar az elso 1-2 evben fedezi az onero az elarverezett lakas ara minusz tartozast.

    Persze amilyen palyan van most forint,siman benne a pakliban, hogy akinek lejar a kamatperiodus, eleg sulyos emelesre szamithat.
    Itt annyi a pozitivum,hogy brutal az inflacio, minden mas is emelkedik, szoval a munkaltatot is ki kell rohogni,amikor beprobalkozik a 2-5%-os eves fizetesemelessel.
    Magas berbol pedig kevesbe faj a magasabb torleszto.

    [ Szerkesztve ]

    Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

Új hozzászólás Aktív témák