Hirdetés
- Red Dead Redemption PC teszt
- PlayStation 5
- World of Warships
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Mantle csak PC-n érhető el, mindkét konzolon kötelező az adott konzol oprendszerének és API-jának használata. Habár ezek eléggé hasonlítanak jó eséllyel a Mantle-re. Az első mondat tény, a második feltételezés részemről.
xbo, Ps4. Tehát a PS4 API eléggé hasonlít a Mantle-re, XBO nem annyira.
I am having fun staying poor.
-
wednesday
őstag
Vannak grafikonok a CPU és VGA terhelésről DX és Mantle alatt. DX alatt fűrészfogas az egész Mantlénél jóval simább a terhelés. Szerintem ez azt jelenti kiegyensúlyozottabb a futás is.
Malibutomi linkelte valamelyik fórumba azt is, most hirtelen nem találom, de ide is be lehet tenni.
Úgy tűnik a CPU limitet meg úgy "csökkenti", hogy sokkal hatékonyabb a szálkezelés és a CPU VGA munkamegosztása. Egy bivalyerős procinál szerintem látványosabb előrelépés nem lesz, mert az már megoldja izomból (te talán itt is kiegyensúlyozottabb lehet a futás).
-
leviske
veterán
válasz antikomcsi #32 üzenetére
Alapvetően egy 260-as kari mellé azért érheti meg Kaveri-t venni, mert hozzáadódhat egy 240-250-es kari teljesítménye pluszban. És a 260 pont rá is szorul még a legkisebb teljesítménytöbbletre is.
VGA nélküli gyorsulást meg talán akkor várhatunk, ha elkezdik kiismerni és kihasználni a GCN képességeit konzolon. (Nyilván, ha CPU limit csökkentéséről szólna a Mantle, akkor az nVidia-nak se lenne vesztenivalója csinálni hozzá egy drivert.)
-
jozsef8
aktív tag
Ha minden jól megy holnap mi is kipróbálhatjuk végre
-
Malibutomi
nagyúr
Erről perpill ennyit tudunk, de ezek belsős mérések, Johan Andersson osztotta meg:
low: AMD A10-7850K (‘Kaveri’ APU), 4 cores @ 3.7 GHz
mid: AMD FX-8350, 8 cores @ 4 GHz, AMD Radeon 7970 3 GB
multi-GPU: Intel Core i7-3970x Extreme, 12 logical cores @ 3.5 GHz, 2x AMD Radeon R9 290x 4 GB
-
dergander
addikt
A DX és OGL már magába egy gyenge api , felesleges fejleszteni nincs rá szükség,egy jobb API most a mantle már most megmutatja hogy mire képes,már egy nagy dolog h stabil FPSt nyújt,nem droppol be.
Itt a nagy kérdés az nvidia mit szeretne a jövőbe,amint befut a mantle,és itt nem 1 játékról van szó,lesz ebbe az évbe pár. Egyértelmü az nv miatt fognak optimalizálni is DXre , de az súlyosabb munka lesz előbb utóbb a játékfejlesztők megfogják unni.
Én azt mondom olyan valami kell ami közös a konzolokkal,és PCvel hogy ne legyen nagy űr.A mantle meg pont jó uton jár. -
SkyS1gn
félisten
válasz Malibutomi #56 üzenetére
Amúgy itt a második 2 graph nincs felcserélve?! bármint az első képhez képesti felirattal, épp az ellenkezője szerintem mind a kettő.
(#59) Malibutomi Ezt mondom.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
wdarty
tag
És ez most mely hardvereken lesz elérhető? Pl.: Liano Apu-n is lesz javulás?
-
Goose-T
veterán
-
csendes tag
@wednesday, @MALIBUTOMI: Köszi az infókat, meg a linket. Tehát akkor egyértelműen van értelme a Mantle-nak.
-
csendes tag
Igazad van a konzolokat illetően, ott valóban csak a GCN közös, de épp erre gondoltam én is, hogy vszínű nagy a hasonlóság, és ha a Mantle elterjed, azokon is kihasználható...esetleg persze.....
No meg a linux/Ubuntu/Steam vonal is segítheti a Mantle terjedését főleg konzol tervei révén, mert úgy tűnik, a linuxosok egy része is rákattant a játékokra, illetve már mérhető piacot jelent...ott meg a DX nem játszik ugye. -
Stirlitz
senior tag
válasz Malibutomi #41 üzenetére
Ez brutális mértékű, nem hittem volna, pedig nagyon "drukkoltam" azért, hogy egy gyenge AMD/Intel proci és egy közepes/felső kategóriás GCN/VGA páros gyorsuljon. Én ezt akartam látni, de nem hiszek a szememnek, ez biztos? Csípjetek meg!
UI: nagyon kíváncsi vagyok, mi tudd majd Phenom II. / Athlon II. x4 3.5Ghz körüli és ezzel teljesítményben megegyező Intel procikal társítva HD7770-7790 esetleg kicsit erősebb VGA-val.
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz Malibutomi #66 üzenetére
Nem mintha repi hazudna (nem is AMD-s)
-
Yany
addikt
Szerintem egyre büdösebb a szitu:
Egyelőre csak 4 GPU-ra várható a teljesítménynövekedés
Itt még egy kis anyag: hamarosan...Szóval én már nagyon várom, hogy egy ésszerű ár/teljesítményű gépen, mint mondjuk az enyém is (i5/7870) mekkora jelentősége lesz a Mantle-nek.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
janos666
nagyúr
Kaveri GCN iGPU - Medium 1080p - 31/28=1.107
Szóval <=10% az, amit konkrétan a GPU hatékonyabb kihasználása hoz, minden más pedig "csak" a CPU igény csökkentéséből fakad. Kíváncsi vagyok ez lemenne-e 5% alá, ha Medium helyett Ultra-n tesztelnénk, ahol Mantle nélkül is nagyon kis eséllyel szólna bele bármikor is a CPU oldal a sebességbe.
Persze idézőjelbe tettem, hogy "csak", hisz nagyon is örvendetes ez önmagában is. Az lenne akkor is, ha eleve nem akart volna soha semmi mást, csak CPU igényt csökkenteni, és azt sikerül is. De pár hónapja azért volt itt szó a GCN sokkal hatékonyabb kihasználásáról is, amiről én azt hittem, hogy szó szerint a GPU kihasználásra értendő, de nem csak áttétesen, a CPU limit eltolásából.
Bár ha Ultra-n is 10% jönne ki, végül is az sem rossz, csak gyanítom, hogy kevesebb. Ez szerintem "szép", ha ingyen van, de nem "sok".
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
iMaverick
addikt
-
Stirlitz
senior tag
válasz iMaverick #72 üzenetére
Ez igaz, de ilyen mértékű teljesítmény robbanás... És főleg nem high end konfigon... Legtöbbünknek nincs fullos gépe, én nem vettem meg a bf4-et mert ma már gyenge a gépem, de most lehet mégis lesz értelme. Ezt nehéz lesz kihagyni a jövőben, azért lássuk be. Ha melléteszem, hogy esetleg Linux felé is lehetne használni.... Nem tudom hová vezet ez, de talán egy tényleg minden játékosnak jobb jövő felé. Szeretnék ebben hinni.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Mondjuk én is kifejezetten az R9 270/270x (ami ugye pont nem szerepel jelenleg a linkelt cikkben a támogatottak között) köré épülő rendszerekre lennék kíváncsi teljesítményjavulás szempontjából, mint "átlagosan" megfizethető kategória, a csúcsprocesszor/VGA párosnál.....hova már javulni?
-
SkyS1gn
félisten
Az a cikk csütörtöki, amikor félreérthetően fogalmaztak a battlelogos cikkben, ezután meg felkapták ezek az oldalak a rémhírt, majd AMD megerősítette fb-on hogy MINDEN gcn támogatott és javították utána b.logon a cikket is. Ennyi!
-
iMaverick
addikt
válasz Malibutomi #73 üzenetére
Ez oké is, de kérdés, hogy mire odakerülünk, akkor is igaz lesz-e? Én az a fajta figura vagyok, aki amikor feltelepít egy nyomtató a user-nek, nyom egy tesztlapot is... Csak azt hiszem el, amit látok. Ígéretekkel van teli a spájz!
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
dergander
addikt
Egyre durvább,miaz hogy csak 4 kártya kapja meg?! Elég felháborító!!
Most nemis értem ezeket,hisz az összes 7xxx , R szériának ugyanaz az arhitechtúrája...noh mindegy majd lesz belőle valami
-
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #82 üzenetére
Tudom hogy menni fog,kicsit rosszul írtam . Kérdés mennyit csúszik a "mi" optimalizációnk
-
imi123
őstag
Egy kicsit elmenet ez a Mantle dolog az AMD procik felhozására.
Az alap elképzelés ha jól emlékszem az volt hogy a "régi sz.r" Direct-x korlátait feloldják a bika erős CGN videó kártyákon.Most pont azt látom hogy a bika erős CGN kártya profitál legkevesebbet legnagyobb részletességnél.
De még nagyon az elején vagyunk.Sajnos megint az fog dönteni az optimalizálásnál hogy ki ad több pénzt a fejlesztőknek.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
törölt tag
Az a "régi sz.r Direct-x korlátait feloldják" a draw callokra vonatkozott, ami nem hinném, hogy olyan sok lenne a BF-ben tekintve, hogy mégiscsak utólag rakták bele a Mantle támogatást...
A Swarm benchmarkos eredmények majd jobban prezentálják az API ezen oldalát."Most pont azt látom hogy a bika erős CGN kártya profitál legkevesebbet "
Ezt hol látod ? Az r9-es egy gyenge procival 40-80%-ot gyorsul DirectX-hez képest, normál CPU-val pedig kb. 20%-ot.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #86 üzenetére
Csak tudod az a baj hogy igérik össze vissza a megjelenést,de mindig van valami kis gebasz.
Már tiszta ideg vagyok tőle
-
janos666
nagyúr
válasz #85552128 #87 üzenetére
Egy igazán erős (tuningos csúcs Intel) CPU-val, pedig <10%-ot, szóval miért nem helytálló a felvetése, hogy a Mantle ebben az esetben lényegében csak a CPU-nak segít igazán?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
Hol írtam az ellenkezőjét ?
Épp azt írtam, hogy pont a CPU limites környezet profitál belőle, ha van erősebb GCN kártya mellette.
Bivalyerős CPU-val és ugyanilyen VGA-val meg hova gyorsuljon még többet (bár a grafikonokon látható, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb a futás).
BF4 nem fogja meg csak 2xR9-el a CPU-t, ott már van is további 58% gyorsulás, de majd ha lesz benchmark a Star Swarm demóval akkor érdemes további következtetéseket levonni.[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Ezt úgy kell nézni,ha egy 4770k-n volt a battlefield4 alatt mondjuk 60FPS-ed , és egy Kaverinem meg volt 40frame , akkor az intel ugrik 70-re a kaveri meg 66ra,ezért a nagy előrelépés,de jól mutat hogy olyan nagy a százalék
Pláne hogy az intelesek is nyernek egy nagyon szép ajandékot,mégpedig a stabil FPS-t ami mindennél többet ér,mert irtó rossz mikor be-be esik,nagy gamerek észreveszik egyből
-
Malibutomi
nagyúr
Ebben az estben valóban inkább csak a CPU oldalát látjuk a dolognak, mivel ahogy már volt említve, a BF4 a dx határain belül marad a grafikai megvalósításban, így nem is látszhat, hogy a mantle pl több draw callt tud kezelni, ha a játékban nincs több mint amit a dx elbír.
-
wednesday
őstag
Ezt így nem lehet leegyszerűsíteni, hogy a CPU-nak segít.
Az alapkoncepció az, hogy DX alatt hullámzó lehet a teljesítmény, nem egyenletes a CPU VGA együttműködés, lehetnek üresjáratok, az egymásra várakozás, nem olyan jó a szálkezelés stb. Természetesen minél erősebb a CPU (és a VGA) tudja kompenzálni ezeket a hátrányokat. Izomból megoldja.
Ezt "simítja" ki a Mantle. Ez a grafikonokon látszik. De ez egy rakat dologtól függ, hogy sikerül. A játék felépítésétől, a kódtól stb. Ezért még nehéz kijelenteni olyan nagyon általános dolgokat, hogy X százalékkal nő az FPS.
Ha figyelembe veszik az új API képességeit és már eleve úgy terveznek meg egy játékot ott látványos előrelépés is lehet. Mert a teljesítmény növekedést el lehet "költeni" látványra is.
-
iMaverick
addikt
válasz Malibutomi #79 üzenetére
Ne magyarázd félre a hsz-mat légyszi! Kicsit kifordítod, amit írtam.
Én arra céloztam, hogy lehet itt spekuláni hogy így-meg úgy. Ekkora-meg akkora teljesítmény növekedést hoz a Mentle... Amíg nem lesz stabil (nem beta) driver az asztalon és hozzá 1-2 frissítés a BF4-hez, addig hiába találgatunk itt. Majd utána...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Stirlitz
senior tag
Most azért ezt nem AMD procival mérték, ugye? Megkockáztatom, Intelben sem számít brutál erősnek tán... Nekem az jön le, minden viszonylag gyenge CPU-s gép gyorsul, és annál jobban, minél erősebb VGA ül mellette. Ez csak jó dolog már, ne keverd a Kaverit ide, ami jelenleg olyan mint a driver nélkül, van csak mégsem. Ez viszont itt áll az ajtóban. Már!
-
imi123
őstag
Ne érts félre.
Én örülök neki hogy gyengébb procikon gyorsít.
Én a saját szemszögemből nézve nem kaptam olyan óriási gyorsulást.
Ha egy új driver kijön és beleírják hogy egy játéknál 10% a gyorsulás már fel sem kapja az ember a fejét.
Minden tiszteletem az AMD-é hogy próbálja kiaknázni a Pc-k brutális erejét.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
csongi
veterán
Vajon a regabbi kartyakon fog gyorsitani a hasznalhato driver?
Új hozzászólás Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest