Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz panada #73027 üzenetére

    Hát meg ugye az is probléma, hogy ha a kalibrátor nem custom módot kalibrál, akkor eleve cink van, mert pro-ból kettő van aztán azt meg eleve csak a TV-n tudod váltani - míg a customot, lehet a pana alkalmazásából (ha olyan TV-d van) Szóval nem egyszerű és nem egyértelmű, mert én pl nagyon nagy bajban lennék, ha bluray bemenetre össze-vissz két képi módot tudnék beállítani.

    Mondjuk ha már pl ez a helyzet, akkor csinálj egy 2.2-es és egy 2.4-es közép drive-os profilt. Én a 2.2-est egy picit emelt alsó gamma értékekkel csinálnám meg, a 2.4-est meg nullásra hoznám. Ez már mindig a legélhetőbb beosztása a két pro módnak.

    Vagy ha olyan TV-d van akkor szedd le a pana alkalmazását és végtelen hosszan segítek neked bármiben ami kérdésed van - csak ellenőrzésképpen én kihívom a Jánost- egy műszeres kalibrációra - és akkor az is eldől, hogy mennyire lehet szemre, illetve fényképezőgéppel "kalibrálni". Mondjuk annyira tetszik az eredmény, hogy nem igazán izgatna az sem, ha kiderülne, hogy a fehér targetem nem D65 hanem kicsit melegebb vagy hidegebb.

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák