Új hozzászólás Aktív témák

  • De hogy ontopic legyek, megvolt az első wtf élményem a hardveraprón. Árultam egy alaplapot, amit egy szerverként használt gépből szereltem ki. Leteszteltem, felraktam, meg is vették. Foxposttal küldtem el, 5000 Ft + 1200 Ft postaköltségért. Majd jelezte a vevő, hogy nem megy a lap, többféle procival és memóriával is próbálta, elindul, de képet nem ad. Külső videókártyával sem. Én leírtam neki többféle dolgot, miket próbáljon ki, elvileg mindent kipróbált, de nem működött.

    Először arra gondoltam, hogy visszaküldetem, de aztán úgy voltam vele, hogy visszaküldi, nekem meg kell térítenem az oda-vissza postaköltséget, kipróbálni meg már nem fogom tudni, mert a procit is és a memóriát is eladtam. Ha pedig tesztelés nélkül eladom másnak, akkor annak is elpostázni, aztán ha annak sem működik, akkor neki is visszatéríteni a postaköltséget, nem ér annyit az egész. Úgyhogy visszautaltam neki a lap árát meg a postaköltséget, mondtam neki, hogy iktassa a lapot a megfelelő helyen (=kuka), magamban pedig az egészet elsüllyedt költségként leírtam.

    Csak azért az egyért idegesített, mert még sose adtam el semmit, ami ne működött volna, ezen is memtesztet futtatam, tüzetesen végignéztem a lábakat, szerintem hibátlan volt a cucc. Mondjuk nem nagy veszteség, csak a bizonytalanság, hogy most akkor tényleg rossz volt az alaplap, vagy csak sima user error volt vevői oldalon.

    Azt viszont elhatároztam, hogy a jövőben inkább megpróbálom egyben (lap+proci+memória) eladni a konfigokat, mert úgy egyben szétszedés nélkül biztosan működik, elkúrni sem lehet. Illetve ha mégis külön kell eladni a lapot, akkor nem adom el postázással, csak személyesen.

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák