Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyulaszu
senior tag
válasz Simonarancs #90649 üzenetére
Valószínűleg BT stick.
Ahogy nézem a wifi eszközök valamivel hosszabbak.gyulaszu
-
Csupingo
veterán
válasz koby11h #90650 üzenetére
Valami wifi stick lehet. Vannak ilyen kicsik is.
800 Ft-ot ráfizetsz és már találsz újat is.
Persze az is lehet, hogy kihúzta egy vezeték nélküli egér adó-vevőjét egy idegen gépből és azt hirdeti.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BiP
nagyúr
válasz Simonarancs #90649 üzenetére
Ezt megismerem, ez madárfogó.
-
KROK640
nagyúr
válasz Cs1csó #90641 üzenetére
Szerintem semmi, ahogy az 500-asnak sem. Én 1TB alatt már nemhogy nem vásárolok, nem is nézek HDD-t. Szerintem ma már 1TB a minimum, pláne, ha HDD-ről van szó.
Egyébként 2-4TB-ot tartok optimális méretnek. (2db 4TB-os és egy 2TB-os HDD gazdájaként).
Aggódtam is a chia idején, hogy majd vissza lehet térni a 250GB-300GB-os háttértárakhoz mint 2006-ban.
480GB alatt már SSD-t se nézek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
fatpingvin
addikt
mondjuk ezt a hamisítványos dolgot nem értem tbh. ha odaírod hogy nem az akkor miért nem oké? másik oldalról megközelítve, ha nem apple cuccként árusítod hanem egy random mediatek procis okostelefonként azzal mi a baj?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
KROK640
nagyúr
Senkinek. Csak "bírom" ezt a modern hozzáállást, hogy tévedésekkel tele elmondja a magáért és elhord, és aztán miután rájön (vagy sajnos leginkább nem), hogy érvei nem épp kikezdhetetlenek, akkor nyomatékosításképp letilt, nehogy véletlenül szembesülnie kelljen azzal, hogy nincs igaza.
Ezt a "trükköt" egyébként már criptobányásztól is kaptam meg, amikor túl sok kérdésemre válaszolta azt, hogy "de te nem érted, hogy ez mennyire jó".
Egy ilyen esetben nyilván a tiltás az, az azonnal és teljes vereségének az elismerése, csak hát na ...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #90657 üzenetére
szerintem egy kicsit kezded túltolni ezt a kriptó elleni sivalkodást. no offense. értem hogy kognitív disszonancia, de nem feltétlenül csak a te értékrended és szempontjaid léteznek.
bocs hogy ezt így leírtam de kezd már egy kicsit sok lenni hogy sokadszorra leírod ugyanazt a három semmitmondó gondolatot amiről leginkább egy, a saját morális felsőbbrendűségének tudatában kesergő vesztesre lehet asszociálni.
megértem hogy a bögyödben van de sokat dobna a komolyan vehetőségeden ha nem jutnánk el szinte minden témáról két lépéssel oda hogy a kriptót szapulod.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #90647 üzenetére
Na, ha gyűjteménybe nézegetni keresi, akkor az első dolog az, hogy NEM KELL HOGY MŰKÖDJÖN. Vagyis ingyen elszállít e-hulladékot. Már jó pont.
Második : mivel ingyen kapja, jöjjön el érte, mert nem postázom. Aztán ha már itt van, segíthet kertet ásni, krumplit pucolni cserébe, amíg mesél a gyűjteményéről és a legjobb darabokról. Én pedig odaadom neki a nem működő 1GB-os DDR3-as modulomat.
Mindneki jól járInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #90656 üzenetére
Mert nem mindenki írja oda, vagy nem mindenki ír korrekt hirdetést. A hardveraprón a félreértések elkerülése végett tiltva van.
(valahol lehet, hogy van egy bejegyzés, ahol ezt el is magyarázzák).
De ha ilyen teló kell valakinek, akkor jófogáson, FB Marketplace-en biztos lehet találni dögivel.[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz fatpingvin #90658 üzenetére
Kell az ellenségkép
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #90658 üzenetére
Szintén no offense, de a szövegértésben lehet kis probléma :
1. Nem szidtam a cripto-t most. Egy ember csoportot szidtam a kriptó nélkül. Annyi köze van a kriptóhoz, hogy velük szoktam vitázni a kriptoról. De most special eszembe nem jutott volna felhozni most a fujj cripto témát, megtettem már elégszer.
2. Valójában pont azért teszem, mert nem csak az én szempontjaim léteznek, hanem egyszer az utódaimé is, egy gazdaságé (emiatt az összes ismerősömé) is, és a sorban sokadiknak de lényeges helyen a gamereké is.
3. "a három semmit mondó gondolatot ", amennyiben így látod, úgy a szövegértés vagy a kritikus gondolkodás teljes hiányával szembesülsz, ami önmagába véve (főleg neked) is baj, különösen akkor ha büszke is vagy rá.
4. "a saját morális felsőbbrendűségének tudatában kesergő vesztesre lehet asszociálni" - eltudom képzelni, hogy sokan szeretnék ezt a képet látni, pláne azok, akik mára vita bemelegítésekor személyeskedésbe kezdenek, esetleg (képletesen) befogott füllel elszaladnak, hogy nem lehet, hogy nem neki van igaza, mert ő ebbe fektetett és beállt e mögé. Na de az ilyeneket (ismételten kritikus gondolkodás híjján) pont a felismerhetetlenségig letojom.Bocsánat nem sértelek, csak vázolom a tényeket
Én pedig köszönöm a tanácsokat, igyekszem majd használni belőle a tanulságot.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #90655 üzenetére
Van ilyen eset, hogy kell egy régi OS fizikai gépen (pl. az autóm diagnosztikája Op-Co-mal). Ilyenkor a tartalék laposba bevágok egy régebbi winyót, XP -> gyak 40GB fölött mindegy. A progi, ami van hozzá, olyan, hogy az OS-re inkább a hálódrivereket sem teszem fel... És ez csak egy eset.
(A Samsung TV flasheléséhez is olyan progi kellett, ami 10000%-ra szeparált környezetben ment, mert olyan szinten gáz, hogy inkább nem engedem a háló közelébe.)
"Egy ilyen esetben nyilván a tiltás az, az azonnal és teljes vereségének az elismerése"
Vagy csak egyszerűen az idióta teljes lesz*rása. De amúgy még úgy is benne van, hogy tényleg nem érted@fatpingvin : " ha nem apple cuccként árusítod hanem egy random mediatek procis okostelefonként azzal mi a baj?"
Az Apple logo. Törvényileg is tilos ilyesmit árulni.
Ha saját termékedre jogvédett logot teszel, akkor is megb*nak.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
válasz Csupingo #90653 üzenetére
Ezt nem tudtam én is eldönteni... ez egér/bill vevő vagy wifi vevő vagy bt vagy kacsa?
Van nekem talán Hama Smartly pendrive-om is ami hasonló méretű...
De internetfogót még nem ettem"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz KROK640 #90659 üzenetére
Igen, ingyen én is elviszek bármilyen értéket ha ideadják ajándékba... be sem kell csomagolni.
Persze használt wc papír, snitt, bontott és törött cserép, műanyag ajtókeret (vasalat nélkül) és hasonlók nem ide értendő"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz Cs1csó #90667 üzenetére
Én jobb szeretem a nagy külső 5dbi antennás dolgokat, azzal van sebesség is 3 falon át.
Én régi AP-kről szedegettem lefelé az 5dbi antennákat és azokat raktam kicsi antennás vevőkre. Nem keveset javult a sebességük. Van több is, ami 3-4 éve így megy."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Cs1csó
félisten
válasz koby11h #90669 üzenetére
Ez nyilvánvaló a fizikát NEM lehet megerőszakolni (hangfalaknál is meg szokták próbálni de nem lehet) kell a fizikai antenna ugye ha antennából is több van vagy akár állítható az még jobb.
De ha pl. egy szobában van router de a:
- PC olyan helyen van, hogy macerás vezetni a kábelt (hiába vannak egy légtérben de a gép mondjuk a helyiség másik oldalán
- a notebook saját WIFI adaptere bedöglött és ezért kell egy alternatíva.Nekem ez van: TP-Link TL-WN725N
Légvonalban - ahol használom - kb. 5 méterre van a routertől van közte egy ajtó. Tudja a megfelelő sebességet persze ha nagy távolságokat akar az ember akkor érdemes más konstrukcióban gondolkodni. Az előnye, hogy gyakorlatilag egy notiban mindig benne maradhat mert nem áll ki belőle nem törhet le stb.
Vagy ha pl. egy régi noti ami mondjuk csak régebbi szabványt tud pl. csak "g"-t akkor egy "n"-es csodát tehet a sebességgel.
AC-s van már 4k HUF-tól: [link][ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Cs1csó #90670 üzenetére
notebook wifi adaptere mitől tud bedögleni? nem kötözködés, ez komolyan érdekel mert én ilyennel még soha nem találkoztam, pedig volt már olyan hogy részben antenna nélkül, vagy illesztetlen antennával, vagy valami brutálisan nagy nyereségű homemade (értsd a rekord az valami 18 dB nyereségű volt és azt még fókuszáló parabola nélkül, természetesen a routeren arányosan lekorlátozott adóteljesítménnyel) antennával használtam, eddig egy se ment tönkre pedig volt minden, realtek, ralink, broadcom, intel, qualcomm...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #90671 üzenetére
Simán tönkremehet mint egy memória. Nincs külsérelmi nyom, csak nem látja a gép. Én is láttam már egy ilyet, másik laptopban sem ment, de az eredeti laptopban másik kártya az eredeti antennákkal igen. Ez van.
Nekem TL-WN722N, csak az antenna nőtt meg rajta.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
fatpingvin
addikt
válasz koby11h #90672 üzenetére
ez baromi érdekes, tényleg soha nem találkoztam még ilyen jelenséggel.
olyannal egyszer igen, hogy egy intel wifi kártyán maga a rádió rész esélyesen kiégett, ugyanis a rendszer látta mint eszközt, hozzá is kapcsolt hálózati interfészt de rendszeresen nulla jelet mutatott valami bődületes zajjal, olyan volt mintha nem lenne rajta antenna, pedig volt, kontakthibát méréssel kizártam.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #90673 üzenetére
Én is csak egy ilyet láttam...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz fatpingvin #90668 üzenetére
"jók ezek a kis 0-3 dB-es belső antennákkal..."
De mire?"notebook wifi adaptere mitől tud bedögleni? nem kötözködés, ez komolyan érdekel mert én ilyennel még soha nem találkoztam, "
Tervezési hiányosság, vagy hülye user. (Azért az a körömnyi méretű adóvégfok elég feszített dolog. Ahogy írod, bár nálad a vevő is elmehetett, de általában az a jelenség, hogy látja az AP-kat, de nem tud csatlakozni, vagy meg se mozdul a kártya. Adjak ilyet? Van... Olyan is van, amivel nem indul a gép. )
És persze ahhoz is sügér, hogy kicserélje, mert amúgy párezerért kapni.Amúgy nekem egy P3 laposban volt PCMCIA wifi, mert drága lett volna mini PCI-ost, ez meg óccóé' volt.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
kell egy új mondatvégi írásjel a /s helyett...
wifi kártyát meg működőt se adjál mert a laptopomat leszámítva kizárólag olyan eszközön használok wifit (ha egyáltalán) ami semmilyen más módon nem tud hálózatra csatlakozni
-
válasz fatpingvin #90676 üzenetére
Ja, tudom nálad ez becsípődés Amúgy én is, ha nem cipelem a cuccot, akkor kábel.
"kell egy új mondatvégi írásjel a /s helyett..."
Nem tettél /s -t[ Szerkesztve ]
-
Rám ír, hogy cserélném-e a procit számítógépes alkatrészekre?
Mondom OK, mire?
Hát számítógépes alkatrészekre.
(Na jó, pontatlanul idézek, mert nem voltak nagybetűk.)
-
fatpingvin
addikt
ez biztos lehetsz benne hogy pár csapágyas ventit, 40 és 34 eres szalagkábeleket, egy modem kártyát és jobb esetben egy döglött 80-160 gigás vinyót jelent, talán egy crossfire híd is akadni fog közte.
-
Cs1csó
félisten
válasz fatpingvin #90671 üzenetére
+1 koby
Akármi egy kis kondi kimegy, mivel ez is elektronika bekapcsolod melegszik, kikapcsolod lehűl ezért akár emiatt is akár egy kis forrasztás is elengedhet a hőtágulás miatt.
Akár javítható is lehet de nem mindenkinek van pénze rá.
Amúgy nálam pl. a régi notihoz amin Windows 10 van egy bazi régi wifi driver van és azzal nem megy az "n"-es szabvány: folyamatosan ledobja a wifit végül az vált be, hogy tiltottam az "n"-es szabványt és "g"-re kényszerítve megy. (böngészésre arra a lassú notira így is jó)Egy ismerősnél a wifi-nek egy fizikai kapcsolója van ami kikopott és ki-be kapcsol ahogy megmozdul a noti.
-
válasz fatpingvin #90679 üzenetére
Alapesetben egy részét el is fogadnám...
De különben rákérdeztem, hogy mi, nem derült ki... asszem itt hagytam abba.
29 pozitívja van@Cs1csó : Amúgy ezek a hibák eléggé javíthatóak
[ Szerkesztve ]
-
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #90689 üzenetére
Te is drágálltad volna azt, amit írt...
És még azt is jelezte, hogy 2x4 vagy 4x2 az nem mindegy?, 8 és kész.
Ismerős alaplapjában viszont két memória foglalat és 2x2GB van, így storno."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
BiP
nagyúr
Igen, mert mondjuk simán lehet, hogy az adminisztrátor ütötte el, amikor bevitte az adatot, (ezt tartom a legvalószínűbbnek a számok/dátumok ismeretében) de hát az a hivatalos adat a rendszerben, szóval mindegy mi volt, akkor is látszik ott minusz-plusz 300e km. Tehát gyanús vagy.
De amúgy biztos van az a szakértő, aki megállapítja, hogy soha nem volt tekerve. De hát kinek kell állnia a szakértőt? nyilván neked.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Itt maga az adatbázis a gáz. Ne lehessen már kisebb számot beírni az előzőnél könyörgöm. Csak motorgenerál után de arra meg lenne egy plusz kapcsoló, - generál volt? Igen, Nem...
De biztos marhanehéz egy ilyet leprogramozni.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest