Új hozzászólás Aktív témák

  • hegefe

    csendes tag

    válasz agyarka #3632 üzenetére

    Ha a teljesen gondozás mentes akkut nem lemerített állapotból töltöd így, akkor nem sokat ér az impulzusos akku regeneráló töltés. Mert gyorsan elérjük a beállított határ feszültséget

    Ill. hagyományos töltőberendezés alkalmazásakor - állandó C20 áramú töltő használatakor - amely állandó feszültségű töltést nem tesz lehetővé a töltést max. 12-14 órán át szabad folytatni. Ezt a töltési módot csak teljesen kisütött teljesen zárt akkunál szabad megtenni, mert ált. nincs feszültség határ kontrol sem az ilyen töltő készülékekben.
    Tehát, ha előtte kisütötted 10.5V-ra, majd feszkorlát nélkül töltöd max. 14 órát, a gondozás mentes akkut sem tudod túltölteni. (Teljesen feltölteni sem lehet így.)

    A Forex szulfát oldó a két elvet ötvözi, állandó effektív C20 impulzus árammal tölt a beállított fesz határig. Lehetőleg 25-30 óráig, mivel impulzus áram töltő mehet ennyi ideig is, ill. ez kell a teljes töltöttség eléréséhez.

    Természetesen hagyományos gondozást igénylő - elektrolit szinten tartást - igénylő akku is tölthető vele, de hát ezzel semmi gond nem adódhat a vízbontási határ kapcsán. Ezért nem is említettem.

    A T1232 és T1232TFT nem ugyan olyan impulzusos töltést valósít meg szerintem. (Én az utóbbit használom, mert sokkal jobban paraméterezhető.)

    És írtam, a Rocket akkum biztosan nem elektrolit hiányos.

Új hozzászólás Aktív témák